rashelek Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Haha świetne to zdjęcie, aż bym mu tą piłkę uratowała :D A może to Twoja wina, że Sonia już nie przetrzymała, za dużo na raz? Nie odpuściłaś w dobrym momencie po prostu, 4 czy 5 razy przy ujadających psach to żaden pies by nie wytrzymał chyba ;) ElPerro robi półzaciski, jeśli dobrze pamiętam :) Quote
kalyna Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 Moja też ma gorsze dni, załamka jak nic ;) Ale na szczęście niezbyt często :lol: A co do obroży-nie pomogę, czytałam na wątku obrożę smycze jaka by ci pasowała u nas zadziwiająco długo było ok. Przy czym co spotkałyśmy Basseta też nie chciała pożreć z rykiem... no tak ogólnie nakreśliłam... a masz jakiś pomysł, co ciut odbiega od moich wymagań? chętnie przemyślę sprawę :D Martis :D Widziałam na wątku, ale podoba mi się ta wizja ;) Haha świetne to zdjęcie, aż bym mu tą piłkę uratowała :D A może to Twoja wina, że Sonia już nie przetrzymała, za dużo na raz? Nie odpuściłaś w dobrym momencie po prostu, 4 czy 5 razy przy ujadających psach to żaden pies by nie wytrzymał chyba ;) ElPerro robi półzaciski, jeśli dobrze pamiętam mam do tego nagrany filmik, ale muszę zmniejszyć... już mu tyle razy wyciągałam, że powiedziałam koniec... bo wrzucił i przybiegał do mnie, abym mu wyciągnęła.. wiem, że to moja i to jeszcze bardziej mnie to wkur**** :lol: Choć ciągle próbuję rozkimać co, jak i dlaczego ;) A faktycznie, teraz znalazłam! ale wołałabym jednak tradycyjny półżacisk niż taki: http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=371&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl Ale znowu elperro mają obroże w fuksji+fiolet i wtedy pasowałaby mi smycz linowa od nich... ale fuksja od pako-dog taka piękna... ahhh uwielbiam moje rozterki :P Quote
kalyna Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 To napisz do nich czy by ci bk zrobili ;) zostaję chyba przy Martis ;) teraz tylko czekać na kasę i zamawiać :D A za miesiąc/dwa smycz i będę w pełni szczęśliwa... dopóki nie wpadnę znów na jakiś genialny pomysł :lol: Quote
marta1624 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Miałam ci Martis proponować :) Ja już mam genialny pomysł.... :lol: Quote
kalyna Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 Miałam ci Martis proponować :) Ja już mam genialny pomysł.... :lol: :) pochwal się :lol: Quote
angineuuka Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 No ja też mam genialne pomysły :P dobrze ze na razie bieda :lol: Quote
marta1624 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Chciałam kolejne juliusy :) Lubię te szelki, szkoda tylko że nie robią węższych ;) Albo norwegi z hand made, bo większość już przyciasna z przodu... Quote
angineuuka Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Ja tez się czaje na julki, ale siodełkowe :lol: albo hurtta :D albo lupine? Quote
marta1624 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Ja na szczęście nie mam problemu czy pasowe czy siodełkowe- moja siodła nie zniesie na sobie :lol: Już przy zakładaniu szelek kuli się jak bity pies :p Za to ubolewam nad kolorami... A z Lupine chciałabym obrożę- przetestować :) Quote
angineuuka Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 No u mnie z pasowych to jedynie mini mini, a one podobno średnie są... Quote
*Magda* Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Ja mam genialny pomysł :D Kupcie coś mi, jak macie za dużo kasy :P Quote
kalyna Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 Mi tam już żadne szelki nie chodzą po głowie :P no chyba, że do tropienia, ale to nie jest konieczność nagła... i te karabińczyki... tylko głupio zamawiać same karabińćzyki, a nic więcej nie potrzebuję... za to komplet obroża plus smycz to taaaak bardzo chcę. I w końcu kagańce muszę ogarnąć. Madzia, sama sobie kup i nam mogłabyś coś kupić :P W końcu to my, młodzież, uczniowie i studenci... taaaacy biedni :P Quote
marta1624 Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 O właśnie, a ty Madzia z Dojczlandu toś bogata :p Quote
*Magda* Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Madzia, sama sobie kup i nam mogłabyś coś kupić :P W końcu to my, młodzież, uczniowie i studenci... taaaacy biedni :P Ale mam rodzinę na utrzymaniu :P O właśnie, a ty Madzia z Dojczlandu toś bogata :P Tak, 20-30 lat temu tak było :/ Teraz owszem, jest łatwiej ;) Ale do bogactwa, to mam bardzo daleką drogę... Quote
marta1624 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Śmiałam się ;) Nie byłam nigdy w Niemczech, nie wiem jak tam z pracą i zarobkami ;) Quote
rashelek Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Wydaje mi się, że ElPerro zrobiłoby Ci na zamówienie, oni raczej ugodowi są. Jak kiedyś pytałam o wymyślne szelki dla Poczwara, to bez problemu, za to Pitman mi wtedy odpisał na nitowanie "ale po co" ;) Oj Juliusów pasowych powinni zrobić więcej kolorów, zdecydowanie! I nie takie jasne jak siodła, tylko właśnie ciemne róże, brązy, fiolety :D A co z kagańcami, potrzebujesz np. do autobusu czy na spacery bardziej? Quote
kalyna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Ale mam rodzinę na utrzymaniu Tak, 20-30 lat temu tak było :/ Teraz owszem, jest łatwiej ;) Ale do bogactwa, to mam bardzo daleką drogę... Hihihih a ja 3 psy :lol: Śmiałam się . Nie byłam nigdy w Niemczech, nie wiem jak tam z pracą i zarobkami no to tak jak ja ;) Wydaje mi się, że ElPerro zrobiłoby Ci na zamówienie, oni raczej ugodowi są. Jak kiedyś pytałam o wymyślne szelki dla Poczwara, to bez problemu, za to Pitman mi wtedy odpisał na nitowanie "ale po co" ;) Oj Juliusów pasowych powinni zrobić więcej kolorów, zdecydowanie! I nie takie jasne jak siodła, tylko właśnie ciemne róże, brązy, fiolety :D A co z kagańcami, potrzebujesz np. do autobusu czy na spacery bardziej? na razie na 99% to będzie martis. Mają fuksję, także looz. No chyba, że pako-dog się zdecyduje półzaciski wprowadzić ;) to też pisałam i 3 lata temu wprowadzili niebieskie i czerwone, także może kiedyś też wprowadzą i inne. Ja chcę tylko róż/fuksję. I nic więcej do szczęścia nie byłoby mi potrzebne. Obecnie to mam 2 fozjologi, które są duże, za duże. Więc muszę kupić mniejsze. Bo ten duży to już fruwał kilka razy po gabinecie jak Gaz się wkur*** A potrzebuję właśnie do weta i aby był. akbym chciała iść w do miasta, na targ, gdzie jest ściska i dużo ludzi, żeby nie sapali. Choć wcale nie mam zamiaru w tamte rejony uderzać :lol: My autobusami nie jeździmy, a jak raz miałam jechać pociągiem to na końcu mój tatuś mnie zawiózł samochodem... takie tam 435km :lol: Quote
Leokadia Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Psia mać, gdzie nie wejdę tam temat obrożowy :D A odłożyłam sobię okrągłą sumkę na zakup czegoś większego :( tiaaa.... Quote
kalyna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Psia mać, gdzie nie wejdę tam temat obrożowy :D A odłożyłam sobię okrągłą sumkę na zakup czegoś większego :( tiaaa.... Hahahahaha w tej galerii często jest temat obrożowy, bo ja jestem najbardziej niezdecydowaną osobą na dogo jeśli chodzi o akcesoria... i zanim się zdecyduje to kilka miesięcy myślę, później pytam i znowu myślę :lol: niecałe 2 lata myślałam nad jakimiś sensownymi szelkami dla psów, wiesz jakie katusze ze mną przechodzili :D Za to nad zabawkami to prawie wcale nie dumam... :( Quote
Leokadia Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Mam to samo, z pół roku dumałam nad julkami i gdyby nie 'promocja', impuls, to bym do tej pory nie wzięła :P Za dużo ładnych rzeczy, i rozmyślaniom co wziąć nie ma końca, bo co jeśli wezmę to zamiast tego, a tamto też fajne :D Quote
kalyna Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 Mam to samo, z pół roku dumałam nad julkami i gdyby nie 'promocja', impuls, to bym do tej pory nie wzięła :P Za dużo ładnych rzeczy, i rozmyślaniom co wziąć nie ma końca, bo co jeśli wezmę to zamiast tego, a tamto też fajne :D A ja miałam całkiem inne pobudki... szkoda kasy na to czy na tamto... a jeśli już kupić to to musi być najlepsze dla mnie i psów. I dlatego jakie szelki będą najlepsze, przerabiałam wszystkie opcje, czy norwegi takie, a takie, jakie kolory, czy mi w 100% odpowiadają. I dlatego mimo całego mojego parcia na piękne szelki norwegi z HM ich nie kupiłam, bo mi coś tam nie pasowało :P Tak samo z obrożami, smyczami itp było. Quote
Recommended Posts