jogolcia@pdx Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='Szarotka']Ide, ale mam zgryza bo moja 21 letnia kotka nie wyglada dobrze ...........[/QUOTE] Szarotko - jestem z Tobą, chociaż na odległość...mam nadzieję, że się stan kotki polepszy wkrótce...a jak ma na imię? (będziemy trzymać kciuki razem z Lulem) Quote
ludwa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Szarotka, mocno trzymamy, bo 21 to piękny wiek i przydałoby się jeszcze:) Quote
3 x Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Na pewno udostępnię na FB (bo już pulubiłam ;-)) - ale mam pytanie - są koniki - i dobrze, a co z pisakami i kociakami??? nakłady finansowe na konie są o wiele większe niż na taka samą ilość psów czy kotów część psów te duże są u Izy więc dostają częściowo jedzenie gotowane a to znacznie obniża koszty utrzymania sianko na które zbieramy pieniążki to tylko jedna/którastam wydatków jedzeniowych konie bo nie same siano konie jedzą dochodzą witaminy, musli, owies, marchew czy jabłka ale na same sianko miesięcznie potrzeba ok 2,5 tys. pomijam kwestie leków bo to osobny temat ale zarówno psy jak i konie potrzebują psy mają swoje watki na dogo skąd płynie mniejsze lub większe wsparcie konie mają jeden zbiorczy wątek gdzie wsparcie jest minimalne jest oczywiście grupa osób pomagających na wątku z sianem (dziękuję) ale duzo łatwiej zabezpieczyć finansowo psa niż stado koni :( dlatego zbieramy na sianko bo to jest najpilniejszy wydatek którego nie przeskoczymy, nie zamienimy na gotowane, nie kupimy karmy z niższej półki nie dostaniemy kostki siana w prezencie jak np karmy dla psów czy kotów dlatego konie :) dziękuję za udostępnianie :) Szarotka - musi być dobrze ! "oczko" to szczęśliwa liczba przecież ! Quote
Makrela Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='3 x'] zamkneli nam profil na fbale uruchomilismy fanpage tylko ze troche po omacu się tam poruszamy jeśli ktos chce to moze do nas dołaczyć ( i jeśli wie jak - bo nam to srednio wychodzi :oops:) mamy tego fanpejdza i wydarzenie związane ze zbiórką na konie możecie je poudpstępniac, powpisywac się, że lubicie czy co tam się robi na fb? FB - Fundacja ZNJR - klik Mam taki magazyn o Facebooku, tych wszystkich fanpejdżach i takich tam. Jeśli byś chciała to mogę Wam odbić na ksero i podesłać...? Całego czytać nie trzeba, wystarczy tylko te artykuły, które będą Was interesować. Quote
jogolcia@pdx Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 3 x napisał(a):nakłady finansowe na konie są o wiele większe niż na taka samą ilość psów czy kotów część psów te duże są u Izy więc dostają częściowo jedzenie gotowane a to znacznie obniża koszty utrzymania sianko na które zbieramy pieniążki to tylko jedna/którastam wydatków jedzeniowych konie bo nie same siano konie jedzą dochodzą witaminy, musli, owies, marchew czy jabłka ale na same sianko miesięcznie potrzeba ok 2,5 tys. pomijam kwestie leków bo to osobny temat ale zarówno psy jak i konie potrzebują psy mają swoje watki na dogo skąd płynie mniejsze lub większe wsparcie konie mają jeden zbiorczy wątek gdzie wsparcie jest minimalne jest oczywiście grupa osób pomagających na wątku z sianem (dziękuję) ale duzo łatwiej zabezpieczyć finansowo psa niż stado koni :( dlatego zbieramy na sianko bo to jest najpilniejszy wydatek którego nie przeskoczymy, nie zamienimy na gotowane, nie kupimy karmy z niższej półki nie dostaniemy kostki siana w prezencie jak np karmy dla psów czy kotów dlatego konie :) dziękuję za udostępnianie :) Szarotka - musi być dobrze ! "oczko" to szczęśliwa liczba przecież ! 3X - no niby takie oczywiste powody, a mnie do głowy nie przyszły :oops: ( nie miałam nigdy konia, a zawsze chciałam :eviltong:)... ale teraz rozumiem sytuację...:multi: A robicie wirtualne adopcje/sponsorowanie koników? Może to by też jakoś pomogło...:crazyeye: Quote
3 x Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):3X - no niby takie oczywiste powody, a mnie do głowy nie przyszły :oops: ( nie miałam nigdy konia, a zawsze chciałam :eviltong:)... ale teraz rozumiem sytuację...:multi: A robicie wirtualne adopcje/sponsorowanie koników? Może to by też jakoś pomogło...:crazyeye: cześć ma stałych wielbicieli - ale większość nie ma musimy uaktualnić stronę ale zawsze wypada coś ważniejszego :oops: żeby nie było, ze my tylko o koniach i nic więcej dzisiaj do Izy przyhjechały 3 kociaki ze stacji benzynowej pod radziejowicami Quote
jogolcia@pdx Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 3 x napisał(a):cześć ma stałych wielbicieli - ale większość nie ma musimy uaktualnić stronę ale zawsze wypada coś ważniejszego :oops: żeby nie było, ze my tylko o koniach i nic więcej dzisiaj do Izy przyhjechały 3 kociaki ze stacji benzynowej pod radziejowicami Słyszałam od Irenki - ile one mają miesięcy(tygodni)? - bo za jakiś czaś mogę pomóc w ich sterylkach (niestety nie w tym miesiącu)... Quote
3 x Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Słyszałam od Irenki - ile one mają miesięcy(tygodni)? - bo za jakiś czaś mogę pomóc w ich sterylkach (niestety nie w tym miesiącu)... oj nie wiem maja swoj wątek na dogo i chyba na miau tez mają tzn jakiś taki zbiorczy watek tej stacji jest bo tam i psiak był zabierany jak znajde to podam tutaj linka Quote
Szarotka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Szarotko - jestem z Tobą, chociaż na odległość...mam nadzieję, że się stan kotki polepszy wkrótce...a jak ma na imię? (będziemy trzymać kciuki razem z Lulem) ludwa napisał(a):Szarotka, mocno trzymamy, bo 21 to piękny wiek i przydałoby się jeszcze:) Kotka ma na imie Szarotka i jest jak by troche lepiej, je i pije, ale wiek ma sedziwy........ Quote
jogolcia@pdx Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Szarotka']Kotka ma na imie Szarotka i jest jak by troche lepiej, je i pije, ale wiek ma sedziwy........ Wiek piękny - Szarotko to dla ciebie Quote
3 x Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 zapraszam na kolejny bazarek z róznościami (gry, świeczki, kosmetyki, torba i inne) dla podopiecznych Biafry Mix bazarek dla FZNJR - klik Quote
jogolcia@pdx Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Epsonie - buziole w puchaty pycholek Quote
jogolcia@pdx Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jak ja bym cię dorwała na pieszczoty, ty puchata kulo, to albo byś mnie zeżarł na miejscu, albo pokochał do nieprzytomności ;-) Quote
3 x Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 cisza u chłopaka niestety Epson zawziął się i dalej jest chudy :( chcialam was zaprosić na kilka bazarków na FZNJR: 1. słodkości : chałwy ze wschodu ! 2. Mega Bazarek z psimi i ludzkimi akcesoriami mamy na min m.i. * szelki * kaganiec * zabawki dla psów * gryzaki/smakołyki * kosmetyki dla ludzi * lokówkę * biustonosze * majtki * gry * perfumy * pilniki * lutereczko * szmatki muślinowe (hit internetu) i wiele wiele innych rzeczy i jeszcze na bazarek z aniołami i kotami zapraszam - przepiękne obrazy: Anioły i koty - klik Quote
delfy2000 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 koleżanka z Fb prosiła, żeby przekazać mizianka dla Epsona - przekazuję, i sama bym go wymiziała Quote
3 x Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 kto chce wspomóc zwierzaki pod opieką FZNJR? może ktoś chce kubraczki dla jajek ? na wielkanoc? ładne są, idealnie pasują na każde jajo ;) wielkanocne kubraki na jajka i motylki - klik jeśli sie komuś nie podobają to niech wejdzie i mimo wszystko napiszę ze fajne ;) a i jeszcze trwa siepomaga na siano: daj im siana - klik Quote
akira Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy! Koszt 40 ogłoszeń 6 zł. Na pomoc w spłaceniu długu w lecznicy za zwierzęta przewijające się przez dom ULV! http://www.dogomania.pl/threads/205120-40-og%C5%82osze%C5%84-tylko-6-z%C5%82!-Na-d%C5%82ug-psiak%C3%B3w-ULV!-do-5.04?p=16601846#post16601846 Quote
delfy2000 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 What May NN napisał(a):jak epson??? No właśnie jak nasz kudłaczek ? Quote
Biafra Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Nasz Epson dalej ma talię modelki :shake: Musze go jakoś zważyć, bo normalnie nie wiem co on robi z tym jedzeniem . Może zużywa na energię bezposrednią :evil_lol:, bo tej mu nie brakuje. Charakterek mu się TROCHĘ ożywił :mad: Zachowanie do mnie zmienił zupełnie. Nie łapie mnie już za rękawy, nie wywala zebów, nie warczy przy jedzeniu. Mogę mu dłubać w uszach, nosie, dosypywać żarcie, przestawiać wiadro... ALE przypomniało mu się, że jest psem :evil_lol: i to w dodatku niewykastrowanym. Przypomnę tylko, że JA mam Grandę niewysterylizowaną z tego samego powodu co Epsona - kardiomiopatia rozstrzeniowa i niewydolność serca i muszę stawać na głowie żebym się nie dorobiła małych kardiomiopatyków :lol: Na nieszczęście Epsona, Granda już od dawna nie ma cieczki a on biedny nie wie co to oznacza...że jak się do niej zbliży to zostaną z niego tylko piórka :shake:, bo ona nie toleruje niczego i nikogo. Kolejny problem z męskości Epsona, to zaczął szczekać na Bacę. Co mu bedzie Baca chodził po podwórku :mad:. Baca jest najbardziej zrównoważony ze wszystkich psów więc odwraca się do Epsona zadkiem z miną "idź się chłopie lecz" :evil_lol:. Ale już pare razy przez niego z nerwów nie jadł No i jeszcze zawarczał na Lakiego tu juz było duzo gorzej. Musiałam reagować ze sprzętem podręcznym :diabloti: żeby ich rozdzielić. Pogodzić mi się za nic nie uda. Chwilowo spokój jest z Mini ONką Sabą. Biegają sobie razem i jest wesoło i przyjacielsko. Zobaczymy co jeszcze sprytny głuptasek wymyśli. Ostatnio go nie cierpię :obrazic: Nauczył się odgryzać linę na której go zostawiam w sadzie w słoneczne dni...jak nie przymierzając Igor-najbardziej pomysłowy kaukaz jakiego miałam :shake: Doprowadza mnie tym do obłędu, bo co chwilę biegam do okna i patrzę czy jest jeszcze czy już go Granda zeżarła Natomiast kocham go za to, że nie ucieka jak większość kaukazich samców włóczęgów :shake:. Odgryza linę, podbiega mi pod okno i szczeka :evil_lol: Wyłaź do mnie, już się odpiąłem i tu czekam. Gdzie sens i rozum to nie wiem, ale najwyraźniej sprawia mu to przyjemność. Jak przestanie w końcu lać deszcz, to muszę kupić siatkę leśną i zagrodzić mu wybieg na wszelki wypadek...bo nie wiem co on jeszcze wymyśli... Quote
What May NN Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 no proszę - taki był chłop biedaczek,a teraz pomysłowy dobromir ;-) Biafra - współczuje i zazdroszę jednocześnie :-) Quote
Recommended Posts