figa33 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='BeataSabra']Jeżeli zbiera pieniądze na sterylizacje/ kastracje czy leczenie to oczywiście że trzeba takiej osobie pomóc. Ale jeżeli planuje kupić smycz czy coś innego to stanowczo nie.................[/quote] jeśli ktoś potrzebuje smycz to lepiej ,że kupi ją na dogo niż w sklepie , bo i tak musi kupić , a w ten sposób pomoże jeszcze komuś. Gorzej jeśli kupi np. sukienkę ,wtedy sprawa nie jest już taka oczywista.. Quote
BeataSabra Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='figa33']jeśli ktoś potrzebuje smycz to lepiej ,że kupi ją na dogo niż w sklepie , bo i tak musi kupić , a w ten sposób pomoże jeszcze komuś. Gorzej jeśli kupi np. sukienkę ,wtedy sprawa nie jest już taka oczywista..[/quote] Wybacz ale wystawienie bazarku na zakup smyczy to chyba nie tutaj. "Napisał [B]1w0na[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9712270#post9712270"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Pytanie czysto teoretyczne... :razz: Czy to jest łamanie regulaminu, gdyby ktoś sprzedawał swoje przedmioty na bazarku na cel np. zaczipowanie swojego psa, sterylka/kastracja? [SIZE=4][B] Albo sprzedaż swoich przedmiotów, a za uzbierane pieniądze kupi produkt który jest do zaoferowania tutaj na bazarku np. smycz :roll:" [/B][/SIZE][/I] Quote
BeataSabra Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='LittleMy']mam pytanie, czy nikt nie ma nic przeciwko,zebym wystawila bazarek, z ktorego dochod przeznaczony bylby na budowe woliery dla kotow przez moja mame. chodzi o 8 bezdomnych kotow, ktore mama dokarmia od dawna i sie u nas zasiedzialy, nie moga byc jednak w domu (astma taty), a sasiedzi od dawna sie skarza i nawet jeden jest gotowy tych kotow sie "pozbyc", woliera jest konieczna w ogrodzie, a niestety tanio to nie wyjdzie...[/quote] ja nie mam nic przeciw temu. Ale mam propozycje : Może porozum się z którąś Fundacją i załóż tam skarpetę pt. "Woliera dla kotów ". Przy zakupie materiałów na wolierę weź faktury i będzie wiadomo że pieniądze poszły na tą wolierę.... Quote
figa33 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Są osoby ,które wystawiają bazarki na utrzymanie swojej gromadki, często całkiem pokaźnej. Nie widzę nic złego w tym ,że z tych pieniędzy zakupią smycz , miskę , obrożę itp. Czasem można po porostu nie mieć gotówki. Quote
LittleMy Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='BeataSabra']ja nie mam nic przeciw temu. Ale mam propozycje : Może porozum się z którąś Fundacją i załóż tam skarpetę pt. "Woliera dla kotów ". Przy zakupie materiałów na wolierę weź faktury i będzie wiadomo że pieniądze poszły na tą wolierę....[/quote] tylko wlasnie materialy juz wczoraj mama kupila, pozyczyla pieniadze i zaplacila, wiec nie ma faktury, jest za to rachunek, ktory w watku o wolierze umieszcze. Quote
BeataSabra Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='LittleMy']tylko wlasnie materialy juz wczoraj mama kupila, pozyczyla pieniadze i zaplacila, wiec nie ma faktury, jest za to rachunek, ktory w watku o wolierze umieszcze.[/quote] Rachunek za materiały ?? Może się zapytaj moderatorów ......... ja jestem za bo przecież koty muszą być bezpieczne. Quote
xxtruskawaxx Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 [I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]"Jeśli pieniądze zostały wpłacone na moje prywatne konto wpłacam je na AFN lub na CEL, który określiłam w aukcji. Umieszczam na forum rozliczenie" [/SIZE][/FONT][/I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]O co chodzi z umieszczaniem tego rozliczenia? [/SIZE][/FONT] Quote
Puma1984 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='xxtruskawaxx'][I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]"Jeśli pieniądze zostały wpłacone na moje prywatne konto wpłacam je na AFN lub na CEL, który określiłam w aukcji. Umieszczam na forum rozliczenie" [/SIZE][/FONT][/I][FONT=Times New Roman][SIZE=3]O co chodzi z umieszczaniem tego rozliczenia? [/SIZE][/FONT][/quote] Ja tez tak robie ale nie umieszczam tego zapisu. Kupujacy wpłacaja na moje konto za bazarki, a pozniej ja robie jeden przelew do fundacji. Wiem od razu kto wplacil ile itp. itp,, Quote
eliza_sk Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Mam pytanie odnośnie wstawiania zdjęć: 1. WIEM że maksymalny pikselowy rozmiar zdjęcia to 640x640 2. NIE WIEM czy istnieje jakieś ograniczenie co do objętości zdjęcia w kb, np. nie większe niż 60 kb - [B]istnieje czy nie[/B]? Wielkie dzięki za odpowiedź:) I rozumiem, że powyższe zdjęciowe wymagania dotyczą całego dogo-psich wątków też, nie tylko bazarków? Quote
anetta Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='eliza_sk']Mam pytanie odnośnie wstawiania zdjęć: 1. WIEM że maksymalny pikselowy rozmiar zdjęcia to 640x640 2. NIE WIEM czy istnieje jakieś ograniczenie co do objętości zdjęcia w kb, np. nie większe niż 60 kb - [B]istnieje czy nie[/B]? [SIZE="2"][COLOR="#ff0000"]Nie[/COLOR][/SIZE] I rozumiem, że powyższe zdjęciowe wymagania dotyczą całego dogo-psich wątków też, nie tylko bazarków?[/QUOTE] [SIZE="2"][COLOR="#ff0000"]Tak[/COLOR][/SIZE] :lol: Quote
Puma1984 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 ja mam pytanie... Miałam sasiadke ktora wyjechala za granice, psa zostawiła swoje bratu(alkoholik), ale pije tylko 3 dni jak dostanie rente, a pozniej abstynencia do renty. Nie wydaje mi sie zeby kupowal temu psu cokolwiek do jedzenia, czasami mu kupie jakas karme. teraz mu dałam karme po swoim psie bo ma alergie i musi byc na specjalnej karmie. pytanie -moge wystawic na bazarek cos zeby kupic temu psu jakas karme itp ? Zdjecie psa wstawie do bazarku, i pozniej paragon za zakupiona karme ? Quote
diabolo Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Mam pytanie. Chciałbym pomóc zwierzakom, ale nie posiadam konta w banku. Moi rodzice nie zgadzają się na założenie. Schronisko w moim mieście nie ma również konta bankowego, więc w grę nie wchodzi przelew pieniędzy na nie. Czy istnieje inna opcja wpłacania mi pieniążków, które przeznaczyłbym na zwierzęta? Quote
baffi2 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='diabolo']Mam pytanie. Chciałbym pomóc zwierzakom, ale nie posiadam konta w banku. Moi rodzice nie zgadzają się na założenie. Schronisko w moim mieście nie ma również konta bankowego, więc w grę nie wchodzi przelew pieniędzy na nie. Czy istnieje inna opcja wpłacania mi pieniążków, które przeznaczyłbym na zwierzęta?[/quote] a właściciel schroniska też nie ma konta? lub ktoś z pracowników/wolontariuszy? ;) Quote
diabolo Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Niestety schronisko nie ma konta, strony internetowej też nie :(, choć był pomysł założenia. Zarząd się nie zgodził ;( Wolontariuszy jest niewielu, mam z nimi słaby kontakt, a jeśli już ktoś by się zgodził, to nie mam pewności, że pieniążki pójdą do schroniska na 100 %. Quote
baffi2 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 hmm a które to schronisko? W jakiej miejscowości? Może są na dogo osoby z tam tąd... Quote
diabolo Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 ja jestem z Strzyżewa Witkowskiego i u mnie nie ma schroniska, ale jest w Gnieźnie (to jakieś 23 km ode mnie). Quote
pekinczyk Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='diabolo']Mam pytanie. Chciałbym pomóc zwierzakom, ale nie posiadam konta w banku. Moi rodzice nie zgadzają się na założenie. Schronisko w moim mieście nie ma również konta bankowego, więc w grę nie wchodzi przelew pieniędzy na nie. Czy istnieje inna opcja wpłacania mi pieniążków, które przeznaczyłbym na zwierzęta?[/quote] Pieniądze można wpłacać na adres domowy, tylko taka opcja jest na poczcie polskiej. Quote
Margo05 Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 [quote name='diabolo']ja jestem z Strzyżewa Witkowskiego i u mnie nie ma schroniska, ale jest w Gnieźnie (to jakieś 23 km ode mnie).[/quote] Spróbuj nawiązać kontakt z jakąś fundacją i za jej pośrednictwem pomóc zwierzakom. Quote
DawidO Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Ja i jeszcze 2 inne osoby chcemy zorganizować bazarek dla jednego bądź dwóch psów. Dochód przeznaczylibyśmy na potrzeby ogólne, tzn. karme, przyrządy do pielęgnacji, kaganiec,witaminy itp. oraz wizyty u weta i koszty leków. Jeśli cos by zostało, pojdzie na sterylki. Nie jestem jeszcze osobą pełnoletnią, dlatego wpłaty pieniążkow musiałyby się odbyć zwykłym listem (to dla mnie najwygodniejszy sposób, choć wiem, że nie najbezpieczniejszy):sadCyber:. Sprawę móglbym rozstrzygnąć prosząc kupujacych o wpłaty na konto jakiejs fundacji czy organizacji, ale ja chce pomóc konkretnemu psu, ktory przebywa tymczasowo u kolezanki. Strasznie go pokochałem, nie moge mieć psa, więc w taki sposób chcę mu wynagrodzic cierpienia.Prosilem rodziców o założenie mi konta, ale stwierdzili jednogłosnie, że lepiej bym dzieciom pomógł lub zajął się meskim hobby, a nie latam za glupimi psami :oops:. Inne znajome osoby powiedzialy, że to zły pomysł i nie beda opdowiadac za moje szalone pomysly, dlatego konto odpada.:lookarou: Rodzicow nie da sie przekonac, postepuja według "starych zasad" i swej decyzji nie zmienia. Dla forumowiczow pewnie taki sposób wpłaty jest uciażliwy. Konto to najlepszy sposob, ale nie moge go zalozyć, a nie moge czekac 2 lata. a moze ktoś jest w podobnej sytuacji? Prosze rozpatrzcie moją prośbę. Dawid.:wallbash: Quote
Puma1984 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='DawidO']Ja i jeszcze 2 inne osoby chcemy zorganizować bazarek dla jednego bądź dwóch psów. Dochód przeznaczylibyśmy na potrzeby ogólne, tzn. karme, przyrządy do pielęgnacji, kaganiec,witaminy itp. oraz wizyty u weta i koszty leków. Jeśli cos by zostało, pojdzie na sterylki. Nie jestem jeszcze osobą pełnoletnią, dlatego wpłaty pieniążkow musiałyby się odbyć zwykłym listem (to dla mnie najwygodniejszy sposób, choć wiem, że nie najbezpieczniejszy):sadCyber:. Sprawę móglbym rozstrzygnąć prosząc kupujacych o wpłaty na konto jakiejs fundacji czy organizacji, ale ja chce pomóc konkretnemu psu, ktory przebywa tymczasowo u kolezanki. Strasznie go pokochałem, nie moge mieć psa, więc w taki sposób chcę mu wynagrodzic cierpienia.Prosilem rodziców o założenie mi konta, ale stwierdzili jednogłosnie, że lepiej bym dzieciom pomógł lub zajął się meskim hobby, a nie latam za glupimi psami :oops:. Inne znajome osoby powiedzialy, że to zły pomysł i nie beda opdowiadac za moje szalone pomysly, dlatego konto odpada.:lookarou: Rodzicow nie da sie przekonac, postepuja według "starych zasad" i swej decyzji nie zmienia. Dla forumowiczow pewnie taki sposób wpłaty jest uciażliwy. Konto to najlepszy sposob, ale nie moge go zalozyć, a nie moge czekac 2 lata. a moze ktoś jest w podobnej sytuacji? Prosze rozpatrzcie moją prośbę. Dawid.:wallbash:[/quote] Z tego co wiem to konto mozna załozyc jak sie ma skonczone 13 lub 15 lat... Quote
DawidO Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Puma1984 byłem w bankach i w każdym musi byc wyrazona zgoda prawnego opiekuna, ktorym są moi rodzice :angryy: Quote
Puma1984 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='DawidO']Puma1984 byłem w bankach i w każdym musi byc wyrazona zgoda prawnego opiekuna, ktorym są moi rodzice :angryy:[/quote] To nie mam pomysłu... gdybys robila bazarek na ajkeigos psa co ma watek na dogo itp to nie byłoby problemu, a tak to nie wiem... Quote
DawidO Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 Chicałbym zalozyć wątek na dogomanii, ale wszystkie bazarki są na "podawanie konta" i w tym moje problem. Moze mi ktos z administracji pomoze. Quote
baffi2 Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 [quote name='DawidO']Ja i jeszcze 2 inne osoby chcemy zorganizować bazarek dla jednego bądź dwóch psów. Dochód przeznaczylibyśmy na potrzeby ogólne, tzn. karme, przyrządy do pielęgnacji, kaganiec,witaminy itp. oraz wizyty u weta i koszty leków. Jeśli cos by zostało, pojdzie na sterylki. Nie jestem jeszcze osobą pełnoletnią, dlatego wpłaty pieniążkow musiałyby się odbyć zwykłym listem (to dla mnie najwygodniejszy sposób, choć wiem, że nie najbezpieczniejszy):sadCyber:. Sprawę móglbym rozstrzygnąć prosząc kupujacych o wpłaty na konto jakiejs fundacji czy organizacji, ale ja chce pomóc konkretnemu psu, ktory przebywa tymczasowo u kolezanki. Strasznie go pokochałem, nie moge mieć psa, więc w taki sposób chcę mu wynagrodzic cierpienia.Prosilem rodziców o założenie mi konta, ale stwierdzili jednogłosnie, że lepiej bym dzieciom pomógł lub zajął się meskim hobby, a nie latam za glupimi psami :oops:. Inne znajome osoby powiedzialy, że to zły pomysł i nie beda opdowiadac za moje szalone pomysly, dlatego konto odpada.:lookarou: Rodzicow nie da sie przekonac, postepuja według "starych zasad" i swej decyzji nie zmienia. Dla forumowiczow pewnie taki sposób wpłaty jest uciażliwy. Konto to najlepszy sposob, ale nie moge go zalozyć, a nie moge czekac 2 lata. a moze ktoś jest w podobnej sytuacji? Prosze rozpatrzcie moją prośbę. Dawid.:wallbash:[/quote] A "te dwie i osoby" nie mają konta i ich rodzice tez się nie zgadzają na jego założenie? A koleżanka u której jest pies? Quote
Recommended Posts