Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
Szkoda psiaczku ze jesteś niczyj ..............

alicja, jak większość psiaków na z tego działu :(

edit:
na watku transportowym trzeba zgłosić potrzebę transportu, jesli dt się zdecyduje. może ktoś bedzie jechał i małego zabierze. ja niestety nie mogę pomóc, nie znam też nikogo, kto by pojechał.

Posted

Aguś ale Kasia już określiła że weźmie małego na DT chyba że np hotelik w krotoszynie będzie za stówkę i super warunki i dlatego czeka na wieści od Madzi

ale Madzia zaraz się odezwie i napisze czy coś załatwiła

Posted

z Krotoszyna do Poznania ponad 100 km
Poznań - Nowe Miasto Lubawskie 250
NML-Poznań 250

łącznie pewnie coś koło 650 km czyli ok 300 zł zakładając że benzyna i pali 10/100

EDIT
źle policzyłam bo przecież z Ostrowa do Poznania powinnam liczyć i jeszcze powrót

Posted

Już jestem, musiałam nadrobić czytanie wątku. Dzwoniłam do hotelu w powrotnej drodze, niestety mają lambliozę (czy cuś takiego) i boją się zabrać szczeniaka bo 3 psy od nich nabawiły się potwornego rozwolnienia. Hotelik mały (z psami i kotami) i ciężko o izolację. Szkoda ryzykować...
Myślę, że ten dom tymczasowy byłby super..

Posted

agaga21 napisał(a):
a dał już ktoś znać na transportowym?

ja nie dałam ... jak znajdę wątek transportowy to napiszę, chyba że ktoś dotrze tam prędzej
jeśli chodzi o znalezienie kogoś z Ostrowa Wlkp. to nawet wyszukać nie potrafię kto tam jest z dogo

Posted

słuchajcie aby wszystko było jasne - zaproponowałam zabranie do siebie maluszka ale dlaczego jakies pretensje do mnie że to ja mam wszystko załatwieć obiecałam ze jak maluch bedzie juz u mnie wystawię jakis bazarek ,ja nie zostawię swoich zwierząt na cały dzień samych aby pojechąć po pieska no - zlitujecie się,mi tez zależy aby jak najszybciej nalazł sie czy to u mnie czy w innym domu ale to nie znaczy że rzucam wszystko wsiadam w pociąg i jadę po dzieciaka

mam środek transportu ale niestety to benzyna wiec koszt spory może jakis transport łączony z Torunia mogę go juz odebrac sama w razie co ale do Torunia trzeba go dowieźć

jak juz będzie pod moją opieką to nie martwcie sie zadbam o niego nalezycie a jego wątek postaram sie uzupełniac duzą ilością zdjęć i róznież ze swopje strony bede mu szukac domu - tylko nie zostawiajcie tego wszystkiego na mojej głowie

Posted

Może Ania z Poznania dałaby radę? Tylko że ona teraz jest poza granicami Polski.
Kasiu, ja pisałam, że pokryję koszty transportu, przecież nikt Cię nie zostawia samej ;) Niestety, więcej zrobić nie dam rady, bo to nie mój rejon jest...

Posted

Mogę zawieźć go jutro do Ostrowa, tylko o której i z kim się kontaktować?
Problem będzie jedynie z transporterem, bo w piątek straż miejska wiezie psiaki od nas do Przyborówka i muszą transportery być na miejscu. A mamy niestety tylko dwa...

Posted

fioneczka napisał(a):
myślę że do Ostrowa mogłaby zawieźć go Magda779 ... zaraz do niej zadzwonię

Madzia jeszcze napisz może jakie szczepienia on ma bo to jest warunek przyjęcia go na DT

właśnie jakie Fado ma szczepienia - to wazne bo ja mam szczeniaka 6 miesiecznego

Posted

Magda779 napisał(a):
Mogę zawieźć go jutro do Ostrowa, tylko o której i z kim się kontaktować?
Problem będzie jedynie z transporterem, bo w piątek straż miejska wiezie psiaki od nas do Przyborówka i muszą transportery być na miejscu. A mamy niestety tylko dwa...

najpierw musiałam uzyskac info czy ma go kto dowieźć o 20 będe wiedziała o której ci ludzie bedą ewentualnie w Ostrowie i wtedy podam równioez telefon do tej osoby

Posted

dobrze słuchajcie jak Ci Magda pasuje wyjazd jest przełozony na wtorek ale wczesnym rankiem w Ostrowie planuja być około 5 -5.30 rano jedzie transportem do Inowrocławia a ja go z Inowrocławia odbieram osobiście i wiozę do siebie
ludzie którzy będą go odbierać kompletnie z spami ni mają do czynienia ,poprostu jadą do pracy - 3 facetów powiedziałam że za paliwo dostaną - ja już się z nimi rozliczę , transporter nie będzie potrzebny ,będą go trzymać na kolanach

jak pasuje godzina dowozu Fado to proszę daj odpowiedź a ja podam Ci na pw telefon do tego gościa ja będę czekać w Inowrocławiu na psiaka od godziny 7.30

daj znać czy we wtorek bedziesz mogła psa dostarczyć miedzy godziną 5 a 5.30 do Ostrowa