tripti Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 fantastyczna!!! jak zrobić zdjęcia psa w ruchu, żeby nie były rozmazane??? jak próbowałam robić fotki w biegu to miałam jedną smugę tylko :( Quote
Ellig Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=187944211230143&num_event_invites=0#!/event.php?eid=187944211230143&index=1 Quote
lilk_a Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 dołożyłam zdjęcia do allegro :) cudna jest :) Quote
Ellig Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Jutro ogladajcie, wiecie co...TVN 24 "Prosto z Polski" godz. 17:20 Quote
Astaroth Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Ellig dziękuję za FB a lilk_a za allegro, mam nadzieje że się szybko domek znajdzie Quote
obraczus87 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Mialam dzisiaj jeden telefon, ale Pan na moje stwierdzenie ze ojciec Tary jest nieznany, powiedzial, ze musi sie zastanowic ;) :D A druga osoba zainteresowana nigdy w zyciu by nie dostala ode mnie. Szukamy dalej, ale dobrze ze zrobil sie jakis ruch wokol Tary :) Quote
Astaroth Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Ech znowu zaniedbuję wątek :) Chyba muszę wykupić kolejny pakiet ogłoszeń dla Tary bo mam już jej serdecznie dosyć ;) a cisza zupełna w jej sprawie tripti napisał(a):fantastyczna!!! jak zrobić zdjęcia psa w ruchu, żeby nie były rozmazane??? jak próbowałam robić fotki w biegu to miałam jedną smugę tylko :( Przedewszystkim dobre światło, ja mam dobry aparat więc jest mi łatwiej ale też nie wszystkie zdjęcia wychodzą ostre, poza tym ja dużo trenuje bo fotografia zwierząt to moja pasja, wprawdzie wolę dzikie zwierzęta ale niestety nie mam ostatnio czasu na wycieczki do lasu i poluję tylko na psy w ogrodzie ;) Quote
obraczus87 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Co Ty gadasz Kochana :evil_lol: Tara to na pewno słodziutki i najgrzeczniejszy szczeniak na świecie :evil_lol: http://www.dogomania.pl/threads/201966-**BAZAREK-OGŁOSZENIOWY-na-dług-Muszki-!!-52-OGŁOSZENIA-ZA-JEDYNE-8ZŁ!!!-DO-28.02!!**?p=16280035#post16280035 Kurcze ze tez nikt nie pyta o niunie :( Quote
Ellig Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Astaroth napisał(a):Ellig dziękuję za FB a lilk_a za allegro, mam nadzieje że się szybko domek znajdzie Bardzo prosze, nie ma za co , trzymam kciuki za dobry domek:) Quote
obraczus87 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 KOOSIEK na watku Korabiewic zaoferowala pomoc w robieniu ogloszen. Wyslalam Jej swoj tekst do ogloszen Tary oraz zdjecia z allegro - http://allegro.pl/show_item.php?item=1425760661 A tekst taki stworzylam: [FONT=Times New Roman]TARA – urodziła się w schronisku – schronisku umieralni. Nie miała tam szansy na znalezienie domu stałego. Obecnie ma 3 miesiące. Jej mama była średniej wielkości (mniejsza od owczarka niemieckiego). W schronisku Tarze groziło niebezpieczeństwo. Dzięki wolontariuszce została zabrana do Domu Tymczasowego pod Warszawą. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia jest zaszczepiona i odrobaczona. Jest w trakcie nauki chodzenia na smyczy. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tara uwielbia zabawy z innymi psami, jest bardzo towarzyska, uwielbia zasypiać wtulona w opiekuna. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Przed adopcją możliwe jest osobiste poznanie suni.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Szukamy dla Tary domu, który zdaje sobie sprawę z obowiązku posiadania psa; domu, który psa traktuje jako członka rodziny; domu cierpliwego, który poświęci szczeniakowi czas i swoją energię na naukę (np. czystości) i socjalizację.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Adoptując TARĘ zyskujesz przyjaciela do końca życia ! ! ![/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]W sprawie adopcji proszę o kontakt:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tel. 0663-805-384 (połączenia z numerów zastrzeżonych będą odrzucane. Gdy nie odbieram w ciągu dnia, proszę o kontakt po godz.19)[/FONT] [FONT=Times New Roman]e-mail: [/FONT][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy adopcyjnej oraz zobowiązania do sterylizacji suni.[/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Times New Roman]Nie wydajemy psów na łańcuch i do budy.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jesteśmy w stanie pomóc w organizacji transportu (za zwrot kosztów paliwa).[/FONT] Quote
obraczus87 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 KOOSIEK powrzuca ogloszenia na ponizsze portale: gumtree ale.gratka eoferty szerlok cafeanimal ojej olx adopcje.org adopcajpsa Z tych portali miala najwiekszy odzew w sprawie adopcji. :) Quote
obraczus87 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Poznałam w sobotę Tare... takiego łobuza to juz dawno nie widziałam :) :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
obraczus87 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Aaaa Tara rosnie jak na drożdżach :) je i ciągleeee pije :) i bawi się.. a no i sika :D Quote
Astaroth Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 obraczus87 napisał(a):Poznałam w sobotę Tare... takiego łobuza to juz dawno nie widziałam :) :diabloti::diabloti::diabloti: Nawet sobie nie wyobrażasz co ona dzisiaj wyprawia. Przyjechał do nas na kilka dni labrador. Okazało się że jest ogromny. Większy od Tytusa. Wczoraj Tara się go bała i szczekała na niego a dzisiaj się bawią. Ganiają w kółko po domu. Stół mi podskakuje ledwo trafiam w klawiaturę, a przed chwilą ją zdenerwował i skakał z nim na klate a potem na kark żeby go zagryźć. Nie widziałaś dawno to znaczy od czasu Bobra ;) Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 No własnie czytałam na watku Janki, że Tara teraz musi na siebie zarabiać :D hehehe :) Ale może tak ją wymęczy ten pies, że w nocy dzisiaj będzie spać :) Fakt, nie widziałam. Tara i Bober są z tej samej krwi - naprawdę ;) nie wiem po kim one te charakterki maja ;) Quote
obraczus87 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 zapraszam do Bakusia :) http://www.dogomania.pl/threads/202409-Terrieriowaty-BAKUŚ-czeka-na-swoja-szansę..-czy-dostanie-( Quote
obraczus87 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Nikt nie dzwoni w sprawie pannicy :( Quote
obraczus87 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Szukamy osoby do wizyty PA dla Tary - Warszawa Plac Wilsona. Pani w ciagu dnia jest w domu wiec dogodne godziny do odiwedzin :) Quote
obraczus87 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 A więc Tara jutro jedzie do swojego nowego, wspaniałego Domku Stałego. Zamieszka z Dominiką w Warszawie w okolicach Placu Wilsona. :) a weekendy będzie spędzac dośc często na zielonej Białołęce. :) Trzymajcie kciuki aby wszystko poszło OK :) :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
obraczus87 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Wieści z DS :) " U nas wszystko w porządku. Bardzo dzielnie zniosła podróż do Warszawy, ale całe otoczenie jest dla niej nowe i jeszcze trochę straszne. Te samochody, ludzie, syczące autobusy, wózki z dziećmi, pan z walizką, pani, która głośno dmucha nos :) W mieszkaniu najpierw naszczekała na psa w lustrze, a potem wszystko obadała (słowem w 30 sekund zdążyła wejść na łóżko, pod łóżko, przemknąć za kanapą, obsikać wszystko i obwąchać). Chętnie korzysta ze swoich miejsc i kocyków, no i nie odstępuje mnie na krok. Wie, że trzeba się pilnować, nie ma lekko. Nauczyła już się wchodzić po schodach na trzecie piętro, choć ma jeszcze pewne obiekcje do schodzenia ;) Próbuję ją oswoić z zamkniętym podwórkiem, żeby chociaż tu na dworzu czuła się zupełnie swobodnie. Gania gołębie i swoją linę. No i na trzecim spacerze wczoraj nauczyła się, że wygodniej załatwiać swoje potrzeby tam :) " :loveu::loveu: Dzisiaj Tara idzie przywitac się z weterynarzem :) Quote
efektdomina Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Weterynarz w porządku, próbował przekupić Małą do ufności smakołykami. Zajrzał jej w paszczę, pochwalił ząbki. Pannica waży już 16 kg!! Za tydzień wrócimy na szczepienie wścieklizny. Uff, dużo wrażeń w te pierwsze dni, ale niesamowicie szybko robi postępy. Trzymajcie kciuki za Tarę, żeby jak najszybciej brykała równie beztrosko jak u Natalii w Brzezinach :) Quote
obraczus87 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 efektdomina napisał(a):Weterynarz w porządku, próbował przekupić Małą do ufności smakołykami. Zajrzał jej w paszczę, pochwalił ząbki. Pannica waży już 16 kg!! Za tydzień wrócimy na szczepienie wścieklizny. Uff, dużo wrażeń w te pierwsze dni, ale niesamowicie szybko robi postępy. Trzymajcie kciuki za Tarę, żeby jak najszybciej brykała równie beztrosko jak u Natalii w Brzezinach :) Witam na wątku :) Heheh no ładna waga, łądna :) kto by pomyślał że Ona TYLE waży :) Quote
Recommended Posts