malawaszka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 chyba pochrzaniłam Piko z Madeirą co? Quote
zerduszko Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ciężko stwierdzić bo są zbyt podobne ;) Quote
Colette Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 A jak tam rodzeństwo od tej dużej rudej suki? Quote
malawaszka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 też rosną dzieciaki, są takie pod kolanko - nie udało mi się zrobić im zdjęć bo słońce zaszło już :shake: wydawało mi się, że się nie zmieniły bardzo od ostatnich zdjęć, ale teraz widzę że jednak się zmieniły Quote
Colette Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kurczę, strasznie mnie kusi, żeby podkraść missieek jakiegoś niewielkiego, rozbrykanego szczeniaka na jakiś czas - tymbardziej, że najbliższe dwa tygodnie siedzimy praktycznie cały czas w domu. Może jakby Abi zobaczyła coś mniejszego i młodszego od siebie, co się nas nie boi - też by się bardziej zebrała na odwagę i zaczęła chetniej do nas podchodzić, wychodzić z nami do ogródka itp? Może "socjalizacjia" szczeniaka, pomogłabym nam w socjalizacji naszego Dzikusa... Gorzej jakby jednak z "okazji" nowego domownika Abi zamknęła się w sobie i cofnęła... Sama już nie wiem. Quote
malawaszka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 warto spróbować :) myślę, że się nie zamknie w sobie bo ona lubi psiaki przecież :) Quote
missieek Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 dostalam dzis takiego maila Witam, Przyjęłam tymczasowo około 6 tygodniowego szczeniaka, który został znaleziony na klatce schodowej. Byłam z nim u weterynarza, został odrobaczony. Ładnie zjada namoczoną suchą karmę, jest spokojny i cichy. Większą część doby przesypia. Kiedy nie zwraca się na niego uwagi sam wynajduje sobie zajęcie: spaceruje, gryzie zabawki i walczy z kocykiem, na którym śpi, ale jak się go woła porzuca wszystko i pędzi na złamanie karku. Uwielbia się przytulać i zasypiać na kolanach. Wszystko byłby pięknie, gdyby nie depresja mojego pupila. Mam królika, który od 2 dni praktycznie nic nie je, to, co nałożę mu do miski - wyrzucam, nie robi też normalnych bobków, tylko ma biegunkę. Bardzo się boję, żeby cała sprawa źle się dla niego nie skończyła. Może mają Państwo wolne miejsce w domu tymczasowym, który wyraziłby zgodę na przyjęcie pieska. Mieszkam w Krakowie. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Katarzyna Quote
Colette Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Pogadam z mężem jak wróci z pracy - bo na razie nie jest zachwycony wizją trzeciego psa w domu, nie popiera więc mojego pomysłu. Woli te dwa tygodnie urlopu poświęcić całkowicie Abi - co też nie wydaje się być złym pomysłem. Quote
Colette Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 niestety mąż nie wyraża zgody na trzeciego psa - nawet tymczasowo :( więc nici z mojego pomysłu. Przepraszam, że narobiłam nadzieji i zamieszania. Quote
zerduszko Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 No niestety, faceci zawsze starają się nam przeszkadzać w naszych cudownych pomysłach. Quote
Colette Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 A może właśnie trzymają nas w ramach zdrowego rozsądku? - ciężko ocenić :-) Zresztą, gdyby nie "oni" (a przynajmniej nie ten jeden jedyny moj w moim przypadku) całe moje prywatne mini-zoo nie miałoby racji bytu... więc wolę zbyt głośno nie narzekać i pomagać zwierzakom "zdalnie" ;-) Quote
zerduszko Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ja tam narzekam, zawsze może być lepiej :lol: Oni bez nas by też zginęli ;) Quote
malawaszka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 zerduszko napisał(a):Ja tam narzekam, zawsze może być lepiej :lol: Oni bez nas by też zginęli ;) amen :evil_lol: widać Colette miała więcej szczęścia :lol: Quote
missieek Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 szczeniaki prosza o karme dla szczeniat... Quote
Colette Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Mąż mnie zamorduje, jak spojrzy na stan konta... Nie zauważyłam, że przypadkiem mi się klikło "sztuk 2" zamiast jednej :-D W każdym razie myślę, że lada dzień w drodzę do Bukowna będą dwa opakowania takiej karmy: http://allegro.pl/bosch-junior-mini-15kg-dla-psow-ciastka-150g-i1400072910.html dla maluchów. Mam nadzieję, że zasmakują i nie zaszkodzą! Pozdrawiam! Quote
missieek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Colette']Mąż mnie zamorduje, jak spojrzy na stan konta... Nie zauważyłam, że przypadkiem mi się klikło "sztuk 2" zamiast jednej :-D W każdym razie myślę, że lada dzień w drodzę do Bukowna będą dwa opakowania takiej karmy: http://allegro.pl/bosch-junior-mini-15kg-dla-psow-ciastka-150g-i1400072910.html dla maluchów. Mam nadzieję, że zasmakują i nie zaszkodzą! Pozdrawiam! bardzo bardzo bardzo dziekuje maluchy juz chrupia Quote
malawaszka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Colette napisał(a):Mąż mnie zamorduje, jak spojrzy na stan konta... Nie zauważyłam, że przypadkiem mi się klikło "sztuk 2" zamiast jednej :-D hahaha dobre dobre :D Quote
Colette Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 no co, późno było ;) missieek, a pozostałe rzeczy też dotarły czy tylko sucha karma? Quote
missieek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Colette napisał(a):no co, późno było ;) missieek, a pozostałe rzeczy też dotarły czy tylko sucha karma? doszlo jeszcze cos, ale jeszcze nie wiem co to bo braklo czasu aby rozpakowac :tard: draplam suche karmy aby juz jadly a pudlo czeka rozpakuje to podziekuje :evil_lol: Quote
Colette Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Spoko, nie o podziękowania chodzi tylko o to, żeby gdzieś nie "zgubiło" się po drodze... Ciesze się, że tak szybko przyszła! Swoją drogą muszę poszukać jakiejś innej karmy (a przynajmnije dostawcy) dla Szelmy, bo w KrakVet realizują mi wciąż zamówienie złożone 29.12 :-/ A tu proszę - dwa dni i można wystawiać komentarz! Fakt, że napisałam w zamówieniu, że mają najpierw skompletować wszystko a dopiero potem wysyłać - no ale mimo wsyztsko trochę przesadzają... BTW, zawiozłam dzis obiecany antybiotyk do Theriona i trochę zabawek kocio-psich. U ciebie tyle młodzieży więc na pewno znajda odbiorców ;) Pozdrawiam! Quote
zerduszko Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 River ma dom? Wzbudza zainteresowanie. Quote
zerduszko Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 zrobiłam druga część ogłoszeń maluchom, mam nadzieję, że się tel. rozdzwoni. Quote
Colette Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 a propos ogloszeń był jakikolwiek odzew po opublikowaniu tych z początku roku? Quote
missieek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 zerduszko napisał(a):River ma dom? Wzbudza zainteresowanie. wzbudza ale chyba z ogloszenia w ktorym jest napisane ze ma 6 tygodni staram sie dorwac sasiadow aby sie dowiedziec na czym suczka stoi mozliwe ze ja zostawia nawet ludzie dzwonia ale wszyscy chca na zewnatrz :roll: ostatnio byl tel o Plate ze do budy dzis o trikolorke ktora nazwalam Teri, ze do budy Bonnie do kojca tacy to moga nie dzwonic :angryy: ale cieszy mnie dom Dzwonka :) fajnie trafil, blok w krakowie u psiarzy Quote
Recommended Posts