asiaf1 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 (edited) 10/08/2012 To się Hugo nacieszył domem:-(. Ludźka beztroska nigdy nie przestanie mnie zadziwiać i przerażać. Z bezsilności mogę tylko płakać... Hugo znów szuka domu. Dziś otrzymałam informację od jego obecnego właściciela; Witaj, niestety muszę poinformować, że zamierzam oddać Huga komuś innemu. Minął rok, a mimo konsultacji z weterynarzami i stosowania różnych diet pies wciąż ma okresowe biegunki z krwią. Ja już się poddaje, pies wykańcza mnie nerwowo, a jego drogie karmy i lekarstwa finansowo. W niedziele pogadam z rodziną z 4 piętra którzy podobno planują wziąć psa z palucha, jednak muszę poinformować ich o jego problemach co może ich zniechęcić. Jeśli wiesz kto jeszcze mógłby być zainteresowany to daj znać. Pies nie nadaje się do mieszkania, chyba że będzie tam zawsze ktoś kto zdąży z nim wybiec na dwór. Pozdrawiam. " Hugo to około 5 letni mix owczarka niemieckiego. Został znaleziony na ulicy w Legionowie pod koniec stycznia 2010. Miał trafić do schroniska w Chrcynnie, nie mogłam na to pozwolić. Trafił do hoteliku w Rajszewie. Był tam przez kilka miesięcy (w międzyczasie musieliśmy jego i inne psy ewakuować z powodu powodzi, która nawiedziła hotel). Obecnie przebywa w hoteliku u Gajowej. Hugo chyba nigdy nie miał nikogo , kto pokazałby mu że człowiek może być przyjacielem. Chyba nie bardzo wiedział do czego ma ten człowiek służyć :shake:. Sprawiał wrażenie wycofanego, jakby żyjącego we własnym świecie. Wystarczy jednak, że ktoś się nim zainteresuje, pobędzie z nim dłużej wtedy i on zaczyna być zainteresowany człowiekiem. Bardzo brakuje mu kogoś kto nauczyłby go zabawy, pogłaskał, przytulił. W hoteliku u Gajowej powoli otwiera się na kontakt z człowiekiem. Niestety oprócz tego, że wciąż szuka domu, w ciągu ostatnich kilku miesięcy schudł. Miał robione badania krwi także w kierunku trzustki ale wszystko ma w normie a na wadze nie przybywa. Chciałabym zrobić mu jeszcze usg ale to wszystko kosztuje :shake: Miesięczny koszt jego utrzymania + karma to ok 650 PLN. Proszę o pomoc w szukaniu mu domu i oczywiście pomoc finansową. Hugo jest zaszczepiony i wykastrowany. Edited August 10, 2012 by asiaf1 Quote
Ewa Marta Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Podrzucam i zapisuję. Piękny z niego onek:-) Quote
mysza 1 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 A Hugo w końcu u Gajowej czy nie? Już mi się miesza. Edit: już doczytałam ;) że tak. Dobrze. Ogłoszenia ma? Tekst jakiś jest? Quote
asiaf1 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Dzięki Ciotki za przybycie :-) ogłoszenia robi mu beatka a ja allegro. Może ktos by go wstawił ma jakieś formu owczarkowe bo on prawie jak owczarek :-) Quote
mysza 1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 asiaf1 napisał(a):Dzięki Ciotki za przybycie :-) ogłoszenia robi mu beatka a ja allegro. Może ktos by go wstawił ma jakieś formu owczarkowe bo on prawie jak owczarek :-) Tam się nic nie dzieje, niestety. Szkoda czasu. Allegro najważniejsze chyba tylko zdjęcia ma jakieś niewyraźne ;) Quote
mysza 1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Ewa Marta napisał(a):W górę Huguś:-) Jedno jest pewne, imię ma piękne... :( Quote
asiaf1 Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [FONT=Times New Roman]Zapraszamy na bazarek[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/195702-AUDIOBOOKI-PŁYTY-DVD-np-Autor-Widmo-Świnka-Pepa-do-14.11.10-g.20.00-na-psiaki-asif1[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/195641-Pluszowy-mops-buldożek-książki-o-winie-atlasy-opaski-dla-dzieci-na-psy-asif1-12.11.10[/FONT] Quote
jola_li Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 W tym miesiącu u mnie krucho, ale obiecuję, że w grudniu będę pamiętać o Hugo! Quote
asiaf1 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Hugo jest na karmie dla trzustkowców, podobno jest troche lepiej. Quote
jola_li Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Witaj, Huguś - niedługo podratuję cię choć paroma grosikami... Quote
*Gajowa* Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Hugo się trochę ucywilizował, przede wszystkim stał się czyściochem i juz od dłuzszego czasu nie załatwia sie w kojcu. Na początku zdarzało sie mu narobić nawet do miski pomimo, ze jego kojec jest całkiem spory. Teraz ładnie wytrzymuje noc, w ciągu dnia wypuszczam go 5 razy . Bardzo mu zależy na ludzkim towarzystwie, chodzi tuż przy mnie i nawet próbuje bawić się zabawkami ,a raczej ich resztkami bo są sami niszczyciele. Niestety zabawki gryzie i zjada co może być niebezpieczne. Dla obcych ludzi odwiedzających jest bardzo miły, przytula się, nie ma w nim żadnej agresji ani lęku. Ale najważniejsze dla Hugo jest żarcie... trudno postawić mu miskę, wyrywa ją z rąk - ja w każdym razie nie próbowałam jej zabrać z jedzeniem . Parę fotek z wczoraj Quote
asiaf1 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 wydaje mi się, że trochę przytył? i ładnie Gajowa go wyczesała :-) Quote
jola_li Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Zaglądam do Hugusia z "zaprzyjaźnionego" komputera, bo mój definitywnie odmówił współpracy :-(. Jak go reanimują zajrzę z "załącznikiem " ;-). Quote
mysza 1 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Fajny Hugo, grzecznie jechał samochodem, leżał spokojnie albo siedział. Bardzo się cieszył i merdał ogonem na widok przechodzących obok samochodu ludzi ;). Wydał mi się zrównoważony, nawet został chwilę sam w samochodzie i nic sobie z tego nie zrobił. Na pewno je co popadnie, bo zwymiotował resztkami pomarańczowej piłki, jakąś gąbką albo czymś podobnym ;) Ładnie chłopaczek pozuje ;) a jaka buda fajowa ;) Quote
Recommended Posts