Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam !
Jestem wolontariuszką w Gorzowskim Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt.
Chciałbym państwu przedstawić Orzeszka , który szuka nowego, dobrego domu !

Imię: Orzeszek
Wielkość: mały
Kastracja: NIE
Szczepienia: aktualne (wścieklizna)

Orzeszek to uroczy piesek w typie szpica miniaturowego (pomeranian). Jest bardzo towarzyski i wesoły. Nie wykazuje agresji do ludzi i innych psów. Jest bardzo mały, sięga z główką zaledwie do kolan. Trafił do schroniska pod koniec sierpnia, przez firmę wyłapującą psy na terenia miasta, i do tej pory nie znalazł domu :( Orzeszek uwielbia gdy się go głaszcze i drapie, zwłaszcza przy nasadzie ogona, wtedy zachowuje sie jak kociak i wpada w euforię ;) Bardzo chętnie wychodzi na spacery i ładnie chodzi na smyczy. Nadaje się do dzieci jak i osób starszych. Idealny do bloku. Ze względu na dość długa sierść i kudłaty ogon wymaga częstej pielęgnacji i szczotkowania. Ochroń biednego Orzeszka przed zimą ! Zaadoptuj go a na pewno odwdzięczy się miłością !!

Zdjęcia Orzeszka:
Gdy trafił do schroniska, jeszcze wtedy jego kudłaty ogon po prostu zwisał, teraz można go zobaczyć jedynie zawinięty do góry :) Zdjęcia są właśnie z końca sierpnia.

Banerki:

SPÓJRZCIE TYLKO NA JEGO UŚMIECH !

POKOCHAJ GO I TY !

Posted

fajna taka mordka uśmiechnięta - trzeba chłopaka zacząć ogłaszać!

Iwcia - może napiszesz jakieś ogłoszenie - jego charakter, co lubi itp. to zaczniemy z ogłoszeniami.

Posted

no w sumie to dużo w pierwszym poście napisałam, niestety nie znam go aż tak dobrze, ale chciałam go ogłosić bo już dawno wpadł mi w oko i chciałam cokolwiek dla niego zrobić ;>

Posted

iwcia93 napisał(a):
no w sumie to dużo w pierwszym poście napisałam, niestety nie znam go aż tak dobrze, ale chciałam go ogłosić bo już dawno wpadł mi w oko i chciałam cokolwiek dla niego zrobić ;>

ok, to tekst bierzemy z 1szego postu, a czy twój nr telefonu można podać??

Posted

W sobotę nioe widzialam Orzeszka. Czy on juz w DT???
Dajcie znac...

Poza tym, mam pania, ktora chciala pieska - takiego, ktory bedzie lagodny do dzieci...

Musimy oglaszać psiaki na Szerloku - kilka osob juz sie odezwalo przez te stronkę...

Posted

dziewczyny mam super wiesci!!!
Znalezli sie wlasciciele orzeszka. Ponoc byly lzy radosci :)
Dzisiaj bedzie renia w schronie to wezmie dane wlascicieli i pojedziemy zobaczyc co u niego. Zabrali go w czwartek :)

Posted

No wlasnie!!! Tak dlugo psa nie bylo i do schronu nie zajrzeli!!!???

Ale luiz znamy Twoje doswiadczenie, zrobisz z tą sprawą co trzeba :)
Jesli Orzeszek trafil do swojego domku i jest szczesliwy, to super :)