Wojenka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Powiem swoim skromnym zdaniem,że nagroda należy się po ostatniej przeszkodzie :razz: .Może nie rzucona równolegle z nia,a np.po przywołaniu "do mnie". A skąd wydobyta?Z kieszeni jest najszybciej :evil_lol: . Quote
sic! Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 [quote]Równie dobrze możemy sobie wyobrazić hipotetyczną sytuację, że a/ przewodnik udaje, że wkłada piłkę do kieszeni i pies jest przekonany, że ta piłka tam jest[/quote] Rauni masz psy za głupków???:cool3: [quote]Może w związku z tym najlepszy byłby zapis, że dyskwalifikację powoduje trzymanie przez przewodnika czegokolwiek w ręku w ringu lub też użycie czegokolwiek poza gestami i głosem do kierowania psem? [/quote] sugerowałam taki zapis wczesniej :) Quote
Agasia Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Chcialabym sie zapytac... bo w agility nie jestem az tak zorientowana, ale chcemy zaczac :) A więc... biegam z beaglem, maly ma smykalke do toru i biegania ma z tego wielka frajde ale uczony byl i jest na jedzonko... Obecnie umie pokonywac mniej wiecej caly nasz podworkowy tor, lecz za kazde dobre przebiegniecie jest nagradzany ziarenkiem karmy/ ciasteczkiem i wtedy jego radosc jest jeszcze wieksza niz bez ciasteczka i doskonale wie ze dobze zrobil - ma nagrode - logiczne. Czy cos takiego na zawodach jest zabronione?! Wydawalo mi sie ze jedynie podczas biegu niepowinno sie pokazywac, dawac wszelkich smakolykow... Quote
LALUNA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='Agasia']Chcialabym sie zapytac... bo w agility nie jestem az tak zorientowana, ale chcemy zaczac :) A więc... biegam z beaglem, maly ma smykalke do toru i biegania ma z tego wielka frajde ale uczony byl i jest na jedzonko... Obecnie umie pokonywac mniej wiecej caly nasz podworkowy tor, lecz za kazde dobre przebiegniecie jest nagradzany ziarenkiem karmy/ ciasteczkiem i wtedy jego radosc jest jeszcze wieksza niz bez ciasteczka i doskonale wie ze dobze zrobil - ma nagrode - logiczne. Czy cos takiego na zawodach jest zabronione?! Wydawalo mi sie ze jedynie podczas biegu niepowinno sie pokazywac, dawac wszelkich smakolykow...[/quote] Agasiu ja zawsze nagradzam psa po przebiegu smakołykiem, tylko że jak ukończy bieg, chwale go głosem cały czas aż dochodzę do plecaka poza ring i wyjmuję z niego smakołyk i daje mu. Przecież to dla psa bez różnicy czy wyjmiesz z plecaka czy z kieszeni. A pochwała przedłuża nagrodę;) Quote
Recommended Posts