Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Jaśminką wszystko w porządalu. Rano siusiu na dworku i myk, pod kocyk. Pogoda paskudna, wiec nie ma co się dziwić.

mshume, i co , państwo nadal zainteresowanie sunią?

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zerkam i zerkam do malutkiej Jasminki ... a tu ciszaaaaaaaaaaaaaa ............

mam nadzieję, że sunia dobrze się czuje po operacji i wygrzewa się pod kocykiem :)

Posted

Tak, tak, Ewanko, nie miałam czasu wejść na dogo.
niunia zjadła juz obiad normalnie, dostała trochę mniejszą porcję, ale nadrobimy to przy kolacji (i tak gotuję psom, wiec na razie nie chrupki).

Taka jest cichutka, odpoczywa, ale obserwuje mnie jak się krzątam.
A teraz dobra wiadomość:

Z kontaktu od Magdy mam chętną panią, która po obejrzeniu zdjęć Jaśminki zakochała się od razu. Dom sprawdzony, pani przesympatyczna, na oko w moim wieku, z Bielan. Przegadałyśmy chyba z godzinę i obiecałam pani "zarezerwować " Jaśminkę. Przyjedzie do nas w przyszłą sobotę :)
wiedziała, wiedziałam....ładnemu zawsze ładniej.
O tyle dobrze, ze może będę mogła wziąć kolejną sunię z Zamościa, tę czarną?........

Posted

[quote name='Ewanka']Cieszę się baaaaardzo ... powiem Ci w wielkiej tajemnicy, że zazdroszczę troszkę tej Pani ;)[/QUOTE]
wiesz, że ja też?...Nawet moja nastoletnia córka, która nie jest zachwycona moim hobby, powiedziała, ze tę możemy zatrzymać :)
Ale nic z tego, tyle czeka w kolejce...........

Posted

[quote name='mshume']Czyli 'moj' dom zostal wykolegowany w bardzo elegancki sposób. Super.[/QUOTE]

Nikt nie dzwonił, nie możemy rezerwować psa nie wiedząc kiedy zadzwoni, czy w ogóle zadzwoni. Są jeszcze minimum dwie kudłaczki do zabrania na cito.

Malagos, byłoby super gdybyś mogła wziąć tą z Zamościa. Marcelinka (ta z Pomorza) może poszłaby do domków chętnych na Jaśminkę, trzeba podsuwać

Posted

Co to znaczy nikt nie dzwonił? Pisalam rano do Malagos, jak wygląda sprawa i mialam dzis ją powiadomic, kiedy Panstwo przyjadą. [quote name='leni356']Nikt nie dzwonił, nie możemy rezerwować psa nie wiedząc kiedy zadzwoni, czy w ogóle zadzwoni. Są jeszcze minimum dwie kudłaczki do zabrania na cito.

Malagos, byłoby super gdybyś mogła wziąć tą z Zamościa. Marcelinka (ta z Pomorza) może poszłaby do domków chętnych na Jaśminkę, trzeba podsuwać[/QUOTE]

Posted

Odebrałam wiadomosć od mshume, wysłaną dziś o godz. 11.11, ze "gdyby Panstwo byli gotowi przyjechać [...]" itp. to czy ją wydam. Nie było ani wczoraj, ani dziś wyraźnej deklaracji , że państwo ją chcą, tym bardziej nie umówiłyśmy się na termin wizyty.
Taką sytuację mam po raz pierwszy, a ze jestem osobą dokładną do przesady, boli mnie taki potraktowanie mnie. Powtarzam: nie było wyraźnej ( w sunie żadnej) deklaracji ze strony ludzi od mshume, ze chcą Jasminkę. I nie chcę kłótni i zatargów z mshume, bo potrzebujemy wzajemnego wsparcia i pomocy w tej naszej działalności.............

Posted

Jak jestes tak skrupulatna, to moze przeczytaj moją dzisiejszą wiadomość z 10.36. Ja Jasmince zycze najlepszego domu,naprawde. Mam nadzieje,ze ten PRIORYTETOWO wybrany dom od Maddaleny \wróci 150 zł za sterylizacje. EOT[quote name='malagos']Odebrałam wiadomosć od mshume, wysłaną dziś o godz. 11.11, ze "gdyby Panstwo byli gotowi przyjechać [...]" itp. to czy ją wydam. Nie było ani wczoraj, ani dziś wyraźnej deklaracji , że państwo ją chcą, tym bardziej nie umówiłyśmy się na termin wizyty.
Taką sytuację mam po raz pierwszy, a ze jestem osobą dokładną do przesady, boli mnie taki potraktowanie mnie. Powtarzam: nie było wyraźnej ( w sunie żadnej) deklaracji ze strony ludzi od mshume, ze chcą Jasminkę. I nie chcę kłótni i zatargów z mshume, bo potrzebujemy wzajemnego wsparcia i pomocy w tej naszej działalności.............[/QUOTE]

Posted

To nie jest żadnej priorytetowo wybrany dom, ja też rozmawiałam z panią i to ciepły, kochający zwierzęta dom, chcący dać dom temu psu, nie rozumiem dlaczego nie możemy się cieszyć że jest więcej chętnych domów - zawsze jest przecież odwrotnie.. Idą znowu mrozy - tyle psów potrzebuje pomocy.

Posted

Zapytam:
- w czym ten dom jest lepszy,niż ten który został sprawdzony osobiscie przeze mnie
- co zadecydowało,że odrzucono dom, który zgłosił się wcześniej. Dom gotowy zapłacić za sterylizacje, odebrać sunięi pojechać po nią w ten weekend, nie następny
- kto rzucił kłamstwo,ze Panstwo szukają psa od sierpnia
Wlasciwie to ja wiem, jak było,a Wam też pewnego dnia otworzą się oczy. Liczę,ze za jakies 2-3 zbanowane nicki tej osoby ;)
Tyle ode mnie.
[quote name='leni356']To nie jest żadnej priorytetowo wybrany dom, ja też rozmawiałam z panią i to ciepły, kochający zwierzęta dom, chcący dać dom temu psu, nie rozumiem dlaczego nie możemy się cieszyć że jest więcej chętnych domów - zawsze jest przecież odwrotnie.. Idą znowu mrozy - tyle psów potrzebuje pomocy.[/QUOTE]

Posted

Nie znam domu od Mshume, nie kontaktował się ani ze mną ani z Malagos, ostatnio (niech będzie od września albo od października, nie od sierpnia) ogłaszanych było sporo kudłaczy i nie kudłaczy ten dom nie zgłosił się na żadnego. Np po Marcelu są jeszcze 2 domy chętne i wszystkie są tak samo dobre.

Posted

Leni, co Ty sugerujesz? Co to ma do rzeczy,ze:" niech będzie od września albo od października, nie od sierpnia) ogłaszanych było sporo kudłaczy i nie kudłaczy ten dom nie zgłosił się na żadnego"? Państwo zgłosili się do mnie z ogłoszenia w Metro, są mało internetowi. Odpowiedcie na moje pytania bardzo proszę...[quote name='leni356']Nie znam domu od Mshume, nie kontaktował się ani ze mną ani z Malagos, ostatnio (niech będzie od września albo od października, nie od sierpnia) ogłaszanych było sporo kudłaczy i nie kudłaczy ten dom nie zgłosił się na żadnego. Np po Marcelu są jeszcze 2 domy chętne i wszystkie są tak samo dobre.[/QUOTE]

Posted

Absolutnie nic nie sugeruję. DT ma decydujące słowo w wyborze domu dla psa i nie musi się tłumaczyć dlaczego taki a nie inny wybrał. Sama jesteś DT. Każdy z nas może podsyłać Ci zainteresowane domki, ale nikt z nas nie śmiałby naciskać że masz wydać psa akurat temu domowi. [U][COLOR=red][B]Uważam temat za zakończony. Reszta - na pw.[/B][/COLOR][/U]

Wiecie że szczeniaczek który jechał z Jaśminką nie przeżył? :( :( Płakać się chce. Znowu idą mrozy, trzeba się skupiać na wyciągnięciu innych psiaków

Posted

Zdecydowanie popieram Leni - DT i sponsor mają głos decydujący. Sama mam psiaki w hotelu i ze zgłaszających się
domów ja wybieram.

Posted

Ja absolutnie nie naciskałam, Panstwo chcieli przyjechac i poznać małą, co zostało z góry odrzucone. Nie rozumiem dlaczego? I mam prawo to wiedzieć. Więc dla mnie to nie jest koniec tematu. OK?[quote name='leni356']Absolutnie nic nie sugeruję. DT ma decydujące słowo w wyborze domu dla psa i nie musi się tłumaczyć dlaczego taki a nie inny wybrał. Sama jesteś DT. Każdy z nas może podsyłać Ci zainteresowane domki, ale nikt z nas nie śmiałby naciskać że masz wydać psa akurat temu domowi. [U][COLOR=red][B]Uważam temat za zakończony. Reszta - na pw.[/B][/COLOR][/U]

Wiecie że szczeniaczek który jechał z Jaśminką nie przeżył? :( :( Płakać się chce. Znowu idą mrozy, trzeba się skupiać na wyciągnięciu innych psiaków[/QUOTE]

Posted

Mamy kolejną Jaśminko-podobną do polecania zainteresowanym domkom:

[quote name='Sabina02']Sunia znaleziona na ulicy czeka na adopcję w domu tymczasowym. Sunia jest naprawdę cudowna! Grzeczna, załatwia się na podwórku, tylko trzeba wychodzić z nią na zamknięty teren aby nie uciekła bo jest wystraszona jeszcze. Jest strasznie milusia, uwielbia układać się do spania obok kogoś, ale po jakimś czasie ucieka. Lubi bardzo się bawić, jest jeszcze młodym pieskiem. Ma kontakt z kotem i psem i nie ma żadnych problemów.

[B]Kontakt w sprawie adopcji: nr kom: 516141269, gg: 6440473[/B].

[B]Wątek suni: [/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/197573-Łaciata-sunia-szuka-stałego-domku"][B]http://www.dogomania.pl/threads/197573-Łaciata-sunia-szuka-stałego-domku[/B][/URL][B]-![/B]

[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/5659/p1120993.jpg[/IMG]

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/21/p1120994.jpg[/IMG][/QUOTE]