Jump to content
Dogomania

Zima w budzie? Stary jamnik, już nie biedny - MA NOWY DOM, wyjechał do Niemiec:)

Recommended Posts

Posted

W te sobote widzialam kolejnego jamniczka na kwarantannie - tym razem szorstkowlosy... bal sie bidul chyba... stal caly czas na budzie (tylko buda miala dach zdjety, wiec stal na sciankach jak na równowazni :( ) Stal tam przez godziny, bo ile razy nei podeszlam, to onw tym samym miesjcu :(

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sundayrose']W te sobote widzialam kolejnego jamniczka na kwarantannie - tym razem szorstkowlosy... bal sie bidul chyba... stal caly czas na budzie (tylko buda miala dach zdjety, wiec stal na sciankach jak na równowazni :( ) Stal tam przez godziny, bo ile razy nei podeszlam, to onw tym samym miesjcu :([/QUOTE]

wstawcie go jak najszybciej na watek jamników lub tutaj.

Posted

Dzwoniłam dziś do schroniska - weterynarz obejrzał mordkę naszemu staruszkowi Florkowi i ma ponoć bardzo duży kamień na zębach i przez to się kaleczy:( Ale takich "zabiegów" schroniskowy wet nie wykonuje, bo na to nie ma pieniędzy. Ja mogę go zabrać na prywatną wizytę, ale czy znajdą się na to fundusze? Bo u mnie, po ostatnich wydatkach na basze bidule, już ich brak:(

Posted

przypytaj ile bedzie kosztował zabieg
ale czy to faktycznie kamień? od kamienia miałby pokaleczony pyszczek?bo było pisane ze ma połamane zęby i dlatego kaleczy sobie nimi pyszczek.
Możesz go zabrac na wizyte do weta z poza schronu,by obejrzał i powiedział co faktycznie jest i co trzeba zrobic by mu ulzyć?

Posted

[quote name='sundayrose']W te sobote widzialam kolejnego jamniczka na kwarantannie - tym razem szorstkowlosy... bal sie bidul chyba... stal caly czas na budzie (tylko buda miala dach zdjety, wiec stal na sciankach jak na równowazni :( ) Stal tam przez godziny, bo ile razy nei podeszlam, to onw tym samym miesjcu :([/QUOTE]

kiedyś byłam na spacerze z tym jamniczkiem tj. ja z jakimś ttb a z jamiorkiem Koelka - może ma jakie fotki. Pies fajny, młody, kontaktowy. Nie bardzo szorstkowłosy, ale jakby miks szorstko - z gładkowłosym. Bardzo ładny.

[quote name='danka1234']przypytaj ile bedzie kosztował zabieg
ale czy to faktycznie kamień? od kamienia miałby pokaleczony pyszczek?bo było pisane ze ma połamane zęby i dlatego kaleczy sobie nimi pyszczek.
Możesz go zabrac na wizyte do weta z poza schronu,by obejrzał i powiedział co faktycznie jest i co trzeba zrobic by mu ulzyć?[/QUOTE]

jest mozliwość, żeby psa zabrać na konsultacje (ostatnio pojechałyśmy z MAją-spanielką, i ttb na chipowanie) ale jak zawsze .... rozbija się wszystko o sfinansowanie tej wizyty :-(

Posted

[QUOTE=Kajusza;15829866

jest mozliwość, żeby psa zabrać na konsultacje (ostatnio pojechałyśmy z MAją-spanielką, i ttb na chipowanie) ale jak zawsze .... rozbija się wszystko o sfinansowanie tej wizyty :-([/QUOTE]
wezcie go na ta wizyte,pisalam juz ze oplacimy koszty.

Posted

[quote name='danka1234']wezcie go na ta wizyte,pisalam juz ze oplacimy koszty.[/QUOTE]

Ok, dzięki! Zabierzemy go na wizyte (dopiero niestety w weekend chyba) i niech weterynarz zobaczy, co z tymi ząbkami i jakie koszty.

Posted

[quote name='szczecinianka']Zrobione

Dziewczyny, czekamy na wieści od weta. Przydałyby się lepsze zdjęcia i bierzemy się za ogłaszanie.[/QUOTE]

Ja mogę w piątek po południu go zabrać, ale dziś Kajusza rozmawiała z administratorem schroniska i może załatwi, żeby schroniskowy weterynarz się nim zajął. Zapytam o to w piątek, jeśli nie, to zabieram go na wizytę.

Posted

[quote name='koelka']Ja mogę w piątek po południu go zabrać, ale dziś Kajusza rozmawiała z administratorem schroniska i może załatwi, żeby schroniskowy weterynarz się nim zajął. Zapytam o to w piątek, jeśli nie, to zabieram go na wizytę.[/QUOTE]

dokładnie - w piatek będzie wiadomo czy te zęby mu zrobią na koszt schroniska! I jamnik juz grzeje dupkę w schroniskowej kuchni, nie siedzi już w budzi! O tyle dobrze ....

Posted

oj, bez wielkiej przesady... były u nas jamniki i jakoś sobie w zimę nieźle radziły ;)
a jak będzie jakiś problem to zawsze staruszka mozna przenieść do ocieplanego pokoiku w którym przebywaja szczeniaki :)
albo znaleźć DT...

Posted

[quote name='Kajusza']dokładnie - w piatek będzie wiadomo czy te zęby mu zrobią na koszt schroniska! I jamnik juz grzeje dupkę w schroniskowej kuchni, nie siedzi już w budzi! O tyle dobrze ....[/QUOTE]

cudnie ze juz w cieple siedzi nie przy budzie bo bardzo zimno sie zrobiło,czekam na wiesci co do zabiegu.
czy ogłaszaliscie juz gdzies staruszka?oprócz ogłoszenai o ktorym pisaliscie ze bedzie ogłaszany u Was,czy mozecie zrobic mu jeszcze jakies fotki do ogłoszen?

Posted

Dacie znać jak on zachowuje się kiedy zostaje sam - czy ujada, próbuje się wydostać czy grzecznie leży, to bardzo istotne
Jak będą lepsze zdjęcia podzielimy się z Danusiu ogłoszeniami i dodamy jego ofertę na portale. ;)

Posted

Nie mam niestety zdjęć drugiego jamnikowatego. A nasz staruszek nie ma jeszcze ogłoszeń, trzeba jakiś tekst mu wymyślić. A zdjęcia mam tylko takie, jak na 1 stronie + jeszcze jedno:
[IMG]http://i52.tinypic.com/167jvpy.jpg[/IMG]
Jeśli zabiorę go do weta, to postaram się zrobić lepsze. A psiak kiedy jest sam zachowuje się spokojnie, zaczyna hałaśliwie szczekać, kiedy ktoś podchodzi. Nawet ciężko go upiąć na smycz, bo ze strachu obszczekuje i ucieka, ale na spacerze bardzo się uspokaja. Ale żywiołowy to on jest, więc może nie tak bardzo stary.

Posted

to ja dorzucam moje Florka :) :
[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/6050/dsc01666yq.jpg[/IMG]
[IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8651/dsc016680.jpg[/IMG]
[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/7479/dsc01670ad.jpg[/IMG]

Dobranoc Florku :)

Posted

Z tego co wiem, Koelka jest poza netem dziś, to napiszę to co mi przekazała:
Jamniczek trafi jutro do speca od ząbków... kierownik schronu załatwil mu wizyte u dentysty :cool3:
Aż trudno mi uwierzyć, że mamy takich fachowców w mieście :crazyeye:

Zobaczymy w sobotę jaki jest efekt tej wizyty i czy problem jest rozwiazany, jak nie, to zadziałamy na własną rękę, ale miejmy nadzieję, że Florek w sobotę przywita nas powalającym uśmiechem i rządkiem cudnych zebów. :diabloti:

Posted

[quote name='iwcia93']to ja dorzucam moje Florka :) :
[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/6050/dsc01666yq.jpg[/IMG]
[IMG]http://img819.imageshack.us/img819/8651/dsc016680.jpg[/IMG]
[IMG]http://img88.imageshack.us/img88/7479/dsc01670ad.jpg[/IMG]

Dobranoc Florku :)[/QUOTE]

Czyz on nie jest piękny??? Cudny jest :)

Posted

Jestem - miałam problem z komputerem. Dziś ok. 16 miał wet schroniskowy zabrać naszego Florka do kilniki i tam fachowo zająć się jego ząbkami. Zobaczymy, jaki będzie efekt. Ja niestety nie będę mogła wybrać się w weekend i go zobaczyć, dlatego daj znać sundayrose, jak tam się miewa staruszek.