basia34 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 [quote name='Mysza2']Chłopaka za młody nie wykastrowali to teraz musi się męczyć na starość. A imię to rzeczywiście ciotki trafiły:)[/QUOTE] Myszko ze kochliwy to nic nie poradzmy ,a imie dalysmy nawet nie myslac ze taki bedzie.Widac ze ma charakterek i taki kochliwy.Niech tak juz zostanie i kocha kogo chce. Quote
giselle4 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Zuziu,leki dla Amorka juz w drodze:0 Quote
giselle4 Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 [quote name='basia34']Myszko ze kochliwy to nic nie poradzmy ,a imie dalysmy nawet nie myslac ze taki bedzie.Widac ze ma charakterek i taki kochliwy.Niech tak juz zostanie i kocha kogo chce.[/QUOTE] dziewczyny za mlodu nie bylo nic to niech sie kocha teraz...jak to znam hihihi:) Quote
basia34 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Rankiem jeszcze zimnym zagladam do kochasia. Quote
Martika&Aischa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 I ja przybiegłam się przywitać z Amorkiem :* Quote
fiorsteinbock Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 I ja zagladam do naszego Misiaka/Amoraka :) Quote
giselle4 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Amorek dzisiaj mial robiona krew i zobaczymy co wyjdzie Zuziu,napisz tez ile jestesmy winen za badania Quote
Marycha35 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 I jak krew naszego Amorrrrrra?:) Niebieska, to pewne...;) Mam nadzieję, że zdrowy jest grzybcio. Quote
zuziaM Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='giselle4']Amorek dzisiaj mial robiona krew i zobaczymy co wyjdzie Zuziu,napisz tez ile jestesmy winen za badania[/QUOTE] Kochane, krewka byla pobierana dzisiaj. Wynikow nie ma, bo pani doktor byla u nas i zabrala dopiero do badania. Ale jeszcze dzisiaj zrobi i ma dzwonic. Koszt jeszcze niewiadomy, bo dopiero, jak cos bedzie niepewne, to bedzie trzeba sie wglebic i zrobic jeszcze pod innym katem i dopiero wtedy sie okaze, ile papierkow testowych zostalo zuzytych. Amorek jest strasznym histerykiem (!!!). Piszczal i zawodzil jakby mus ie najwieksza krzywda dziala juz w momencie proby przytrzymania go w bezruchu do wymacania zylki..... Biedaczek bardzo to przezyl .... To taka kochana sierotka .... Mam nadzieje, ze wyniki nie beda zle ..... Quote
zuziaM Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 No wiec juz pani doktor zadzwonila do mnie z wynikami. Jest OK. Najwazniejsze, ze nerki zdrowe, watroba tez. Jedynie trzustka ma podwyzszone parametry. Podalam juz dzisiaj sterydka ENCORTON 5 mg. Mam powtorzyc jeszcze dwa razy co drugi dzien. Do tego trzeba bylo podac antybiotyk - KEFAVET 500 mg ( 1/2 tabl. 2 x dziennie ). Koszt badan wyniosl : badanie krwi ( 5 odczynnikow ) - 50 zl antybiotyk - 8 zl dojazd pani doktor - 8 zl ___________________________ = 66 zl Ja pokryje polowe tej kwoty. I ciesze sie, ze wyniki naprawde nie sa takie zle. Szczegoly wynikow podam, kiedy odbiore je od pani doktor. Mam nadzieje, ze trzustce te sterydki pomoga. Jesli jednak cos bedzie nie tak nadal, to Amorek bedzie musial brac Amylan, ktory wspomaga trawienie i odciaza trzustke. Tylko, ze Amylan kosztuje 25 zl ( 30 tabletek ... podaje sie na pol godziny przed jedzeniem ) i niestety juz jest wycofany, trudno go dostac. Teraz jest zastepczy lek - AMYLANACTIV Balance i niestety kosztuje 40 zl ( 30 tabl. ). Quote
Marycha35 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Dzięki za info:) Nie jest źle, oby tylko trzustka się uspokoiła. Quote
giselle4 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 [quote name='zuziaM']No wiec juz pani doktor zadzwonila do mnie z wynikami. Jest OK. Najwazniejsze, ze nerki zdrowe, watroba tez. Jedynie trzustka ma podwyzszone parametry. Podalam juz dzisiaj sterydka ENCORTON 5 mg. Mam powtorzyc jeszcze dwa razy co drugi dzien. Do tego trzeba bylo podac antybiotyk - KEFAVET 500 mg ( 1/2 tabl. 2 x dziennie ). Koszt badan wyniosl : badanie krwi ( 5 odczynnikow ) - 50 zl antybiotyk - 8 zl dojazd pani doktor - 8 zl ___________________________ = 66 zl Ja pokryje polowe tej kwoty. I ciesze sie, ze wyniki naprawde nie sa takie zle. Szczegoly wynikow podam, kiedy odbiore je od pani doktor. Mam nadzieje, ze trzustce te sterydki pomoga. Jesli jednak cos bedzie nie tak nadal, to Amorek bedzie musial brac Amylan, ktory wspomaga trawienie i odciaza trzustke. Tylko, ze Amylan kosztuje 25 zl ( 30 tabletek ... podaje sie na pol godziny przed jedzeniem ) i niestety juz jest wycofany, trudno go dostac. Teraz jest zastepczy lek - AMYLANACTIV Balance i niestety kosztuje 40 zl ( 30 tabl. ).[/QUOTE] ja chyba mam Amylan zaraz zobacze w lodowce....jak cos pisz. Najwazniejsze ze jest ok Amcio powoli ,powoli podrepta za panienkami...Dziekuje Zuziu pieniazka przeleje Quote
basia34 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Dobrze ze jest dobrze a o te leki zapytam weta naszego Zuziu. Quote
zuziaM Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Dziekujemy za pozdrowienia i rowniez pozdrawiamy. Quote
basia34 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='zuziaM']Dziekujemy za pozdrowienia i rowniez pozdrawiamy.[/QUOTE] Podrzucam na pierwsza strone naszego kochasia i buziaki slemy. Quote
giselle4 Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 podniose tylko bo mam ostatnio malutko czasu ale pamietam Quote
Mysza2 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 też pamiętam i patrzę że finanse się kurczą :( Quote
Recommended Posts