marmosia Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Myślałam, że Nordeńka na bieżąco z finansami... Wyślę na dniach jakąś sumkę... Quote
hop! Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Nordi ma allegro zwykłe i ogłoszenia na portalach: alegratka, cafeanimal, gumtree, kupiepsa, adopcjapsa, psy.pl, przygarnijzwierzaka, e-zwierzak, morusek.pl, doadopcji.pl, psiamania, kupsprzadaj, aukcjezwierzat, telezoo, szerlok. Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Czy nadal mam nie podejmować leczenia i nie podawać jej leków? Quote
hop! Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 [quote name='olivetshka']Witam Nordeńkę i [B]bardzo ładnie proszę o jakieś fotki[/B] :)[/QUOTE] [quote name='greatmadwomen'][B]a o jakieś zdjęcia można prosić?[/B] :oops: a sunia ma jakieś ogłoszenia?[/QUOTE] [quote name='greatmadwomen']no to ciotki do roboty! [B]tylko zdjęcia nie zza krat tylko z hoteliku :)[/B] ja niestety nie mam czasu na zrobienie ogłoszeń :([/QUOTE] [quote name='nika28']Ja mogę jej porobić ogłoszenia :) [B]Tylko potrzebne nowe zdjęcia[/B]. Tylko kurcze co zrobić jak ona leci z zębami do obcych ? :([/QUOTE] ?????????? Quote
katarzyna09 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Tattoi,czy sunia jest już zaszczepiona i odrobaczona?Ma jakieś kropelki lub obróżkę na te cholerne kleszcze? Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Dostała narazie fiprex- 19 zł i robale- aniprazol 3 dni po dwie tabletki- 6 x 5 zł- 30 zł. Ze szczepieniem czekam. Nobivac DHPPI- 50 zł. Quote
nika28 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 [quote name='Tattoi']Czy nadal mam nie podejmować leczenia i nie podawać jej leków?[/QUOTE] Tattoi, poczekajmy jeszcze chwilę :( Według mnie to najlepiej by było, żeby ona leki dostawała już w DS... Tylko czy taki się znajdzie... :( Z finansami Nordi kiepsko, i nie wiadomo czy starczy na 3 miesiące, więc wolę na razie poczekać z tymi lekami. No bo co jak nie starczy i będę ją musiała zabrać i znaleźć jakiś DT ? Wtedy te podane leki będą na nic. Są już może jej nowe zdjęcia ? :) Quote
Tattoi Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Nie ma. Od początku tygodnia JAPG jedzie do mnie z aparatem. Dziś też nie dotarła. Quote
nika28 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Ok, no to czekamy nadal. Bo z tymi ze schroniska ma raczej małe szanse... :( Quote
nika28 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 A może jest ktoś na wątku z Wawy, kto mógłby podjechać do Tattoi i zrobić jakieś ładne zdjęcia Nordi ? Quote
Asiaczek Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ja jestem z W-wy,ale ani nie mam samochodu, aby podjechac do Tattoi ani nie mam czasu (jak to u emerytów bywa...;) Pzdr. Quote
nika28 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Z Nordi jest bardzo źle :( Będzie musiała mieć podawane leki, i tym samym musi zostać w hoteliku na co najmniej 3 miesiące. [COLOR="red"][B]A kasy brak...[/B][/COLOR] Jest dług za ten miesiąc. Stałych deklaracji jest 30 zł, bo jedna osoba nie płaci. Nie wiem, co dalej będzie z Nordi. Quote
olivetshka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='nika28']Z Nordi jest bardzo źle :( Będzie musiała mieć podawane leki, i tym samym musi zostać w hoteliku na co najmniej 3 miesiące. [COLOR="red"][B]A kasy brak...[/B][/COLOR] Jest dług za ten miesiąc. Stałych deklaracji jest 30 zł, bo jedna osoba nie płaci. Nie wiem, co dalej będzie z Nordi.[/QUOTE] Nika - jak to jest bardzo źle?? Coś się stało? Gryzie dalej? Quote
Tattoi Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Już piszę- szczeka coraz więcej, właściwie wyłącznie szczeka. Nie chciałam, żeby siedziała sama w swoim pokoju, więc jak nie lata, to mieszka z moim BP, wczesniej świetnie się z nim dogadywała- teraz widzę, że zaczyna go podgryzać. Nie chcę jej zostawiać samej, ale będe musiała, bo on jest malutki, może go zagryźć, jak się wścieknie. Chciałam ja włączyć do stadka na górze- rany boskie- dobrze, że jestem sprawna, rzuciła się na nie, jakby polowała na zające. Ze Spajkiem się nie dogadała, Spajk ją lubi (tzn. już chyba nie- ale chciał dobrze), a ona na sztywnych nogach chodzi koło niego i jak Spajk się odwróci- to skacze na niego z zębami. Z rottweilerami nie będę próbować. Do ludzi dostaje piany- ostatnio była kobieta obejrzeć hotel, bo chce zostawic psa na wyjazd- Nordi biegała za płotem- tak ryczała, że wstyd było a jak wyszłyśmy z tą Panią na balkon, to Nordi próbowała doskoczyć do balkonu z zębami. W tym stanie ona domu nie znajdzie. Są trzy propozycje- - szukajcie jej dt bezpłatnego albo tańszego, niż u mnie, ona chodzi na smyczy i nie ma z tym żadnego problemu. I tam dostaje leki, a potem patrzymy, czy pomagają i co dalej; - zostaje u mnie, dajemy leki i jak wyżej; - ..... Przykro mi strasznie, ona się "powiesiła" na mnie, nie gryzie mnie, wskakuje mi na ręce, jak mnie widzi, ale inni, np. lekarze wchodzą do niej z dużą ostrożnością. Trzeba cos postanowić, bo suka sie rozsypie na kawałki. Normalnie wzięłabym ją do siebie, ale mam 13 psów i niestety- nie ma takiej mozliwości. Jest za to jakaś szansa, że "powiesi" się na kimś innym równie mocno. Quote
Salo Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 W Nordi obudził się instynkt charcika .Nie za ciekawa sytuacja. A ma wydarzenie na Facebook'u? Quote
Rumi. Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Nie ma, miała ale zapomniałam przedłużyć :/ i nie mogę znaleźć ... Quote
Salo Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Więc może trzeba by było założyć nowe wydarzenie dot. Nordi na fb? Quote
Rumi. Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jest jest jest! Właśnie znalazłam! Przedłużyłam, tylko trzeba zmienić tekst i powysyłać wiadomości na pw do gości [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=172119132827212&pending[/url] nie chciałabyś się tym zająć? :D Quote
Salo Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Zaproszenia do moich znajomków już wysłane. Tylko opis musicie teraz zmienić. Quote
Recommended Posts