Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Witam![/FONT]
[FONT=Arial]Jestem wolontariuszką w Gorzowskim schronisku.[/FONT]
[FONT=Arial]Chciałabym przedstawić wam Ozzygo ;)[/FONT]

[FONT=Arial]Imię: Ozzy[/FONT]
[FONT=Arial]Płeć: pies[/FONT]
[FONT=Arial]Wiek: 5 lat[/FONT]
[FONT=Arial]Wielkość: średni[/FONT]
[FONT=Arial]Kastracja: brak informacji[/FONT]
[FONT=Arial]Szczepienia: aktualne (wścieklizna )
[/FONT]

Ozzy przebywa w schronisku od lipca 2009 roku.
Pewnego dnia przechadzając się po schronisku pomyślałam: "wezmę go na spacer"
i już wychodzimy razem do dziś.
Ozzy siedział na wybiegu gdzie nie był zabardzo lubiany.Teraz Ozzy siedzi w boksie z koleżanką i nie musi się już bać innych psów.Gdy widzi kogoś znajomego blisiekgo mu cieszy się,wyje.
Na spacerze to inny pies. Nie boi się,jest szczęśliwy.
Hasa wszędzie, lubi wodę chętne aportuje (często nie oddaje ;]).
W stosunku do innych psów nie jest chyba tak najgorzej. Do suk jest spokojny, a do psów nie pamiętam czy próbowałam.
Wydaje mi się,że Ozzy potrzebuje doświadczonego właściciela i nie nadaje się do dzieci.
Może mieszkać w bloku.

Piszę tu o nim gdyż chcę by wkońcu mógł się przestać bać,być sobą , mieć własnego człowieka.
Człowieka który pomoże otworzyć mu się i pokazać ,że świat nie jest taki zły.

Posted

ja zaglądam, niestety, mogę tylko podnieść :) Trzymam kciuki, by Ozzy znalazł swojego człowieka, co napewno się stanie, bo tak wynika z Twojego opisu, powodzenia w szukaniu domku Ozzy, życzę cierpliwości maxiowa w szukaniu 4 ścian dla tego czworonoga ;)

Posted

dziewczyny - nie zakładajcie wątków na Lubuskiem, tylko na tym ogólnym Psy w Potrzenie, bo tu faktycznie nikt nie zagląda ..... maxiowa napisz do moderatora o przeniesienie watku :-)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Będzie trochę ciężko bo ja nie umiem pisać takich ogłoszeń.
Ale postaram się coś wykombinować ;P
tyle,że do środy jestem badziej zajęta szkołą i nie zabardzo mam jak więc po środzie postaram się coś napisać ;)

• 2 weeks later...
Posted

wkońcu coś napisałam!
Nie wiem czy się spodoba bo ja nie umiem pisać ogłoszen.

Jestm Ozzy i mam 5 lat,jestem średnim psem i od lipca 2009 przebywam w schronisku.
Nie pamiętam jak tu trafiłem. Mam tu jedzenie,ciepły kąt,lecz to nie jest prawdziwy dom.
Koledzy z wybiegu nie zabardzo mnie lubią,boję sie ich. Na wybiegu jestem wystraszony,chowam się.
Ludzie przechodzą i nie widzą mnie a ja patrzę na nich jak przechodzą dalej.
Na szczęście jest ktoś kto wychodzi ze mną na spacery i głaszcze mnie.
Na spacerze odzyskuję chęci do życie.
Biegam, aportuję, nawet wody się nie boję. Nie boję się,że ktoś zaraz na mnie warknie i będę musiał się chować.
Uwielbiam kiedy ktoś mnie głaszcze i przytula, czuję sie wtedy kochany. Ale co z tego jak zaraz wracam na wybieg i znów muszę się chować?
Mogę mieszkać wszędzie.Jednak do dzieci nie zabardzo jestem przekonany.
Chcę żeby ktoś wkońcu mnie pokochał,zabrał stąd. Pomógł otworzyć się i pokazać,że świat nie jest zły. Powoli tracę nadzieję,że ktoś kiedyś przyjdzie i powie: Ozzy idziemy do domu,tak bardzo Cię kocham !
Proszę pomóż mi wierzyć,że wkońcu znajdę dom.

Posted

Dla tych którzy nie wiedza...
Ozzy już nie jest na wybiegu od jakiegoś czasu ;) siedzi w boksiez koleżanką a z tyłu maja mały wybieg ;) czyli Ozzy już nie musi sie bać ;P