Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Cirilla888']A ile ważyli ich rodzice, że teraz mają już po 210g?

[/quote]
Moja Ineczka waży 2100-2200g a tatuś maluszków jest porównywalny do niej;) ciekawa jestem ile będą miały wagi moje szkraby jak dorosną, rozpiętość wagi między maluchami jest 120-210g.

Posted

A to ja już zupełnie nie wiem... okaże się z resztą za kilka tygodni, bo wtedy już bardziej można określić przyszłą wilkość szczeniaczka... A Twoje te "większe" maluchy zawsze mogły po dzidkach pójść wielkością i przerosnąć rodziców, ale to i tak nie duża różnica zapewne będzie... Moje już ząbków dostają i w sumie najpierw ważyły więcej, później schudły i później znowu przybrały...

ps. czy masz w miocie sunie? i ile ona/e waży/ą? tak dla porównania pytam;p

Posted

Witam!
Moj Benio ma 4 miesiace i waży 1,7.
Zastanawiam sie, kiedy powinny wypadac zabki?
I poradzcie, prosze jak nauczyc go załatwiac sie na dworze.
Załatwia się gdzie popadnie.
Jestesmy na spacerze godzine, poczym on wbiega do domu i sie zalatwia.

Posted

Aguska-witamy na forum.Ząbki powinny wypadać koło 5 miesiąca(tak bylo w naszym przypadku)A co do nauki czystości to myślę,że najlepszym sposobem będzie chwalenie,nagradzanie smakołykami (oczywiście wtedy kiedy załatwi się na dworzu:lol:)Napisz coś więcej o psiaku;););)

Posted

Benia obiecałam mojemu synkowi juz dwa leta temu, jakos nie mogłam sie zdecydowac, bo wiedziałam ile to obowiazku.
Jednak w koncu dałam sie przekonac.
Kupiliśmy go w lecznicy koło Kepic, maja tam mała hodowle.
Benio nie ma rodowodu, choc teraz załuje.
Powinnam wejsc na forum przed zakupem i poczytac.
Ale mowi sie trudno.
Benio jest bardzo zywy i probuje nami rzadzic.
Domaga sie swojego szczekaniem i gryzieniem.
Probujemy to eliminowac.
Nie lubi za bardzo suchej karmy, woli miesko z marchewka.
Poza tym to nasze oczko w głowie.

Posted

ja miałam yorka bez rodowodu i nie żałuję że nie miał.. bo był bardzo kochany...

swojego obecnego yorka zważyłam i aż się przeraziłam... 4,5kg w wieku 6 miesięcy i to w ciągu tygodnia tyle przybrał.. ale wiem czemu.. bo miał lekkie rozwolnienie i wet mu dał zastrzyk żeby się nie odwadniał i zastrzyk na wzmocnienie.. i to po tych zastrzykach tak przybrał.. teraz rano tylko je i potem na wieczór dostaje troszkę.. w ciągu dnia nie jest dokarmiany i widać że lepiej już mu jest...

Posted

Kaidar-to strasznie durzo jak na 6 miesięcy:crazyeye:Mój ważył wtedy 2.6 a teraz i tak do 3.o doszedl:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pewnie przy 3.1 się zatrzyma,mam taką nadzieję:razz:Twój psiak jest z rodowodem?

Posted

Moja niunia ma 4 miesiące i waży ok. 2kg. Niestety nie znam dokladnej wagi, bo ostatnio jej nie ważyłam. Jak narazie spokojnie przybiera na wadze bez żadnych dużych skoków w górę. Mam nadzieję że do 3 kg będzie dociągnie ;)

Posted

[quote name='Balbina12']Kaidar-to strasznie durzo jak na 6 miesięcy:crazyeye:Mój ważył wtedy 2.6 a teraz i tak do 3.o doszedl:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Pewnie przy 3.1 się zatrzyma,mam taką nadzieję:razz:Twój psiak jest z rodowodem?[/quote]

no ma rodowód.. ale tak jak pisałam to od zastrzyku przeciwko odwodnieniu mu tak waga skoczyła... po zastrzyku strasznie mu apetyt wzrósł... wujek był u weta z tym i kazał kupić karmę Light (przy okazji jakiej to firmy??).. no i dajemy mu teraz tylko raz dziennie jedzenie... niech schudnie...

Posted

on jadł dość często... zresztą pisałam jaki jest powód jego utycia.. poza tym je raz solidnie a w ciągu dnia je jeszcze dodatkowo 2-3 razy ale tak z garść suchego pokarmu bo wcześniej miał cały czas dostęp do suchej karmy.. ale teraz ograniczamy i widać po 3 dniach że mu lżej i to dużo.. już biega swobodniej dzięki temu, nie dyszy no i nie kładzie się tak jak 3 dni temu... więc efekty jakieś są tego naszego "oddchudzania" (a raczej ograniczania jedzenia)

Posted

dawno nic nie klikałam -więc wrzucę zdjęcie mojej yoreczki:lol:
muszę się pochwalić jak jej uszka pięknie stają:lol::loveu::lol:

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e6633e4bc3625ac4.html"][IMG]http://images47.fotosik.pl/204/e6633e4bc3625ac4m.jpg[/IMG][/URL]

dzisiaj idziemy na szczepienie-moze dowiem się ile waży moja sunia:eviltong:

Posted

a tak wygląda na codzień-to wczorajszy space:
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ce8658c7c73a819.html][IMG]http://images42.fotosik.pl/116/1ce8658c7c73a819m.jpg[/IMG][/URL]

jak na razie moja suczka jest wielkości yorków miniaturek :crazyeye: a ma 3 mieś.-mam nadzieję ze za duża nie urośnie

Posted

Witam
Mój Toffiś jak go kupiłam ważył 90 dag miał wtedy 7 tygodni a teraz ma 3 miesiące i waży 1,40kg obliczyłam że średnio na tydzień przybywa 10 dag.
Jego mama waży 2,5 kg a tata 2 kg czy Toffiś osiagnie wagę rodziców,bo raczej bym chciała żeby nie przekroczył 3 kg.
Pozdrawiam

Posted

Przy okazji wizyty u weta zważyłam dziś Graculę, waży 2,85 kg, w styczniu kończy 2 lata. Ogólnie to oszukistka z niej, bo wcale nie widać, że ma prawie te 3 kg, wiele osób dawało jej mniej niż 2 kg :eviltong:

Posted

[quote name='Natalers']Daffi ma 11tyg i wage 1,9.. sprzedawca powiedzial, że osiągnie wage max 3kg. jak sądzicie czy to mozliwE?[/quote]
Możliwe , poniewaz niekiedy york jak jest malutki rośnie bardzo szybko a pózniej w pewnym momęcie może stanąć na wadze,tak było z moją Ineczką -przybierała , miała 4 miesiące i 1500g, tak się bałam że urośnie za duża jednak staneła na wadze i obecnie ma 2100g;)
Jednak wagi nie da się ustalić do końca ,choć prawdopodobnie twój będzie chyba z tych większych piesków