ronja Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Hugo byl dziś u dr Garncarza - miał badanie serca wykonane przez żonę dr Gancarza - jest wszystko ok. Serce i wyniki krwi ma bardzo dobre. Doktor ustawił leczenie (krople i zastrzyki) na 2 tyg przed operacją. Operacja 15 lipca. Trzeba dać znać mu tylko, czy operowane ma być jedno oko czy dwa i czy wszczepiać mają soczewkę. Koszt to 20zł (badanie serca, fakturę wysyłam Myszy). Za wizytę dr Garncarz doliczy do operacji. Dojazd 40zł Quote
ronja Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 wklejam zalecenia dr Garncarza, żeby nie umknęło to nigdzie fakturę na 20zł już wysłałam Myszy, nie zrobiłam foto,więc nie wstawiam [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/190/35209878.jpg/][IMG]http://img190.imageshack.us/img190/3466/35209878.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/863/80150318.jpg/][IMG]http://img863.imageshack.us/img863/1962/80150318.jpg[/IMG][/URL] Hugo miał wczoraj rozwolnienie - sądzimy, że na tle nerwowym w związku z podróżą do dr Garncarza. dostał nifuroksazyd + głodówka. dziś jest ok. Quote
mysza 1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Ta faktura to gotówkowa, nic nie trzeba płacić tylko Wam zwrócić? Quote
mysza 1 Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='ronja']do zapłaty przelewem. doszły faktury?[/QUOTE] Jeszcze nie. Quote
ronja Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 wklejam fakturę z apteki za leki Hugusia przygotowujące do operacji [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/28/f64h.jpg/"][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/5172/f64h.jpg[/IMG][/URL] malo osób tu zagląda, w sumie tylko chyba my i Jola. ale podzielę się dobrymi wiadomościami - wczoraj Huguś pojechał do nowego domku na warszawskich Jelonkach. dziś dzwoniliśmy, jest wszystko dobrze, jest bardzo grzeczny, spokojny i załatwia się ładnie na spacerach. ogromnie się cieszę, że mu się udało (choć smuci mnie pusty kojec). powodzenia Huguś:kciuki: Quote
Ewa Marta Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 O pusty kojec się nie martw, za moment będzie w nim jakaś bida:-) A z nowego domku Hugusia berdzo się cieszę! To fajny psiak jest:-) Quote
jola_li Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 OKURCZĘ, ale wiadomość :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I podwójna, bo ja też mieszkam na Jelonkach :-)!!! A ja właśnie szykowałam bazarek dla niego ;-). Nic to, pójdzie na innego pieska Asif1 :-). Quote
ronja Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='jola_li']OKURCZĘ, ale wiadomość :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I podwójna, bo ja też mieszkam na Jelonkach :-)!!! A ja właśnie szykowałam bazarek dla niego ;-). Nic to, pójdzie na innego pieska Asif1 :-).[/QUOTE] to może gdzieś go spotkasz:) Huguś ze swoim panem mieszkają na Borowej Góry ps. bazarek się przyda, bo operację oczu Hugusia opłaca Asia, a to ogromny koszt Quote
jola_li Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='ronja']to może gdzieś go spotkasz:) Huguś ze swoim panem mieszkają na Borowej Góry[/QUOTE] Czyli 2 kroki ode mnie :-)! [QUOTE]ps. bazarek się przyda, bo operację oczu Hugusia opłaca Asia, a to ogromny koszt[/QUOTE] Aaaaa, to oczywiście zrobię :-)! Quote
*Gajowa* Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Ale super wiadomość :multi:!!! Bardzo się cieszę... bądź szczęśliwy w nowym domku Hugusiu. Oby naprawa oczek sie powiodła... trzymam kciuki. Quote
asiaf1 Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Hugo po ponad 1,5 roku w 3 hotelikach znalazł wreszcie dom. Dziś była u niego Ania i widziała go bardzo szczęśliwego, przybiegł do niej się połasić. Został wykąpany i wyczesany i wygląda super. nie ma z nim żadnych kłopotów, Pan jest nim oczarowany. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Quote
jola_li Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Zapraszam na bazarek dla Hugusia: [url]http://www.dogomania.pl/threads/210478-NIE-TYLKO-DLA-WARSZAWIAK%C3%93W-%29-na-operacj%C4%99-HUGO-do-11-lipca-godz.-19.00?p=17176985#post17176985[/url] Nie musicie od razu kupować - ale wpadnijcie pooglądać i pozachęcać :-)! Quote
ronja Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 u Hugusia wszystko ok. Bartek dzwonił. Z psim kolegą drugiego pana już razem jeżdzą windą i nawet raz się bawili w domu. Tylko Hugo ma rozwolnienie - być może przez chappi, który dostawał jako nagrodę za ćwiczenia. Bartek dał już nowemu panu instrukcję w sprawie sraczek. Quote
jola_li Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Rozglądam się za Hugusiem i mam nadzieję, że go kiedyś spotkam :-)! Quote
jola_li Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 [quote name='inga.mm']czy Hugo ma ds?[/QUOTE] Tak :-)! Ale jeszcze zbiera na operację oczu, która ma uchronić go przed ślepotą... Quote
inga.mm Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 no to nie można na niego robić bazarków. Tylko zbierać pieniądze od dobrych duszyczek. Quote
asiaf1 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Bardzo dziękujemy za informację. [quote name='inga.mm']no to nie można na niego robić bazarków. Tylko zbierać pieniądze od dobrych duszyczek.[/QUOTE] Quote
asiaf1 Posted August 10, 2012 Author Posted August 10, 2012 Dziś otrzymałam wiadomość, której się nie spodziewałam. Nie, ja nie zrozumiem tego nigdy. Jak dorośli ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni. 'Witaj, niestety muszę poinformować, że zamierzam oddać Huga komuś innemu. Minął rok, a mimo konsultacji z weterynarzami i stosowania różnych diet pies wciąż ma okresowe biegunki z krwią. Ja już się poddaje, pies wykańcza mnie nerwowo, a jego drogie karmy i lekarstwa finansowo. W niedziele pogadam z rodziną z 4 piętra którzy podobno planują wziąć psa z palucha, jednak muszę poinformować ich o jego problemach co może ich zniechęcić. Jeśli wiesz kto jeszcze mógłby być zainteresowany to daj znać. Pies nie nadaje się do mieszkania, chyba że będzie tam zawsze ktoś kto zdąży z nim wybiec na dwór. Pozdrawiam. " Quote
ronja Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 trochę to dziwnie brzmi - u nas nie miał w ogóle biegunek, krwi w kupie nie miał nigdy. nie pamiętam co jadł, ale dodatkowo przy kreonie ładnie przyswajał karmę i pod tym względem nie było problemów. Quote
mysza 1 Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 Jedna wielka załamka i nieodpowiedzialność. Pewnie pies się znudził i tyle, bo powód wymyślił niezwykły... Zamiast porządnie zbadac, oddać... Biedny Hugo, co z nim będzie :( Quote
asiaf1 Posted August 11, 2012 Author Posted August 11, 2012 Ronja czy w najgorszym przypadku, mógłby do Was wrócić/ Wiem, że teraz nie ma miejsc ale możecie wziąć go pod uwagę? [quote name='ronja']trochę to dziwnie brzmi - u nas nie miał w ogóle biegunek, krwi w kupie nie miał nigdy. nie pamiętam co jadł, ale dodatkowo przy kreonie ładnie przyswajał karmę i pod tym względem nie było problemów.[/QUOTE] Quote
ronja Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 na jesieni, jak już urodzę, będziemy robić dodatkowy boks w domu. wcześniej nie ma szans, byśmy mogli go przyjąć. Quote
Recommended Posts