Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedyś byl zapewne pięknym i reprezentacyjnym psem . Miał swoich ludzi , którzy dbali i kochali .
Pies popełnił jedank niewybaczalny błąd - nie umarł odpowiednio wcześnie , ale po prostu się zestarzał. A takiego błędu już psu nie wybaczono !Przecież to już ani wygladu nie ma , zaczyna chorować , ślepnie , gluchnie . O nie ! na to sobie "kochana " rodzinka juz nie pozwoli !
Trzeba było się pozbyć kłoptliwego starucha . A więc nie wiele myśląc wywalono psa na ulicę.
Jak długo trwała jego tułaczka nie wiadomo . Ile by nie było - starczyło , by pies prawie ducha wyzionął ! Gdy trafił do schroniska był skrajnie wyczerpany i zaniedbany . Pierwsze dni w schronisku biedulek przespał prawie całe , jego stan nie pozwalał mu na wiele wiecej ... Widok jaki sobą reprezentowal wołał o pomstę do nieba ! Właściwie nie wiadomo było gdzie jest głowa , a gdzie tyłek ... To była jedna wielka skorupa z brudu , włosów i wolicie nie wiedziec czego jeszcze ... . To skorupsko było tak posklejane ,że uniemożliwiało psu poruszanie się .
Jak psinek doszedł troszke do siebie , podjadł sobie i odpoczął jego opiekunka ze schroniska wzięła się za niego i obcieła tą straszną skorupę.
I oto co nam się wyłoniło spod skorupy - taki uroczy dziadziuś pudel :

Psiulek zostal oceniony na ok. 14- 16 lat .
Jest w schronisku od 23.10.2010 , jako znalezniony .
Ma numerek schroniskowy 1722/10 i mieszka sobie póki co w izolatce.
Na chwilę obecną czuje się już całkiem nieżle , nabiera coraz więcej sił .
Jest on psem ślepym / bądź mocno niedowidzącym ( ja osobiście skłaniam się do tej drugiej wersji , gdyz uważam ,że reaguje na światło ). Ale radzi sobie z tym dobrze .
Jest on uroczym , miłym dziadziusiem , bardzo przyjaznym i otwartym na ludzi .

Uśmiecham się do was najpiękniej jak potrafię i proszę Was pomóżcie mi :

Namiary do ogłoszeń :
tel . 605 546 486 ]
mail [email protected]

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz podaję dane do ogłoszeń i wstawię do pierwszego postu .

tel . 605 546 486 ]
mail [email protected]

Dodam tylko , że pudliś wygląda już inaczej , został właśnie obstrzyżony przez zaprzyjaznioną profesjonalną psią fryzjerkę ( naszą kochaną dobrą duszkę Lucynkę ) Zrobie wkrótce nowe fotki .

Posted

iwa77 napisał(a):
Myślę ,że warto podać .

To zaraz dodam, mam nadzieję, bo pierwszy raz robiłam na animalia;)
Jest szczepiony? też bym dodała...
Edit:
pewnie są a jak nie ma to i tak przed wydaniem będą ;)
miasto dodane.