Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zobaczymy co zadecyduje Bonsai, podesłałam już jej PW z opisem :)

Piegusia zamieszkała by na DT razem z prezentowanym tutaj na wątku Imkiem od nas :)
Pani zaproponowała DT dla obu wypłoszków :):):)
Pani ma w domu już 5 mikropsiaków, wszystkie początkowo były na DT ;)
Jeden z nich - ratlerek ma już 14 lat.
Byłby to BDT, ale w razie leczenia czy innych wydatków związanych z wetem - pokrywali byśmy koszty.

Pani mieszka w domku z ogrodem, razem z córką.
Pani już wypatrzyła, że u Bonsai w podpisie jest o transporcie do Radomia.
Psinki mogłyby jechać wszystkie razem - jeśli by się osoba transportująca zgodziła.

• Replies 855
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani zdaje sobie sprawę, że DT dla wypłoszków to może nie być kwestia tylko miesiąca, wie że psiaki muszą się otworzyć, że to może potrwać trochę...
mają u niej miejsce tak długo, jak to będzie konieczne :)

Pani co prawda nie jest zapisane na dogo, ale pewnie do czasu :evil_lol:
Pani przeczytała wątek zarówno Imka jak i Piegusi i wie,że trochę będzie trzeba nad psiakami popracować.

Zaraz poproszę ciocie z Łodzi, aby jeszcze się do Pani wybrały na wizytę :)

Posted

Akrum napisał(a):
ciocie, ciocie :):):)

przynoszę suuuuper wiadomość :):):)

mamy DT dla PIEGUSI :):):)
w Łodzi :)

Naprawdę???? O mój Boże... Jak cudownie!!!

Posted

Małe sprostowanie, bo troszkę źle zrozumiałam :)

Mirkopsiaki, które mieszkają w domku z Anią - osobą chętną dać DT Piegusi i Imkowi to:
2 ratlerki, potem kolejne są adoptowane z: 1 mikrus adoptowany z Palucha z Warszawy, drugi mikrus adoptowany z Olkusza i trzeci mikrus adoptowany z Fundacji Medor ze Zgierza. i tu małą wpadkę popełniłam - bo napisałam, że za pośrednictwem Borówki16, ale Borówka16 nie pośredniczyła w tej adopcji.

Tylko jej nick został przytoczony w rozmowie jako osoba, która może mogłaby sprawdzić ten DT :)

Jej, mam nadzieję, że teraz już wszystko dobrze napisałam :)

Duże emocje towarzyszą moim rozmową z Anią :)

Posted

Tak na szybko, bo muszę lecieć. Transport zorganizowała invictus, na jutro! Muszę się z nią jakoś skontaktować, a nie mam jej nr tel.

Ale tak czy inaczej , jeśli nie wyjdzie ten transport, to Łódź jest blisko i dalibyśmy radę coś wykombinować.

Tylko czy Pani poradzi sobie z dwoma wypłoszkami na raz, wyciągniętymi w jednym niemal momencie? Tak pytam, bo ja nie wiem czy dałabym radę. Takie dwa psy będą sie wzajemnie nakręcać w strachu. A Piegusia jest na to bardzo podatna.

Czy mogłabym prosić o tel do osoby, która przeprowadzała wizytę tego domku?

Przepraszam za tyle pytań, są one wyrazem troski o psa, a nie nieufności do kogokolwiek, więc absolutnie proszę nie brać tego osobiscie. ;) Wygląda to na wielką szansę dla Piegusi, ale muszę mieć pewność. :)

Posted

Bonsai domek dopiero będzie sprawdzony.
Ja myślę, że dwa wypłoszki to nie problem, skoro tam są inne psiaki, które by pomogły naszym maleństwom wyjść z lękowego stanu.

Mogę Ci podać na pw nr do Ani (DT),zaraz podeśle.

Posted

Ok, podeślij, ja zadzwonię wieczorkiem, bo muszę teraz lecieć. Tel. do mnie 513 816 835.

Napisałam też invictus czy mogliby zabrać przy okazji Piegusię.

Trzymam kciuki!

Posted

Bonsai napisał(a):

Tylko czy Pani poradzi sobie z dwoma wypłoszkami na raz, wyciągniętymi w jednym niemal momencie? Tak pytam, bo ja nie wiem czy dałabym radę. Takie dwa psy będą sie wzajemnie nakręcać w strachu. A Piegusia jest na to bardzo podatna.

I w ogóle przy tylu psach

Posted

ja myślę, że nasz Imek się szybko otworzy na świat i z nim nie będzie na prawdę dużo problemu.
BOnsai nr podesłany na pw :)

a ja czekam na decyzję ciotek z Łodzi na temat wizyty DT :)

Posted

No i nie zdążyłam dziś zadzwonić. Jutro zadzwonię. :)

Za to transport z Ligią nie wypali, bo i tak jest już łączony i gdyby miał zahaczyć o Łódź, to by wyszła trasa 1000km w jeden dzień, a jedzie jedna osoba - to za dużo... Ale coś znajdziemy. W najgorszym razie mój TŻ albo engelina_88 jadą w przyszły weekend pociągiem przez Łódź.

A kiedy wizyta DT, Akrum?

Posted

Dzisiaj odbyła się wizyta w domku Ani - DT :)
mmd - doświadczona osoba w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych - powiedziała:
SUPER OSOBA,SUPER DOM i SUPER WARUNKI DLA PSIAKÓW :):):)
Nasze wypłoszki beda miały tam jak w raju :):):)

mmd - dziekuję za ekspresową wizytę :)

Aniu - nie masz gdzieś swojego klona? by więcej takich DT super było??

Posted

Akrum napisał(a):
Dzisiaj odbyła się wizyta w domku Ani - DT :)
mmd - doświadczona osoba w przeprowadzaniu wizyt przedadopcyjnych - powiedziała:
SUPER OSOBA,SUPER DOM i SUPER WARUNKI DLA PSIAKÓW :):):)
Nasze wypłoszki beda miały tam jak w raju :):):)

mmd - dziekuję za ekspresową wizytę :)

Aniu - nie masz gdzieś swojego klona? by więcej takich DT super było??

Czyli mała jedzie na 100%, tak? Kiedy?

Posted

tak, na 100% :):):)
jeśli nic wcześniej nie wypali, to jesli mój transport w czwartek wypali to po drodze byśmy małą zgarnęli.
jeśli nie, to w weekend z którąś z wolontariuszek z Kalisza.

Posted

Ja też cały czas kombinuję transport. :) Możliwe, że w czwartek będzie jechał ktoś Kalisz- Łódź, ale to czy będzie mógł wziąć Piegusię nie jest jeszcze pewne. Jak będę wiedziała coś na pewno, dam znać. A czy istniałaby możliwość, by ktoś sunię odebrał z jakiegoś miejsca w Łodzi czy nie za bardzo?

Posted

Akrum napisał(a):
tak, na 100% :):):)
jeśli nic wcześniej nie wypali, to jesli mój transport w czwartek wypali to po drodze byśmy małą zgarnęli.
jeśli nie, to w weekend z którąś z wolontariuszek z Kalisza.

F-A-N-T-A-S-T-Y-C-Z-N-I-E :multi::multi::multi:

Posted

Ale się cieszę, że Piegusia ma DT :loveu: No i odwiedzę ją na pewno, bo p.Ania mieszka obok mnie :loveu:
Akrum, sorry, że nie odpisałam na PW, ale dziś się dowiedziałam, że wizyta już była.
Foczuś jest od nas, z Medoru, mnie nie było przy adopcji, no, ale wiem co to za psiak ;)