Ginn Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='Zuzka2']Ancyk,Twój jest pierwszy na liście jaką wysyłam wszystkim piszącym do mnie:-) Nie będę tu wklejać tej listy,bo w Kielcach mamy naprawdę dużo tych kotów-wysyłam zawsze wszystkie: i Twojego,i małe od Ginn i od p.Ani-wolny rynek,niech ludzie wybierają:-) Ginn,czy Atos i Tara nadal są?Bo ja je cały czas odnawiam;-)[/QUOTE] Tak Zuzka - i Tara i Atos i Santos nadal są. Quote
Rajmund Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Dzisiaj do nowego domu pojechała Bella,zamieszka w Łodzi Quote
Zuzka2 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Odnowiłam dziś sporo ogłoszeń.Mam nadzieję,że z okazji święta i weekendu będzie lepszy odzew:-) Quote
Ancyk Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Ja już swojej kuwety nie ogarniam:( o czarnego słownie zero telefonu. Kolejne dwa malce czekają na miejsce na parkingu pod samochodami. Zrobiłam im zdjecia, są odrobaczone. I nic więcej. Robie im ogłoszenia, ale jakbyście mogli polecić komuś to bardzo proszę i dziękuje. http://tablica.pl/oferta/dwa-szesciotygodniowe-kociaki-szukaja-domow-ID3rvb3.html Quote
Zuzka2 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 (edited) Ancyk napisał(a):Ja już swojej kuwety nie ogarniam:( o czarnego słownie zero telefonu. Kolejne dwa malce czekają na miejsce na parkingu pod samochodami. Zrobiłam im zdjecia, są odrobaczone. I nic więcej. Robie im ogłoszenia, ale jakbyście mogli polecić komuś to bardzo proszę i dziękuje. http://tablica.pl/oferta/dwa-szesciotygodniowe-kociaki-szukaja-domow-ID3rvb3.html O.K.:-)Dopiszę do listy i jak zdążę,to gdzieś wrzucę na portale-rudzielec pewnie ma większe szanse;-) No,udało się-wrzuciłam kociaki tu i tam;-)Ten czarnuszek wyrósł na pięknego kociaka-śliczny jest,sierść lśniąca-fajny:loveu: Edited August 16, 2013 by Zuzka2 Quote
Ancyk Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 (edited) Zuzka2 napisał(a):O.K.:-)Dopiszę do listy i jak zdążę,to gdzieś wrzucę na portale-rudzielec pewnie ma większe szanse;-) No,udało się-wrzuciłam kociaki tu i tam;-)Ten czarnuszek wyrósł na pięknego kociaka-śliczny jest,sierść lśniąca-fajny:loveu: Siedze i się produkuje z ogłoszeniami, widze też i ogłoszenia od Ciebie Zuzka za co bardzo dziękuje. Czarny jest śliczny, ale chyba zamaist przynosić szczęscie to ma chłopak pecha bo nikt nie jest nim zainteresowany. Jutro jeszcze porobie mu nowe zdjęcia, mam nadzieje, ze mi się to uda i bede go ogłaszac na nowych zdjeciach takze. O Rudego niby mam kilka zapytan już, zobacze co bedzie. problem jest taki ze kot jest wolnożyjący, nie jestem w stanie o nim powiedziec nic poza tym co udało mi się zauwazyc w ciągu kilku minut. A to bardzo mało. No i dla Rudasa transportu na Kraków szukam. Edited August 17, 2013 by Ancyk Quote
Zuzka2 Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Ancyk,p.Ania też szuka do Krakowa-można połączyć jak się uda znaleźć złącze:-) Rudas ma faktycznie super oglądalność,czarnuszek-nie bardzo.Nie wiem czego ludzie oczekują po 6tyg.kociaku-za mały,żeby orzekać,a wystarczająco mały,żeby go wszystkiego nauczyć;-)Można brać w ciemno;-) Quote
mrs.ka Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 Zuzka ,w Tobie cała nadzieja :) Aga na "przymusowych wakacjach" , ja nie ogarniam ogloszeń , a od Nadji psiaki ,gotowe do adopcji , sliczne ,aż się same pchaja do domków;) ja mam strasznie wolny net , porobiłam tylko na Warszawe (wszystkim) bo sie wybieram w sobotę , także jakby co to mogę zabrać jakieś zwierzaki ,tylko w transporterkach bo bedę jechała z moim Alusiem . BONGO mix pekińczyka z shihtzu (czy cóś takiego :) mały wazy 7 kg , ma ok 1 roku , zaszczepiony i wykastrowany. Mama Nadji znalazła go na łańcuchu ,nawet nie miał budy ! i nie miał też...oczka . Od razu miał zrobiony zabieg wyczyszczenia i zszycia oczodołu . Jest cudownym , energicznym młodym psiakiem , uwielbia aportować piłeczki i pchać sie na kolana, jak już na nich siedzi to pozwala się całego wyczesywać . Ma piekną ,jedwabistą sierść i wbrew pozorom nie jest trudna w utrzymaniu jesli oczywiście dba sie systematycznie. Lubi towarzystwo psiaków ale lepiej ,żeby otaczały go "panienki" ,a nie konkurencyjne samce. Quote
mrs.ka Posted August 17, 2013 Posted August 17, 2013 a to następna sierotka: znaleziony gdzieś koło św. Katarzyny , znów uproszono mamę Nadji o pomoc i oczywiście nie odmówiła. MAXIO -całe 4 kg ! zaszczepiony,wykastrowany,bardzo młodziutki ,może 1 rok. Mały bandziorek i zawadiaka , wszędzie go pełno , wszedzie musi byc pierwszy , zwłaszcza na kolanach i na poduszce . Jest słodki i uroczy ale jednoczesnie zaborczy , warczy i szczeka na duże psy ,wszedzie chodzi za człowiekiem ,a jak nie może to za wszelką cenę musi sie dostać tam gdzie chce,więc chodzi po ogrodzeniach jak kot , przedostanie sie przez najmniejsza dziurę jak mysz. Ale ogólnie nie jest kłopotliwy :)) lubi dzieci i nie przeszkadzaja mu koty. Najbardziej lubi bawić się i ganiać ze szczeniakami. Quote
Rajmund Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Dzisiaj do nowego domu pojechała Nina/Luna,zamieszka w domu z ogrodem w Serocku Quote
Zuzka2 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Rajmund napisał(a):Dzisiaj do nowego domu pojechała Nina/Luna,zamieszka w domu z ogrodem w Serocku Czyli nie zapuściła korzeni;-) mrs.ka,na czyj nr tel.ogłaszać te 2nowe nabytki? A czy Twoje ONkowate:Aluś,Aisza i Aria mają już domy?Bo ja je cały czas odnawiam. Quote
mrs.ka Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Zuzka ,byłam pewna ,ze się pochwaliłam na wątku , AISZA od trzech miesiecy w nowym domu ! chyba zaraz po Twoich ogłoszeniach (bo ja nie robię na Lento ;) ludzie przyjechali tego samego dnia z Opola ! nie jest łatwo bo mam z nimi cały czas kontakt ale kochaja Aiszę taka jaka jest i ona bardzo sie do nich przyzwyczaiła, nawet jak brama jest otwierana to nie wyjdzie na zewnątrz , mieszka w domu ,je z ręki ale nigdy nie dała sie pogłaskać. ALUŚ ma dom ,który na niego czeka ale ponieważ sama chce to sprawdzić i nie jestem pewna czy dadzą sobie radę to nie zapeszam. ARIA nie ma żadnych propozycji ale jestem przygotowana ,że u mnie zostanie. Quote
mrs.ka Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Zuzka2 napisał(a): mrs.ka,na czyj nr tel.ogłaszać te 2nowe nabytki? najlepiej na mój 696 088 426 a "nowe nabytki" właśnie dzisiaj znów nabyte gdzieś koło Nowej Słupi , dwie kilkutygodniowe sunie :( postaram się jak najszybciej zorganizować fotki... Quote
Zuzka2 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 (edited) mrs.ka napisał(a):Zuzka ,byłam pewna ,ze się pochwaliłam na wątku , AISZA od trzech miesiecy w nowym domu ! chyba zaraz po Twoich ogłoszeniach (bo ja nie robię na Lento ;) ludzie przyjechali tego samego dnia z Opola ! nie jest łatwo bo mam z nimi cały czas kontakt ale kochaja Aiszę taka jaka jest i ona bardzo sie do nich przyzwyczaiła, nawet jak brama jest otwierana to nie wyjdzie na zewnątrz , mieszka w domu ,je z ręki ale nigdy nie dała sie pogłaskać. ALUŚ ma dom ,który na niego czeka ale ponieważ sama chce to sprawdzić i nie jestem pewna czy dadzą sobie radę to nie zapeszam. ARIA nie ma żadnych propozycji ale jestem przygotowana ,że u mnie zostanie. Aha,czyli nieźle:-)O Aiszę kojarzę tych ludzi-bardzo szybko się odezwali,ale myślałam,że nic z tego nie wyszło.Czyli mają psa bezdotykowego:evil_lol:Wszystko przed nimi-suczka w sumie młodziutka,może się zreformuje;-)Nasza Mirka też była strasznym dzikuskiem,a jakoś się dała ucywilizować;-) Szukam transportu KIELCE-TERESIN za Warszawą (ew.Grodzisk Mazowiecki,Milanówek,Pruszków,Warszawa) tel.531 042 244 dla niedużej suczki: http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/inez-kotolubna-mala-lagodna-kudlata-suczka-503143590 Edited August 20, 2013 by Zuzka2 Quote
mrs.ka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Zuzka2 napisał(a): Szukam transportu KIELCE-TERESIN za Warszawą (ew.Grodzisk Mazowiecki,Milanówek,Pruszków,Warszawa) tel.531 042 244 dla niedużej suczki: http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/inez-kotolubna-mala-lagodna-kudlata-suczka-503143590 ja na 99 % jadę do Grodziska w sobotę z ALUSIEM !!! (bo muszę sama zobaczyć warunki ) i mogę zabrać ale od siebie , może ktoś do soboty będzie z Kielc jechał w kierunku Starach. bo przetrzymać do soboty też mogę ewentualnie Quote
Little_My Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Ja w czwartek jadę do Skarżyska, zawsze to bliżej. Quote
Zuzka2 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 mrs.ka napisał(a):ja na 99 % jadę do Grodziska w sobotę z ALUSIEM !!! (bo muszę sama zobaczyć warunki ) i mogę zabrać ale od siebie , może ktoś do soboty będzie z Kielc jechał w kierunku Starach. bo przetrzymać do soboty też mogę ewentualnie O.K.:-)To super,przekażę p.Ani.Suczka jest okropnie spanikowana i to p.Ania musi podjąć decyzję.O której wyjazd w sb?:-) Quote
Rajmund Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Mam pytanko Zuzka,jaki jest koszt ogłoszeń wyróżnionych i na jaki czas bo chcę zrobic dla moich 16 psów? Quote
mrs.ka Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Zuzka2 napisał(a):O.K.:-)To super,przekażę p.Ani.Suczka jest okropnie spanikowana i to p.Ania musi podjąć decyzję.O której wyjazd w sb?:-) oj, nie wcześniej niż ok.14-ej , a jakby w sobotę ktoś mógł małą dostarczyć do gab.wet. w suchedniowie do godz.12 to byłoby już wogóle z głowy;) z innej beczki : wieczorem byłam w Starachowicach i chcąc odjechać samochodem z jednej z ulic gdzie parkowałam ,usłyszałam spod auta straszne miauczenie :( siedział tam mały kotek i darł się w niebogłosy !!! po za tym ,że bałam się ruszyć samochodem ,żeby go nie przejechać to nie miałam zamiaru go tak zostawiać , obdzwoniłam wszystkie możliwe służby ,zeby interweniwali oczywiście powiedzieli ,że dopiero o godz.7.30 kiedy urzędnik odpowiedzialny za zwierzeta przyjdzie do pracy i podejmie decyzję. Wolę nie pisać co usłyszeli odemnie ;) oczywiście zabrałam kociaka , już było ciemno ,mały ,chudy , z biegunką (bo mnie ofajdał) ale nawet nie wiem jaka płeć,dobrze ,że miałam transporterek. Nie wiedzialam co dalej ,bo moje psy chyba by oszalały nawet gdyby został w aucie , a nie usmiechalo mi się walczyć z dwudziestką ujadających w nocy bandziorów :) ale zostawiłam malucha u sasiadów na noc i jutro zawiozę do weta . Niestety jak zmuszę gmine ,żeby wzieli kociaka to trafi do schroniska w Janiku ,ŚTOZ też nie weźmie jak gmina nie zapłaci ,a nie zapłaci bo im powiedzą ,że nie mają pieniędzy . Wiem ,że jutro stane na głowie ,żeby mu coś załatwić , nigdy sie kotami nie opiekowałam i nie mogę ze wzgledu na moje psy ,które po prostu nie cierpią kotów ale nie rozumiem jednego , tyle w tym mieście jest zwierzolubów i aniołów stróży od zwierząt ,a nikt nie był w stanie nagłej sytuacji zaopiekować się jednym ,małym kotkiem ! Ja nigdy nawet sekundy sie nie zastanawiałam i psiaki zgarniałam jak była taka potrzeba ale nigdy nie prosiłam nikogo o pomoc, a teraz jest kotek i nie wiem czy kogokolwiek to obchodzi,że trzeba mu pomóc. Quote
Zuzka2 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Rajmund napisał(a):Mam pytanko Zuzka,jaki jest koszt ogłoszeń wyróżnionych i na jaki czas bo chcę zrobic dla moich 16 psów? Każdy morusek na 14dni to 8zł,czyli 16x8zł:-) Na inne szkoda kasy. Quote
Rajmund Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 To trzeba działac i wyróżniamy :Lajla,Bunia,Grafi,Florek,Cypis,Lara,Spajki,Franek,Kama,Dzeki,Dora. Bongo i Maxio jeżeli mają ogłoszenia i od Ginn Rambo,Nika,Santos,Atos,Tara i koty w pakiecie Quote
Zuzka2 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Rajmund napisał(a):To trzeba działac i wyróżniamy :Lajla,Bunia,Grafi,Florek,Cypis,Lara,Spajki,Franek,Kama,Dzeki,Dora. Bongo i Maxio jeżeli mają ogłoszenia i od Ginn Rambo,Nika,Santos,Atos,Tara i koty w pakiecie Trochę nas zasypało:roll: Na szybko wrzuciłam nasze psiaki "w typie" na ich fora rasowe: Grafi,Bongo i Dżeki (wg mnie trochę sznaucerowaty jest;-)) Quote
Rajmund Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Grafi i Bongo to nawet bardzo w typie rasy a Dzeki to dokładnie tak jak piszesz,miejmy nadzieję że cos się wreszcie ruszy z adopcjami Quote
Recommended Posts