Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
jeden domek sprawdzony i czeka na moje zapoznanie się z drugim domkiem, w czwartek. Wtedy podejmę decyzję. Korci mnie też, by szukać dalej...

Ciotka sie chyba serio zakochała :)

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diuna ja tez sobie wymyśliłam idealny domek dla merlaczki wyciągniętej z wiejskiego podwórka no i.... mam trzeciego jamnika. Ale wiesz jak nawet 0,1% wątpliwości to lepiej szukać dalej bo ten kawałek nieraz jest ważny.

Posted

diuna_wro napisał(a):
Dziudzinka wczoraj uczyłam chodzić po schodach. Wchodzi żwawo, niestety schodzić się boi i ryczy:placz:

od teraz będziemy to ćwiczyć kilka razy dziennie

To zupełnie odwrotnie niz moja :evil_lol:
schodzi biegiem a jak ma wejść to lament:eviltong:

Posted

DuDziaczek napisał(a):
Ciotka sie chyba serio zakochała :)

eh, nic nie mów.. jak tylko pomyślę o rozstaniu to mi się gardło zaciska i łzy do oczu cisną. Mój pierwszy tymczas-Klara, została bo nie potrafiłam oddać....
Będę ryczeć, tęsknić, martwić się.

Zal mi malutkiej, ona tak kocha Klarę, już myśli, że to jej domek. Mam nadzieję, że zniesie to lepiej niż ja.

Posted

diuna_wro napisał(a):

Zal mi malutkiej, ona tak kocha Klarę, już myśli, że to jej domek. Mam nadzieję, że zniesie to lepiej niż ja.

o to się nie martw :) ona na pewno szybko zapomni w troskliwym domku ;)

Posted

DuDziaczek napisał(a):
o to się nie martw :) ona na pewno szybko zapomni w troskliwym domku ;)

Dokładnie - szczeniaki mają tą zaletę, że szybko się aklimatyzują w nowym domku i nie tęsknią tak, jak pies dorosły ;)
Rozstanie na pewno bardzie będzie przeżywać Diuna_wro, niż malutka :)

Posted

DuDziaczek napisał(a):
:) ona na pewno szybko zapomni w troskliwym domku ;)

mam nadzieję. Teraz to Diunka mi będzie musiała pomóc przeżyć trudne chwile;) musi być w nowym domu odważna i silna, i nie mazać się, bo od płaczu to będę ja;)

Posted

dzisiaj, gdy wracałam z ponad godzinnego spaceru z Klarą, usłyszałam na klatce "uuuuuuuuuuu"...

wyjec mały:) niedobrze, nowy dom będzie musiał poczytać o lęku separacyjnym. Chyba, że to tylko nawoływanie mamy Klary.

W czwartek nie mogłam zwizytować tego drugiego domu pod Wrocławiem, ale jesteśmy umówieni na niedzielę na 100%. Poza tym mam jeszcze jednego chętnego (dom z ogrodem a w domu amstaff) i przed chwilą dostałam jeszcze jeden email - czekam na tel od tej Pani.

Posted

Diuna wybieraj i przebieraj w domkach, bo masz teraz taką możliwość. Wybierz ten najlepszy! Mój Dyź jest niebywale szczęśliwy, bo zamieszkał z astką i ma ogród do biegania. No i nie niszczy ani nie wyje, bo zawsze jest z nim sunia. Sprawdź wszystkie chętne domki i zdecyduj który najlepszy :) Nie możesz mieć żadnych wątpliwości, że oddajesz mała do dobrego domu! To ważne, bo wtedy lepiej zniesiesz rozstanie i będziesz o nią spokojna.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Diuna wybieraj i przebieraj w domkach, bo masz teraz taką możliwość. Wybierz ten najlepszy! Mój Dyź jest niebywale szczęśliwy, bo zamieszkał z astką i ma ogród do biegania. No i nie niszczy ani nie wyje, bo zawsze jest z nim sunia. Sprawdź wszystkie chętne domki i zdecyduj który najlepszy :) Nie możesz mieć żadnych wątpliwości, że oddajesz mała do dobrego domu! To ważne, bo wtedy lepiej zniesiesz rozstanie i będziesz o nią spokojna.

Też to powtarzam - żadnych wątpliwości ;)

Posted

Basia1244 napisał(a):
Przemyślałabym mocno domek z ogrodem i drugim psem - zwłaszcza, że mała może mieć lęk separacyjny - a drugi pies w tym układzie jest atutem.

byłam pozytywnie nastawiona na ten dom, ale po dłuższej rozmowie dowiedziałam się, że psy w nocy i pod nieobecność tego pana mieszkają w zamkniętym ganku. Pan musi ten ganek najpierw ocieplić i nie wie kiedy skończy. Poza tym opcja spania i przebywania przez 9-10h dziennie w zamkniętym pomieszczeniu nie bardzo mi się podoba.:shake:

Jutrzejszy dom do zwizytowania zapowiada się niby dobrze. Dwie kobiety, willa z ogrodem, na parterze willi panie prowadzą restaurację. Jeśli jednak okaże się, że ona miałaby być cały czas sama, bo praca w restauracji pochłania tym paniom cały dzień aż do wieczora, to też nie bardzo to widzę... Ogromnym plusem jest odległość. To tylko 45 km.

Kraków... strasznie daleko, jak na moje możliwości psychiczne w tym przypadku:evil_lol: dlatego ogłoszenia robię w opcji "dolnośląskie", a nie "cały kraj"

a z Dziuńki dziś wyszło wraz z kałem stado tasiemców!!! Szczepienie poniedziałkowe pozostaje więc pod znakiem zapytania... Wszystkie domki muszą więc uzbroić się w cierpliwość, bo nie wydam bez szczepienia i przed upływem czasu po szczepieniu, koniecznym do stwierdzenia, że szczepionka nie zaszkodziła.

Posted

staraj się sprawdzać na czarnych kwiatkach potencjalne domy, bo niewysterylizowana astusia to nie lada gratka dla pseudo. ja pierwszą weryfikację robię za pomocy google: wbijam numer tel. w różnych postaciach: xxx-xxx-xxx potem xxxxxxxxx i na koniec xxx xxx xxx,:evil_lol::evil_lol: wpisuję adres mailowy w google w imię i nazwisko. nieraz już różne cuda dzięki temu wykryłam!:diabloti:

Posted

robię dokładnie to samo:diabloti: google, facebook, nasza klasa, itd.

warto też wpisywać z adresów email sam login, bo domeny można mieć różne:diabloti: pod warunkiem, że login jest wyjątkowy, bo jak ktoś ma "nowak" to i na wp i na o2 i innych Nowaków jak psów:diabloti:

Posted

diuna_wro napisał(a):
robię dokładnie to samo:diabloti: google, facebook, nasza klasa, itd.

warto też wpisywać z adresów email sam login, bo domeny można mieć różne:diabloti: pod warunkiem, że login jest wyjątkowy, bo jak ktoś ma "nowak" to i na wp i na o2 i innych Nowaków jak psów:diabloti:

co ja poradze ,tez nazywam sie Nowak

Posted

aha, no i dziś byłyśmy u weta. Pomimo zarobaczenia dostała szczepionkę. Nie możemy dłużej czekać, bo z Diunki wyrośnie dzikus. Musimy wyjść do ludzi i psów, za tydzień kolejne odrobaczenie, potem następne.

Posted

Korenia napisał(a):
Aż mnie zaciekawiłaś :evil_lol:

jesli będę miała kiedyś przyjemność poznać Cię osobiście, obiecuję, że przedstawię się także z nazwiska:)