iwcia93 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Witam ! Jestem wolontariuszką w Gorzowskim Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt. Chciałbym państwu przedstawić Orzeszka , który szuka nowego, dobrego domu ! Imię: Orzeszek Płeć: pies Wiek: 5 lat Wielkość: mały Kastracja: NIE Szczepienia: aktualne (wścieklizna) Orzeszek to uroczy piesek w typie szpica miniaturowego (pomeranian). Jest bardzo towarzyski i wesoły. Nie wykazuje agresji do ludzi i innych psów. Jest bardzo mały, sięga z główką zaledwie do kolan. Trafił do schroniska pod koniec sierpnia, przez firmę wyłapującą psy na terenia miasta, i do tej pory nie znalazł domu :( Orzeszek uwielbia gdy się go głaszcze i drapie, zwłaszcza przy nasadzie ogona, wtedy zachowuje sie jak kociak i wpada w euforię ;) Bardzo chętnie wychodzi na spacery i ładnie chodzi na smyczy. Nadaje się do dzieci jak i osób starszych. Idealny do bloku. Ze względu na dość długa sierść i kudłaty ogon wymaga częstej pielęgnacji i szczotkowania. Ochroń biednego Orzeszka przed zimą ! Zaadoptuj go a na pewno odwdzięczy się miłością !! Zdjęcia Orzeszka: Gdy trafił do schroniska, jeszcze wtedy jego kudłaty ogon po prostu zwisał, teraz można go zobaczyć jedynie zawinięty do góry :) Zdjęcia są właśnie z końca sierpnia. Banerki: SPÓJRZCIE TYLKO NA JEGO UŚMIECH ! POKOCHAJ GO I TY ! Quote
koelka Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 A to ten Orzeszek. Byłam z nim kiedyś na spacerku, bardzo fajny i łagodny piesek. Quote
Kajusza Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 a ja przyznaje się, że mi tylko gdzieś "mignął", nie zwróciłam na niego wiekszej uwagi :-( nastepnym razem poszukam go! Quote
Kajusza Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 hoooooooop Orzeszku do góry!! nikt do Ciebie nie zagląda :-( Quote
koelka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ale ona ma ładny uśmiech;) Kto chce, by do niego tak się śmiał? Quote
sundayrose Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Jestem i ja u Orzeszka - no to ogłoszenia potrzebne, co? Czy jak? Taki niewielki, spokojny Orzeszek powinien znaleźć domek szybko... Ogłosimy go? Czy jest potrzeba kastracji? Quote
Piromanka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 O kurka... No i wzięłam i się zakochałam w jego szczerym uśmiechu... Quote
Kajusza Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 fajna taka mordka uśmiechnięta - trzeba chłopaka zacząć ogłaszać! Iwcia - może napiszesz jakieś ogłoszenie - jego charakter, co lubi itp. to zaczniemy z ogłoszeniami. Quote
iwcia93 Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 no w sumie to dużo w pierwszym poście napisałam, niestety nie znam go aż tak dobrze, ale chciałam go ogłosić bo już dawno wpadł mi w oko i chciałam cokolwiek dla niego zrobić ;> Quote
Kajusza Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 iwcia93 napisał(a):no w sumie to dużo w pierwszym poście napisałam, niestety nie znam go aż tak dobrze, ale chciałam go ogłosić bo już dawno wpadł mi w oko i chciałam cokolwiek dla niego zrobić ;> ok, to tekst bierzemy z 1szego postu, a czy twój nr telefonu można podać?? Quote
iwcia93 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 tak oczywiście że można mój ;] Quote
iwcia93 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Orzeszek z dziś. ale niestety tylko z boksu :( Quote
koelka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dlatego taki smutny, bo w boksie... Na spacerku ma uśmiech od ucha do ucha:) Quote
koelka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Cioteczka z TOZ załatwiła chyba DT dla Orzeszka:) Więc trzymajmy kciuki, żeby faktycznie tak się stało. Quote
iwcia93 Posted November 24, 2010 Author Posted November 24, 2010 mam nadzieje !!! :) fajnie by było jakby Orzeszek i Kora znaleźli chociażby DT a Maja swój wymarzony DS !! :) Quote
sundayrose Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ale wieści! Super, czekamy na pomyślne info o tymjak to Orzeszek leży na cieplej kanapce w DT :) I Kora tez rzecz jasna :) Quote
czikusiowa Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 dużo tych dobrych wieści :multi: czekam na więcej i zaciskam kciuki ;) Quote
koelka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Ponoć w weekend ma się zwolnić DT dla Orzeszka. Więc trzymajmy kciuki. Quote
sundayrose Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 W sobotę nioe widzialam Orzeszka. Czy on juz w DT??? Dajcie znac... Poza tym, mam pania, ktora chciala pieska - takiego, ktory bedzie lagodny do dzieci... Musimy oglaszać psiaki na Szerloku - kilka osob juz sie odezwalo przez te stronkę... Quote
Kajusza Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 własnie - może Orzeszek juz w domu się grzeje :-D Quote
luizkamor Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 dziewczyny mam super wiesci!!! Znalezli sie wlasciciele orzeszka. Ponoc byly lzy radosci :) Dzisiaj bedzie renia w schronie to wezmie dane wlascicieli i pojedziemy zobaczyc co u niego. Zabrali go w czwartek :) Quote
iwcia93 Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 to co się stało że dopiero teraz go odebrali ?? i on im uciekł czy co ?? fajnie że wrócił do nich! ale po 3 mies. się dopiero zgłosić ?? Quote
sundayrose Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 No wlasnie!!! Tak dlugo psa nie bylo i do schronu nie zajrzeli!!!??? Ale luiz znamy Twoje doswiadczenie, zrobisz z tą sprawą co trzeba :) Jesli Orzeszek trafil do swojego domku i jest szczesliwy, to super :) Quote
Kajusza Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Ale niespodzianka! Może to jacys starsi ludzie, nieporadni, nie wiedzieli gdzie mają szukać itp. Luiza to wybada :-) Quote
Recommended Posts