Jump to content
Dogomania

Maleńka Rodzynka już w DS :) Bardzo dziękujemy za pomoc ;) Rodzynka za TM ...

Recommended Posts

Posted

Tofiś ma wzrok biedny bardzo na tym zdjęciu... kto go nie zna, pomyślałby: biedaczek :evil_lol: chyba trzeba więcej jego zdjęć zamieścić, żeby udowodnić, że nie tylko Panna Rodzyn jest traktowana jak królowa angielska :lol:

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Toska1']Ależ skąd ! to spokojna damulka jest :lol:, ożywa szaleńczo właściwie tylko przy przygotowywaniu posiłku - wtedy w nią wstępuje mały diabełek, który skacze jak na sprężynce , prycha i szczeka , jęczy i kwęka dotąd, aż porcja pojawi się przed nosem :evil_lol:
A Tofiś w tym czasie [B]siedzi w bezpiecznej odległości i patrzy z politowaniem[/B] :evil_lol:[/QUOTE]

Ale mnie rozbawiłaś - typowy facet:evil_lol:
Może kiedyś pokusisz się o jakiś filmik?:cool3:

[quote name='jotpeg']Tofiś ma wzrok biedny bardzo na tym zdjęciu... kto go nie zna, pomyślałby: biedaczek :evil_lol: chyba [B]trzeba więcej jego zdjęć zamieścić[/B], żeby udowodnić, że nie tylko Panna Rodzyn jest traktowana jak królowa angielska :lol:[/QUOTE]

Zgadzam się w zupełności:lol:

Posted

oooo :evil_lol:, widzę , że się znalazły obrończynie małego, biednego , prześladowanego , pokrzywdzonego i oczywiście zagłodzonego i niedopieszczanego pieska Tofika :evil_lol:
a czy Wy wiecie , że to pierwszy łobuziak i awanturnik osiedlowy jest ? :evil_lol:
a w domu aniołeczek :eviltong:
taki psi dr Jekyll i mr Hyde :-o
ale ok , postaram się następnym razem wstawić fotki tej uciśnionej psiny :evil_lol:

Posted (edited)

Jeszcze nam się o Rodzysi nie śniło , a on taki łotrzyk był :evil_lol:
wcześniej , przez 6 lat miał za towarzyszkę piękną i wielką Tosię -sunię tosa-inu .
Wtedy chyba mu się zdawało , że on też waży pod 60 kilo :lol:

tak wyglądały zabawy :lol:
[IMG]http://i420.photobucket.com/albums/pp285/brontozaurus/DSC00303.jpg[/IMG]

nasza piękna Tosieńka
[*]

[IMG]http://i420.photobucket.com/albums/pp285/brontozaurus/IM001848.jpg[/IMG]

i tu jeszcze zabawa

[IMG]http://i420.photobucket.com/albums/pp285/brontozaurus/DSC00190.jpg[/IMG]

Edited by Toska1
Posted

ja wlasnie lubie takich awanturnikow jak Tofik... :oops: ciekawe czym tak ujmuja, przeciez to tylko klopot jest :diabloti: nie da sie przejsc czasem przez osiedle - wszedzie wrogowie :diabloti:
Tofis-szczerzuj piekny, a jeszcze lepsze zdjecie, jak Tosia połyka mu głowkę :lol:
a Tosia piekna... skad ja wzieliscie, ze schronu? (nie wiem czy dobrze pamietam), kilka lat temu to jeszcze malo kto slyszal o tej rasie, a i teraz nie jest zbyt popularna, co dla rasy lepiej, a i slodkie "labladorki" :evil_lol: to nie sa.

Posted

Tosia nie była w schronie, ale była wyratowana z jakichś koszmarnych warunków:-(-bita, wygłodzona i wylękniona ,niestety ta trauma pozostawiła na stałe pewne ślady w jej psychice.Udało nam się ją doprowadzić do "stanu używalności ":lol: i mam nadzieję , że te ponad 8 lat jakie u nas spędziła były dla niej szczęśliwe .
Niestety przegrała walkę z rakiem :-(
To podczas spaceru z Tosią został znaleziony Tofiś . Całkowicie i bezwarunkowo go zaakceptowała i żyli sobie zgodnie :)

• 1 month later...
Posted

:cool3: trochę postów nam tu zjadło niedobre Dogo :mad:

U Rodzynii właściwie bez zmian, tyle,że wiosnę postanowiła uczcić cieczką :roll:.
Sioora więc bez opamiętania gdzie popadnie :razz:, czym nie wzbudza mojego entuzjazmu ...
ale muszę przyznać , że podłogi w związku z tym wypolerowane są jak nigdy :evil_lol: , czyli zawsze można znaleźć pozytywną stronę negatywnej sytuacji :eviltong:
pozdrawiamy słonecznie :lol:

Posted

no to trzymamy za umiejętnosc znajdowania pozytywów nawet w beznadziejnej sytuacji :thumbs: takiej jak cieczka u, zdawaloby sie, 100-letniej babci :razz: dobrze jej u Was, i młodnieje :lol:

Posted

[quote name='Toska1']:cool3: trochę postów nam tu zjadło niedobre Dogo :mad:

U Rodzynii właściwie bez zmian, tyle,że wiosnę postanowiła uczcić cieczką :roll:.
Sioora więc bez opamiętania gdzie popadnie :razz:, czym nie wzbudza mojego entuzjazmu ...
ale muszę przyznać , że podłogi w związku z tym wypolerowane są jak nigdy :evil_lol: , czyli zawsze można znaleźć pozytywną stronę negatywnej sytuacji :eviltong:
pozdrawiamy słonecznie :lol:[/QUOTE]

Dokładnie tak, trzeba wszędzie szukać plusów:D
Dobrze, że u mnie wszystkie dziewczyny ciachnięte, bo nie znoszę cieczek;)
Może jakieś zdjęcie uprosimy:) skoro już tak czysto, to trzeba uwiecznić:eviltong: ;)

• 2 weeks later...
Posted

Rodzysia się prezentuje i pozdrawia :)
Tofik się dołącza :)

czytanie książek to baaardzo męczące zajęcie ....

[IMG]http://i420.photobucket.com/albums/pp285/brontozaurus/DSC02175.jpg[/IMG]

i żeby wszystkim udowodnić , że Tofcio żyje , ma się całkiem dobrze i absolutnie nie jest dyskryminowany - spanie synchroniczne :)

[IMG]http://i420.photobucket.com/albums/pp285/brontozaurus/DSC02172.jpg[/IMG]

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj Rodzynia wybrała się na przegląd do pana doktora -poprzedni był robiony rok temu,więc uznałam , że się jej należy kontrola, tak profilaktycznie.
Babucha została oceniona przez weta na minimum 14 lat - w tym gabinecie byłyśmy po raz pierwszy, osłuchana (jakieś szmery w serduszku),pewnie trzeba będzie zrobić EKG,utoczono jej nieco krwi (nie obeszło się bez pretensji w głosie :evil_lol:), obmacana i wygłaskana za wszystkie czasy :)
Mamy zażywać Karsivan i Lotensin.
Dziś dzwoniłam , jak wyniki i tak : morfologia bardzo dobra , ale za to baaardzo niski poziom cukru , co według pana weta powinno się objawiać leżeniem całkiem bez życia ! A Rodzysiowi energii nie brakuje , oczywiście jak na swój wiek :)
W moczu jest troszeczkę białka .
i musimy badania powtórzyć za parę dni, bo ten brak cukru nie podoba się doktorowi.
Ząbki mają dużo kamienia , ale czyszczenie nie wchodzi w grę , bo ponoć narkozę można u niej stosować tylko w sytuacji ratowania życia .
Czyli oddech smoka pozostaje bez zmian :)

Posted

[I]
Fantastyczne zdjęcia!
A wieści od weta - calkiem niezle jak na ten wiem - ciekawe tylko co z tym cukrem.
A profil nerkowy i wątrobowy miała robiony?
Ciekawe jak tam nery.
Ale Ona wygrała los na loterii...
Dziękuję,że Ją pokochaliście...:)[/I]

• 3 weeks later...
Posted

Dziś mam niestety same niedobre wiadomości :(
Rodzysia wczoraj cały dzień nic nie jadła, całą noc nie spała tylko dreptała niespokojnie po domu, siurała sto tysięcy razy i dziś miałam z nią pod wieczór jechać do naszej zaufanej pani wet .Ale około 14 Rodzynia dostała duszności i lekkich drgawek ,więc natychmiast pojechałam z nią do lecznicy, gdzie można zrobić wszystkie badania na miejscu.
Dostała od razu 4 zastrzyki, kroplówkę podskórną i dopiero po tym można było przystąpić do diagnostyki.
Powiem krótko : są dwa guzki-jeden przed, drugi za pęcherzem.Zmiany w płucach.Coś przy serduszku.Zmieniona nerka .
Jest źle, żadne operacje nie wchodzą w grę.

Teraz Rodzyś jest już w domu, zjadła troszkę puszeczki , napiła się , leży i drzemie sobie.
A ja się martwię i myślę -byle nie cierpiała.A jak długo nam się uda jej zapewnić komfort-tego nikt nie wie...
Zrobimy wszystko, co można .

Posted

Bardzo bym chciała Budrysku, żeby było dobrze , ale realia są inne.
Rodzysia nie nadaje się do żadnej operacji.
Zostało jej niewiele czasu .
Cieszę się tym, że do mnie trafiła i mogliśmy jej zapewnić dobre warunki życia przez te półtora roku.I oby jeszcze jak najdłużej była z nami ...

Teraz Rodzinka sobie śpi a my będziemy czuwać w nocy.

Posted (edited)

Rodzysia
[*]

nasza maleńka,śliczna,kochana Rodzynia ...
dziś rankiem przeprowadziliśmy ją na drugą stronę
była z nami tylko półtora roku...

Edited by Toska1
Posted

Zaszokowalo mnie to, co przeczytalam.
:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Niby nalezalo sie spodziewac, w jej wieku...
Jak pogodzic sie z tym, co nieuchronne?...
Dzieki temu, ze trafila do wspanialego domu, byla w takiej dobrej formie...
Bardzo, bardzo wspolczuje.