Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w końcu udało mi się dodzwonić do oddziału w Rybniku, zostałem poinformowany że właściwie na każdą grupę ocenianych psów mają po dwóch sędziów w razie rezygnacji jednego z nich.
I tak na grupę X FCI jest M.Szmurło i M.Lipiec na szpice V Z.Jakubowski i A.Semik a na grupę IX W.Boryczko i E.Pyrchała.

Posted

A ja czytając Wasze posty mam ochotę gryźć. Nie Was - a oddział rybnicki. Jest 23 lipca, deadline, znając życie, będzie gdzieś +/- 10 września, a więc za 1,5 miesiąca. I jakoś w tej sytuacji nikomu nie wpadło do głowy, żeby wrzucić do netu takie drobiazgi, jak obsada sędziowska, opłaty czy też termin przyjmowania zgłoszeń. Weszlam na stronę, tam w dziale wystaw pokazuje się zaproszenie jeszcze na wystawę... 2005. Ale ostatnia aktualizacja miała miejsce pod koniec czerwca! Więc w czym problem? Wprowadzenie kilku zdań na stronę to dosłownie kilka-kilkanaście minut roboty! A w tym przypadku przyczyniłoby się do ograniczenia liczby bezpośrednich telefonów do odziału, a także może zwiększyło ilość zgłoszeń. Argh :angryy:

P.S. Ja swój przyjazd uzależniam od sędziego.

Posted

Ja się wole nie wypowiadać na temat Pań z oddziału. Rybnik pokazuje się słabo pod względem wystaw. Mogliby ufundować puchary dla Zw Ras i zrobić konkurs na Najpiekniejszego psa oddziału Rybnickiego.
Ja przyjade, chociaż sędzina mnie troche zniechęca.

Posted

zdobylam..

I Grupa:
Owczarki niem. Mieczysław Gątkowski
Leszek Salamon
Zbigniew Szcześniak
Pasterskie Anna Kochan
Ewa D. Sobolta

II Grupa: Jolanta Jabłońska
Andrzej Kot
Iwona Magdziarska
Anna Rogowska

III Grupa: Zygmunt Jakubowski
Janusz Opara
Marek Trębala

IV Grupa: Maria Zasada

V Grupa: Katarzyna Boryczko

VI Grupa: Agnieszka Paciorek

VII Grupa: Andrzej Kaźmierski

VIII Grupa: Bożena Banasiewicz
Małgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska

IX Grupa: Wiesław Boryczko
Ewa Pyrchała

X Grupa: Małgorzata szmurło

Ring posłuszeństwa Janusz Rurarz

Młody Prezenter Krystyna Opara

Klasa szczeniąt 25 zł (8 Euro)
Za I psa z katalogiem 65 zł (20 Euro)
Za każdego następnego psa
bez katalogu 50 zł (15 Euro)
Opłata w dniu wystawy Klasa szczeniąt 50 zł (15 Euro)
pozostałe klasy 100 zł (25 Euro)
Psy z klasy honorowej,
Interchampiony i psy ras polskich
(bez PON-ów) bezpłatnie, bez katalogu

[B]Termin przyjmowania zgłoszeń upływa 11.09.2006[/B]

Posted

Flashka.. Dzięki :)

[quote name='flashka-g']zdobylam..
I Grupa:
Owczarki niem. Mieczysław Gątkowski
Leszek Salamon
Zbigniew Szcześniak
Pasterskie Anna Kochan
Ewa D. Sobolta
[/quote]
Nie bardzo rozumiem tę rozpiskę. Czy pierwsze trzy nazwiska są do ONów (przy czym niewiadomo kto je będzie sędziował) a reszta do pozostałych pastuchów?

Ech.. I tak chyba musze przedzwonić do oddziału. Bo jeśli belgi będzie miała p. Kochan, to ja dziękuję. Dwa tygodnie wcześniej ocenia je (jak i większość pastuchów bez szkockich i szetlandów) w Chorzowie. I dawanie tego samego sędziego w tak krótkim odstępie czasu i praktycznie w tym samym regionie... Sorry.

Posted

pewnie pasterskie sędziuje p Kochan i p.Sobolta.
W Rzeszowie sedziuje p.Kochan i w Chorzowie też p.Kochan wraz z panią z Słowacji ( Collie i sheltie). Myśle ze te oddziały sie ze sobą nie komunikują.
Ale jeśli komuś p.Kochan pasuje to hulaj dusza ! ;-)

Posted

A skąd wziełaś ten wykaz sedziów ? Dzwoniłam do oddziału i to jest istna kołomyja :mad: . Dopiero w piątek będzie wiadomo kto sędziuje jaką grupę (oby ). Niech sie zdecydują kto sędziuje moją grupę: Semik, Jakubowski czy Boryczko:mad: Ach Rybnik, Rybnik poprawcie się.

Posted

[quote name='anikrawet']pewnie pasterskie sędziuje p Kochan i p.Sobolta.
W Rzeszowie sedziuje p.Kochan i w Chorzowie też p.Kochan wraz z panią z Słowacji ( Collie i sheltie). Myśle ze te oddziały sie ze sobą nie komunikują.
Ale jeśli komuś p.Kochan pasuje to hulaj dusza ! ;-)[/quote]

Ano właśnie.
Inna sprawa, że ja jeszcze nie wiem, czy mi p. Kochan pasuje :) Nie mam bladego pojęcia jaki typ belgów preferuje (muszę obadać wyniki jej wcześniejszej działalności) :)
Choć może byłoby to ciekawe doświadczenie - w przeciągu dwóch tygodni dać się ocenić tej samej sędzinie. I porównać opisy :) Ciekawe czy byłyby podobne :)