Jump to content
Dogomania

*PEREŁKA* i *RUBINEK* powitali Nowy Rok w swoich Domach. A TULA w BDT u Wtatary :)

Recommended Posts

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Transport miał kosztować 80 zł, tak? Połowę mieli zapłacić państwo od Rubinka a połowę chyba od Mei także jeśli nic się nie zmieniło to powinno być uregulowane. Fiziu Ty masz chyba kontakt z p.Adamem, może zapytasz? Lub jeśli nie masz to napiszę do Mariusza.

Posted

wszyscy chyba płaciliśmy po 20 zł , tak podobno było ustalone. Ja z siostrą Javeny na pewno, bo rozmawiałam z Javeną. Tak ze ta sprawa juz załatwiona.
jesli chodzi o weta to mam jeszcze pieniążki od Vanilka, więc pokryję obecny koszt weta i później wirusówki.
Trzeba poszukac na wątku Vanilka kto zrobił mu to sliczne Allegro.Kosztowało chyba 15 zł. Trzeba ułozyc super tekst i poprosic o zrobienie. Vanilek znalazł domek dzięki temu ogłoszeniu.

Posted

To źle było zrobione bo nie wiem czemu Ty miałaś płacić skoro brałaś psa na BDT, powinni płacić ci którzy psy adoptowali. No nic, porozmawiam z Mariuszem bo tak nie może być następnym razem.

Posted

Dobrze, że jeszcze po Wanilku zostały jakieś pieniążki

To co, zaczynamy ogłaszanie?

Ma ktoś ochotę na stworzenie ładnego tekstu? :) bo śliczne zdjęcia już mamy

Posted

wtatara napisał(a):
zostaw to, ja sobie poradzę.

Teraz to i tak za późno ale źle to zostało zorganizowane, o czym nie wiedziałam bo bym to zaraz odkręciła.
Kosztami powinny się podzielić tylko osoby adoptujące, taka była od początku mowa. Ty jako BDT nie powinnaś płacić bo pies do Ciebie miał od początku jechać "przy okazji".

Posted

Myślę, że to nieporozumienie.
Chyba napisałaś maila do Mariusza tak? bo musiał przez przypadek odpisać do mnie - że faktycznie głupio wyszło, bo wszystko było tak w biegu i zadzwoni do p. Wandy

A dzisiaj zostało wysłane zaświadczenie o szczepieniu

Posted

MALUTKA ZACZYNA SIĘ ROZKRĘCAĆ. WIECZÓR JUŻ SAMA PRZYSZŁA DO NAS, BYŁO JEJ CHYBA TROCHĘ GORĄCO BO CHWILAMI SPAŁA POD BALKONEM
zACZYNA BAWIĆ SIĘ ZABAWKAMI NASZYCH PIESKÓW.
TAKA SŁODKA PSINKA.

Posted

fizia napisał(a):
Myślę, że to nieporozumienie.
Chyba napisałaś maila do Mariusza tak? bo musiał przez przypadek odpisać do mnie - że faktycznie głupio wyszło, bo wszystko było tak w biegu i zadzwoni do p. Wandy

Tak, pisałam.
Wiem, że to nieporozumienie i tylko chciałam Mariuszowi zwrócić uwagę na fakt, że tak nie powinno być. Do mnie też odpisał. Wszystko ok.

fizia napisał(a):

A Mariusz napisał, że dzisiaj przywiezli z interwencji 5 nowych psów...

Zajęły miejsca tych które jakimś ucdem udało nam się umieścić w domach, kółko się zamyka:-(

Posted

No niestety...taka syzyfowa praca...

Z drugiej strony, gdyby nie te adopcje co jakiś czas czy DT, to już nie wiem, jak by się tam te psiaki miały pomieścić...

Posted

mam prosbe, pomózcie mi zająć sie ogłoszeniami dla suni. Moze by znaleźć jakis pakiet z bazarku i tak jak pisałam to fajne Allegro.Ja koszty jakos pokryję.
Zdjęcia są, tylko dobry tekst.
Dzisiaj przyszła córka z wnuczką. Tula boi sie wszystkiego co nowe.Przeraza ją płacz dziecka, aż sie ze strachu posikała.Bardzo szczekała na nią. Na chwilę ja zamknełam w pokoju, była grzeczna a gdy ja wypuściłam, było lepiej, tylko nie mogło byc nowych sytuacji. Zaakceptowała że Iwonka chodzi ale gdy położyła sie na podłodze to Tula juz szczekała.

Posted

Ojej ale mam nadzieję, ze Wnusia się nie przestraszyła...

Moje sunie niestety też tak robią, wszelkie nietypowe zachowania, gwałtowne ruchy wyprowadzają Je z równowagi...

To pewnie by było lepiej, gdyby Tula trafiła do domu bez malutkich dzieci, ewentualnie z takimi w wieku szkolnym prawda?

Ja będę Tulę ogłaszać min. na gumtree, ale,gratce, szerloku, adopcjepsa, cafeanimal

Niestety talentu do układania wzruszających tekstów, to nie mam...
Może znajdzie się ktoś z weną twórczą:) a jak nie, to coś spróbuję sama napisać - pewnie bardziej w formie informacyjnej

Chociaż myślę, że w przypadku Tuli największym atutem będa te śliczne zdjęcia :)

Posted

Właśnie dostałam wiadomość od Mariusza, że wczoraj do Domu pojechała ta malutka Kaja, którą pokazywałam na tym wątku :) :) Wreszcie!! czekała od czerwca...

Posted

[quote name='fizia']Właśnie dostałam wiadomość od Mariusza, że wczoraj do Domu pojechała ta malutka Kaja, którą pokazywałam na tym wątku :) :) Wreszcie!! czekała od czerwca...

no to się doczekała, super ;)

Posted

tak, mówił mi wczoraj Mariusz . Jak zabrałam Tule to było mi smutno że Kaja została.Dzwonił bo mnie przepraszał za te 20 zł
A nasza pięknisia trzyma w domu porządek. Syn zostawił skarpety to od razu je przyniosła pokazać.
Moje pantofle tez leżały w nieodpowiednim miejscu.
To jeszcze taki kochany szczeniak

Posted

[quote name='wtatara']prosimy wklejac

pokażę kilka z tych, które ogłaszam

KIZI
Mała sunia o przepięknych, bursztynowych oczkach.
Miła i łagodna.
Bardzo młoda - ma zaledwie rok.
W schronisku od 06.11.2010

http://krakow.szerlok.pl/oferta/kizi-mala-przemila-sunia-o-bursztynowych-oczach-ID4duf.html

FINKA

FINKA trafiła do schroniska, jako kilkumiesięczny szczeniak.
Wszystkie pozostałe szczeniaczki znalazły Domy...tylko Ona jeszcze czeka...
W schronisku czeka już od lipca...
Jest niewielka,Śliczna i delikatna.

http://krakow.szerlok.pl/oferta/finka-urocza-i-sliczna-juz-tak-dlugo-czeka-na-milosc-i-marznie-ID4cxk.html

WIWA

Bardzo grzeczna, spokojna, uwielbia kontakt z człowiekiem
ma zaledwie 1,5 - 2 lata.
W schronisku od kwietnia 2010

http://krakow.szerlok.pl/oferta/wiwa-przepiekna-mloda-mini-wilczyca-ID4cpE.html

CUDEŃKO

Cieszy się bardzo na widok człowieka
W schronisku bardzo długo...
Z pewnością była tam już w lipcu 2009, a może nawet wczesniej...

http://krakow.szerlok.pl/oferta/cudenko-kochana-sliczna-sunia-czeka-juz-bardzo-dlugo-ID3MRO.html

RYGA - minaturowy ON

http://krakow.szerlok.pl/oferta/miniaturowy-owczarek-niemiecki-cudowna-mloda-ryga-ID4jrD.html

METKA
Bardzo przyjazna, grzeczna, spokojna.
Łaknie kontaktu z cżłowiekiem.
Bardzo lubi się przytulać i być głaskana.
W schronisku odchowała szczeniaki.
Ma 2 lata
W schronisku jest już wiele miesięcy

http://krakow.szerlok.pl/oferta/metka-cudowna-sunia-przytul-ja-ID3Dlb.html