Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azja :loveu: to młoda ok. 2-letnia, gładkowłosa suczka, do której dzisiaj los się uśmiechnął - została zabrana ze schroniska w Nowodworze :multi: i pojedzie do hotelu do Zamościa. Przyjechała do schroniska z Terespola. Dlaczego - nie wiadomo. Sunia czekała w schronisku już kilka miesięcy i niestety przez ten czas nikt nie poznał się na jej wspaniałej urodzie i charakterze. :-(
Azja to piesek idealny, jest bardzo grzeczna i łagodna. ;) Ładnie chodzi na smyczy. Pilnuje kroku. Nie ciągnie. Nowy teren ciekawie rozpoznawała.
Sunia nie boi się odgłosów miasta. W samochodzie żadnej paniki: siedziała, wyglądała przez okna lub leżała. Nie kuliła się ze strachu. Dobrze dogaduje się z innymi psami.
Azja jest odrobaczona, zaszczepiona na wirusówki i p/wściekliźnie.
Ta suczka na prawdę chwyta za serce. Jej zachowanie jest pełne delikatności. To niezwykły piesek. :loveu:
Osoba, która ją zaadoptuje , zyska nie tylko towarzyszkę u stóp leżącą, ale prawdziwą dystyngowaną damę.
;)

Zdjęcia suczki:

Filmiki:
http://img641.imageshack.us/img641/4097/mvi5755.mp4
http://img5.imageshack.us/img5/5166/mvi5758.mp4
http://img143.imageshack.us/img143/408/mvi5759.mp4

Posted

My ją już dawno wybrałyśmy, tylko czekała na swoją kolej :) Miały jechać we 2 z Gaculą do Funi, ale mała pojechała do Warszawy, więc na razie jedzie sama.
Ona taka malutka nie jest, raczej mniejsza średnia :D

Posted

Reszta kiedy indziej bo muszę się położyć żeby mieć szansę wstać o 5 rano i wyjechać o 6, na spacerze Azja trzyma się lewej nogi :crazyeye:.
Zachowuje czystość w domu. Zero agresji. Brak instynktów myśliwskich - właśnie śpi z papugami.
Uległa, nie walczy o hierarchię.

Jedyne co jest w stanie wyprowadzić ją z równowagi to Bugi i jego piszczące piłeczki i szczypanie i łapanie za łapki i przewłóczenie biednej suczynki po całym domu bo MA SIĘ BAWIĆ !!! Nie ma, że nie ! Nawarczała na niego straszliwie (co Bugi tradycyjnie ma w d.u.p.i.e) ale nie dziabnęła go nawet !

Posted

Rzeczywiście straciła trochę linie :evil_lol: Fajna jest, jeszcze żeby ogonek jej się podniósł tak jak na filmikach to już w ogóle super by było. E-S czy miałaś w domu tymczaskę, która akceptowała Bugiego i na niego nie nawarczała? :cool3: Takiej idealnej suni szybciutko domek znajdziemy ;)

Posted

Piękne zdjęcia, E-S.:loveu:
Azja ma około 2 lat.Przyjechała do schroniska z Terespola.Dlaczego - nie wiadomo.
Odrobaczona, wirusówki i p/wściekliźnie - zaszczepiona.Jest tak spokojna, jak na tych zdjęciach widać. Ładnie chodzi na smyczy.Pilnuje kroku.Nie ciągnie.Nowy teren ciekawie rozpoznawała.Bez oporów pozostawiła pełen pakiecik w moim ogródku. :eviltong:
Nie boi się odgłosów miasta.Pozostawiłam ją pod Realem ze swoim synem i szukałam E-S na parkingu - nie wyrywała mu się, nie próbowała biec za mną - ładnie stała i czekała.W samochodzie żadnej paniki: siedziała, wyglądała przez okna lub leżała.Nie kuliła się ze strachu.
Ta suczka na prawdę chwyta za serce.Jej zachowanie jest pełne delikatności.To niezwykły piesek.
Osoba, która ją zaadoptuje , zyska nie tylko towarzyszkę u stóp leżącą, ale prawdziwą dystyngowaną damę.;) Dla mnie to ona jest Gracja.
Jutro rano trafi do funi.

Posted

Ha :) to ja dobra jestem...nie przywidziało mi się że Azję widzę pod Realem :D stała taka bida z podkulonym ogonkiem wpatrzona w chłopca w bodajże brązowej kurtce. Zastanawiałam się nawet czy to nie ona, ale ten chłopiec mi jakoś nie pasował ;) Już uzupełniam pierwszy post waszymi informacjami o małej.

Posted

Dziewczyny - nie chcę sie wtracac ale moze podeslijcie zdjecia małej na wątek schronu Biała Podlaska - od Nowodworu do Terespola 140 km, do Białej 35km. Jakby pies zaginął w Lubartowie - to nikt przy zdrowych zmysłach by go w Białej nie szukał... tylko w Lublinie lub Nowodworze.ona tak od poczatku wygladała na zadbanego pieska....

Posted

Sunia u mnie od wczoraj .Jest bardzo miła ,sympatyczna i taka stonowana ,Nie narzuca sie i zachowuje jak prawdziwa dama ,.
Jej siersć pokryta była milionami kup pchlich .poprawiłam jej jeszce frontlinem dla lepszego efektu .
Jutro moze jakas fote dam po lece z nnóg i zasypiam ,
Pozdrawiam ciocie matrioszke i polecam odbierac telllefonik .

Posted

funia napisał(a):

Pozdrawiam ciocie matrioszke i polecam odbierac telllefonik .

Człowiek raz telefonu nie odebrał i od razu świat musi o tym wiedzieć.:shake:
Ale ... że o co chodzi ... że się zapytam precyzyjnie...:cool3::mad:

Posted

teresz10 napisał(a):
Dziewczyny - nie chcę sie wtracac ale moze podeslijcie zdjecia małej na wątek schronu Biała Podlaska - od Nowodworu do Terespola 140 km, do Białej 35km. Jakby pies zaginął w Lubartowie - to nikt przy zdrowych zmysłach by go w Białej nie szukał... tylko w Lublinie lub Nowodworze.ona tak od poczatku wygladała na zadbanego pieska....

Podesłał ktoś ?
Choć w mojej opinii skoro tak grzeczna suka, bez instynktów myśliwskich, przyklejona do nogi "się gubi" to raczej bez własnego udziału w "zgubieniu", właściciel musiał się bardzo o to postarać, aby tak wierna i wpatrzona w człowieka sunia się "nie znalazła".

funia napisał(a):
Ewa Bugi je twojeego buta czy to jakis na straty juz spisany ??>:razz:

Owszem, to moje szpilki włoskie :( dawno je napoczął, teraz kończy, musiał Azji-Gracji wszystko pokazać jak się należy bawić i czym, no nie ? A że przed jego piszczącymi piłeczkami uciekała, sznurki Zdrapki też jej nie interesowały, to spróbował szpilkami włoskimi taką damencję zainteresować - była zdegustowana.

Posted

E-S napisał(a):
Podesłał ktoś ?
Choć w mojej opinii skoro tak grzeczna suka, bez instynktów myśliwskich, przyklejona do nogi "się gubi" to raczej bez własnego udziału w "zgubieniu", właściciel musiał się bardzo o to postarać, aby tak wierna i wpatrzona w człowieka sunia się "nie znalazła".

Też tak myślę. Takie grzeczne pieski się same nie gubią :roll:

E-S napisał(a):
Owszem, to moje szpilki włoskie :( dawno je napoczął, teraz kończy, musiał Azji-Gracji wszystko pokazać jak się należy bawić i czym, no nie ? A że przed jego piszczącymi piłeczkami uciekała, sznurki Zdrapki też jej nie interesowały, to spróbował szpilkami włoskimi taką damencję zainteresować - była zdegustowana.

To te włoskie-sroskie? :roflt:

Posted

Czyli sunia idealna po prostu :loveu:
Zrobię jej allegro, tylko nie wiem kiedy, bo nie wyrabiam na zakrętach przez te święta :-( a Spajkuś mi nie ułatwia :mad: Porwał mi dzisiaj gnojek śliczną firankę jak ją wieszałam, po tym jak ją wyprałam i przez godzinę prasowałam, bo piesek szczekał na dworze i on koniecznie musiał zobaczyć który to :angryy:

Posted

Sunia nie jest jak wspominała E-S uległą o nie :cool3:Potrafi pokazac gdzie miejsce konkurencji w szyku :razz:
Jest ,grzeczna posłuszna ale na pewno nie uległa wobec innych psów ;)
Kocha ludzi i bardzo sie szybko przywiązuje .W boksie czysta ,cicha i spokojjna .
Apetycik ma .

Posted

[quote name='evel']Też tak myślę. Takie grzeczne pieski się same nie gubią :roll:

To te włoskie-sroskie? :roflt:
Kolejne włoskie-sroskie :angryy: 3 para, wybiera tylko te najdroższe, które były kupione na specjalne okazje, poniżej 300 zł nie schodzi cholera :mad: Łazi po półkach jak kot i wygrzebuje po 1 z pudełek. Azja taka nie jest, za nią ręczę !!! Nawet nie splunęła w kierunku gryzionych i rzucanych pod sufit przez Bugiego bucików, wręcz i wyraźnie była w najwyższym stopniu ZDEGUSTOWANA :loveu:

[quote name='as_ko']Czyli sunia idealna po prostu :loveu:
Zrobię jej allegro, tylko nie wiem kiedy, bo nie wyrabiam na zakrętach przez te święta :-( a Spajkuś mi nie ułatwia :mad: Porwał mi dzisiaj gnojek śliczną firankę jak ją wieszałam, po tym jak ją wyprałam i przez godzinę prasowałam, bo piesek szczekał na dworze i on koniecznie musiał zobaczyć który to :angryy:

A zdjęcia zrobiła ??? :mad: I na szkodniki wstawiła ? http://www.dogomania.pl/threads/192687-SZKODNIKI-czyli-doce%C5%84-zwierza-swego-bo-mog%C5%82a%C5%9B-mie%C4%87-gorszego

Azja ustawia inne pieski w szeregu ??? :crazyeye: Ale niegroźnie chyba ? Warki jakieś tylko, czy do naruszenia nietykalności cielesnej dochodzi ?

I tak jest the best z charakteru jak dla mnie :loveu: I śliczna też. Zamówię jej karmę light na allegro i przyjdzie do Ciebie Kasiu, OK ?

WESOŁYCH śWIĄT KOCHANI !!!
Domów dla "naszych" zwierząt (bo wszystkie zwierzęta sa nasze, to tak jak z dziećmi, nie?), spełnienia marzeń !
zbieramy się i jedziemy. Pa !