Zuzka2 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 aga38 napisał(a):Zuzka wyczyść skrzynkę bo się dobić do Ciebie nie mogę Już wykasowana;-) Sunia już po wizycie.Badanie krwi miała.Morfologia super,a biochemia-jutro wyniki.Wygląda na padaczkę jednak,ale ponieważ ataki są rzadko-ok.1x na 2,5m-ca,to nawet się tego nie leczy.Jutro wypytam,bo jest ewentualność,że to kolka wątrobowa lub zwyrodnienie kręgosłupa=atak bólowy. Quote
Zuzka2 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Wyniki odebrane-z wielkiej chmury mały deszcz,przynajmniej na razie i pod względem kosztów,bo za wesoło nie jest. Wyniki krwi i biochemii idealne:crazyeye:Pies wiejski,karmiony "byle czym",może ze 2x w życiu odrobaczony (a ma 8lat).Wątroba,serce w super stanie...:crazyeye: Ataki to na 90% padaczka,ale dopóki nie są częściej niż raz w miesiącu,to z żadnym leczeniem się nie wchodzi.Tylko doraźnie relanium podczas ataku.Sunia ma ataki co ok.3m-ce. Jest ewentualność zwyrodnienia kręgosłupa i ucisku na rdzeń,co powoduje ból i drgawki z bólu,ale tego w Kielcach nikt nie diagnozuje-wiarygodne badania z kontrastem robią w Wa-wie...Zwykły RTG tego nie wykryje i szkoda psa nawet promieniować. Quote
aga38 Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Oby wszystko z sunia było w porządku. Zuzka jak dobrze że jesteś:) Quote
ABożena Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Witam po długim milczeniu:) Szukam domku dla kocicy rudej z białym krawacikiem i takiego samego jej synka ok 7-8 tygodniowego.Aguś oczywiście znów się do Ciebie usmiechnę prosząc o sesję zdjęciową:) i oczywiście do Ciebie Zuzka2 :) o jakies ogloszonko.W piątek wieczorem moja córka poszła wyrzucić śmiecie i znalazła w śmietniku takie własnie dwa skarby. Były strasznie zarobaczone ,zapchlone i zabiedzone. Quote
Zuzka2 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Ogłoszę na pewno jak będą fotki:-) Dawajcie tylko znać na wątku gdzie się ktoś szykuje w trasę (Kraków,Wa-wa itd.)żebym mogła tam je rzucać z 5dni wcześniej;-)Kraków i Wa-wa to dla naszych zwierzaków okno na świat;-) Quote
aga38 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Bożenko zawsze do usług:) Zuzka wstawiam nowe fotki moich pomylonych tymczasów,moze te beda lepsze do ogłoszeń:) Quote
aga38 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Śnieżek ma dom :) Śnieżek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Czarcik Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Zuzka2 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Super zdjęcia-od razu edytuję ogłoszenia:-) Quote
aga38 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Siwa Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Uff mam nadzieję że z tymi znajda domki. Śnieżek jest niemożliwy ssie wszystko i wszystkich a najbardziej palce od nóg w środku nocy:evil_lol: To są dzieci dzikiej kotki uratowane z budowy,dobrze ze juz się oswoiły:lol: Quote
Zuzka2 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Potrzebny transport Kielce (lub okolice)-Warszawa dla 2kociąt;tel.698 681 714 Kociaki wyładniały:-)Dorobiłam nowych ogłoszeń,a stare poedytowałam,więc już są z nowymi fotkami.Wrzuciłam je na Kraków,bo Nadja podobno jedzie na dniach,coś mi się obiło o oczy;-) A co u Kacpra?Bo miałam dziś maila o niego z Krakowa.Odpisałam,że nadal aktualny i kazałam dzwonić Aga do Ciebie:-)Mam nadzieję,że psina faktycznie nadal szuka domu;-) Quote
aga38 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Dziś Śnieżek pojechał do swojego nowego domku,zamieszkał z jednym z naszych byłych podopiecznych z szorstkowłosym czarnym chłopczykiem:) Powodzenia kotecku:) Tak Zuzka ,Kacper jak najbardziej szuka domku,jednak on potrzebuje konsekwentnego prowadzenia bo chce małpiszon rządzić:) Dzięki Zuzka:) Quote
Zuzka2 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 U Was to kociaki szybko znajdują domy na miejscu zawsze;-)To zostają nam te 2+Kacper:-) Postaram się je ogłaszać też w anonsach-zawsze to jakaś szansa na dom w regionie:-) Na dniach zaczynam pracę i będę mieć jeszcze mniej czasu na zwierzyniec.W sumie i tak mam go mało-tyle co drzemka dzieciaka+spanie nocne;-)więc wszystko jest i tak na jednej nodze robione;-)Muszę ograniczyć pole działania do tego wątku i ew.kotów z Dymin...Pozostałe zwierzaki z regionu muszę odpuścić.Trzeba zarobić dzieciakowi na przedszkole i sobie na emeryturę:evil_lol: Quote
aga38 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Zuzka nas nie zostawiaj bo bez Ciebie nie damy rady:( Powodzenia w pracy i trzymam za Ciebie kciuki:) Quote
Zuzka2 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 aga38 napisał(a):Zuzka nas nie zostawiaj bo bez Ciebie nie damy rady:( Powodzenia w pracy i trzymam za Ciebie kciuki:) Nie dziękuję!;-)Zanim zaczęłam,już pauza-dzieciak przywlókł wirusa z przedszkola i posiedzimy sobie w domu...;-)Wiedziałam,że tak będzie wyglądać pierwszy rok przedszkola,dlatego załatwiłam sobie pracę chałupniczą w nienormowanym czasie pracy;-)Takie moje małe kombinacje na razie,bo o pracy na full mogę zapomnieć przynajmniej do wiosny-teraz mi się szykuje 2tyg.wirusowania się w domu,a zima i sezon infekcji dopiero przed nami... Quote
aga38 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Oj dobrze to znam,moje tez tak miały 2 tygodnie w domu,tydzień w przedszkolu. Wychorowały się za wszystkie czasy,w aptece zostawiłam krocie,ale potem był już spokój Quote
Zuzka2 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Ciekawe czemu taka cisza u kotów i Kacpra...Wysyłam kociaki codziennie ludziom piszącym do mnie-dużo jest zamówień,nawet 5maili dziennie...Rzuciłam je do anonsów ze zdjęciami-już nawet są w wydaniu internetowym,a w papierowym,bez zdjęć będą od pt.Musimy towarzystwo wydać zanim podrośnie;-) Aga,prośba:jakbyś miała chętnych na szczeniaki,to miej na uwadze 2miesięczne maluchy od Ginn-troszkę się zasiedziały.Ładniutkie są,będą docelowo średnie: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-8tyg-SZCZENI-TA-PO-REDNIEJ-SUCE-3PIESKI-2SUCZKI-KIELCE-RADOM-W0QQAdIdZ313215557 Quote
aga38 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 No cóż czasem tak jest że cisza nastaje,ale mam nadzieje ze znajda domki,możesz je Zuzka rzucać też na Katowice i może te maluchy od Giny też,jakby były domki w Katowicach to się hurt dowiezie hahaha.... Jutro powiem o nich osobie która szuka do domku docelwo średniego szczeniaczka. My mamy nowe bezdomniaki ale jest nadzieja że zostaną u ludzi którzy je znaleźli,jutro wszystko napiszę Quote
Zuzka2 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Aga,wedle życzenia-całe towarzystwo już jest na Katowicach:-)Oglądalność super:-)Tam teraz szaleją za szczeniakami i kociczkami,zwłaszcza burymi:-) Może w nocy albo jutro poodpisuję ludziom na ogłoszenia "przygarnę kota,psa". P.S.Poodpisywałam ludziom ws kotów. Jest jeden fajny dom w okolicy Katowic dla rudego kotka,więc wysłałam kolesiowi Aga Twój nr tel.choć kotek jest u Bożenki...ale nie mam czasu dokopać się do jej nr tel,a Twój znam na pamięć-mam nadzieję,że przekierujesz kolesia ew.i że ten kociak jeszcze jest;-) Twoje kociaki też powysyłałam paru osobom,ale na rudego był tylko 1chętny. Quote
ABożena Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 aga38 napisał(a): Jutro powiem o nich osobie która szuka do domku docelwo średniego szczeniaczka. Dziewczyny ja dzisiaj dzwoniłam do ludzi ,którzy chcą szczeniaka ,docelowo średniego.Pani powiedziała ,że nadal szukają ,ale w tej chwili ktoś w rodzinie choruje i nie maja na to głowy,i że odezwie się do mnie po niedzieli.I jeszcze dobra wiadomość : kociczka podrzucona naszemu wet,już w nowym domku:). Nadal szukają domku ruda kociczka i jej synek(nawet nie mam kiedy zabrać Agę ,żeby porobiła im zdjęcia) Quote
Zuzka2 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 To fajnie,że są chętni na średniaki i to po sąsiedzku:-)U Ginn jest ich 5: 3pieski,2suczki,tel.do Ginn 609 828 529 Czyli rudzielce nadal do wydania:-)Na pewno szybko pójdą do domów:-) Quote
aga38 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Ok jak zadzwonią o Rudzielca to dogadamy sprawę. Dzis zawiozłyśmy z Nadją 2 suczki ,3 miesięczne,jedną sunię około 10 miesięcy i 8 tygodniowego gnojka do naszych wetów. Tak im jakoś szczęśliwie poszło że 3 suczki zostały u ludzi,którzy je znaleźli a najmłodszy panicz ma duuuże szanse na domek. Dzięki Zuzka za ogłoszenia,jesteś najlepsza! Quote
aga38 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Miałam telefon o szczeniaka z miejscowości Czeladź przekierowałam ludzi do Ginny mam nadzieję ze się odezwą Quote
Zuzka2 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Rany,jak Wy to Aga robicie,że u Was ludzie zwierzyniec znajdują i sobie zostawiają-zanim się je ogłosi to już małe stadka znajdują domy.Fajnie!:-)Mniej roboty z ogłaszaniem...:eviltong: Ja się cieszę chociaż,że zwierzyniec ma oglądalność;-)Kacper na Śląsku,koty też.Nic z tego nie wynika,ale się pocieszam,że to dobra wróżba dla nich:evil_lol: Quote
Recommended Posts