Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Zobaczymy co zadecyduje Bonsai, podesłałam już jej PW z opisem :) Piegusia zamieszkała by na DT razem z prezentowanym tutaj na wątku Imkiem od nas :) Pani zaproponowała DT dla obu wypłoszków :):):) Pani ma w domu już 5 mikropsiaków, wszystkie początkowo były na DT ;) Jeden z nich - ratlerek ma już 14 lat. Byłby to BDT, ale w razie leczenia czy innych wydatków związanych z wetem - pokrywali byśmy koszty. Pani mieszka w domku z ogrodem, razem z córką. Pani już wypatrzyła, że u Bonsai w podpisie jest o transporcie do Radomia. Psinki mogłyby jechać wszystkie razem - jeśli by się osoba transportująca zgodziła. Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pani zdaje sobie sprawę, że DT dla wypłoszków to może nie być kwestia tylko miesiąca, wie że psiaki muszą się otworzyć, że to może potrwać trochę... mają u niej miejsce tak długo, jak to będzie konieczne :) Pani co prawda nie jest zapisane na dogo, ale pewnie do czasu :evil_lol: Pani przeczytała wątek zarówno Imka jak i Piegusi i wie,że trochę będzie trzeba nad psiakami popracować. Zaraz poproszę ciocie z Łodzi, aby jeszcze się do Pani wybrały na wizytę :) Quote
Argat Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Poczekajmy na Bonsai... A ja tak po cichu mam nadzieje że to szansa dla Piegusi Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Pani adoptowała psinkę z Fundacji Medor przez pośrednictwo Borówki16 Quote
santino Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Akrum napisał(a):ciocie, ciocie :):):) przynoszę suuuuper wiadomość :):):) mamy DT dla PIEGUSI :):):) w Łodzi :) Naprawdę???? O mój Boże... Jak cudownie!!! Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Małe sprostowanie, bo troszkę źle zrozumiałam :) Mirkopsiaki, które mieszkają w domku z Anią - osobą chętną dać DT Piegusi i Imkowi to: 2 ratlerki, potem kolejne są adoptowane z: 1 mikrus adoptowany z Palucha z Warszawy, drugi mikrus adoptowany z Olkusza i trzeci mikrus adoptowany z Fundacji Medor ze Zgierza. i tu małą wpadkę popełniłam - bo napisałam, że za pośrednictwem Borówki16, ale Borówka16 nie pośredniczyła w tej adopcji. Tylko jej nick został przytoczony w rozmowie jako osoba, która może mogłaby sprawdzić ten DT :) Jej, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze napisałam :) Duże emocje towarzyszą moim rozmową z Anią :) Quote
Bonsai Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Tak na szybko, bo muszę lecieć. Transport zorganizowała invictus, na jutro! Muszę się z nią jakoś skontaktować, a nie mam jej nr tel. Ale tak czy inaczej , jeśli nie wyjdzie ten transport, to Łódź jest blisko i dalibyśmy radę coś wykombinować. Tylko czy Pani poradzi sobie z dwoma wypłoszkami na raz, wyciągniętymi w jednym niemal momencie? Tak pytam, bo ja nie wiem czy dałabym radę. Takie dwa psy będą sie wzajemnie nakręcać w strachu. A Piegusia jest na to bardzo podatna. Czy mogłabym prosić o tel do osoby, która przeprowadzała wizytę tego domku? Przepraszam za tyle pytań, są one wyrazem troski o psa, a nie nieufności do kogokolwiek, więc absolutnie proszę nie brać tego osobiscie. ;) Wygląda to na wielką szansę dla Piegusi, ale muszę mieć pewność. :) Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Bonsai domek dopiero będzie sprawdzony. Ja myślę, że dwa wypłoszki to nie problem, skoro tam są inne psiaki, które by pomogły naszym maleństwom wyjść z lękowego stanu. Mogę Ci podać na pw nr do Ani (DT),zaraz podeśle. Quote
Bonsai Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Ok, podeślij, ja zadzwonię wieczorkiem, bo muszę teraz lecieć. Tel. do mnie 513 816 835. Napisałam też invictus czy mogliby zabrać przy okazji Piegusię. Trzymam kciuki! Quote
Argat Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Bonsai napisał(a): Tylko czy Pani poradzi sobie z dwoma wypłoszkami na raz, wyciągniętymi w jednym niemal momencie? Tak pytam, bo ja nie wiem czy dałabym radę. Takie dwa psy będą sie wzajemnie nakręcać w strachu. A Piegusia jest na to bardzo podatna. I w ogóle przy tylu psach Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 ja myślę, że nasz Imek się szybko otworzy na świat i z nim nie będzie na prawdę dużo problemu. BOnsai nr podesłany na pw :) a ja czekam na decyzję ciotek z Łodzi na temat wizyty DT :) Quote
Bonsai Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 No i nie zdążyłam dziś zadzwonić. Jutro zadzwonię. :) Za to transport z Ligią nie wypali, bo i tak jest już łączony i gdyby miał zahaczyć o Łódź, to by wyszła trasa 1000km w jeden dzień, a jedzie jedna osoba - to za dużo... Ale coś znajdziemy. W najgorszym razie mój TŻ albo engelina_88 jadą w przyszły weekend pociągiem przez Łódź. A kiedy wizyta DT, Akrum? Quote
Bonsai Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 mmd była na wizycie domku DT i podobno wszystko doskonale, sama oddałaby swoje psiaki pod taką opiekę! :) Teraz kombinujemy transport. :) Quote
Akrum Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Dzisiaj odbyła się wizyta w domku Ani - DT :) mmd - doświadczona osoba w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych - powiedziała: SUPER OSOBA,SUPER DOM i SUPER WARUNKI DLA PSIAKÓW :):):) Nasze wypłoszki beda miały tam jak w raju :):):) mmd - dziekuję za ekspresową wizytę :) Aniu - nie masz gdzieś swojego klona? by więcej takich DT super było?? Quote
Argat Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Trzymam kciuki, żeby nie było problemów z transportem :) Quote
Argat Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Przepraszam, ale to pilnie... Pisakowi grozi powrót do schroniska w tomaszowie, w którym nie dzieje się najlepiej... http://www.dogomania.pl/threads/203561-Lena-TRACI-DT!!!-ONA-NIE-MO%C5%BBE-WR%C3%93CI%C4%86-DO-SCHRONISKA!-Potrzebne-pieni%C4%85dze-i-miejsce?p=16436322#post16436322 Quote
Akrum Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ania już się pewnie doczekać naszych mikrusków nie może :) a wiem, że wątek podczytuje - więc SERDECZNIE POZDRAWIAM :) Quote
santino Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Akrum napisał(a):Dzisiaj odbyła się wizyta w domku Ani - DT :) mmd - doświadczona osoba w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych - powiedziała: SUPER OSOBA,SUPER DOM i SUPER WARUNKI DLA PSIAKÓW :):):) Nasze wypłoszki beda miały tam jak w raju :):):) mmd - dziekuję za ekspresową wizytę :) Aniu - nie masz gdzieś swojego klona? by więcej takich DT super było?? Czyli mała jedzie na 100%, tak? Kiedy? Quote
Akrum Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 tak, na 100% :):):) jeśli nic wcześniej nie wypali, to jesli mój transport w czwartek wypali to po drodze byśmy małą zgarnęli. jeśli nie, to w weekend z którąś z wolontariuszek z Kalisza. Quote
Bonsai Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Ja też cały czas kombinuję transport. :) Możliwe, że w czwartek będzie jechał ktoś Kalisz- Łódź, ale to czy będzie mógł wziąć Piegusię nie jest jeszcze pewne. Jak będę wiedziała coś na pewno, dam znać. A czy istniałaby możliwość, by ktoś sunię odebrał z jakiegoś miejsca w Łodzi czy nie za bardzo? Quote
santino Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Akrum napisał(a):tak, na 100% :):):) jeśli nic wcześniej nie wypali, to jesli mój transport w czwartek wypali to po drodze byśmy małą zgarnęli. jeśli nie, to w weekend z którąś z wolontariuszek z Kalisza. F-A-N-T-A-S-T-Y-C-Z-N-I-E :multi::multi::multi: Quote
Borówka16 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Ale się cieszę, że Piegusia ma DT :loveu: No i odwiedzę ją na pewno, bo p.Ania mieszka obok mnie :loveu: Akrum, sorry, że nie odpisałam na PW, ale dziś się dowiedziałam, że wizyta już była. Foczuś jest od nas, z Medoru, mnie nie było przy adopcji, no, ale wiem co to za psiak ;) Quote
Recommended Posts