Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przy okazji odświeżania stronki znalazłam kilka fot z Galeri miotu "B" czyli Bipik i Benny oraz Alice to trzy najlepsze...:)
[IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/165536_171255049577761_100000798011025_309051_4514747_n.jpg[/IMG]
najpiękniejszy widok na swiecie-te oczka...ohhh

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/168756_173259902710609_100000798011025_321394_1982930_n.jpg[/IMG]
tu obydwie perełki

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180498_180589038644362_100000798011025_354665_7052430_n.jpg[/IMG]
a tu...juz troche podrosły i chciały zjeść Alisa ale sie nie dał ;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ostatnie zdjęcie najlepsze :)

Super, że obróżka pasuje :)

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) Nie jest to popularna rasa i trudno znaleźć coś więcej nie encyklopedyczne formułki. Charty i terriery to moje ulubione grupy, więc mieszanka jak najbardziej dla mnie :)

Posted

[quote name='Asiaczek']...pokazywanie zębów ma juz opanowane;)
[url]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/180498_180589038644362_100000798011025_354665_7052430_n.jpg[/url]

Pzdr.[/QUOTE]

hahha tylko jak go zmusić do takiej miny na ringu ;p

Witam Buszki :)

Posted

mam fotke z zawodów w Bielsku, z góry Żar jeszcze nie mam...moze kiedyś będzie jakas fota jak biegniemy :P

[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/261436_214425928594006_100000798011025_521874_3164781_n.jpg[/IMG]

Posted

a nie było ich nigdy
to takie zwykłe zawody nie pieskowe...mój chłopak biega i jeździ czasem na zawody więc żeby się nie nudzić biegnę zawsze z którymś z naszych psów :)
w zeszłym roku z Rami
[IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/60874_150135721689694_100000798011025_214789_778371_n.jpg[/IMG]

hehe teraz widzę że taki sam układ miejsc :eviltong:

ogólnie biegam dla rekreacji na takich zawodach bo czasem nas dyskfalifikują a czasem nie. A staram się trenować z każdym psem chociaż raz dwa razy w tygodniu- biegam ok 10km/ jestem w Wild Dogs Team- staramy się promować aktywność z psem szczególnie dogtrekking,

19-20 sierpnia wybieramy się na Dog Adventure Ujsoły trzy etapowy dogtrekking

no i kiedyś w końcu musimy na canicross pojechać :)

Posted

Czasami uznaje się psa za doping- jednak nie wiem czy tak jest do końca...może opowiem wam jak wygląda przeciętny start z Azirem...np. bieg górę na Żar :P

Azir na starcie rwie do przodu bo u psów też jak widać czasem zacięcie sportowe jest i chęć walki i wyprzedzania wszystkich...
a wtedy Pańcia się zapiera zamiast biec i woła "slow...slow..." bo realnie rzecz biorąc nie jestem w stanie nadążyć dwoma nogami za czterema nogami...
biegniemy, biegniemy, metry lecą,mijamy innych,inni mijają nas...Pancia ma dość, ostre podejście -górska kamienista ścieżka, wszyscy zawodnicy sapią, pot się leje...a pies się ...nudzi-to rozgląda się i biega od prawej do lewej i w kółko a to se siknie a to wody z kałuży lub rzeczki chlipnie...
a ja mówię wtedy "Przód, przód!! przód!!!" co by jednak szedł przede mną żebym o linkę pod nogami się nie potknęła bo to dopiero półmetek...
jak sie wreszcie podejście kończy to jest z górki wszyscy na hura w dół!!! to i Azir sie budzi -o! wreszcie biegniemy i dawaj bo chce dogonić tego pierwszego...
i ja znów wołam 'noga!,noga! nie chcę w tak młodym wieku pozbyć się zębów...schodzimy po kamieniach, ścieżka ostro spada w dół, kilkanaście metrów
no i wreszcie płaski teren teraz mogę z moim psem rozwinąć skrzydła-albo nogi- wołam Goń! Goń!! Goń!!!... i to jest ta chwila gdy przydałoby się by pies mnie zaciągnął na metę...ale wtedy jemu już nie zawsze się chce -co mi wisisz na ogonie sama sobie goń!

chociaż nie powiem -koniec jest najfajniejszy moje siły dopasowują się do rytmu już nieco zmęczonego psa i biegniemy równym tempem do mety żeby wymienić bilecik na posiłek regeneracyjny( ! ) , jeszcze flesze, mnóstwo pytań, wywiady- "dlaczego biega Pani z psem? To nasz sposób na lepszy spacer"

Polecam może kiedyś ktoś z was spróbuje :) Zeby bylo łatwiej może na początek Dogtrekking ? :P

Posted

Ech, też bym chciała może kiedyś spróbować, psa mam idealnego (już teraz korzystam z Jariego jako wciągarki pod bardziej strome podejścia ;) ) ale niestety mam kolano w kawałkach i dopiero po operacji i dłuugiej rehabilitacji mogłabym coś podjąć z tym temacie... O ile oczywiście lekarz nie zabroni biegania w ogóle :roll: Na razie uwielbiam chodzić, bo to mogę i pokonujemy razem codziennie dość spore dystanse ;)

Posted

no to na DT nie trzeba biegać :)
W sierpniu bedzie Dog Adventure :)
właśnie przeszukuję allegro w celu znalezienia firmy która zrobi nadruki na koszulce ( logo Teamu ), moze coś macie godnego polecenia? ja mam koszulki z logiem Metheora ale robiłam dawno i nie pamiętam jaka to firma była..

Posted

Ja też mam kolano w rozsypce. Biegac - biegam, ale to bieganie po równym terenie. Najgorsze sa właśnie takie momenty, jak pies mnie chce pociągnąć; oj, wtedy moje kolano ostro protestuje. Juz nie wspomnę o naderwanym ścięgnie Achillesa... Jestem juz stara i stąd te dolegliwości.

W sprawie nadruków może skontaktuj się z "tomecki" na DGM lub/i "cienka". To małżeństwo i razem prowadzą firmę z gadżetami czy jakoś tak. Dla nas, baskarzy, juz sporo gadżetów wyprodukowali:)

pzdr.

Posted

Asiaczku dziękuję za info :)
Manchestery też takie mało znane że nic nie ma fajnego z gażetów czy nawet książek, zbieram zdjęcia i artykuły ale malutko tego...
naklejki na samochód dostałam od Czechów na kryciu, a breloczki z Brytyjskiego Klubu Manchestera na MTH w zeszły roku...może w Szwajcarii coś bedzie można kupić :) już znamy stawkę i będą 104 psy, blisko 30 więcej niż rok temu :) część z nich znam ale pewnie nowych trochę poznamy :) z Polski 2 i z Czech 2, ze Słowenii 1, sporo z Niemiec, Holandia, Austria, Norwegia, UK i inne :)
Już sobie przypominam angielski i niemiecki, pakuje się pomału, w czwartek/piątek wyjeżdżamy, w poniedziałek wracamy-mam nadzieję ze z dyplomem pamiątkowym, zdjęciami i katalogiem :)

Posted

[quote name='Metheora']Asiaczku dziękuję za info :)
Manchestery też takie mało znane że nic nie ma fajnego z gażetów czy nawet książek, zbieram zdjęcia i artykuły ale malutko tego...
naklejki na samochód dostałam od Czechów na kryciu, a breloczki z Brytyjskiego Klubu Manchestera na MTH w zeszły roku...[/QUOTE]
Po co kupować naklejkę z jakimś manchesterem jak można mieć ze swoim? :) Jak pisała Asiaczek Tomecki robi takie rzeczy na zamówienie, wystarczy zrobić jakieś ładne zdjęcie swojej psiny i określić, czy to ma być naklejka normalna czy przyklejana na szybę od spodu ;).
[quote name='Metheora']
może w Szwajcarii coś bedzie można kupić :) już znamy stawkę i będą 104 psy, blisko 30 więcej niż rok temu :) część z nich znam ale pewnie nowych trochę poznamy :) z Polski 2 i z Czech 2, ze Słowenii 1, sporo z Niemiec, Holandia, Austria, Norwegia, UK i inne :)
Już sobie przypominam angielski i niemiecki, pakuje się pomału, w czwartek/piątek wyjeżdżamy, w poniedziałek wracamy-mam nadzieję ze z dyplomem pamiątkowym, zdjęciami i katalogiem :)[/QUOTE]
Będziemy trzymać kciuki :)

Posted

[quote name='Buszki']Przy tak licznej konkurencji,to muszę mocno trzymać kciuki.Dużo Was tam będzie :crazyeye:.[/QUOTE]

mocno, mocno ;D -na puchary i medale raczej nie liczymy ;p chociaż ostatnio dostaliśmy pucharka za pierwszą wizytę z Polski :)

Asiaczku pojemnik jest taki owalny na ok 20kg karmy, na tym zdjęciu go trochę widać, w poniedziałek mogę zrobić lepszą fote :)

[IMG]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/254555_206764586026807_100000798011025_488921_3760519_n.jpg[/IMG]

A dziś w Wiśle na skoczni Adama Małysza był piknik myśliwski i pokaz psów. Załapaliśmy się i zakwalifikowano nas do gończych :) na razie nie mam zdjęć ale chyba będą. Podobały mi się bardzo pointery i posokowce :)

Posted

Dzięki za info o pojemniku. Nie musisz juz robić fotek, bo właśnie o taki mi chodziło.Czy możesz go dla mnie zarezerwować? Tylko nie wiem, kiedy go odbiorę. Chyba w Chorzowie dopiero...

Pzdr.

Posted

Ok. Jak chcesz to mogę wziąć do Wawy ( tylko będę 17 -jadę na jeden dzień )

No i po wystawie w Ustroniu :)
Byly cztery manchestery, BiPi nie dojechała z Łodzi, pogoda masakra- lało, lało i lało, zimno, mokro- zastanawiałam sie czy jechać ale skoro tak blisko to w ramach ćwiczeń przed Szwajcarią nie zaszkodzi:)... jak na pogodę moje niecierpiące zimna psy pokazały się całkiem dobrze, fajne opisy, oceny doskonałe, lok 1, i Alice Zwycięzca. BOB wziął pies z klasy Championów.
Dużo znajomych było i ogólnie atmosfera super mimo pogody :) Była z nami Martyna to może będzie jakieś zdjęcie :)