Ati Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Pierwsza niemiecka krotkowlosa- opisana , ze przyjeta 25.10 [IMG]http://images37.fotosik.pl/353/e4589d3e179098b0.jpg[/IMG] drugiej zdjecie jest w ciemnym pomiezczeniu- moze byc ta sama, a moze byc taka pol szorstka- opisana , ze przyjeta 27.10 [IMG]http://images50.fotosik.pl/377/6c97d73330f9368e.jpg[/IMG] co tu zrobic, gdy na tych terenach slabo z woluntariuszami:( Quote
margaret Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 ślicznota, albo dwie, hmmm ja pochodzę z Gorzowa Wlkp. a Strzelce to rzut beretem, muszę pomyśleć czy moge komuś nadać sprawę do sprawdzenia, a skąd ty to wytrzasnęłaś Ati? Quote
Ati Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 1. mnie sie wydaje , ze to jedna i ta sama, po lewej stronie nosola ma takie swiatlo, i niezaleznie czy w cieniu czy na dworze zdjecie, ma to samo 2. sledze psy pokazywane na stronie schronisk jedrzejewsko- gladyszewskich-tego samego wlasciciela- aktualizuja dosc czesto [URL]http://www.wetserwis.com.pl/s/schronisko1.php?n=men2&z=s_j[/URL] Quote
martaipieski Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 odkad poszłam do pracy nie mam jak jeździć do jędrzejewa tak bywałysmy tam czasem nawet 2 razy w miesiacu:(ale spoko umowe mam tylko do 17grudnia wiec będe starała sie nadrobić zaległości o ile nas sniegi nie zasypia!!!!!! a do schroniska zawsze mozna zadzwonić zapytać!!powiedza czy to jeden czy 2 podobne psy i jakie maja charaktery itd.!! Quote
martaipieski Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 obie mają numer SK 104 wiec na 99% to ta sama sunia oni czesto dodają 2 zdjecia 1 psa, a daty nieraz sa pomylone,czasem tez pisze ze to pies a jest to suczka lub odwrotnie, aktualizacja jest czesto a mimo to na str schroniska nadal widnieja zdj. psów ktore mają juz domy Quote
margaret Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 w każdym razie śliczna ta suńka że hoho, a co Ati masz ochotę ją wyciągać ? Quote
margaret Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 a ja sie dowiedziałam, że panna wyżełka odłowiona została w strzelcach krajeńskich ale siedzi sobie w jędrzejowie Quote
Ati Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 hm, tak czy siak, nikogo na tamtym ternie nie mamy:( Quote
margaret Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 hmm jedynie marte i farmerkę od czasu do czasu chociaż farmerka teraz walczy o swoją sunię i szczeniola ocalałego z miotu siedmiu - parwowiroza, więc raczej nie bedzie miała siły i czasu na nowe wyzwania:( Quote
margaret Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 myślę o tej sunii tylko za cholerkę nie wiem jak sprawę ugryźć, wyłżomaniacy jesteście gdzieś? Quote
Ati Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 ciagle problem z tym terenem, wszyscy daleko, jakos nie chce mi sie wirzyc , zeby na Dogo wsrod tych tysiecy osob, nie bylo ludzi z twgo obszaru Quote
malagos Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Dajcie znać Tatianie - tanitka, to wyżełkowa czarodziejka :) Quote
margaret Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 tanitkę koniecznie, natomiast kłopot rzeczywiście w kimś pod ręką na miejscu, na dodatek to schronisko to na ćwierć Polski działa, ja bym mogła zadzwonić i jak trzeba o coś pytać choćby pod pretekstem doniesienia im dobrych nowim o wyadoptowanych od nich Sepii (i Pluto?), może jak sie przypomnę to mnie pani pokojarzy, bardzo była miła przy adopcji, tylko czy to wystarczy by zaczynać akcję pomocową? Quote
tanitka Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 ja tez niestety tam nikogusieńko nie znam:shake:. Margaret do faceta mozesz zadzwonić i powołąć się na adopcję Sepii. On do mnie zadzwonił ws. adopcji Pluto i robił ankietę: w jakim stanie piesek był odebrany , czy wymagał opieki weta, jak personel, czy jestem zadowolona.... normalnie poszłam po bandzie:razz: Quote
Ati Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 dominika mieszka znow nie az tak daleko od Pily mozna z nia pogadac, ale niezobowiazujaco zobaczymy kwestia wyciagniecia jej, hotel, DT kwestia czy ma czym jechac itd w sumie d..... dobra sciagam ja:) Quote
margaret Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='tanitka']ja tez niestety tam nikogusieńko nie znam:shake:. Margaret do faceta mozesz zadzwonić i powołąć się na adopcję Sepii. On do mnie zadzwonił ws. adopcji Pluto i robił ankietę: w jakim stanie piesek był odebrany , czy wymagał opieki weta, jak personel, czy jestem zadowolona.... normalnie poszłam po bandzie:razz:[/QUOTE] ja moge zadzwonić jutro - do pani, bo z nią się spotkałam, do mnie żaden facet nie dzwonił ankietować, toż w szoku jestem, ciekawe co masz na myśli pisząc, ze posząłś po bandzie?:evil_lol: a doradzcie mi o co mam pytać, tak żebym możliwie dużo załatwiła telefonicznie? Quote
tanitka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Facet zaskoczył mnie na maxa, a ja z czaszki szyłąm, że miło zostałam potraktowana w schronisku, że pracownicy starali się pomóc w organizacji adopcji, ze piesek był zdrowy i zadbany tylko uszka miał trochę chore i w ogóle, ze jestem szczęśliwa, ze go mam i nie sprawia żadnych kłopotów :). Dzwoń Margaret do kobity, przypomnij się i powiedz, ze ktoś z rodziny byłby zainteresowany taką wyżłowatą suczką i Ty znalazłaś taką na ich stronie, podaj numer i podpytaj o wiek, zachowanie, sterylke, gdzie przebywa.... Quote
margaret Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 no i jestem po rozmowie, jedna to psina, podobno "typowa wyżełka", od 27.10 w schronie, z opisu: nieduża, drobnej budowy, wiek - ok. 1 rok do półtora bardzo sympatyczna, ciągnie do ludzi, ma "typowo wyżłowe cechy" (cokolwiek to dla pani znaczy, dojaśniła to mw. tak: "no np. wszystko wywąchuje") z innymi psami bardzo ok, z kotami nie wiadomo, ma radosny, żywiołowy charakter, pani zaprzeczyła jakoby mogła być agresywna czy płochliwa co do jej historii nie wiadomo, tyle, że ze schronu w strzelcach kraj., koniec listopada wykonana sterylka, jeszcze ma szwy do wyciągnięcia - we wtorek, i będzie gotowa do adopcji, aha - na razie przebywa w jędzrejewie, ale mogą ją przerzucić do jednego z ich punktów adopcyjnych umówiłam się, że będę w kontakcie, bo mam rodzinę pełną wyżłofanów :) i kogoś mocno zainteresowanego, ale gdyby znaleźli rodzinę zastępczą u siebie - to niech biorą , ja nie robię na razie rezerwacji mam kom. do pani i maila tyle ja, Quote
Ati Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Dominika pisala , ze moze ja wycignac i zawiezc, tylko gdzie:( Quote
margaret Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 w każdym razie ja wyrabiam sobie chody u pani pod przyszłe wyżłowate, wysyłam jej pakiecik zdjęć Sepii z rzewnym opisem i wyrazami wdzięczności, zagaiłam wstępnie że znam wielu wyżłofanów i będę ciągnąć w korespondencji email ten wątek, żeby furtka była dla nas otwarta, aczkowliek rozumiem, że to niełatwe stamtąd na południe psy wywieźć, no ale piękne tam psiaki mają co nie? a co z dwoma hotelikami wyżlowymi októrych mi kiedyś wspominałaś? Quote
Ati Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 w owej fili sa na ta chwile trzy wyzelki czuprynka zlekka podobna do Tuli, choc ruda czeski fousek i ta krotkowlosa wiec Pani gdzyby tak naprawde wiedziala o wyzelkach zaraz by ci je podsunela a tu .................nic wyzelki wozimy pod Krakow , a to szmat drogi z Jedrzejewa Quote
dominikabankert Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='tanitka']ale akcja szpiegowska ;)[/QUOTE]Ati9 tak jak powiedziałam dałabym rade ja na przyklad do ciebie przywieźć i jest miejsce pod toruniem w hoteliku.Chciałam zeby była w hoteliku koło mnie jakieś 40km ale taki wredny babsztyl powiedział ze nie bedzie jej przetrzymywać bez końca jak powiedziałam ze nie wiem do kiedy by miała zostać:angryy:Ruszyłam łańcuszek znajomych czy ktoś by ja wziął na tymczas też mi na niej zależy.......:roll: Quote
tanitka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 nie jest niestety łatwo pomagać tym bezdomniakom, albo odległość, albo koszty, albo brak chęci pomocy innych ludzi Quote
Recommended Posts