Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro Rulon jedzie do domku :) Zadzwonili rano Ci państwo którzy dzwonili tydzień temu, z Zabrza dokładnie są.
Po negocjacjach cały dzień zdecydowałam sie ze oddam go bez kastracji.
Państwo sa na prawdę w porządku, i maja racje: jesli chcieliby rozmnażac to poszliby do pierwszej lepszej pseudo i kupili za 50zł jamnika.
Ale chca adoptowac jakiegos w potrzebie.
Może niektórzy tutaj mnie nie poprą , być może troche ryzykuje, ale mam nadzieje że wszystko będzie ok. Ktos pojedzie na wizyte poadopcyjną, ja jutro z Państwem się będę osobiście widziała. I może będą pisać tutaj na dogomanii u nas bo cały czas śledzą wątek.
Taka szybko akcja wyszła bo Państwo po niego w tygodniu przyjechać nie mogą, w nastepny weekend prawdopodobnie tez, poza tym Pani z DT bardzo sie już do niego przywiązała... i jak zadzwoniłam że jutro po niego przyjeżdżam to zadawała chyba z 10 razy pytanie czy on nie może zostac 'jej'...

Muza_51 pieniążki które przesłałas nie będa potrzebne, tzn 20 zł za niego zapłaciłam w schronisku więc zostaje 30zł chyba że nowi właściciele będa chcieli oddac 'za niego' ;)
Przelac z powrotem Tobie?
Przepraszam że tak sie rozdrabniam, ale te 20 zł musiałam pozyczyć żeby go wyciagnąć, bo teraz po prostu nie mam.

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Rulon ma dom AAAA super! A tamtej pani która była dt może zaproponowac adopcję innego jajniora - tylko kastrata juz?

Zaproponowałam odrazu ;) Wczoraj został przyjęty identyczny jamnior jak Rulon do schroniska, siedzi wystraszony jak cholera w budzie i nie wie co sie dzieje.. Mówiłam jej ze mnóstwo suczek pewnie by sie znalazło. Bo ona suczki preferowała, ale teraz twierdzi że psy tez sa fajne ;) Mam nadzieje że będzie chciała cos przygarnac.

Posted

I ja sie bardzo ciesze i że znalazł domek... ma chłopak farta... dziewczyny sprawdzajcie prosze ogłoszenia - o zaginięciach - jamniorki to kochnisie i zapalczywi mysliwi - zapominaja o całym świecie kiedy pójdą za tropem... Mam nadzieję że czestochowskie dogomaniaczki zyskały ...nową dogomaniaczkę .

Posted

Nie wydaje mi się żeby Rulon był tym zaginionym psem. jest ciemniejszy no i młodszy. Wydaje mi sie że ma tez o wiele krótsze łapki tak po zdjęciu.

Mam nadzieję że Pani z DT bedzie chciała przygarnać jakas bide, że się nie obrazi jak jej zabiore Rulona..

A ten psiak który jest od wczoraj w schronie jest bardzo przestraszony. Wszedł pracownik do boksu i cyknął zdjęcie moim telefonem:

jak chciał go wyciagnąc żeby porobic jakies ładniejsze zdjęcia to biedak chciał gryźć. Nie wiem co będzie po dwóch tygodniach, deprecha jak nic..

A tak na marginesie to dzisiaj dostałam chyba ze trzy maile o Rulona jexszcze, wszystkim proponuje inne psiaczki podobne do niego.

Posted

ten na zdjęciu wygląda na młodego psa tak do roku a wiedzą coś o nim?jak jest młody to szybko znajdzie dom może będzie miał szczęście Rulona.

Posted

Mika31 napisał(a):
ten na zdjęciu wygląda na młodego psa tak do roku a wiedzą coś o nim?jak jest młody to szybko znajdzie dom może będzie miał szczęście Rulona.

Jak na moje oko, widziałam go tylko zza krat i to jeszcze ledwo bo leżał właśnie tak zwinięty w kłębek, to jets troche jeszcze mniejszy od Rulona, może to psie dziecko jeszcze. Będzie szczepiony i oceniony jego wiek po kwarantennie dopiero.

Pani z DT wyraża chec pomóc może i jemu jesli będzie potrzeba ;)

Posted

Pani z DT wyraża chec pomóc może i jemu jesli będzie potrzeba ;)[/QUOTE]

Tak wiec macie kilka telefonów i maili od miłośników jamników - tych którzy zgłosili się z ogłoszenia Rulona, macie dt który pomoże - warto wykorzystac "potencjał"... i jak zawsze mam nadzieję że ten mały na kwarantannie tylko sie zgubił i ktos go bedzie szukał....

Posted

ojej, nie bylo mnie tutaj.....a tu takie nowiny.....chyba domek bez kotow, co :evil_lol:
ciesze sie ze lobuz znalazl domek........a juz nastepna bida przyszla.....

Posted

Niestety ale to sie chyba nigdy nie skończy..
dzisiaj rano dzwonił bardzo sympatyczny Pan, przesłałam mu link do watku jamniczków, podobno tyle co odeszła jego 13-stoi letnia sunia i chcą cos adoptowac. Mam nadzieje że jakis psiak z forum znajdzie domek!

Posted

No i pojechał :)
Nowi właściciele bardzo sympatyczni, obiecali tutaj zaglądac i wstwić co jakis czas fotki :)

Pani z DT bardzo smutna że musi go oddac, ale szczerze zainteresowana pomoca dla innego biedaka, będzie czekała co z tym kolejnym w schronisku..

Nie wiedomo jeszcze czy Rulon zostanie Rulonem hehe, ale okaże sie pewnie lada dzien ;)
Średnio był zainteresowany kimkolwiek, przychodził jak siedzieliśmy przy herbacie na małego buziaka i uciekał dalej pilnować drzwi za którymi była kicia :) Ale uparciuch z niego.. Najważniejsze że w DS nie ma żadnych kotków, będzie mógł się zając nowymi opiekunami i ich pilnować ;)

Posted

wieso przyszło od Ciebie 30 zł, bardzo dziekuje ale powiedz co ja mam z tym teraz zrobic? ;) Tak samo jak z 50zł muzy_51, ma czekac na tego kolejnego jamnika?
Dzisija rano dzwoniła pani z Wrocławia, bardzo chcą psiaka, wczoraj zmarła suczka. I będzie czekała na info co z tym w schronie. Domek wydaje sie być bardzo fajny..

Posted

wieso napisał(a):
tak, na tego nastepnego.......

Witam wysłałam na PW informację co zrobić z kasą. Jeżeli nie doszła /bo moja wiedza w poruszaniu się w necie jest taka jaka jest/ to proszę zostawić na następnego potrzebującego jamnika. W PW napisałam inaczej. Proszę tego nie brać pod uwagę. Pozdrawiam Marta.

Posted

Ok, to na razie 80zł czeka na tego biedaka który mam nadzieję został odebrany przez właścicieli.. w sobote się dowiem. Jeśli nie to bede pewnie odrazu go wyciagała, jesli Pani z DT zgodzi sie go wziąść.