Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

też rosną dzieciaki, są takie pod kolanko - nie udało mi się zrobić im zdjęć bo słońce zaszło już :shake: wydawało mi się, że się nie zmieniły bardzo od ostatnich zdjęć, ale teraz widzę że jednak się zmieniły

Posted

Kurczę, strasznie mnie kusi, żeby podkraść missieek jakiegoś niewielkiego, rozbrykanego szczeniaka na jakiś czas - tymbardziej, że najbliższe dwa tygodnie siedzimy praktycznie cały czas w domu.

Może jakby Abi zobaczyła coś mniejszego i młodszego od siebie, co się nas nie boi - też by się bardziej zebrała na odwagę i zaczęła chetniej do nas podchodzić, wychodzić z nami do ogródka itp? Może "socjalizacjia" szczeniaka, pomogłabym nam w socjalizacji naszego Dzikusa...

Gorzej jakby jednak z "okazji" nowego domownika Abi zamknęła się w sobie i cofnęła...
Sama już nie wiem.

Posted

dostalam dzis takiego maila

Witam,

Przyjęłam tymczasowo około 6 tygodniowego szczeniaka, który został znaleziony na klatce schodowej. Byłam z nim u weterynarza, został odrobaczony. Ładnie zjada namoczoną suchą karmę, jest spokojny i cichy. Większą część doby przesypia. Kiedy nie zwraca się na niego uwagi sam wynajduje sobie zajęcie: spaceruje, gryzie zabawki i walczy z kocykiem, na którym śpi, ale jak się go woła porzuca wszystko i pędzi na złamanie karku. Uwielbia się przytulać i zasypiać na kolanach.

Wszystko byłby pięknie, gdyby nie depresja mojego pupila. Mam królika, który od 2 dni praktycznie nic nie je, to, co nałożę mu do miski - wyrzucam, nie robi też normalnych bobków, tylko ma biegunkę. Bardzo się boję, żeby cała sprawa źle się dla niego nie skończyła. Może mają Państwo wolne miejsce w domu tymczasowym, który wyraziłby zgodę na przyjęcie pieska. Mieszkam w Krakowie. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Katarzyna

Posted

Pogadam z mężem jak wróci z pracy - bo na razie nie jest zachwycony wizją trzeciego psa w domu, nie popiera więc mojego pomysłu.
Woli te dwa tygodnie urlopu poświęcić całkowicie Abi - co też nie wydaje się być złym pomysłem.

Posted

niestety mąż nie wyraża zgody na trzeciego psa - nawet tymczasowo :(
więc nici z mojego pomysłu.

Przepraszam, że narobiłam nadzieji i zamieszania.

Posted

A może właśnie trzymają nas w ramach zdrowego rozsądku? - ciężko ocenić :-)

Zresztą, gdyby nie "oni" (a przynajmniej nie ten jeden jedyny moj w moim przypadku) całe moje prywatne mini-zoo nie miałoby racji bytu... więc wolę zbyt głośno nie narzekać i pomagać zwierzakom "zdalnie" ;-)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Colette']Mąż mnie zamorduje, jak spojrzy na stan konta...
Nie zauważyłam, że przypadkiem mi się klikło "sztuk 2" zamiast jednej :-D

W każdym razie myślę, że lada dzień w drodzę do Bukowna będą dwa opakowania takiej karmy: http://allegro.pl/bosch-junior-mini-15kg-dla-psow-ciastka-150g-i1400072910.html dla maluchów. Mam nadzieję, że zasmakują i nie zaszkodzą!

Pozdrawiam!

bardzo bardzo bardzo dziekuje
maluchy juz chrupia

Posted

Colette napisał(a):
no co, późno było ;)

missieek, a pozostałe rzeczy też dotarły czy tylko sucha karma?

doszlo jeszcze cos, ale jeszcze nie wiem co to bo braklo czasu aby rozpakowac :tard:
draplam suche karmy aby juz jadly a pudlo czeka
rozpakuje to podziekuje :evil_lol:

Posted

Spoko, nie o podziękowania chodzi tylko o to, żeby gdzieś nie "zgubiło" się po drodze... Ciesze się, że tak szybko przyszła!

Swoją drogą muszę poszukać jakiejś innej karmy (a przynajmnije dostawcy) dla Szelmy, bo w KrakVet realizują mi wciąż zamówienie złożone 29.12 :-/ A tu proszę - dwa dni i można wystawiać komentarz!

Fakt, że napisałam w zamówieniu, że mają najpierw skompletować wszystko a dopiero potem wysyłać - no ale mimo wsyztsko trochę przesadzają...

BTW, zawiozłam dzis obiecany antybiotyk do Theriona i trochę zabawek kocio-psich. U ciebie tyle młodzieży więc na pewno znajda odbiorców ;)
Pozdrawiam!

Posted

zerduszko napisał(a):
River ma dom? Wzbudza zainteresowanie.

wzbudza ale chyba z ogloszenia w ktorym jest napisane ze ma 6 tygodni
staram sie dorwac sasiadow aby sie dowiedziec na czym suczka stoi
mozliwe ze ja zostawia

nawet ludzie dzwonia
ale wszyscy chca na zewnatrz :roll:
ostatnio byl tel o Plate ze do budy
dzis o trikolorke ktora nazwalam Teri, ze do budy
Bonnie do kojca