Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Szalony Kot']
Ode mnie ma ogłoszenia na FB, gumtree, alegratce, freecf, kupsprzedaj, adopcje.org, kokosy.pl, mojpupil.pl, adsy.pl, nasipupile.pl, eszukam.pl, kleparz.net, naszezwierzaki.info, eoferty.com, cwirek.pl, zwierzeta.azbazar.pl, wstawaj.pl, ofertka.pl, owi.pl, adin.pl, hodowcy.com.pl, drobny.com.pl, przygarnijzwierzaka.pl i adopcjapsa.pl :D
Tutaj jest jego ogłoszenie na FB, jakbyście mogli rozsyłać... http://www.facebook.com/event.php?eid=117293745006290&ref=mf

Niestety, odezwała się tylko jedna osoba, z którą kontakt urwał się dość szybko :/ I teraz Whilli już nie ma nikogo :/

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, przepraszam Cię. Jakoś mi się na oczy rzuciło z tymi ogłoszeniami.

Całe szczęście, że Whilli jest w takim schronisku jak Milanówek. Bo choć schronisko to nie jest miejsce dla żadnego psa, to akurat to w Milanówku jest ok. Mam od Was dwa psy:)

Posted

A to fakt, że Milanówek to niezwykłe schronisko. Jestem niewiarygodnie pozytywnie zaskoczona tym, jak dbają o swoje zwierzaki, ile o nich wiedzą, jacy są czujni. To według mnie schronisko - wzór.

Posted

Jakie by to schronisko nie było to jest tylko schronisko. Bez człowieka, który pogada do psa, pogłaszcze, wyprowadzi na spacer do parku. A więc szukamy domu.

Posted

Witajcie, ja bardzo rzadko bywam na tym forum i to się raczej nie zmieni, nie żebym nie chciała ale z racji wielu obowiązków związanych bezspośrednio ze schroniskeim w Milanówku poprostu nie dam rady czesto sie tu logowac. Na imię mam Marta i to moje namiary są w ogłoszeniu Whillego. Mam ogromna prośbę, gdyby ktos poważnie zainteresował się adopcją a były by potrzebne nowe informacje kontaktujcie się ze mną bezpośrednio na pocztę [email protected] - najlepiej aby to osoba prowadząca wątek była ze mną w kontakcie.
Z racji tego, iż Whilli jest pod moja opieką i poświęciłam mnóstwo czasu na wizyty z nim w przychodni (a to jeszcze nie koniec) zastrzegam sobie prawo do wyboru domu, który bedzie na tyle blisko Milanówka aby mógł kontynuować leczenie we wskazanej przeze ze mnie lecznicy. Jest to o tyle wazne, że temat Whillego jest dość złozony a On nie ma czasu by eksperymentowac. Whilli jest tam diagnozowany przez bardzo dobrego specjalistę (chirurg ortopeda, neurolog). W nabliższym czasie zostanie tam poddany mielografii, która ostatecznie wyjaśni czy jego problemy mają podloże odrdzeniowe. Większe jednak prawdopodobieństwo, iż całkowity brak czucia w tylnej łapie ma związek z neuropatią ale najpierw trzeba wykluczyc (lub potwierdzic) wszelkie inne możliwości. Badany bedzie również hormon tarczycy, ponieważ bywa i tak, że taki niedowład ma związek z nadczynnością tarczycy.
Tak więc diagnozowanie jest w toku i proponuję aby informację o tym zamieszczac w ogłoszeniach. Ja na bieżąco aktualizuje opis na stronie schroniska i nim mozna się posługiwac. Jak tylko bedze znac szczegółowe wyniki badan - ta informacja równiez sie tam pojawi. Zawsze mozna się ze mną skontaktowac przez meila.
pozdrawiam

Posted

O jak fajnie, że zajrzała opiekunka Whiliego :)
Spokojnie, staram sie w miarę na bieżąco aktualizować wpisy, dowiadywać się o newsy, a każdego chętnego i tak bede kierować na mail podany w ogłoszeniu :)

Posted

Wkurza mnie mój brak internetu :/

Niestety nie wiem nic o wynikach Whilliego. Wolontariusze w schronie są tylko w weekendy i tylko wtedy mogą ewentualnie coś sprawdzić, przewieźć psa, przebadać... więc wiadomo, że to wszystko trwa i trwa :/

Posted

Może to niewiele, ale któregoś dnia byłam z Whillim na spacerku, pies cudo, trudno o nim zapomnieć, każdy ma swoich ulubieńców i Whilli ma tez zakochanych w nim wolontariuszy. Z calego serca życzę tej kruszynce naprawde cudownego domku