Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysia_']
Co do gryzienia się psów, prosty przykład - budynek administracji w "moim" schronisku :roll: Około 15 -20 psów spędza tam z nami cały dzień, jest cisza i spokój, a jak ktoś wejdzie zaraz zaczyna się akcja, jak wszystkie psy się zerwą, są podekscytowane to nie raz zdarza się im spięcie :shake:[/quote]

Też o tym pisałam. Dobrze, że chociaż Ty wiesz o co mi chodzi.

Posted

Mysia proszę napisz w tytule transport okolice Krakowa - okolice Wrocławia pilnie potrzebny

Izis nie chodzi o kasę

z tego co pamietam ofiarodawczyni dawala rowniez dla Kulfonka ( czy sie myle moze)
na pewno znajdziesz psiaka w potrzebie ktoremu pieniadze sa potrzebne

Posted

Nie moja kasa i nie moja decyzja. Jeśli nie pójdzie na DT Lisi zostanie zwrócona. Babeczka bardzo się zmartwiła, że Lisia do schroniska wraca :-(
Ci Holendrzy to jej bardzo dobrzy przyjaciele. Mam nadzieję, że tam Robert w Uciechowie na nich poczeka i że tej całej koszmarnie długiej drogi nie zrobią na próżno. Uprzedźcie więc go proszę.

Posted

tytuł zmieniłam... Qrczę, szkoda mi tej Liśi, nie dosyć, że nalezy do strachliwych psiaków to jeszcze ciągle przeprowadzki :-( A to napewno nie działa na jej korzyść :shake: A na osatatnich fotkach taka szczęśliwa była...

Posted

[quote name='Mysia_']szkoda mi tej Liśi, nie dosyć, że nalezy do strachliwych psiaków to jeszcze ciągle przeprowadzki :-( A to napewno nie działa na jej korzyść :shake: A na osatatnich fotkach taka szczęśliwa była...[/quote]

Święte słowa. W końcu nie musiała siedzieć sama w boksie. Miała i stałe towarzystwo człowieka i przestrzeń.

Posted

[quote name='Izis']Święte słowa. W końcu nie musiała siedzieć sama w boksie. Miała i stałe towarzystwo człowieka i przestrzeń.[/QUOTE]

Racja... Myślę, że zabranie jej teraz do warunków schroniskowych to byłaby krzywda dla Lisi...

Trzeba poprostu jak najszybciej znaleźć dla niej prawdziwy domek...

Posted

Solito. Powiedz mi jak to się dzieje, ze tylko Ty jedna z całego Uciechowa to rozumiesz. Dlaczego reszta znów chce zamknąć Lisię w boksie? Ona już chyba swoje niezawinione winy dość okupiła w zamknięciu. Lisia teraz ma możliwość naprawdę żyć (w czym niewątpliwie przeszkadzają naloty co niektórych) ale naloty nie są codziennością Lisi a zamknięcie w schronisku będzie :-(
I nie rozumiem też jak to możliwe że Uciechów wyadoptował WSZYSTKIE PSY (poza Kariną i Sarną) nawet 10 letniego Reksia z problemami ocznymi a zdrowej pięknej i kochanej Lisi jakoś nie daje rady.
I przypominam sobie ciągle jak to było z tą kotką... i wydaje mi się że to właśnie o to chodzi. Inaczej Lisia już dawno byłaby w domku nowym.

Posted

[quote name='Izis']Solito. Powiedz mi jak to się dzieje, ze tylko Ty jedna z całego Uciechowa to rozumiesz. Dlaczego reszta znów chce zamknąć Lisię w boksie? Ona już chyba swoje niezawinione winy dość okupiła w zamknięciu. Lisia teraz ma możliwość naprawdę żyć (w czym niewątpliwie przeszkadzają naloty co niektórych) ale naloty nie są codziennością Lisi a zamknięcie w schronisku będzie :-([/QUOTE]

Ja poprostu zawsze staram się myśleć z pozycji psa, a nie człowieka...

Posted

[quote name='solito']A co będzie, jeżeli ktoś mnie będzie chciał zaadoptować... :evil_lol:[/quote]

Więsz jeśli zaproponują Ci dobre warunki to czemu nie :evil_lol: Oczywiście razem z Lisią :eviltong: