Pysioo Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Właśnie przeczytałam, że tych obroży nie powinno się stosować u młodych szczeniąt. Mimo wszystko można kupić zwykle obroże w różnych kolorach i założyć im (po kolei tym, które dadzą się złapać). To nawet dla ich bezpieczeństwa – pies z obrożą to „pański pies” i zanim ktoś mu zrobi krzywdę – zastanowi się czyj może być... Mam tu na myśli myśliwych oraz innych... Quote
ANETTTA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 oj o mysliwych to nie wspominaj ... zerknijcie na schronisko w DYMINACH http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g rozeslijcie dalej !! powinnien to zobaczyc cały świat !!! Quote
Wet-siostra Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Zatrzymajcie ten świat,ja wysiadam!!!!!!!!!!! :-( STRASZNE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
annn Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ciotki i Wujkowie. ..Tak mi przykro.. ale mam piewsza ....tymczasowiczke... Jedyne co moge, to po rozsylac watek:oops: Quote
Polla Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 nie da rady na niektórych stronach napisać tylko województwa, bo obowiązkowe jest też podanie miasta. w takim razie zrobię tak, że w tekście ogłoszenia będzie świetokrzyskie, a tak będę zaznaczała Poznań i wielkopolskę. Quote
Ania102 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Polla napisał(a):nie da rady na niektórych stronach napisać tylko województwa, bo obowiązkowe jest też podanie miasta. w takim razie zrobię tak, że w tekście ogłoszenia będzie świetokrzyskie, a tak będę zaznaczała Poznań i wielkopolskę. Ciotki, ja teraz nie mam czasu pisać tekstu do ogłoszeń. Polla czy używasz tego z 1-wszego mojego postu? Nie jest on dobry. Ja niestety nie pojade dziś do szczeniaków. Jutro będę Quote
gameta Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 dziewczyny, ale to nie benek tylko moskiewski ... różnica znaczna w charakterze... Quote
Viris Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ta suka może wyglądać na kilka ras - jej charakter i konkretne cechy są dla nas niewiadomą, nie ma co gdybać jaką rasę przypomina najbardziej - bo z charakteru może żadnej nie przypominać - to kwestia do rozwiązania jedynie przez długą obserwację. Skupmy się na tym co wiemy, potrzebujemy choćby jednego DT żeby przepadać szczylka - zrobić porządek ze skórą - wtedy będziemy wiedzieć jak postępować z reszta stada. Nie wiem jak inne dziewczyny - ale w obecnym stanie liczebnym stada ja osobiście odradzałabym sedalin dla brązowej suki i skupiłabym się w pierwszej kolejności na malcach. Oczywiście jeśli w międzyczasie uda się zorganizować miejsce i finanse dla wszystkich to będzie super. No i jeśli znajdzie się tymczas posterylkowy (i kasa na zabieg) dla brązowej to trzeba działać. Quote
nemesea Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 sadze ze w ogloszeniach wystarczy podac link do tego watku na pierwsza stronre i cos napisac i ogloszenie gotowe.... nikt sie nie zglosil aby zabrac choc jedenego szczeniaka? Quote
qeram Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 gameta napisał(a):dziewczyny, ale to nie benek tylko moskiewski ... różnica znaczna w charakterze... Hej ludziska co wy opowiadacie z tym moskiewskim, gdzie tylko jest jakas mieszanka benka zaraz ktos wyskakuje z moskiewskim i robi psu krecią robotę. mnie wyglada to na mieszankę benka i pirenejki. Rozsądku trochę. Mam na tymczasie też sukę okrzykniętą moskiewskim i nie ma większej przylepy jak ona. http://www.dogomania.pl/threads/193664-Greta-cierpi-z-b%C3%B3lu-potrzebne-pieni%C4%85dze-du%C5%BCo-pieni%C4%99dzy!Pom%C3%B3%C5%BC! Typowo benkowy charakter. Złapiecie sukę, zobaczycie jaki ma charakter i dopiero coś mówcie. Jak bedziecie pisać że to moskiewski nie sprawdzając jej charakteru to 90% potencjalnych domów z góry zrezygnuje z adopcji. Troszkę umiaru i rozwagi. Quote
paros Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 jestem na zaproszenie Pysioo, tyle dzieciaków a tu zima idzie :-( to zacznę od umieszczenia na FB http://www.facebook.com/photo.php?fbid=143034715743615&set=a.104380536275700.2759.100001112625390&ref=nf Quote
erka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Najpilniejsze dt dla maluchów! Prosimy o pomoc! Quote
Viris Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 nemesea napisał(a):sadze ze w ogloszeniach wystarczy podac link do tego watku na pierwsza stronre i cos napisac i ogloszenie gotowe.... nikt sie nie zglosil aby zabrac choc jedenego szczeniaka? Żadnego linka!!!!!! Ile można gadać że tu jest podana nazwa wsi a ogłaszanie takich psów z dokładną lokalizacją TYLKO IM ZASZKODZI!!!!!!!!!!!!!! Quote
paros Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='Viris']Żadnego linka!!!!!! Ile można gadać że tu jest podana nazwa wsi a ogłaszanie takich psów z dokładną lokalizacją TYLKO IM ZASZKODZI!!!!!!!!!!!!!! umieściłam na Facebooku http://www.facebook.com/photo.php?fbid=143034715743615&set=a.104380536275700.2759.100001112625390&ref=nf tekst zmieniłam na taki: SUNIA i 10 SZCZENIAKÓW NA POLU ZA STODOŁĄ Świętokrzyska wieś, za stodołą przy jednej z posesji przebywa suka ze szczeniakami! Nie wiem ile ich jest dokładnie, prawdopodobnie 10. Psiaki bardzo wylęknione, pouciekały w pola. Mają około 2 miesiące. Popytałyśmy we wsi, suka pojawiła się ponad rok temu, oszczeniła. Miejscowi ludzie pobrali kilka szczeniaków, reszta się porozchodziła. To jej drugi miot w tym miejscu. Suni towarzyszy jeszcze jeden psiak, podobno to jej córka z poprzedniego miotu. Psami raczej zainteresowania we wsi nie ma, chyba nie przeszkadzają. ..ale przecież nie przetrwają zimy bez naszej pomocy. Kobieta przez której podwórze weszłyśmy za stodołę nie dokarmia psiaków ale pijany pan powiedział, że jak zostanie zupy to wynosi psiakom. DOMY TYMCZASOWE DLA CAŁEJ RODZINY PILNIE POTRZEBNE! PSIAKI TRZEBA ZASZCZEPIĆ, WYKARMIĆ, SUKI WYSTERYLIZOWAĆ!! PIENIĘDZY OCZYWIŚCIE BRAK DLATEGO PROSIMY O WSPARCIE, Bez POMOCY nie damy rady NR KONTA 68 1240 1372 1111 0010 2812 7861 Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami „Zwierzak” ul. Św. Leonarda 1/4 25-311 Kielce Z DOPISKIEM „DLA KLARY” KONTAKT: Ania Tel. 784-344-878 Mrs.ka Tel. 501-222-605 Quote
Polla Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ania102 napisał(a):Ciotki, ja teraz nie mam czasu pisać tekstu do ogłoszeń. Polla czy używasz tego z 1-wszego mojego postu? Nie jest on dobry. Ja niestety nie pojade dziś do szczeniaków. Jutro będę Inez napisze fajny tekst na jutro - tzn doda coś łapiącego za serce także jutro ogłoszę psiaki Quote
erka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Ja bym wogóle nie pisała w ogłoszeniach o tym,że ktos je dokarmia,a tym bardziej o zeznaniach, jakiegos pijaczka,ze im cos tam daje. Jezeli ma wzbudzic litość, to trzeba napisac ,ze są bez schronienia i bez jedzenia. Inna sprawa , to teksty typu wyciskacze łez juz nie trafiaja ostatnio na podatny grunt, coraz mniej wrażliwych, empatycznych. Dlatego nie wiem, czy nie trzeba by choć części ogłoszeń z robic z tekstem: "piękne puche szceniaczki, mixy bernardyna, itp. Przynajmniej te, które by znalazł dt i byłyby doprowadzone do porządku, mozna by z takich ogłoszeń wydac. Quote
ewunian Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Pisałam, że zadzwonię do znajomych z Kielc. Tak też zrobiłam. Pogadałam. Niestety, teraz nie mogą wziąć żadnego psiaka - w styczniu przeprowadzka. Może na wiosnę :/ Przepraszam, jeśli (o ile ktoś zauważył mój wcześniejszy post) narobiłam nadziei. Quote
gosia1701 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 można by ta psiaki łapać do klatki-łapki (czy jakoś tak) mówię także o tych 2 dużych oczywiście jak by były tymczasy Quote
Polla Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='ANETTTA']żądnych linków do watku sorki za offa ale Anetta masz zapchaną skrzynkę ;) Quote
Ania102 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Mogę wziąść 2 szczeniaki na bardzo krótki dt, do mojego tz ( góra na 3 tygodnie).Potrzebne będą pieniądze na szczepienia, więc możemy zacząć zbierać przynajmniej na te dwa maluchy. Odpchlę i odrobaczywię je na swój koszt, karma też mile widziana. Quote
Recommended Posts