monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='mikoada']Biedny chłopczyk co go musiało spotkac :( Bardzo prosimy o wsparcie Rambusia jak na razie mamy niewiele ponad 100 zł deklaracji stałych, sporo brakuje bo jeśli dobrze pamiętam to na hotelik musimy uzbierac 350 zł, dobrze pamiętam?? ;)[/QUOTE] tak 360zl hotelik ,mamy chyba 105zl stalych ,ale jest duzo jednorazowej pomocy i z tych trzech bazarkow ,bedzie chyba z 300zl ,takze pierwszy msc spoko ,a ja mam nadzieje ,ze szybko znajdzie ds. Quote
mikoada Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Jak też mam taką nadzieję, ale musimy byc zabezpieczone a raczej Rambo musi byc :) Teraz znowu kiepski okres na adopcje, przed Świętami ludzie niestety mają "pilniejsze" sprawy, smutne :( Quote
Secia Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 czy moja wpłata stała oraz jednorazowa doszła już? Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='monika083']wplaty na Rambula jakie do tej pory wplynely: PelasiaLala-10zl katarzyna09-25zl gorki330-30zl asl -10zl KOCUREK -10zl AIMEZ_MOI -15zl ALDRUMKA-10zl Secia-35zl YUMANJI -15zl PIROMANKA-10zl mala czarna-10zl JJD-50zl yolanovi-15zl PAULINKEN-50zl monika083-35zl ------------------------- 330zl[/QUOTE] tak Secia,juz robilam dzisiaj podliczenie wstepne , chcialabym to ladnie wszystko rozpisac ,na stale i jednorazowe ,ale mimo juz dwoch prosb do modow 2 post nadal nie jest na mnie przepisany..:shake: Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 i przy okazji kolejne wplaty . marysia55 --20zl Ania102--20zl , ogromne dzieki! Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='monika083']wplaty na Rambula jakie do tej pory wplynely: PelasiaLala-10zl katarzyna09-25zl gorki330-30zl asl -10zl KOCUREK -10zl AIMEZ_MOI -15zl ALDRUMKA-10zl Secia-35zl YUMANJI -15zl PIROMANKA-10zl mala czarna-10zl JJD-50zl yolanovi-15zl PAULINKEN-50zl monika083-35zl marysia55 --20zl Ania102--20zl ------------------------- [B][COLOR=red]+370zl[/COLOR][/B][/QUOTE] aktualnie tak wygladaja finanse. Quote
Piromanka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='monika083'] [...]Piromanko, pisz jak cos tylko potrzebujesz ,to wysle kase ,niech chlopak ma wszystko co najlepsze ,nalezy mu sie!![/QUOTE] Dziękuję. Ale psy u mnie są tylko i wyłącznie na BEZPŁATNYCH tymczasach. Będę potrzebowała tylko zwrotu za odrobaczenie i szczepienia (ew. leczenia). Wszystko inne pokrywam ja. Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Piromanka']Dziękuję. Ale psy u mnie są tylko i wyłącznie na BEZPŁATNYCH tymczasach. Będę potrzebowała tylko zwrotu za odrobaczenie i szczepienia (ew. leczenia). Wszystko inne pokrywam ja.[/QUOTE] Kochana:loveu: Ale roznie to w zyciu bywa ,wiec gdyby cos to pisz:) Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 ahaaa a mialam pytac czy sie nie drapie? chodzi o pchly... Quote
Piromanka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='monika083']ahaaa a mialam pytac czy sie nie drapie? chodzi o pchly...[/QUOTE] Nieeee. Nic z tych rzeczy. Skóra czysta, sierść ładna. Dzisiaj wieczorem kąpiel. Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 to fajnie! Jesli bedziesz miala mozliwosc cykniecia fotek to byloby super. Trzeba go pooglaszac mocno , a jaki on w ogole do ludzi? Quote
mikoada Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Słuchajcie zadzwonił dzisiaj do mnie Pan w sprawie adopcji Rambo po krótkiej rozmowie okazało się, że to mój kolega z klasy z czasów licealnych (mały ten świat), obydwoje byliśmy mocno zaskoczeni :) Kolega ten szukał psiaka dla swojego taty, przed chwilą rozmawiałam również z nim. Pan od zawsze miał jamniki, generalnie szuka psa, który będzie jego towarzyszem, będzie spał z nim w łóżku itd...Pan jest rencistą i miał poważne problemy z chodzeniem teraz jest już ok, ale wspomaga się laską, zastanawiam się czy Rambo byłby dla niego odpowiednim towarzyszem, ponieważ na pewno nie będzie mu w stanie zapewnic, dłuuugiiich spacerów...Co o tym myślicie?? Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 jak dla mnie to temu Panu wcisnelabym jakiegos starszego ,spokojnego pieska, Rambus to mlodziaczek:) Quote
mikoada Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 No właśnie też mi się tak wydaje, że Rambo będzie potrzebował dużo ruchu...Pan chciałby psiaka w wieku tak ok. 2-4 lata. Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='mikoada']No właśnie też mi się tak wydaje, że Rambo będzie potrzebował dużo ruchu...Pan chciałby psiaka w wieku tak ok. 2-4 lata.[/QUOTE] to wyszukaj Panu jakiegos:) Szkoda domku , Quote
mikoada Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='monika083']to wyszukaj Panu jakiegos:) Szkoda domku ,[/QUOTE] Pewnie, że wyszukam ;) myślę o jakimś od nas, ale chyba nie mamy żadnego w jego typie. Dodam jeszcze, że to miałby byc psiak gładkowłosy. Zaraz ruszam na poszukiwania ;) Szkoda Rambuś, że to nie dla Ciebie domek, miałam nadzieję, że będziesz blisko mnie ;) Quote
Aimez_moi Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Rambolinek.....:) na pewno szybko znajdzie swoj domek......:) Quote
mikoada Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 [quote name='Piromanka']A może Zenuś....?[/QUOTE] Raczej nie bo on ma troszkę więcej lat :( Quote
polubek Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 wróciłąm właśnie z pracy ciotki dzięki za olśnienie Quote
monika083 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 cioteczki tak na szybko tekst do ogloszen: [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rambo jest mlodym ,grzecznym pieskiem,ktory w swoim krotkim zyciu przeszedl juz wiele zlego.[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]On wie co to tulaczka po ulicy..glod..zimno..bol …[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Los tego psiaka nie byl nam obojetny ,postanowilismy go ratowac.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Obecnie Rambo przebywa w domu tymczasowym w Warszawie,gdzie zostal zaszczepiony ,odrobaczony,wykapany. Okazal sie bardzo fajnym ,madrym pieskiem.Zachowuje czystosc w domu,ladnie chodzi na smyczy.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Duzym plusem jest to ,iz Rambo uwielbia jazde autem ,nie ma choroby lokomycyjnej ,z ciekawoscia wypatruje Swiata zza szyby..byc moze wypatruje swojego nowego domu??[/FONT][/SIZE] Quote
karolciasz28 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 O to poczekam na foty i będę ogłaszać. A ja mam duuużo kandydatów do tego domku lecę pisać pw do Mikoady.:lol: Quote
Piromanka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Byłam dzisiaj z Rambuniem u pani wet. Dostaliśmy tabletkę na odrobaczenie MILBEMAX (koszt 23 zł). Za tydzień idziemy na ogólny przegląd psa (serduszko, płuca itd.) I jeśli będzie można to zaszczepimy na choroby zakaźne. Potem dopiero na wściekliznę. Po podaniu tabletki jutro, będziemy obserwować kupkę czy nie ma pasożytów i innych świństw. Rambo to 23 kilogramowy dzieciak. Rano włazi mi na łóżko do pościeli z kostką-smakołykiem lub piłeczką w zębach. Kładzie się na plecach i chce się bawić..... Często zaczepia podgryzając leciutko ząbkami jak maleńki szczeniaczek... On jest na prawdę kochaniutki... Psy na spacerach perfekcyjnie olewa. Po domu wszędzie za mną chodzi. Do drugiego pokoju, do łazienki... wszędzie. Pilnuje się, jak przystało na porzuconego psa... :-( Jest wykąpany, czyściutki, pachnący. Sierść lśniąca i zdrowa. Quote
monika083 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dzieki Piromanko!! Kochany Rambul...fajnie ,ze taki grzeczny.Moj Bruno to z kolei na spacerze wszystko i wszystkich obszczekuje,kazdy to potencjalny wrog ,ktory moze zrobic krzywde..a gdy ktos chcialby go poglaskac to zwialby z podkulonym ogonem..niestety tez cos zlego musialo go spotkac.Piromanko,mama wyslala dzisiaj szelki i smyczke i jakies smaczki jeszcze dorzucila,mam nadzieje ,ze szybko dotrze.Napisz mi swoj numer konta ,to przeleje za te tabletki odrazu:) I ucaluj ode mnie Rambula w mokry nochal!! Quote
Recommended Posts