Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć,
szukam transportu dla swojego dziada czarnego na trasie Kielce- Kraków pod koniec tygodnia, lub na trasie Kielce- Dębica- Rzeszów na tygodniu. Jest szansa, że w końcu mały ruszy tyłek do swojego domu. Domek niewychodzący, kastracja, umowa itp w okolicach Dębicy.

Posted

A tak, został jeszcze szary... a w zasadzie szara.. udało się tymczasowo znaleźc mu tymczas, ale w tym tymczasie na stałe są już 2 psy i 5 kotów i jest ciężko. No i w tym tymczasie okazało się, ze to jest dziewczyna. Jak mi czarny pojedzie to ją przejme i się nią zajmę jesli chodzi o szczepienia itd. Nie mam czasu nawet w ogłoszeniach zmienic bo mnie ciągle nie ma w domu ale jesli mogłabys Zuzka zmienic u siebie byłabym bardzo wdzieczna. mam takze jej nowych kilka zdjec ale takze nie mam kiedy ich obrobic. dziekuje.

Posted

Leon dzisiaj został wykastrowany,jest zaszczepiony,odrobaczony więc może jechac do nowego domu ale na razie nikt o niego nie pyta ale za to o Kaśke telefonów bardzo dużo,Kasia czeka na sterylizacje na razie jest zaszczepiona i zwalczony rój pcheł,myślę ze długo nie będzie czekała na dom.

Posted (edited)

No fakt,że o Kaśkę maila miałam tuż po zakończeniu ogłoszeń:evil_lol:I oglądalność ma niezłą.

Leon pewnie by zyskał na portalach z fotkami domowymi,mimo to i tak pewnie się nie zasiedzi,bo fajniutki jest i w wersji mini:lol:Dopiszę,że już wykastrowany,bo o nim i Kaśce piszę,że sterylizacja/kastracja wkrótce.

Zedytuję Ancyk ogłoszenia szaraka;)P.Ania ma w tej samej wersji kolorystycznej dwupak-ok.6tyg.buro-białe kocięta,kotek i kotka.

Edited by Zuzka2
Posted

Rajmund napisał(a):
Jutro do nowego domu w wawie zawozimy Kame a w poniedziałek do wieliczki Dzekiego,o Kaske mase tel ale domu jeszcze nie wybrałem

Nareszcie poczciwy Dżeki się doczekał:multi:Kama też wykorzystała swoje 5minut,bo z jej oryginalną urodą:evil_lol: z miesiąca na miesiąc mogło być gorzej:razz:Jak będzie taka potrzeba,to mogę część ogłoszeń Kaśki usunąć,bo widzę co się dzieje wokół niej na portalach:evil_lol:Leon ma też super oglądalność,ale odsłon telefonu nie za wiele jak na razie.
Czas wydelegować Lajlę,Foxa,Nemo,Rambo i resztę weteranów:evil_lol:Przerzucę trochę ogłoszeń na Kraków.

Posted

Co do weteranów których wymieniasz to na razie totalna cisza zero tel,mijają wakacje więc może się coś ruszy z adopcjami,o Leonka nikt jeszcze nie dzwonił.

Posted

Ginn,w miarę ogarnęłam koci temat:evil_lol:Chociaż nie znam płci,wieku i które jest które:evil_lol:Więc ogłosiłam jak uznałam,licząc,że sprostujesz ew.jak ktoś zadzwoni:p

Te dwa kociaki jako kociczki trikolor,"młode",bo nie znam wieku-pierwsza wygląda na starszą,druga na ok.5-6mies. (?)

Szary i tabby (a'la brytyjczyk) - bez płci:pWiek napisałam orientacyjnie 5mies. (?)Chociaż ten pasiasty wygląda na sporego.

Posted

[quote name='Zuzka2']Ginn,w miarę ogarnęłam koci temat:evil_lol:Chociaż nie znam płci,wieku i które jest które:evil_lol:Więc ogłosiłam jak uznałam,licząc,że sprostujesz ew.jak ktoś zadzwoni:p

Te dwa kociaki jako kociczki trikolor,"młode",bo nie znam wieku-pierwsza wygląda na starszą,druga na ok.5-6mies. (?)

Szary i tabby (a'la brytyjczyk) - bez płci:pWiek napisałam orientacyjnie 5mies. (?)Chociaż ten pasiasty wygląda na sporego.

Pierwszy tricolorek ma ponoć ok. 3-ch miesięcy i drugi też. Drugi jest dużo mniejszy gabarytowo i na żywo wygląda na młodszego.
Wszystkie kociaki są odrobaczone odpchlone i mają pierwszy etap szczepień.
Szary ma 3-mce a tabby może mieć ok. 5-ciu. Jeszcze dopytam Nadji bo to jej.

Posted

[quote name='Zuzka2']Buraski-na moje oko co najmniej jeden jest mały-ok.3mies.i jeden dorosły.Płci nie wpisywałam,bo nie znam:p Jest ich więcej?

Trzy buraski mają z całą pewnością po 3-mce a ten starszy jest chyba rodziną "tabby". Też dopytam Nadji.

Posted

To będę wdzięczna Ginn za info:-)
Których tu nie wkleiłam?
Na pewno jest ta milutka mama zastępcza biało-czarna i jeszcze dwa dorosłe powinny być wg moich wyliczeń;-)

Przydałoby się określenie płci,bo mało kto chce kota bez względu na płeć-większość ludzi pisze o konkretną płeć,mało kto tylko o umaszczenie,np.ze względu na to,że mają już w domu kota,a kot ma określone wymogi;-)
Jest trochę maili o kociaki z różnych regionów-coś ruszyło - chociaż w mailach:roll:Wczoraj zrobiłam kociakom trochę ogłoszeń,w tym wyróżnione.

Posted

aga38 napisał(a):
Jestem :-) Rajuś a czy Kaśka aby nie mówiła że Cie kocha ?:evil_lol:

Hej Aga!:-)To jest dobre pytanie:evil_lol:Wiedziałam,że casting o kudłacza będzie ciekawy i decyzja nie zapadnie szybko:evil_lol:

Posted

Ta, tym bardziej że Kaśka to istna kopia Rajka Dzidzi,tyle że jasna ale wygląd i charakter ten sam. Widziałam ją wczoraj na skype,cudo z niej,ładniejsza na żywo niż na fotkach :)

Posted (edited)

To samo mi przyszło do głowy:evil_lol:
A ja sobie odpisuję na maile ws Kaśki:evil_lol:W skrócie - każdemu to samo-żeby dzwonił pod podany nr tel.I współczuję Rajmundowi odbierania tel.:evil_lol:

Mamy wyróżnionych 10 psów na Kraków+koty w hurcie (1ogłoszenie):
Tutaj je widać:
http://www.morusek.pl/ogloszenia/malopolskie/psy-oddam-psa/0/
http://www.morusek.pl/ogloszenia/malopolskie/koty-oddam-kota/0/

Edited by Zuzka2
Posted

Aga nie mam wolnych etatów więc nie ma mowy o świadomym zostawianiu kolejnych piesów (czytaj Kaśka) bo zawsze jest ryzyko że coś mniej adopcyjnego może mi zostać,a co do Kaski to mam bardzo dużo tel ale na razie rozpatruje dwa domy,które w mojej ocenie są ok,dzisiaj miałem jeden tel o Leonka ale Pani chciała najpierw się zapoznać,iść na spacer, bo myślała że jest w wawie więc nici z tego,i tak się cieszę bo coś ruszyło z adopcjami

Posted

Ginn,jakbyś miała jakieś fajne fotki Pusi,to będę wdzięczna:-)Mam tylko dwa,ale na obu leży.Jako psiak bez łapki będzie potrzebowała dobrych zdjęć-chociaż ze 3fajne:-)

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Ginn,jakbyś miała jakieś fajne fotki Pusi,to będę wdzięczna:-)Mam tylko dwa,ale na obu leży.Jako psiak bez łapki będzie potrzebowała dobrych zdjęć-chociaż ze 3fajne:-)

OK - postaram się jutro porobić.

Posted

świętokrzyskie mnie rozczarowuje.. miałam kilka tel o koty z Kielc i Skarżyska ale za daleko by po kociaka podjechać.. mail od goscia pt: mam kilka pytan o kociaki, proszę o kontakt po godz 17.00. Chyba tu nie warto ogłaszać zwierzaków.

Posted

Zuzka jeżeli możesz to usuń ogłoszenia Kasi bo mam z czego wybierać,choć decyzja jeszcze nie zapadła,postaramy się jak najszybciej o domowe zdjęcia Leonka i trzeba go wyróżnić bo cisza a to taka malizna,Dzeki ma super ludzi i domek z ogrodem

Posted (edited)

[quote name='Ancyk']świętokrzyskie mnie rozczarowuje.. miałam kilka tel o koty z Kielc i Skarżyska ale za daleko by po kociaka podjechać.. mail od goscia pt: mam kilka pytan o kociaki, proszę o kontakt po godz 17.00. Chyba tu nie warto ogłaszać zwierzaków.
Ja tu ogłaszam tylko w ostateczności na tablicy,a na morusku zawsze na kilka miast,bo nie ma limitów na ile można wklepać identyczne ogłoszenia.Na tablicy jest okropny rygor w tej sprawie i muszę rzucać tam,gdzie są najlepsze rokowania;-)Kraków,Warszawa,śląskie.U nas w regionie oglądalność jest zwykle największa,ale wybrać dom dla psa czy kota-graniczy z cudem.Dla psów trafiło się paręnaście fajnych domów z regionu,ale ostatni kot z Kielc znalazł tu DS ok.rok temu,a ogłaszane są non stop.Podobno Radom też nieciekawy dla kotów,choć Ginn udało się tam jeden jedyny DS znaleźć i to super;-)

Zaraz usuwam Kaśkę i dorabiam wyróżnione.Dajcie znać gdzie zbieramy skład-kto się gdzieś szykuje,to tam wyróżnię.Na razie mam wyróżnione na Kraków,ale raczej przerzucę na Łódź albo pół na pół.

Dorabiać Borysowi ogłoszenia?

Ginn,mam pytanie o kociaka tabby:

"w nawiazaniu do rozmowy prosze o informacje czy kotek ze zdjecia jest jeszcze u Pani i mozna go zaadoptowac.
Czy to jest kotek czy kotka i w jakim wieku.
Czy jest wykastrowany , odrobaczony, zaszczepiony."

Odpisałam co wiedziałam-że zaszczepiony,odrobaczony,najpewniej niewysterylizowany-podpisanie zobowiązania do zabiegu w wieku 6m-cy to jednak warunek adopcji; co do wieku to wpisuję w ogłoszenia na wyrost te 5mies,bo kawał kota,ale jak trzeba to zedytuję;-)W sumie te inform.były w ogłoszeniu,no ale może kobietka nie załapała;-)

Edited by Zuzka2
Posted

Rajmund napisał(a):
Zuzka na razie najlepsze łącze mamy na wawe,więc tam wyróżniaj

O.K.:-)Przerzuciłam wyróżnione na Wa-wę,chociaż stamtąd ostatnio średni odzew,a Kraków i Łódź nawet bez wyróżnionych się odzywały;-)W każdym razie nowych ogłoszeń jest sporo na kilka miast-skądś na pewno będzie odzew;-)

Ciekawa jestem czy u mrs.ka cisza ws psiaków,bo przecież fajne są i adopcyjne bardzo:-)