Jump to content
Dogomania

POMOCY! Stalowa Wola - 6 KLUSEK z nory - POTRZEBNE DT/DS!!!

Recommended Posts

Posted

Wątek zakładam na prośbę Puni, która jako początkująca dogomaniaczka nie czuje się na siłach, żeby robić takie rzeczy. :evil_lol:

Punia dowiedziawszy się o suce, która mieszka ze szczeniakami w krzakach, po prostu tam poszła i zabrała dzieciaki do siebie. Teraz musimy jej pomóc znależć dla klusków wspaniałe domki.

Mamy 4 suczki i 2 pieski

Mama maluchów nie dała się złapać, nie chciała za nimi iść - widocznie miała już serdecznie dość całej bandy :diabloti:
Nie ma się co dziwić.:evil_lol:
Punia wraz ze swoją Panią weterynarz zamierzają mamę zlapać i wysterylizować. Z pewnością będzie potrzebne wsparcie finansowe. Wykarmienie szóstki głodomorów to spore koszta...

Cytuję wszystkie dotyczące szczeniaków posty z wątku Kropki:

[quote name='puniaiwika']Ale miałam dzis dzień:bigcry:. Dowiedziałam sie że u mnie w Stalowej Woli w lasku na terenie MOSIR-u przebywa suczka z 6ścioma szczeniakami:crazyeye:. Ja rzecz jasna matka polka od razu w te pedy i poszukiwania bo gdzieś niby w krzakach. Co sie okazało pieski są , suczka dzielna jak nic:Dog_run:zrobiła im nore w ziemi pod zawalonym drzewem:shake: az dziw że dała rade. Zabrałam maluchy do siebie. ale suczka nie chciała ani za szczeniakami iść ani za jedzeniem:-(. Mam obecnie 4 suczki i 2 pieski. Dzis juz fotek nie porobie bo ciemno i nie wyjda fajnie fotki ale jutro zabieram się za zdięcia.
Postaram się zrobić im ogłoszenia ale jeszcze nie mam doświadczenia w tekstach chwytajacych za serce;). CZy mogłabym liczyc na jakaś pomoc?
Mąż zły na mnie jak nic bo oprócz szczeniaków no to dwa kotki i nasza Kropeczka:mdrmed:
Będę musiała im szybciutko domki dobre znaleźć .
Pieski od suczki podobnej do kropki mała czarna. cztery są czarne jeden rudy i kolejny pomieszany rudo-czarny.
Oki ja jade do weta z nimi zobaczymy co mi powie.

[quote name='puniaiwika']Dziękuje bardzo:) Byłam u weta pieski odrobaczone po 19 mam przyjechac ponownie po klatke bo maluchy juz powoli czuja ciepełko pod łapkami i nie siedza w legowisku:):)
Mamuski nie moge złapac ale gadałam z wetka moją i może uda nam sie wspólnie bo trzeba wysterylizowac zeby nie było kolejnych psich sierotek małych.

Jak dam rade to nawet dziś wstawie wam fotki tych moich nowych nabytków.

Macie jakies propozycje jak złapać mamuske dosć dzika i troche wojownicza

[quote name='puniaiwika']Kropka jak rasowa mama podeszła powachała i poszła do siebie :P wie chyba ze dzieciaki są kłopotliwa sprawą więc je olała i poszła podlizywac się córce co by o niej nie zpapomniała .
Jak na razie fotki tu wstawie macie pomysły na chwytliwy temat??

[quote name='puniaiwika']

[quote name='puniaiwika']

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Puniu - wszelkie Twoje uwagi odnośnie treści pierwszego postu będę brała pod uwagę. Na razie jest roboczo, na szybko.
Proponuję zrobić bazarek imieninowy na szczeniaki (sprzedajemy przywilej nadania kluskom imion) - będą mi do tego potrzebne portreciki każdego z osobna z objaśnieniem, co to za płeć.

Posted

Super dziękuję bardzo w imieniu piesków:) Fotki każdemu osobno zrobie jutro bo juz dziś smacznie spią wielkie dzieki i buziaki dla Was wszystkich :*:* Dziękuje za watek , za pomoć i za wszystko rady bardzo pomocne mimo że miałam szczeniaki to nie w takiej ilości:)

Posted

No i ja jestem, Punia porób dużo fajnych fot, poogłaszamy ekipę, myślę,że jakoś wspólnymi siłami pmożemy tym sierotom, dobrze, że są bezpieczne i chwała Ci za to :)

Posted

No jeszcze mnie czeka przeprawa z ich mamą mam dwie tabletki jutro postaram sie jej dać i kal zaśnie sobie to zawiozę do wetki na sterylke bo szkoda jej taka fajna czarniutka cos jak kropka:)
Jak da rade to jej tez fotki robie.

Posted

puniaiwika napisał(a):
No jeszcze mnie czeka przeprawa z ich mamą mam dwie tabletki jutro postaram sie jej dać i kal zaśnie sobie to zawiozę do wetki na sterylke bo szkoda jej taka fajna czarniutka cos jak kropka:)
Jak da rade to jej tez fotki robie.

Po pierwsze: powodzenia w łapaniu, a po drugie zrób fotki, zrób, bo to może być ważna informacja w ocenie tego jak mniej więcej przynajmniej połowicznie mogą wyglądać szczeniory w przyszłości.

Posted

Trzymamy kciuki za akcję mama!

Co do zdjęć szczeniaczków... to Jakbyś jakimś cudem dorwała jakąś kokardkę czy cuś... na niektórych ludzi zdjęcie z kokardką bardziej działa... a my się musimy chwytać wszystkiego, nie?

Posted

majuska napisał(a):
Dzika Figo Ty wstaw te mordki za Viki na allegro, on achyba teraz będzie mieć dobrą oglądalność, nie?

Ale Viki usunęłam... i nie mogę nic za nią wstawić. Sama mi kazałaś.
Mordki wystawię jak Punia im zrobi super zdjęcia w kokardkach. ;)
A teraz idę pospać.

Posted

No co wy nie jesteście upierdliwe z tymi kokardkami super pomysł :) nie mam w domu ale jak tylko bedę miała jutro kase bo powinna wpłynac to zakupie w pasmanterii bo to naprawde super pomysł:) A co do mamy to jest niska i mała jak moja Kropka ma ona watek więc można porównac tez cała czarna więc pieski niewielkie beda:) Ale foty i tak zrobię. A jak myslicie co ile im jedzenie dawać?? A i czyścioszki z nich bo w kalatce nie robia siku ani kupe tylko piszczą żeby wypuścic

Posted

Słodyczki wspaniałe :eviltong:, już wątek sobie wbijam i będę kluseczkom dzielnie sekundować, trzymaj się i nie zapominaj o mężu, bo zadbany mąż, to ogromna pomoc przy szczeniakach, wiem coś o tym, a mój mąż na dogo nie wchodzi, więc mogę napisać :diabloti:!

Posted

[email protected] :)
Witam po meczącej nocy i koszmarnym dniu. Noc fatalna prawie nie spałambo jak jedno najedzone to kolejne się odzywa . Potem jak juz najedzone to wyjściez klatki na kupke i siusiu;/
A dzień zalatany miałam i nie mogłam fotek zrobić.
Mama piesków mimo iz dostała lek usypiający nie usneła ;( Ale jutro coś innego wymyślę. Szczeniaki wykąpane i czekaja na nowe domki:)

Posted

No jest wesoło zwłaszcza w nocy bo dzień jakoś mija bo jest moja mama córka poniańczy i synek nie odstępuje klatki na krok co czasem kłopotliwe jest no i tu zaczyna się problem;/ bo mój synio ma 4 lata i jest z niego niezły drań nie moge go upilnowac wyciąga pieski z klatki noci i nie chce oddawać. Mało tego gdy moja trzoda wychodzi na kupke i siku no to łapie te szkarby i cały upaciany w kupce;( No i mam problem bo syn dopiero co skończył walke z oskrzelami (3 tygodnie meczarni) jeszcze ma katar a nie ma co ukrywać musze mieć oknoo otwarte w pokoju bo nie da rady wysiedzieć. Więc ja z takim skromnym pytaniem czy niedałoby się jakos załatwić im miejsca pobytu bo obawiam się że długo one nie będa mogły u mnie być po prostu ze względu bespieczeństawa własnego i zdrowotnego mojego Dawida. Wiem że sama sobie kłopot zwaliłam na głowę jednak może jest jakies rozwiązanie?
Dziś noc względna tylko 3 razy pobutka :P:P To są małe pochłaniacze karmy, mleka i mokrego jedzenia . Ja ich nazywam domowa produkcja kupki i siuśków:)

Posted

hej dziś nawet nie miałam jak te zdięcia robić ale jutro na sto procent zrobie. Psiaki juz ozywione a szampon od Soemy zdziałał cuda w tak szybkim tempie padły pchły ze moja trzoda odczuła ulge od razu:):) Wielkie dzięki kochana:):*. widac skutki odrobaczania dziś dzień wysłany kupkami z dodatkami aż dziw że w nich tyle tej glizdy siedziało szok. Głodomorki daja popalic bo sa w kupie moim zdaniem osobno beda spokojne. Jednego mąż zabrał do siebie na wersalke i moment cisza i spokój. Były już zapytania o fotki ale na tym sie skończyło;( mam nadzieje że coś ruszy i może przed świętami przynajmniej kilka znajdzie dom:)
Oki no to ja na razie ide karmić te moje odkurzacze. Buziaki:*