Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

10/08/2012

To się Hugo nacieszył domem:-(. Ludźka beztroska nigdy nie przestanie mnie zadziwiać i przerażać. Z bezsilności mogę tylko płakać...

Hugo znów szuka domu.
Dziś otrzymałam informację od jego obecnego właściciela;
Witaj, niestety muszę poinformować, że zamierzam oddać Huga komuś innemu. Minął rok, a mimo konsultacji z weterynarzami i stosowania różnych diet pies wciąż ma okresowe biegunki z krwią.
Ja już się poddaje, pies wykańcza mnie nerwowo, a jego drogie karmy i lekarstwa finansowo. W niedziele pogadam z rodziną z 4 piętra którzy podobno planują wziąć psa z palucha, jednak muszę poinformować ich o jego problemach co może ich zniechęcić.
Jeśli wiesz kto jeszcze mógłby być zainteresowany to daj znać. Pies nie nadaje się do mieszkania, chyba że będzie tam zawsze ktoś kto zdąży z nim wybiec na dwór. Pozdrawiam.

"

Hugo to około 5 letni mix owczarka niemieckiego.
Został znaleziony na ulicy w Legionowie pod koniec stycznia 2010.
Miał trafić do schroniska w Chrcynnie, nie mogłam na to pozwolić.

Trafił do hoteliku w Rajszewie. Był tam przez kilka miesięcy (w międzyczasie musieliśmy jego i inne psy ewakuować z powodu powodzi, która nawiedziła hotel).
Obecnie przebywa w hoteliku u Gajowej.

Hugo chyba nigdy nie miał nikogo , kto pokazałby mu że człowiek może być przyjacielem. Chyba nie bardzo wiedział do czego ma ten człowiek służyć :shake:.
Sprawiał wrażenie wycofanego, jakby żyjącego we własnym świecie.

Wystarczy jednak, że ktoś się nim zainteresuje, pobędzie z nim dłużej wtedy i on zaczyna być zainteresowany człowiekiem.

Bardzo brakuje mu kogoś kto nauczyłby go zabawy, pogłaskał, przytulił.

W hoteliku u Gajowej powoli otwiera się na kontakt z człowiekiem.

Niestety oprócz tego, że wciąż szuka domu, w ciągu ostatnich kilku miesięcy schudł.
Miał robione badania krwi także w kierunku trzustki ale wszystko ma w normie a na wadze nie przybywa.

Chciałabym zrobić mu jeszcze usg ale to wszystko kosztuje :shake:

Miesięczny koszt jego utrzymania + karma to ok 650 PLN.

Proszę o pomoc w szukaniu mu domu i oczywiście pomoc finansową.

Hugo jest zaszczepiony i wykastrowany.

Edited by asiaf1
  • Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Ciotki za przybycie :-)
ogłoszenia robi mu beatka a ja allegro.
Może ktos by go wstawił ma jakieś formu owczarkowe bo on prawie jak owczarek :-)

Posted

asiaf1 napisał(a):
Dzięki Ciotki za przybycie :-)
ogłoszenia robi mu beatka a ja allegro.
Może ktos by go wstawił ma jakieś formu owczarkowe bo on prawie jak owczarek :-)

Tam się nic nie dzieje, niestety. Szkoda czasu.

Allegro najważniejsze chyba tylko zdjęcia ma jakieś niewyraźne ;)

Posted

Hugo się trochę ucywilizował, przede wszystkim stał się czyściochem i juz od dłuzszego czasu nie załatwia sie w kojcu. Na początku zdarzało sie mu narobić nawet do miski pomimo, ze jego kojec jest całkiem spory. Teraz ładnie wytrzymuje noc, w ciągu dnia wypuszczam go 5 razy . Bardzo mu zależy na ludzkim towarzystwie, chodzi tuż przy mnie i nawet próbuje bawić się
zabawkami ,a raczej ich resztkami bo są sami niszczyciele. Niestety zabawki gryzie i zjada co może być niebezpieczne.
Dla obcych ludzi odwiedzających jest bardzo miły, przytula się, nie ma w nim żadnej agresji ani lęku.
Ale najważniejsze dla Hugo jest żarcie... trudno postawić mu miskę, wyrywa ją z rąk - ja w każdym razie nie próbowałam
jej zabrać z jedzeniem .
Parę fotek z wczoraj

Posted

Fajny Hugo, grzecznie jechał samochodem, leżał spokojnie albo siedział. Bardzo się cieszył i merdał ogonem na widok przechodzących obok samochodu ludzi ;). Wydał mi się zrównoważony, nawet został chwilę sam w samochodzie i nic sobie z tego nie zrobił.
Na pewno je co popadnie, bo zwymiotował resztkami pomarańczowej piłki, jakąś gąbką albo czymś podobnym ;)

Ładnie chłopaczek pozuje ;) a jaka buda fajowa ;)