Cudak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Viris']No to życzę powodzenia, możesz założyć bazarek na sterylizację tej suni :) Tylko pamiętaj, że ja czepliwa jestem więc wszystko ma być na tip top :), Dziękuję :) Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/220748-Ksi%C4%85%C5%BCki-tanio-NOWE-na-sterylk%C4%99-wiejskiej-suczki-do-16.01 [quote name='Viris']Tylko postaraj się o tę lepszą cenę, nie wiem jakie to okolice ale weci z sercem zrobią taki zabieg dużo taniej, po kosztach leków itp. Postaram się, bo i tak będzie ciężko uzbierać pieniądze na zabieg, a chciałabym zdążyć zanim znów będzie szczenna... Najbliższe lecznice mamy w Goleniowie (zachodniopomorskie). Quote
Lupi Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221653-Bransoletki-sznurkowe-HAND-MADE-nowe-gry-ksi%C4%85%C5%BCki-czyste-p%C5%82yty-do-31.01 Quote
Cudak Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='Lupi']Zapraszam na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/221653-Bransoletki-sznurkowe-HAND-MADE-nowe-gry-ksi%C4%85%C5%BCki-czyste-p%C5%82yty-do-31.01 Dziękuję :) Quote
hesia Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Cudak, udalo sie zebrac cos z bazarku Lupi? Ile masz uzbierane na ta sterylke? Quote
Cudak Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 hesia napisał(a):Cudak, udalo sie zebrac cos z bazarku Lupi? Ile masz uzbierane na ta sterylke? Z mojego bazarku było 3 zł, z bazarku Lupi jest 34 zł i na razie stoimy w miejscu. Quote
hesia Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Cudak napisał(a):Z mojego bazarku było 3 zł, z bazarku Lupi jest 34 zł i na razie stoimy w miejscu. Ok, to ja sie doloze. Dowiedz sie, ile mozesz wytargowac od weta i prosze, podaj cene. Viris jak to ma wygladac organizacyjnie, wplacam teraz na konto Cudak, cy jak? Quote
Cudak Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dziękuję hesia :) Podzwonię po wetach jutro, żeby dokładnie wiedzieć ile i gdzie najtaniej będzie :) bo co wet to inne ceny Quote
Cudak Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 OK, podzwonione.... Jeden wet nie chciał ceny podać, bo chciałby najpierw psa obejrzeć, zbadać, sprawdzić czy nadaje się do sterylizacji. Drugi podał cenę ok 180 zł (może być mniej, może być więcej w zależności od leków, jakich będzie wymagać) Trzeci wet podał cenę 200 zł. Tak więc najlepsza opcja to wet nr 2, z którym na miejscu możnaby jeszcze myślę, że potargować się (przez tel trochę mi głupio bylo, bo z usług tego weta nie korzystam). Quote
hesia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 To mam wplacic teraz, czy wolisz po sterylce, kiedy bedzie dokladniej wiadomo ile? Tak, czy inaczej, prosze, podaj mi konto na pw i zalatwiaj sterylke. Quote
Cudak Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Możemy się umówić, że zwrócę Ci ewentualną nadwyżkę lub przeleję na wskazanego przez Ciebie psa w potrzebie? Więcej niż te 180 zł, mam nadzieję, że nie wyjdzie, więc tyle możemy liczyć maksymalnie, a chwilowo nie mam z czego wyłożyć na zabieg. Quote
hesia Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Cudak (fajny nick :lol:), umawiaj sterylke, wplacilam na podane konto 180. Quote
Cudak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='hesia']Cudak (fajny nick :lol:), umawiaj sterylke, wplacilam na podane konto 180.[/QUOTE] Mój nick to imię konia z mojego awatarku :D Bardzo dziękuje :) Quote
Cudak Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Umówiona wstępnie na jutro na 15.00 :) mam nadzieję, że nic nie wypadnie i jutro będzie już z głowy :) Proszę o kciuki.... Quote
Cudak Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Już po sterylce :) Bardzo dziękuję hesi za wspacie i Lupi za bazarek :loveu::loveu::loveu: Niestety wyszło za zabieg dużo więcej niż się spodziewałam, bo wet bez pytania o zgodę usunął suńce kamień z zębów (może i było trzeba, bo ma ona +8 lat...) i przyciął pazury :roll: Przed wyjazdem do lecznicy: i już po: Rachunek: Quote
hesia Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Cudak, dzieki za szybka akcje.Sliczna sunia, mimo wieku orzypomina troche szczeniaka. Dobrze, ze juz po i widac, ze ona czuje sie dobrze. Wypadlo troche drozej (dobrze, ze wyczyscil zeby), ale dalas rade, starczylo? Dostaniesz wplate z bazarku Lupi? Quote
Cudak Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='hesia']Cudak, dzieki za szybka akcje.Sliczna sunia, mimo wieku orzypomina troche szczeniaka. Dobrze, ze juz po i widac, ze ona czuje sie dobrze. Wypadlo troche drozej (dobrze, ze wyczyscil zeby), ale dalas rade, starczylo? Dostaniesz wplate z bazarku Lupi? To ja dziękuję szybką pomoc :) sunia urocza i cieszę się, że będzie miała już spokój, bo rodziła co cieczkę... Na szczęście miałam tyle w portfelu, by dopłacić, a niestety nie miałam czasu by się z wetem kłócić (jeśli już pozwolił sobie na samowolkę, to mógł to już zrobić w cenie sterylki...). Z jego usług na pewno już nie skorzystam, bo i paragon bardzo niechętnie mi wystawił (o fakturze nie było mowy, bo NIPu przy sobie nie miałam). Bazarek Lupi jeszcze nie rozliczony (nie wszystkie wpłaty/przesyłki doszły), ale jak będzie rozliczony, to wpłata na pewno dojdzie i dopiszę ją wtedy w 1. poście. Quote
plina Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 (edited) [FONT=trebuchet ms] Suczka Szery ma około 2 lata. Rok temu dzieci znalazły ją na ulicy i zaniosły swojej babci, która nie miała serca jej nie przyjąć. Niestety jest to już starsza kobieta. Utrzymuje się tylko ze swojej niskiej emerytury, a do utrzymania jest jeszcze domek… Wraz z Szery pod jednym dachem mieszka 14 letni psiaczek. Zwierzaki nie chodzą głodne, właścicielka sama mówi, że sobie prędzej odejmie, ale zwierzak musi zjeść. Szery niedawno się oszczeniła. Właścicielka nie była w stanie przypilnować psiaków i niestety wyszło jak wyszło. Poprosiła nas o pomoc i zgodziła się, że najlepszym rozwiązaniem jest uśpienie ślepego miotu. Cóż za decyzja dla starszej kobiety, wychowanej w dawnym duchu!! Teraz Szery trzeba wysterylizować, niestety nie mamy na to funduszy. Prosimy dobre serca o wpłacanie chociaż drobnych wpłat... Sunia ma u pani wszystko co najlepsze. Takich dobrych ludzi powinno być więcej. Nie pozwólmy dojść do przykrej sytuacji z ciążą jeszcze raz. Chyba wszyscy mają pewność, że psich istnień jest za dużo. Numer konta podam na PW. Wydarzenie Szery: https://www.facebook.com/events/413075175388258/ Kontakt i więcej informacji dla zainteresowanych: Tel: 791 295 465 e-mail : [email protected] [/FONT] Z BAZARKU NA STERYLIZACJĘ CHERRY UDAŁO SIĘ ZEBRAĆ 210 ZŁ kwota ta została przekazana na konto Przychodni Weterynaryjnej Zwierzyniec w Malborku. Edited June 30, 2012 by plina Quote
plina Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Witaj giselle! :) Ruch na wątku zerowy, bo w tym dziale niewiele się dzieje... Quote
mgro Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Zapiszę sobie wątek ale pomóc nie mogę. Kilka dni temu "odkryliśmy" w naszym mieście 13 szczeniaczków, już niestety podrośniętych.... Bezmyślność właścicieli nie zna granic :( ich mamusie (dwie) też będziemy sterylizować. Był gdzieś kiedyś wątek skarpety na sterylki - może tam szukać pomocy w sprawie Szery? Quote
plina Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Założyłam Cherry bazarek, jeśli pójdzie dobrze będzie z tego 200 zł. Sterylka kosztuje 250, ale resztę dopłacimy z własnej kieszeni. Quote
mgro Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Jak tam bazarek - udał się uzbierać potrzebną kwotę? Quote
plina Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Cherry została wysterylizowana - z tego co wiem - dwa dni temu. Szybko dochodzi do poprzedniej formy i ma się już świetnie :) Dzięki 'dogomaniakom- bazarkowiczom' ;) udało się zebrać 210 zł Kwota zostanie niedługo przekazana na konto lecznicy. Quote
Recommended Posts