Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lolalola'][COLOR=red]kto to jest????????????pisz wszystko bo umre,na zawal zejde!!!!!!!!!!!!!!!![/COLOR][/QUOTE]
dawaj adres emil
I SZUKAJ KOGOŚ DO PA! ino szybko:P

ja już mam ankiete:P
aaa i Pani podczytuje dogo :P

Posted

[B]Jolanta/Delf ")))) made IT!!![/B]

Gdy Ula siedziała za kratami w schronie
Na podwiniętym z braku miłości ogonie
Rozmyślała często o swej nijakiej psiej doli
I tęskniła do człeka który ją z tego wyzwoli

Potem były pierwsze urodziny na wyśnionej wolności
Na które zaproszono mnóstwo znamienitych gości
Były wytworne napitki, przekąski, torty i inne słodkości
I Ulencja siedząca na tronie Jej Królewskiej Mości

W hotelu pod Warszawą choć nisoko skanalizowana
Ula natychmiast znalazła fajnego psiego pana
Więc zobaczycie radość na pychu wymalowaną i szczerą
U Ulci podbijającej świat cały ze swym amanciem Nero

Z nim razem hasając po lasach i polach
Ula doświadcza co to psia swawola
A my szukamy dobrego człeka i domu dla Uli
Takiego który odda serce tej naszej „Brzyduli”

Nagle dzisiaj bomba i wieść oczekiwana
Komuś Ulcia skradła serce, i już jest kochana?!
Więc się ciotki dogadują, i pewnie to zajmie im chwilę
Bo chyba szykuje sie domek u Danusi w Pile

Muszkieterko słodka z zawadiackim uszkiem
Na dom się przygotowuj z miękkim własnym łóżkiem
Uwierzyłaś w szczęście, takie jak w pokerze?
Jak spakujesz manatki, to ja też uwierzę...

Posted

[COLOR=red][I]KOCHANE CIOTKI:)SZUKAMY KOGOS NA WIZYTE PA DLA naszej Ulenki ukochanej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/I][/COLOR][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/197633-ULA-woj.wielkopolskie-gmina-Jastrowie-wie%C5%9B-Brze%C5%BAnica-Kolonia-do-PA-szukamy"]woj.wielkopolskie,gmina Jastrowie,wieś Brzeźnica Kolonia[/URL][/B]

gdzie napisac,znacie kogos w tych rejonach?????????????????ciotki blagam o pomoc i mobilizacje,Ulcia moze miec domek:)

Posted

Trzeba poszukac w woj. wielkopolskim, kto jest z tamtych rejonow. Pila, Walcz, Szczecinek, Połczyn Zdroj.

Maevel jest z Walcza.
Tomonari , Aska Axelowa sa z Pily.
AjdaTola jest ze Szczecinka.

To wstrzymuje ogloszenia na dla Ulci, ktore miala robic CatAngel.

Posted

Napisałam do :
[LIST]
[*][URL="http://www.dogomania.pl/members/8672-Asia-amp-Ginger"][COLOR=#4444ff]Asia & Ginger[/COLOR][/URL]
[*][URL="http://www.dogomania.pl/members/98042-Kapsel"][COLOR=#4444ff]Kapsel[/COLOR][/URL]
[/LIST]Zobaczymy może któraś coś podpowie

Posted

witajcie dziewczyny, jest jeszcze farmerka, albo napiszcie do mariamc czyli Danusi ze schroniska w Szczecinku może ona kogoś
poleci, poza tym ja pochodzę z Wielkopolski, ale nie mam samochodu, proszę tylko sprawdźcie dobrze bo to jest wieś, żeby czasami na łańcuch nie poszła

Posted

dzieki za rady cioteczki,bede pisac do w/w ciotek!
a w sprawie lancucha to oczywiscie,ze sprawdzimy,nie przezylabym tego gdyby malej cos sie takiego przydarzylo!!!!to maja byc salony;)

Posted

Iljova kochana dlatego chciałabym żebyście były czujne, bo może to się komuś nie spodoba, ale tamte okolice to jest gorsza część Wielkopolski, a na wsi miejsce psa jest na łańcuchu i w budzie, a nie na salonach

Posted

[quote name='ulka 1108']Iljova kochana dlatego chciałabym żebyście były czujne, bo może to się komuś nie spodoba, ale tamte okolice to jest gorsza część Wielkopolski, a na wsi miejsce psa jest na łańcuchu i w budzie, a nie na salonach[/QUOTE]
ojeju:(
mam nadzieje,ze tak nie bedzie!!!sprawdzic,przeswietlic,przerentgenowac-to najawzniejsze!!!!a i pozniej o wizyty tez bedziemy sie kwapic.....bede czesto w pl-sama pojade!!!!Ulka to moje dziecko!!!

Posted

co do wsi wogóle to akurat wiem jakie jest podejście i jak ciężko jest cokolwiek wytłumaczyć. Nie dociera. znam taką osobę i w żaden sposób nie może zrozumieć że to nie średniowiecze, że pies jest żywym stworzeniem i czuje. Dla niej to tylko pies Wprawdzie nie takich słów użyła a lle na to wyszło nawet nie macie pojęcia jak ciężko rozmawia się z nią na takie tematy, nie dociera.Już nie mam sił z nią jeszcze o tym mówić :-(

A co do Ulci to zupełnie nie jest psiakiem podwórkowym , do pilnowania podwórka itd. niech sobie to wszyscy, którzy by ją chcieli wybiją z głowy :lmaa: Ulcia jest typowo domowym psiakiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :iloveyou:

Posted

[quote name='Iljova']Napisałam do :
[LIST]
[*][URL="http://www.dogomania.pl/members/8672-Asia-amp-Ginger"][COLOR=#4444ff]Asia & Ginger[/COLOR][/URL]
[*][URL="http://www.dogomania.pl/members/98042-Kapsel"][COLOR=#4444ff]Kapsel[/COLOR][/URL]
[/LIST]Zobaczymy może któraś coś podpowie[/QUOTE]
Dziewczyny to zupełnie nie moje okolice, ja mam do Brzeźnicy-Kolonii 250 km.
Poszukajcie kogoś z bliższych okolic. Do Weronii napiszcie, ona jest z Trzcianki, może zna kogoś kto mieszka bliżej.
Trzymam kciuki, na pewno ktoś się znajdzie. :kciuki: :kciuki:

Posted

Dzięki że weszłas na wątek pisałam do Ciebie miałam nadzieję że może podsuniesz jakąś osobę do ktorej można by się zwrócić , bardzo dziekuję za podpowiedź :-)

Posted

[quote name='Iljova']Ulcia nigdy NIE BYŁA, NIE JEST I NIE BĘDZIE psiakiem do budy :shake: Niech tym ludziom nawet taka myśl nie zaświta :angryy: :mad:[/QUOTE]

A ja bardzo proszę o rozwagę i namysł przed wysnuwaniem podobnych podejrzeń.
Nie macie do tego żadnych podstaw, a to że gdzieś tam w okolicy są psy na łańcuchach nie może być powodem do oskarżeń.

I zastanówcie się jak się czuje osoba, która - jak wiecie- podczytuje wątek po przeczytaniu tych bzdur.

Mozna żyć na wsi z dziada pradziada a można się na nią przeprowadzić w poszukiwaniu spokoju.

Posesja w Brzeźnicy ma ok. 5000 m, teren ogrodzony, dom jak dom - drzwi, okna, pewnie ok. 120m. Podłogi obecne, kanapy obecne- chyba 4 albo 5.
Jest 10-letni pies z padaczką, leczony, jest starszy średni kundelek - przytulas i 4-letni jamnik. Psy śpią w łóżku z właścicielami.

Posted

nieumiejętnie odczytałaś to co napisałam w tym nie ma żadnego oskarżenia , Bo ja nie pisalam że tak myślą,uprzedziłam tylko, żeby tak nie mysleli a to róznica . A myślisz, że wszyscy ludzie z miasta to tacy wspaniali dla zwierząt nie niejeden właśnie też tak myśli,że to tylko pies. Apo tym wszystkim co się wokól dzieje trzeba być czujnym i ostrożnym, trzeba się upewnić na tyle na ile jest to możliwe w jakich warunkach dany psiak bedzie