Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

FIGA jest cudownie grzeczną sunią. Przespała całą noc w fotelu i nie nasiusiała. Załatwia się na dworze. Uczy się szybko, że smyczy nie należy się bać. Ma ogromniasty apetycik i bardzo ładne kupki. Ogólnie jest coraz mniej przestraszona ale nadal bardzo zdziwiona wszystkim co ją spotyka. Widać, że psina nie zna domu. Dziś zaczęła uciekać z fotela przed kominkiem - widocznie jej za gorąco. Bardzo lubi włazić prze kocie drzwi do łazienki. Coraz więcej zaczyna się poruszać po domu.
Dziewczyny - kiedy najwcześniej po sterylce można wykąpać sunię. Strasznie śmierdzi i chętnie bym ją wykąpała na święta.

Posted

Lajla nie do poznania:crazyeye::evil_lol:Muszę zedytować pilnie ogłoszenia:evil_lol:

Nemo-metamorfoza totalna:crazyeye::multi:-piękny,reprezentacyjny psiak:loveu:Aga,a co o nim wiadomo?ADHD to już wiem,ale szukamy domu z ogrodem?
Nadaje się do bloku?Jak chodzi na smyczy?Jak do ludzi,dzieci,kotów,psów-wiadomo?

Figa ma niezłego fuksa-za takie przestępstwo jak zjadanie kur na wsi jest najsurowsza kara.Kura to jest świętość:evil_lol:

Kornelia fajny cudak:loveu:

Ja Ginn nie wiem jak z tym kąpaniem,tzn.zapomniałam:evil_lol:Moja suczka była przywieziona ze schronu jeszcze ze szwami-5dni po sterylce; pcheł co niemiara i okropnie śmierdziała-nie wiedziałam od czego zacząć,więc poszłam do weta się poradzić,żeby jej nie zaszkodzić na ranę.Ale naprawdę mi uleciało już z głowy jak to było z moją suczynką:p

Posted

[quote name='Ginn']FIGA jest cudownie grzeczną sunią. Przespała całą noc w fotelu i nie nasiusiała. Załatwia się na dworze. Uczy się szybko, że smyczy nie należy się bać. Ma ogromniasty apetycik i bardzo ładne kupki. Ogólnie jest coraz mniej przestraszona ale nadal bardzo zdziwiona wszystkim co ją spotyka. Widać, że psina nie zna domu. Dziś zaczęła uciekać z fotela przed kominkiem - widocznie jej za gorąco. Bardzo lubi włazić prze kocie drzwi do łazienki. Coraz więcej zaczyna się poruszać po domu.
Dziewczyny - kiedy najwcześniej po sterylce można wykąpać sunię. Strasznie śmierdzi i chętnie bym ją wykąpała na święta.[/QUOTE]

Kurcze Ginny ja to zawsze słucham weta i czekam aż suni szwy się całkowicie zagoją,wolę nie ryzykować

Posted

Zuzka,Nemo na smyczy ciągnie ale dt pracuje nad tym,niestety musieli zastosować kolczatkę bo siły ma tyle że sam traktor może ciągnąć. Niestety do innych zwierząt się nie nadaje bo reaguje agresją za to do ludzi anioł no i niestety niezły z niego skoczek,ogrodzenia pokonuje w momencie.
Ten pies uczy sie życia na nowo,on znał tylko łańcuch,budę,zero wody,jedzenia i ciągle ten sam zakamarek podwórka.

Posted

Baco melduje się.
Waży :cool3:12 kg
[IMG]http://i46.tinypic.com/opbt5x.jpg[/IMG]
[IMG]http://i50.tinypic.com/8xu1l0.jpg[/IMG]

Agnieszko, mam sprawę do Ciebie, pisałam jakiś czas temu pw, odezwij się proszę.
Pozdrawiamy.

Posted

[quote name='aga38']Zuzka,Nemo na smyczy ciągnie ale dt pracuje nad tym,niestety musieli zastosować kolczatkę bo siły ma tyle że sam traktor może ciągnąć. Niestety do innych zwierząt się nie nadaje bo reaguje agresją za to do ludzi anioł no i niestety niezły z niego skoczek,ogrodzenia pokonuje w momencie.
Ten pies uczy sie życia na nowo,on znał tylko łańcuch,budę,zero wody,jedzenia i ciągle ten sam zakamarek podwórka.[/QUOTE]
O.K.:-)Dzięki Aga;-)Wcale mnie to nie dziwi,że jest z nim jak jest-zdziwiłoby,gdyby było inaczej;-)Raz w życiu spotkałam psa trzymanego od szczeniaka na łańcuchu,który zapięty pierwszy raz na smycz chodził tak wzorowo jakby był po szkoleniu:crazyeye:Ale z innymi łańcuchowymi to już z reguły rodeo:evil_lol:

Ale Bacuś rośnie:crazyeye::evil_lol:

Posted

Właśnie do nowego domku pojechała Doda,powodzenia moja mała gwiazdo:) Jej jednej się udało z całego rodzeństwa,kurcze z kim ja teraz będę w nocy o kołdrę walczyć? Doda zamieszkała w Starachowicach ,bedzie mieszkać w domku,ale może też biegac po ogrodzie. Fajną ma rodzinkę a w dodatku córka ludzi którzy ją adoptowali uczy sie jako technik weterynarii więc i opieka zapewniona:)

Bakuś cudo:loveu: Już Ci Beatko odpisuję,przepraszam ale mieliśmy tygodnie na wariackich papierach

Posted (edited)

Doda też po sąsiedzku-super!:multi:

Ada,Figa,Kornelia ogłoszone na Śląsk i trochę Kraków.Kornelia ma bardzo dużą oglądalność;-)Zapis o sterylce pewnie wielu rozczaruje...:diabloti:To i telefonów niefajnych będzie mniej:evil_lol:

Edited by Zuzka2
Posted

No niestety,może mi odbiło ale wysterylizowałam wszystkie,wiem że wielu miałoby kuszenie na słodkie szczeniaczki ale nic z tego.
Ginny miałam o Fige telefon z Sosnowca,przekierowałam ludzi na Ciebie.
Ja o Figę i Kornelię to i tak zrobię niezłą siekankę :evil_lol:

Posted

[quote name='aga38']No niestety,może mi odbiło ale wysterylizowałam wszystkie,wiem że wielu miałoby kuszenie na słodkie szczeniaczki ale nic z tego.
Ja o Figę i Kornelię to i tak zrobię niezłą siekankę :evil_lol:[/QUOTE]
Facet dzwonił. Już przysłał swoje dane. Mnie się on podoba. Nadja mówiła, że ew. w najbliższą sobotę wybieracie się w podróż.

Posted

[quote name='aga38']tak,musimy wywieźć to zoo:evil_lol: Oczywiście żartuje,le skoro sa domki to pojedziemy,niech maluchy maja kochające domy :)[/quote]

ekstra!!!!!

Posted (edited)

[quote name='aga38']No niestety,może mi odbiło ale wysterylizowałam wszystkie,wiem że wielu miałoby kuszenie na słodkie szczeniaczki ale nic z tego.
Ja o Figę i Kornelię to i tak zrobię niezłą siekankę :evil_lol:[/QUOTE]

Fajne mamy tempo znajdowania DSów:evil_lol:

Jakaś kobietka napisała do mnie w nocy o Figę,a skoro zaklepana,to prosiła o rezerwację Kornelii:evil_lol:Ma dziś dzwonić;-)

Mój TZ obejrzał wszystkie nasze nabytki w typie rasy i orzekł,że najładniejsza Lajla-poczciwy kundelek:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Uroda rasowców jakoś nas nie zniewala:evil_lol:Mnie się sznaucery kojarzą z ogromem pracy nad sierścią i z Megi znalezioną w stanie skrajnego sfilcowania:razz:Ale teraz sznaucery,zwłaszcza miniaturowe są bardzo w modzie;)

Edited by Zuzka2
Posted

Jakby ktoś się wybierał w okolice Warszawy lub Nowego Dworu Mazowieckiego,Legionowa-najlepiej w piątek lub w weekend-dajcie znać:-)
Mamy 2 kociaki do pilnej wywózki:-)

Posted

Przez Kornelię to łeb mi sie dziś kolebie na wszystkie strony,ze 100 telefonów,tylko 2 normalne,jeden ze świętokrzyskiego a drugi ze Skawiny.
Nigdy więcej rasowych psów!
Pytania powalające,najczęściej typu,,a po co wysterylizowana?":angryy:
Jedna pani z Krakowa dzwoniła do mnie najpierw o Lajlę,potem o Figę a na koniec o Kornelię w ciągu 30 minut 3 razy zmieniała miejsce zamieszkania i była 3 różnymi osobami,chyba myślała że nie rozpoznam nr telefonu albo nie kapnęła się że ciągle dzwoni do tej samej osoby

Posted

Aga,daj cynk kiedy trzeba usunąć ogłoszenia,to usunę:evil_lol:Bo Cię zamęczą przed świętami:evil_lol:
Tak sobie nawet myślałam o Fidze-poczciwa psina,ale w sumie zalety te same co Norka.Norka ma już nie wiem ile pakietów ogłoszeń,a Figa po jednym po 2godz.ma DS.Trochę to niesprawiedliwe:roll:No ale trzeba się cieszyć,że choś wielu woli piękne i rasowe,to chociaż oferują im dobre warunki:roll:Szkoda tej Norki:roll:

Posted

[quote name='Zuzka2']Aga,daj cynk kiedy trzeba usunąć ogłoszenia,to usunę:evil_lol:Bo Cię zamęczą przed świętami:evil_lol:
Tak sobie nawet myślałam o Fidze-poczciwa psina,ale w sumie zalety te same co Norka.Norka ma już nie wiem ile pakietów ogłoszeń,a Figa po jednym po 2godz.ma DS.Trochę to niesprawiedliwe:roll:No ale trzeba się cieszyć,że choś wielu woli piękne i rasowe,to chociaż oferują im dobre warunki:roll:Szkoda tej Norki:roll:[/QUOTE]
Zuzka - a powiedz mi w którym miejscu życie jest sprawiedliwe zarówno dla zwierząt jak i dla ludzi.

Posted

No fakt Zuzka,ale gdyby ludzie wiedzieli jaki Norka ma charakter to biliby się o nią. To ideał,cicha,spokojna,niekłopotliwa,może nie jest najmłodsza,ale porzrebuje zainteresowania jak szczeniak bo nigdy go nie miała a teraz nadrabia :)

Posted (edited)

Ja wiem,że życie jest jakie jest-niektórym zawsze pod górkę; inni jak po maśle przejdą albo przejadą na cudzych plecach;-)Ale szkoda mi takich poczciwych psiaków.Przecież tak samo dokładnie się opisuje kundelki jak i rasowe,więc ludzie znają charakter,a
wolą piękne i już.Z kotami też tak jest-rasowy,rudy,trikolor,niebieski-charakter nieważny.Nawet wrednego biorą;-)

Norka też się pewnie doczeka,bo jej cały czas dorabiam nowe;-)

Aga,Kornelka to sznauerowata średnia czy miniatura?Bo ja ją ogłaszam jako średnia-nie wygląda na malutką już teraz a przed nią jeszcze 9miesięcy wzrostu,ale może tak tylko na zdjęciach wygląda;-)
Jakiś pan z małopolskiego ma dzwonić o nią.Wolałby,aby była średnia;-)Oferuje dom z małym ogrodem-pies do domu; na czas ich pracy na dworze.

Edited by Zuzka2
Posted

Zuzka co do Kornelki to trudno powiedzieć,mikru z niej,drobinka,waży 3,440 kg. Ten pan z małopolski mi nie pasuje,niech sam na dworze zimą siedzi:evil_lol: Co do Korneli to mnie sie nie spieszy,znajdziemy jej domek na jaki zasługuje:)

Od wczoraj mamy mix spanielkę jest u Ginny w piątek ma sterylke to przy okazji zrobimy jej zdjęcia i tym 3 białym suniom bo też jadą na sterylkę,a od dzisiaj mamy 2 kocurki,maleńkie siedza u weta bo lichutkie są w piątek też pojadą do Ginny

Posted

Dwa Kocurki około 2-3 miesiące biało bure jeden ma trochę dłuższą sierść,słabiutki,zostały u weta na obserwacji. Zuzka ja wiem że Ty masz słabość do spanieli:)

Posted

[quote name='Zuzka2']Mix spanielka?:crazyeye::loveu::loveu::loveu:

A kociaki?Ile mają tyg?Chore?
Bo mam DS dla jednej kociczki malutkiej,oswojonej,zaszczepionej.[/QUOTE]
Jak dla mnie to Saba bardziej przypomina miniaturę goldena niż spanielka.