niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Od pewnego czasu dostaje Nifuroksazyd - na biegunkę - brzusio już go nie boli, ma lepszy apetyt i skóra się poprawiła( codziennie jest smarowany Dermatisanem) - niestety nie miałam aparatu, żeby zrobic zdjęcia ale moi znajomi, jak tylko będą w schronie to zrobią i mi prześlą na maila i Ja szybciutko wstawię :) Skóra jest już miękka, nie ma tych czarnych zaskórników i strupów - sierści jeszcze brak ale dzięki wam Bruno stanie na nogi:) Zamierzam mu kupic PREVENTIC na nużycę - skóra się znacznie poprawi:) Wszystkie rachuneczki oczywiście będą umieszczane w postach, o których wspomniała Ciocia wiedźma i będą zeskanowane, gdyby któraś z was sobie życzyła do wglądu. Quote
Mysza2 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ja sobie życzę, żeby porósł piękną sierścią i dom znalazł. I tak będzie :p:p:p Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Kochana ''Myszo2'' dzięki takim ludziom jak Ty i inne ciotki pomagające ja już na pewno wiem, że tak będzie:) Po świątecznej przerwie nakręcę film i pokaże wam chłopaka prawie '' na żywo '' ;) Quote
andegawenka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='zuzlikowa']Też bym wzięła ,ale tylko 2 mi wchodzą...no,to choć pokarzę chłopaczka znowu![/QUOTE] To nic benki też są w potrzebie...Do naszego Brunka zjechała cała Polska, bedzie dobrze, musi być [IMG]http://www.picturesanimations.com/h/hearts/19.gif[/IMG] Quote
Wiedźma Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 [quote name='Mysza2']Ja sobie życzę, żeby porósł piękną sierścią i dom znalazł. I tak będzie :p:p:p[/QUOTE] Tak będzie! Howgh, jak mawiał niejaki Winnetou. Są następne wpłaty: [LIST] [*]kapsel - 20 zł [*]viola005 - 30 zł [*]brzośka - 25 zł [/LIST] :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Dziękujemy :) [URL=http://smajliki.ru/smilie-269376423.html][IMG]http://s2.rimg.info/a1533beb587469246b4d3d3b68f61aea.gif[/IMG][/URL] Quote
brzośka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='niunia448'] [URL="http://smajliki.ru/smilie-269376423.html"][IMG]http://s2.rimg.info/a1533beb587469246b4d3d3b68f61aea.gif[/IMG][/URL][/QUOTE] dzięki za soczystego buziaka :D Quote
marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ziarnko do ziarnka, i uzbiera się miarka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Będzie dobrze Brunek:loveu::loveu::loveu: Quote
andegawenka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Marteczko, nie wiemy co w chłopaku piszczy, a tu pare dni wolnego się szykuje...:tree1: Quote
MaDi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='niunia448']Kochane ciotki dziękuje:) Byłam dziś u psiny czuje się znacznie lepiej:) Na razie wstrzymamy się z vetmedinem - ten lek trzeba podawac przed posiłkiem i 2 razy dziennie - póki mnie nie będzie w schronie to kupuje mi enarenal - tego nie trzeba podawac przed posiłkiem i daje się tylko raz dziennie. Po tych feriach jestem umóeiona z lekarzem na konsultacje Bruna - zrobimy reszte badań ( potwierdzimy bądz wykluczymy Cushinga) i ustalimy leczenie dla Brunusia już pełno - kompleksowe :)Tak się cieszę, że dzięki wam moje marzenie o lepsze jutro dla Bruna się spełnia:) DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM!![/QUOTE] Mój psiak dostaje vetmedin dlatego miałam obawy,że w schronisku podawanie go będzie raczej trudne. Nie wiem czy mają usg ale jeśli zajdzie taka potrzeba to chętnie umówię go do naszego weta aby dokładnie zbadał jego serduszko. Jak wygląda sprawa karmienia? Może pomyślimy nad workiem lepszej karmy? Quote
andegawenka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='MaDi']Mój psiak dostaje vetmedin dlatego miałam obawy,że w schronisku podawanie go będzie raczej trudne. Nie wiem czy mają usg ale jeśli zajdzie taka potrzeba to chętnie umówię go do naszego weta aby dokładnie zbadał jego serduszko. Jak wygląda sprawa karmienia? Może pomyślimy nad workiem lepszej karmy?[/QUOTE] Jesteś nieoceniona, o wszystkim myślisz... Quote
Wiedźma Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 No ale Bruno miał robione usg, niunia napisała to w 3. poście. Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='MaDi']Mój psiak dostaje vetmedin dlatego miałam obawy,że w schronisku podawanie go będzie raczej trudne. Nie wiem czy mają usg ale jeśli zajdzie taka potrzeba to chętnie umówię go do naszego weta aby dokładnie zbadał jego serduszko. Jak wygląda sprawa karmienia? Może pomyślimy nad workiem lepszej karmy?[/QUOTE] Ja juz jestem umówiona po przerwie świątecznej z lekarzem i wtedy ustalimy pełne kompleksowe leczenie ( od deski do deski) - będzie miał robiony test hamowania deksametazonem - sprawdzimy dzięki temu, czy ma Cushinga. Psiak ma gotowane jedzonko - nie jedzą psy w schronie źle. Możemy kupic owszem karmę dla psów z wrażliwym przewodem pokarmowym ale na ten moment pieniążki chcę spożytkowac na diagnostykę i leczenie... strasznie nie lubię się powtarzac... Quote
andegawenka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 a, ja myślałam o karmie, ale jesli dobrze karmiony to super.... Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Enarenal nie jest złym lekiem - jest tańszy ale też dobry. Póki nie wrócę bedzie dostawał ten lek. Jak tylko się pojawię zakupię vetmedin ale najpierw chcę wszystko ustalic z lekarzem. Quote
marta0731 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='andegawenka']Marteczko, nie wiemy co w chłopaku piszczy, a tu pare dni wolnego się szykuje...:tree1:[/QUOTE] I jak tu się cieszyć ze świąt................... Brunek, i wszystkie inne............... :( Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='marta0731']I jak tu się cieszyć ze świąt................... Brunek, i wszystkie inne............... :([/QUOTE] Właśnie, że trzeba się cieszyc!! Dzięki wam wszystkim Bruno będzie żył jeszcze ho ho ;) Quote
Wiedźma Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Marta, inaczej to widzę. Pewnie, ze tej biedy jest co niemiara, ale Brunek trafił na niunię i na Was -jest już sporo pieniędzy na leczenie. Nie jest anonimowym psem, który nikogo nie obchodzi. Zobacz, jaki jest fantastyczny odzew dobrych ludzi na wątku! Ma wierną grupę fanek, które już dostrzegają jego przyszła urodę - w nieszczęściu ma psina szczęście. Dzięki serdeczne za wsparcie! Quote
andegawenka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Marta i ja już nie potrafimy się tak cieszyć, bo za rogiem pewnie czeka nastepna bieda... Quote
MaDi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Wiedźma']No ale Bruno miał robione usg, niunia napisała to w 3. poście.[/QUOTE] Wiecie na pewno,że czasami warto zrobić badania u dwóch lekarzy i na różnych sprzętach;) Quote
MaDi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='niunia448']Ja juz jestem umówiona po przerwie świątecznej z lekarzem i wtedy ustalimy pełne kompleksowe leczenie ( od deski do deski) - będzie miał robiony test hamowania deksametazonem - sprawdzimy dzięki temu, czy ma Cushinga. Psiak ma gotowane jedzonko - nie jedzą psy w schronie źle. Możemy kupic owszem karmę dla psów z wrażliwym przewodem pokarmowym ale na ten moment pieniążki chcę spożytkowac na diagnostykę i leczenie... strasznie nie lubię się powtarzac...[/QUOTE] Mam wrażenie,że jesteś do mnie negatywnie nastawiona, przecież nie napisałam o kupowaniu karmy( tak się składa,że czasami mam jakiś nadprogramowy worek), a leczenie na pewno przyniesie lepsze rezultaty jeśli będzie dobrze odżywiony. Quote
niunia448 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ja należę do ludzi pozytywnie nastawionych do świata - nie wiem skąd te przypuszczenia o moim negatywnym stosunku. Jeśli posiadasz nadprogramową ilośc karmy - zawsze się przyda i Bruno będzie wdzięczny ale tak jak piszę już od kilku postów - dla mnie najważniejsza jest diagnostyka i leczenie - nie wiem ile mnie to będzie kosztowac na pewno nie mało, więc na tym się głównie skupiłam a nie na karmie. Psy w schronisku nie jedzą źle - gotowane mięso mielone wieprzowe + ryż/ kasza to chyba nie najgorsze jedzenie? Co do weterynarzy - jestem studentką piątego roku weterynarii i mam kontakt z na prawdę dobrymi lekarzami i z takimi będę konsultowac Bruna m. in. z Dr Gołyńskim - super endokrynologiem i Dr Karpińskim ze Stefczyka ( On juz robił Brunowi USG) - ale tak jak już pisaąłm to wszystko po świetach, gdyż nie jestem z Lublina. Quote
Wiedźma Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 MaDi, karma na pewno się przyda, wielkie dzięki. Masz możliwość podrzucenia jej do schroniska? Można powiedzieć, że to dla Bruna. Quote
MaDi Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='niunia448']Ja należę do ludzi pozytywnie nastawionych do świata - nie wiem skąd te przypuszczenia o moim negatywnym stosunku. Jeśli posiadasz nadprogramową ilośc karmy - zawsze się przyda i Bruno będzie wdzięczny ale tak jak piszę już od kilku postów - dla mnie najważniejsza jest diagnostyka i leczenie - nie wiem ile mnie to będzie kosztowac na pewno nie mało, więc na tym się głównie skupiłam a nie na karmie. Psy w schronisku nie jedzą źle - gotowane mięso mielone wieprzowe + ryż/ kasza to chyba nie najgorsze jedzenie? Co do weterynarzy - jestem studentką piątego roku weterynarii i mam kontakt z na prawdę dobrymi lekarzami i z takimi będę konsultowac Bruna m. in. z Dr Gołyńskim - super endokrynologiem i Dr Karpińskim ze Stefczyka ( On juz robił Brunowi USG) - ale tak jak już pisaąłm to wszystko po świetach, gdyż nie jestem z Lublina.[/QUOTE] Pocieszyłaś mnie bo ja też jestem raczej z tych pozytywnych;) Mam jakąś karmę hills'a z tego co pamiętam dla szczeniąt średnich ras( wiem że jest seniorem ale zastrzyk energetyczny raczej mu nie zaszkodzi)mogę ją dla niego przekazać tylko najlepiej którejś z wolontariuszek. Patrząc na to co napisałaś to nie wiem czy nie lepsze jest dla niego to gotowane jedzenie, w jakim stanie ma zęby? Quote
Recommended Posts