Kamila28 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Wieczorem 30.10.10 dostałam informację, że na cmentarzu niedaleko Legnicy koczuje bokser, jest bardzo wychudzony i kuleje. Następnego dnia rano zadzwoniłam do kobiety która go dokarmiała i umówiłam się, że da mi znać, czy bokser nadal tam jest. Oczywiście tego samego dnia zadzwoniłam do Germaine, licząc na pomoc Fundacji SOS Bokserom - oczywiście zgodzili się :lol: Po godzinie jechałam już po bokserka.Gdy weszłam na cmentarz bokser leżał przy kapliczce, miał opuchniętą tylną łapkę, oczka zaczerwienione, ale gdy wstał zobaczyłam jaki jest strasznie chudy. Podobno był tam już kilka dni. W tym samym czasie przyszła dziewczyna, która go dokarmiała i powiedziała, że chcę go przygarnąć. Postanowiłam, że najpierw trzeba z nim jechać do weterynarza, bo nie wiadomo, co dzieje się z łapką. Ubrałam mu obrożę i smycz (bez problemu) i pojechaliśmy do weterynarza. Weterynarz zbadał go, łapka nie była złamana, tylko stan zapalny, miał 39 C dostał antybiotyk i leki przeciwzapalne. Na 100% boksiu miał kiedyś normalny dom i na pewno jeździł samochodem, bo bardzo chętnie do niego wchodził i od razu wpakował się na tylną kanapę :) Niestety mimo wielkich chęci Pani która go przygarnęła, niestety nie może zostać u niej ponieważ nie dogaduje się z jej psem - owczarkiem :( Pilnie szukamy mu DT, cokolwiek, Pani nie może czekać zbyt długo, do końca tygodnia max :-( Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jaki on piękny :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Kamilko nie masz więcej fotek? Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 niestety nie mam :(, straszna z niego przylepa, na pewno był wychowywany w domu żeby tylko domek się znalazł...bo...jestem załamana :( Quote
mikoada Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Śliczny psiak, miał szansę na domek...szkoda, że nie dogaduje się z kolegą :( Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 On nawet na stronie Fundacji nie jest, jak go mają ludzie zobaczyć? Kurcze potrzebne foty i na stronę Fundacji i do ogłoszeń. Kamilko :calus:nie złamuj się szukamy mu Domku Tymczasowego. Kurcze ta pani daleko mieszka od Marudki? Może ona by podjechała trochę zdjęć mu porobiła? Bez zdjęć ani rusz :shake: Quote
kora78 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 moze bedzie rozwod... ale biore go conajmniej do czwartku, jesli dacie :) oznajmilam tz,ze biore chociaz do czw-pt. i z jego zdaniem sie nie licze. smial sie tylko ;) w pt wyjezdzamy na 3 dni i nie mam co z nim wtedy zrobic na te chwile. odpada siostra, rodzice, bo maja boksie samce tez piatek 12.11. jesli znajde cos na te 3 dni, to moze uda sie na dluzej na te chwile niewiele powiem. wiecej powiem jutro lub pojutrze chociaz tyle moge. Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Koruś, :calus::calus::calus::calus::calus::calus::calus::calus: wiedziałam :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ze nie zostawisz i boksia i nas w takim kłopocie :cunao: Dla Twojego męża na osłodę mam whiskey Jacka Danielsa 1 litr :mdrmed::mdrmed::mdrmed: Quote
kora78 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 o jacie! hehe a skad wiesz, co on pija? akurat dzis z kolegami, w firmie maja meski wieczor... stad lepszy humor ;) wiec zaryzykowalam i oswiadczylam,ze go biore i juz i sie pytac o zdanie nie bede. jak chce to moze w wolierze z papugami zamieszkac :) a on sie smial :) powiedzial,ze sie idzie teraz pocieszyc :) Kapselku, to pewne do czwartku tylko. czyli od wekendu do czwartku. bo w pt o swicie wyjezdamy i w niedz wrocimy. jutro prosimy kolege marty0731, czy przechowa go przez wekend. a jak tz wroci, albo jak juz psa zobaczy, pogadam,czy do tych 3 tyg dociagniemy. ale dogo powoli chodzi.. Quote
mikoada Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 O kurcze to mój TZ gdyby wiedział, że taką osłodę dostanie to może też by się zgodził ;) a tak na poważnie to bardzo się cieszę, że chłopak ma się gdzie podziac :) Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Kapselku, ja mu zrobię fotki, jak będę jechała po niego, tylko nie wiem kiedy kora, będzie mogła go odebrać Quote
kora78 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Mi najlepiej w sobote do poludnia pasuje. Tylko jeszcze nie wiem, czy moge pojechac z tzem sama, czy jakos mi go przywiezc trzeba. Jesli nie musze jechac to i pt mi pasuje na odbior. Jesli ja mam jechac to obawiam sie,ze dokladny termin odbioru podam Wam, dopiero, jak sie z tz dogadam, jak zobaczymy sie na zywo. W pt najpewniej dopiero :( pamietajcie, ze jak znajdziecie pewny dt jakis normalny, to dawajcie Luckyego tam. Przerzucanie go co chwile bedzie dla niego trudne :( A w tym domu, jak go wołają? Jak dzis u weta? Quote
andegawenka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ładnie i zdrowo wygląda, nie zgubił się? Quote
Agnezia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 o wow Kapselku za chwilę kolejka będzie po pieska :) za taką nagrodę mniam :) Mi tez się wydaje ładnie zbudowany i zadbany może ktoś go szuka? Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 kora78 napisał(a):Mi najlepiej w sobote do poludnia pasuje. Tylko jeszcze nie wiem, czy moge pojechac z tzem sama, czy jakos mi go przywiezc trzeba. Jesli nie musze jechac to i pt mi pasuje na odbior. Jesli ja mam jechac to obawiam sie,ze dokladny termin odbioru podam Wam, dopiero, jak sie z tz dogadam, jak zobaczymy sie na zywo. W pt najpewniej dopiero :( pamietajcie, ze jak znajdziecie pewny dt jakis normalny, to dawajcie Luckyego tam. Przerzucanie go co chwile bedzie dla niego trudne :( A w tym domu, jak go wołają? Jak dzis u weta? Koruś, to już Kamila musi się wypowiedzieć, czy Ci go przywiezie, żeby szybciej było, czy Ty bys po niego pojechała. Tak się cieszę, jakby cudny domek stały boksiołek znalazł. Wiem, że o niego zadbasz i u Ciebie będzie miał aż za dobrze.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Z tych emocji to ja chyba sobie chlapnąć muszę :drinka:głowa mnie strasznie boli, ale co tam!!! :evil_lol: Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 na zdjęciach wygląda o niebo lepiej niż w rzeczywistości, bo nie widać jaki jest chudy :shake: poza tym na głowie ma jakieś stare rany :-( Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Koruś, a załatwiłaś coś z kolegą, będzie mógł u niego te trzy dni pobyć??? Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Kamila28 napisał(a):na zdjęciach wygląda o niebo lepiej niż w rzeczywistości, bo nie widać jaki jest chudy :shake: poza tym na głowie ma jakieś stare rany :-( Biedactwo :-( nie wiadomo jak długo tam koczował na tym cmentarzu. Jak jest taki chudy, to na pewno nie trzy czy cztery dni ale dłużej :shake: Kamilko, ustaliłaś z Korą przywiezienie boksia? Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 czekam na decyzję Germaine co robimy, a co do transportu to coś pomyślimy ;) Quote
kora78 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 z kolega bede jutro rozmawiac dopiero. dzis jest Montim zestresowany i na pewno mi odmowi Quote
Kamila28 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 ok, to porozmawiaj z kolega, bo jeśli się nie zgodzi to mamy problem :sad: Quote
tatankas Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 O bozi,następny piękniś potrzebuje pomocy,że te nasze boksie to na zimę się gubią lub są wywalane,wtedy,kiedy domku najbardziej potrzebują. Quote
Atomowka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Tego przepięknego chłopaczka też zapisuje i będę odwiedzała Quote
Maruda666 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Dopiero jestem, ale jestem. Biedny maluch. Trzymam kciuki, żebu wszystko się dobrze ułożyło. Quote
Kamila28 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze Quote
kora78 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 kolege bede mogla pytac dopiero jutro. ale na te chwile mam pewnosc, ze na sobote sie mozemy z Kamila umowic. kto powiezie psa, co do tego sie umowimy jutro popoludniu, wieczorem. a czy do czw, czy dluzej dowiem sie, jak jutro kolega sie zgodzi go w wekend przechowac. Quote
Recommended Posts