Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haha świetne to zdjęcie, aż bym mu tą piłkę uratowała :D

A może to Twoja wina, że Sonia już nie przetrzymała, za dużo na raz? Nie odpuściłaś w dobrym momencie po prostu, 4 czy 5 razy przy ujadających psach to żaden pies by nie wytrzymał chyba ;)

ElPerro robi półzaciski, jeśli dobrze pamiętam :)

Posted

Moja też ma gorsze dni, załamka jak nic ;) Ale na szczęście niezbyt często :lol:

A co do obroży-nie pomogę, czytałam na wątku obrożę smycze jaka by ci pasowała

u nas zadziwiająco długo było ok. Przy czym co spotkałyśmy Basseta też nie chciała pożreć z rykiem...

no tak ogólnie nakreśliłam... a masz jakiś pomysł, co ciut odbiega od moich wymagań?

chętnie przemyślę sprawę :D

Martis :D

Widziałam na wątku, ale podoba mi się ta wizja ;)

Haha świetne to zdjęcie, aż bym mu tą piłkę uratowała :D

A może to Twoja wina, że Sonia już nie przetrzymała, za dużo na raz? Nie odpuściłaś w dobrym momencie po prostu, 4 czy 5 razy przy ujadających psach to żaden pies by nie wytrzymał chyba ;)

ElPerro robi półzaciski, jeśli dobrze pamiętam

mam do tego nagrany filmik, ale muszę zmniejszyć... już mu tyle razy wyciągałam, że powiedziałam koniec... bo wrzucił i przybiegał do mnie, abym mu wyciągnęła..

wiem, że to moja i to jeszcze bardziej mnie to wkur**** :lol:

Choć ciągle próbuję rozkimać co, jak i dlaczego ;)

A faktycznie, teraz znalazłam!

ale wołałabym jednak tradycyjny półżacisk niż taki: http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=371&category_id=32&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=pl

Ale znowu elperro mają obroże w fuksji+fiolet i wtedy pasowałaby mi smycz linowa od nich... ale fuksja od pako-dog taka piękna... ahhh uwielbiam moje rozterki :P

Posted

To napisz do nich czy by ci bk zrobili ;)

zostaję chyba przy Martis ;)

teraz tylko czekać na kasę i zamawiać :D

A za miesiąc/dwa smycz i będę w pełni szczęśliwa...

dopóki nie wpadnę znów na jakiś genialny pomysł :lol:

Posted

Ja na szczęście nie mam problemu czy pasowe czy siodełkowe- moja siodła nie zniesie na sobie :lol: Już przy zakładaniu szelek kuli się jak bity pies :p

Za to ubolewam nad kolorami...

A z Lupine chciałabym obrożę- przetestować :)

Posted

Mi tam już żadne szelki nie chodzą po głowie :P no chyba, że do tropienia, ale to nie jest konieczność nagła... i te karabińczyki... tylko głupio zamawiać same karabińćzyki, a nic więcej nie potrzebuję...

za to komplet obroża plus smycz to taaaak bardzo chcę. I w końcu kagańce muszę ogarnąć.

Madzia, sama sobie kup i nam mogłabyś coś kupić :P W końcu to my, młodzież, uczniowie i studenci... taaaacy biedni :P

Posted

Madzia, sama sobie kup i nam mogłabyś coś kupić :P W końcu to my, młodzież, uczniowie i studenci... taaaacy biedni :P

Ale mam rodzinę na utrzymaniu :P

O właśnie, a ty Madzia z Dojczlandu toś bogata :P

Tak, 20-30 lat temu tak było :/ Teraz owszem, jest łatwiej ;) Ale do bogactwa, to mam bardzo daleką drogę...

Posted

Wydaje mi się, że ElPerro zrobiłoby Ci na zamówienie, oni raczej ugodowi są. Jak kiedyś pytałam o wymyślne szelki dla Poczwara, to bez problemu, za to Pitman mi wtedy odpisał na nitowanie "ale po co" ;)

Oj Juliusów pasowych powinni zrobić więcej kolorów, zdecydowanie! I nie takie jasne jak siodła, tylko właśnie ciemne róże, brązy, fiolety :D

A co z kagańcami, potrzebujesz np. do autobusu czy na spacery bardziej?

Posted

Ale mam rodzinę na utrzymaniu

Tak, 20-30 lat temu tak było :/ Teraz owszem, jest łatwiej ;) Ale do bogactwa, to mam bardzo daleką drogę...

Hihihih a ja 3 psy :lol:

Śmiałam się . Nie byłam nigdy w Niemczech, nie wiem jak tam z pracą i zarobkami

no to tak jak ja ;)

Wydaje mi się, że ElPerro zrobiłoby Ci na zamówienie, oni raczej ugodowi są. Jak kiedyś pytałam o wymyślne szelki dla Poczwara, to bez problemu, za to Pitman mi wtedy odpisał na nitowanie "ale po co" ;)

Oj Juliusów pasowych powinni zrobić więcej kolorów, zdecydowanie! I nie takie jasne jak siodła, tylko właśnie ciemne róże, brązy, fiolety :D

A co z kagańcami, potrzebujesz np. do autobusu czy na spacery bardziej?

na razie na 99% to będzie martis. Mają fuksję, także looz. No chyba, że pako-dog się zdecyduje półzaciski wprowadzić ;)

to też pisałam i 3 lata temu wprowadzili niebieskie i czerwone, także może kiedyś też wprowadzą i inne. Ja chcę tylko róż/fuksję. I nic więcej do szczęścia nie byłoby mi potrzebne.

Obecnie to mam 2 fozjologi, które są duże, za duże. Więc muszę kupić mniejsze. Bo ten duży to już fruwał kilka razy po gabinecie jak Gaz się wkur*** A potrzebuję właśnie do weta i aby był. akbym chciała iść w do miasta, na targ, gdzie jest ściska i dużo ludzi, żeby nie sapali. Choć wcale nie mam zamiaru w tamte rejony uderzać :lol:

My autobusami nie jeździmy, a jak raz miałam jechać pociągiem to na końcu mój tatuś mnie zawiózł samochodem... takie tam 435km :lol:

Posted

Psia mać, gdzie nie wejdę tam temat obrożowy :D A odłożyłam sobię okrągłą sumkę na zakup czegoś większego :( tiaaa....

Hahahahaha w tej galerii często jest temat obrożowy, bo ja jestem najbardziej niezdecydowaną osobą na dogo jeśli chodzi o akcesoria... i zanim się zdecyduje to kilka miesięcy myślę, później pytam i znowu myślę :lol:

niecałe 2 lata myślałam nad jakimiś sensownymi szelkami dla psów, wiesz jakie katusze ze mną przechodzili :D Za to nad zabawkami to prawie wcale nie dumam... :(

Posted

Mam to samo, z pół roku dumałam nad julkami i gdyby nie 'promocja', impuls, to bym do tej pory nie wzięła :P Za dużo ładnych rzeczy, i rozmyślaniom co wziąć nie ma końca, bo co jeśli wezmę to zamiast tego, a tamto też fajne :D

Posted

Mam to samo, z pół roku dumałam nad julkami i gdyby nie 'promocja', impuls, to bym do tej pory nie wzięła :P Za dużo ładnych rzeczy, i rozmyślaniom co wziąć nie ma końca, bo co jeśli wezmę to zamiast tego, a tamto też fajne :D

A ja miałam całkiem inne pobudki... szkoda kasy na to czy na tamto... a jeśli już kupić to to musi być najlepsze dla mnie i psów. I dlatego jakie szelki będą najlepsze, przerabiałam wszystkie opcje, czy norwegi takie, a takie, jakie kolory, czy mi w 100% odpowiadają. I dlatego mimo całego mojego parcia na piękne szelki norwegi z HM ich nie kupiłam, bo mi coś tam nie pasowało :P Tak samo z obrożami, smyczami itp było.