Radek Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Tata bardzo kocha Helgunię. Też ją kocham, tak samo jak swoje psiaki. Dorastała razem z Norcią, co weekend zabieraliśmy Norcię do taty i brykały razem. Teraz widzę siwą mordkę starej owczarkowej suni i mam nadzieję, że będzie z nami jak najdłużej. Quote
Radek Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Norasku, dzisiaj byłem u taty i Helgunia tak bardzo ucieszyła się na mój widok. Pomimo starych łapinek próbowała na mnie skakać:) Bardzo mnie ucieszyło, że pomimo wieku cały czas jest taka radosna. Nie odstępowała mnie na krok, a później się trochę zmęczyła i położyła się w przedpokoju. Tak teraz wygląda A nasza mała mordka w niedzielę zdobyła drugą nagrodę w zawodach. Dobrze, że może spożytkować swój nadmiar energii. Tyle się dzieje, a ja wciąż tęsknię. Quote
szajbus Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Mordce gratuluję. A Helgunia nie wygląda wcale na panią w sędziwym wieku. Są wspomnienia, które nigdy nie odejdą... Są rany, które się nigdy nie zabliźnią... Są ślady łez, które nigdy nie wyschną... Quote
Radek Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Helgunia nie wygląda wcale na panią w sędziwym wieku. Tego dnia, gdy robiłem to zdjęcie Helgunia również zachowywała się jakby była młodsza:) Na zdjęciu nie widać tak bardzo, że mordka siwa. Quote
Radek Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Norasku, dziś rano jeden dźwięk, usłyszany jeszcze w półśnie spowodował smuteczki... Asia wychodziła sporo wcześniej ode mnie, jeszcze wtedy spałem. W półśnie usłyszałem brzęknięcie kluczy, zwykły dźwięk. Jednak we śnie odebrałem to jako dźwięk kolczatki (Sarunia też chodziła w tej samej kolczatce co Norcia). Otworzyłem oczy i pomyślałem, że Asia wychodzi z psem, dopiero po chwili dotarło do mnie, że nikt nie wychodzi teraz z kolczatką, ponieważ mała mordka chodzi na szelkach. Tak mi się jakoś pusto i smutno zrobiło:( Dobrze, że zaraz wskoczyła do mnie do łóżka mała mordka, lżej się zrobiło na sercu i za dużo łez się nie pojawiło. Quote
szajbus Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Następczynie potrafią wyczuć moment, kiedy trzeba nas pocieszyć. To jest piękne. Quote
Radek Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Norasku, od kilku dni wiosna zawitała na Bielany. Bardzo lubiliśmy wędrować w takie dni. Mała mordka jest w jednym podobna do ciebie (może nie tylko w jednym bo i wieczna chęć do zabawy jest podobna). Ile by spacerek nie trwał i tak chwilę później jest gotowa do kolejnego wyjścia:) Quote
Radek Posted March 25, 2015 Author Posted March 25, 2015 Norasku, może szepnij coś na ucho małej mordce, żeby jednak nie miała aż tak dużo energii;) Czasem ta energia wręcz się nie mieści w małym ciałku. Quote
Radek Posted April 3, 2015 Author Posted April 3, 2015 Wszystkim odwiedzającym wątek Norci życzę Wesołych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, pogody ducha, wiele radości i spokoju. Quote
Radek Posted April 15, 2015 Author Posted April 15, 2015 Niby wiosna, słonka coraz więcej, a w ostatnich dniach jakoś bardziej tęsknię za pożegnanymi przyjaciółkami:( Quote
Radek Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Norasku kochany, dzisiaj odwiedziłem Tatę, i Helgunię oczywiście. Coraz starsza jest kochana mordka, ale dzis się tak ucieszyła że próbowała na mnie skakać z radości. Oczywiście nie za bardzo to wychodziło bo tylne łapinki już stareńkie. Bardzo kochana z niej psina. Trzymaj za nią łapinki, niech się jeszcze długo cieszy podwórkiem, a nam daje radość swoją obecnością. Cały czas mam w pamięci jak wspaniale się bawiłyście u taty na ogródku. Quote
Radek Posted May 2, 2015 Author Posted May 2, 2015 Po raz pierwszy od dłuższego czasu w długi weekend siedzę w domu, przypętało się do mnie zapalenie krtani:( Włączyłem sobie komputer i oglądam zdjęcia. Wspominam Norcię, Sarunię, nasze wyjazdy długoweekendowe. Na działce siedzi Asia z naszą małą mordką i zazdroszczę im. Quote
Radek Posted May 6, 2015 Author Posted May 6, 2015 Norasku kochany. Dzisiaj mija 14 lat od dnia gdy się urodziłaś. Kiedy byłaś z nami ten dzień był zawsze radosny. Nowa zabawka dla psiska, różne smakołyki i rzeka miłości wylewająca się na cztery łapy i spiczaste uszy (z wzajemnością zresztą). Od kiedy musieliśmy się pożegnać nie jest to dla mnie dzień wesoły, a pełen wspomnień i smutku, że odeszłaś od nas tak szybko:( Zawsze będę pamiętał. Quote
Radek Posted May 6, 2015 Author Posted May 6, 2015 Tak wyglądała Norcia jako szczeniak. Jakość zdjęć nienajlepsza, ale to skany starych zdjęć. Quote
Radek Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Norasku kochany. Pamiętam, tęsknię, a dziś jeszcze przez paskudną pogodę jakieś smutki koło mnie krążą. Na dodatek potrzebuję chwili wypoczynku, dobrze że za tydzień z kawałkiem weekend będzie dłuższy. Quote
Radek Posted June 4, 2015 Author Posted June 4, 2015 Norasku, dziś kolejna rocznica naszego pożegnania:( Nie potrafię tego dnia pozbyć się smutnych myśli, tyle wspomnień staje mi przed oczami. Za szybko odeszłaś. Quote
szajbus Posted June 6, 2015 Posted June 6, 2015 Radku przesyłam cieplutkie mysli. Czas biegnie szybko, ale tęskonta bez względu na wszytsko jest caly czas ta sama. Norasku biegaj sobie szczęsliwa z Saruśką i innymi psimi Aniołkami po tych zielonych łąkach. Wiedz, że na zawsze skradłaś czyjeś serducha. Byłaś, jesteś i zawsze będziesz tak samo kochana i nic tego nie zmieni. Quote
Radek Posted June 9, 2015 Author Posted June 9, 2015 Skradła nam serce Norcia i zawsze w sercach będzie obecna. Podobnie jak Saruśka. Niesamowite jest z naszymi czworołapami, że pomimo żalu i tęsknoty po tych, które odeszły znajduje się miejsce w sercu na kolejną mordkę. I tę kolejną mordkę kocha się z tą samą mocą, chociaż ta miłość taka sama nie jest, bo i każdy psiak jest inny. Quote
Radek Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Norasku, Dogo ostatnio kiepsko działa i nawet tu zajrzeć bywa ciężko. Pamiętam, tęsknie i to się nie zmienia. Quote
szajbus Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 No własnie, nie wiem o co chodzi ale cieżka sprawa. Straciłam tez listę subkrycji. Norasku, Saruśka - światełko pamięci Quote
Radek Posted June 23, 2015 Author Posted June 23, 2015 Dziękuję Szajbus, że odnalazłaś wątek Norci. Quote
Radek Posted July 4, 2015 Author Posted July 4, 2015 Norasku kochany, bardzo mi dziś smutno. Wczoraj zaczęły się upały i kochana Helgunia znosi je bardzo źle. Tata bardzo stara się jej ułatwić przetrwanie gorąca, chłodzi wodą, mokrym ręcznikiem, moczy łapinki ale widać że pogoda dokucza bidulce bardzo:( Po rozmowie z tatą łzy mi się w oczach pojawiły. Trzymaj za nią łapinki kochana. Quote
Recommended Posts