Evelina Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [quote name='domispeed']Dzięki chociaż jeden post pozytywny. THX NATASZA[/QUOTE]Nie licz jednak, ze na Dogo dostaniesz pomoc przy powiekszaniu ilosci kundli :p Pod tym wzgledem, do czasu zmiany pogladow, masz tu przechlapane :shake: Quote
anuleq Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [quote name='natasza']Wiesz,ja myślę,że to sie nie wyklucza. Jesli domispeed chce kupić psa za pare miesiecy czy później to również moze nie chcieć po niego jechać daleko.Moze sobie przez ten czas zapoznawać sie do woli z hodowlami,które znajdzie w Malopolsce.[/QUOTE] Ale on zaznacza że w ogole nie chce kupic takiego psa, poza tym odezwal sie do mnie na GG i że za 5 lat. Wybacz ale kto szuka hodowli z wyprzedzeniem 5cioletnim? Quote
natasza Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Tak szczerze mówiac to nie wiem czemu sprawa zakupu goldena przez domispeed jest tak ekscytująca dla Was -czy kupi pieska teraz czy za 5 lat -co to zmieni?Nie jest to czyn który należy piętnować jak sądzę.A że raz napisał ze chce kupić a potem napadnięty się z tego wycofał -to nawet trochę rozumiem.Nikt nie lubi być wiecznie krytykowany i zrobił to pewnie dlaświętego spokoju. A jesli chodzi o szukanie z wyprzedzeniem -ja akurat hodowlę z ktorej wzięłam mojego kota znalazłam 4 lata temu.A kota przywiozłam w lutym.Więc się zdarza. Quote
Kila Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 dobrze a chcialas rozmnarzac suke niehodowlana? kupilas juz dla niej i szczeniakow kosz? moze jakis znajomy ma tez goldena to kolejny interes bedzie... kolejny sprzedawca na allegro... kolejne wystawione szczeniaki po rodzicach z rodowodem beda... ale szczeniaki bez rodowodu... jak jest taki dobry niech przygarnie ze schroniska psa... Quote
natasza Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 [quote name='Kila']dobrze a chcialas rozmnarzac suke niehodowlana? kupilas juz dla niej i szczeniakow kosz? moze jakis znajomy ma tez goldena to kolejny interes bedzie... kolejny sprzedawca na allegro... kolejne wystawione szczeniaki po rodzicach z rodowodem beda... ale szczeniaki bez rodowodu... jak jest taki dobry niech przygarnie ze schroniska psa...[/quote] Dla jasnosci -nie popieram rozmnazania psów bez uprawnień -co zreszta mozesz przeczytać w postach w tematach załozonych przez domispeed.Uwazam jednak,ze jesli chce się kogoś przekonać do swoich argumentów to najlepiej spokojnie i rzeczowo a nie tropić kazde słowo i kazdy ruch i atakować masowo. Quote
Kila Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 ech a sprobuj spokojnie taka osobe przekonac... jezeli sie liczy tylko $ to nie przekonasz tak samo ciezko jak sie uprze na szczeniaki... po co ma "produkowac" kolejne kundelki skoro jest ich wystarczajaco duzo w schroniskach? szczeniaki tez do schronisk trafiaja... chce szczeniaka niech wezmie ze schroniska skoro rodowod u szczeniaka jest dla niego nie wazny... ale widac wazny rodowod rodzica a pozniej takie osoby na allegro pisze ze rodzice z rodowodem (co moga czasami udokumentowac ale zwykla osoba juz nie sprawdzi czy suka hodowlana a ojciec reproduktor) i wymyslaja dlaczego to szczeniak nie ma rodowodu... bo ostatni w miocie, bo nie wykupil, bo costam, costam... z wlasnego doswiadczenia wiem bo sie takich osob pytalem czemu szczeniak "rodowodowy" (wedlug nich) bez mozliwosci wyrobienia rodowodu... chcesz sie przekonac jakie rzeczy wymyslaja popytaj sie osob sprzedajacych takie szczeniaki... ksiazke mozna napisac... Quote
anuleq Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [quote name='Kila'] chcesz sie przekonac jakie rzeczy wymyslaja popytaj sie osob sprzedajacych takie szczeniaki... ksiazke mozna napisac...[/quote] Ba! Wtedy bylby wiekszy zysk niz na szczeniakach ;) A teraz Kila bierz psa (ew. małążonke) i do lozka!:diabloti: Quote
domispeed Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Znowu ja. Zdaje się że niebęde odwiedzał tego forum juz. Człowiek chce się czegos dowiedziewć ( bo ja akurat niebyłem doinformowany i dlatego te tematy pisałem) a tu wszyscy gradem strzał!! Co jest?? skąd mogłem wiedziec??niekażdy jest tak idealny jak wy i niekażdy wie o hodowli psów wiele. Niesądzicie?? ŻADNEGO GOLDENA NIE KUPUJE, MOJEJ SUCE DO SZCZENIĄT DO NARAZIE DALEKO I W ŻADNYM WYPADKU NIE CHODZI [B][I][U]KILA[/U][/I][/B] O PIENIĄDZE!! SKĄD WOGÓLE TAKIE PODEJŻENIE. Ktoś kiedyś powiedział: ,,kto pyta nie błądzi". Po waszych odpowiedziach i krytykach te piękne słowa niemaja sensu!! Ba. Kto jest niedoinformowany niech nie zadaje pytań odnośnie hodowli psów bo to nic nie da. Quote
Evelina Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [B]Domispeed[/B], znasz pewnie pojecie wywiadu srodowiskowego :evil_lol: Nasze pytania kierowane do Ciebie czy sledzenie Twych wpisow na Dogo maja na celu przeprowadzenie takiego wywiadu. Chcesz czy nie, nikt NOWY na forum tego nie uniknie. :cool3: Niespojnosc wypowiedzi piszacego powoduje, ze "brzydkie" podejrzenia natychmiast daja o sobie znac :p Quote
Kila Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=11789"]domispeed[/URL] to dlaczego chcesz zeby twoja suczka urodzila kundelki? jest ich na prawde bardzo wiele w schroniskach lepiej zrobisz zabierajac stamtad jakiegos... Quote
nathaniel Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Dajcie mu już spokój, narazie to on się zastanawia, mam cichą nadzieje, że hodowlankę zrobi, lepiej żeby na DGM został, zawsze można spokojnie, a tak chlopak/facet denerwuje sie, a to pozytywnemu myśleniu/zmienieniu poglądów nei sprzyja, Quote
anuleq Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [quote name='nathaniel']Dajcie mu już spokój, narazie to on się zastanawia, mam cichą nadzieje, że hodowlankę zrobi, lepiej żeby na DGM został, zawsze można spokojnie, a tak chlopak/facet denerwuje sie, a to pozytywnemu myśleniu/zmienieniu poglądów nei sprzyja,[/QUOTE] Przeczytalam jego posty, jeszcze 4 lipca chcial w lutym pokryc swoja sunie bez wyrabiania jej suki hodowlanej. Szybko zmienne poglady - brak przemyslen. Quote
domispeed Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 NIE. Niebęde sie juz denerwował i odpowiem do Ciebie KILA: [B][U]Niechce żeby moja suka urodziła kundelki![/U][/B] Wystarczy?? ile jeszcze mozna o tym mówić?? Quote
Kila Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 5 dni temu jeszcze chciales... [quote name='domispeed']Witam. Napisałem to pytanie ,,na przyszłość" ponieważ mam 1,5 roczną sukę z metryką. Jest to owczarek niemiecki. [U]Niebędzie to napewno suka hodowlana[/U]. [U]Jednakże jej partnerem bedzie dobry samiec[/U]. Chciałbym ją dopuścic około lutego, więc będzie miała wtedy ponad 2 lata. To dobry wiek na pierwszy poród prawda?? Proszę o odpowiedz na moje pytania:) Z góry dziękuję :)[/quote] moze nie rozumiesz tego ze jezeli oboje rodzice szczeniakow nie maja statusu hodowlanego to ich szczenieta to zwykle kundelki... i nawet jezeli rodzice maja rodowod nic to nie zmienia... tak samo szybko zmieniales zdanie odnosnie goldenka... Quote
domispeed Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Co znowu KILA?? Zmieniłem zdanie na temat goldenka?? A powiedziałem kiedykolwiek że go juz kupuje?? NIEKUPUJE NARAZIE!! Nie wspominałem nic poza tym że goldeny to piękne i miłe oraz pogodne psy. Nic więcej!! Więc według Ciebie niemoge też nic wspominac o innych rasach tak?? Ty pewnie nie myślisz na przyszłość więc dlatego to piszesz. Ja jednak jestem osobą która wyprzedza czasem troche do przodu kilka sytułacji. Poza tym mam 15 lat więc i tak niemoge mieć jeszcze całkiem własnego psa. W odpowiednim wieku wybiore rase która będzie dla mnie najodpowiedniejsza, więc dlatego pytam. Przecież wszyscy apelują żeby niekupować psa pod wpływem emocjii i chwili (WIEM TO). Zbieram powoli informacje na temat różnych ras. Quote
nathaniel Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [quote name='domispeed']Co znowu KILA?? Zmieniłem zdanie na temat goldenka?? A powiedziałem kiedykolwiek że go juz kupuje?? NIEKUPUJE NARAZIE!! Nie wspominałem nic poza tym że goldeny to piękne i miłe oraz pogodne psy. Nic więcej!! Więc według Ciebie niemoge też nic wspominac o innych rasach tak?? Ty pewnie nie myślisz na przyszłość więc dlatego to piszesz. Ja jednak jestem osobą która wyprzedza czasem troche do przodu kilka sytułacji. Poza tym mam 15 lat więc i tak niemoge mieć jeszcze całkiem własnego psa. W odpowiednim wieku wybiore rase która będzie dla mnie najodpowiedniejsza, więc dlatego pytam. Przecież wszyscy apelują żeby niekupować psa pod wpływem emocjii i chwili (WIEM TO). Zbieram powoli informacje na temat różnych ras.[/quote] Mogę się o coś zapytać? Masz 15 lat tak? Kto będzie szukał, sprawdzał potencjalnych właścicieli szczeniaków po twojej suczce-załóżmy że hodowlanke zrobisz ;) Jak będzie z odpowiednią karmą, socjalizacją szczeniąt? Pytam się, bo moi rodzice za chiny nie pozwolili by mi decydowac o tym czy jakis pies ma przyjsc na swiat czy nie, sama bałabym się , że spartaczyłabnym robotę, zreszta jakoś nie widze się w powoływaniu psów na świat. Quote
Paulina87 Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 Masz 15 lat i chciałeś się brać za rozmnażanie Twojej suczki :crazyeye: . Jeżeli kochasz swoją sunię to zrób jej spokojnie hodowlankę i dopiero pomyśl o szczeniakach albo ją wysterylizuj. Takie będzie najlepsze rozwiązanie, nie ma co rozmnazać psa na siłę. Quote
domispeed Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 [B][U]JA NIECHCE ROZMNARZAĆ MOJEJ SUKI ROXI !! [/U][/B]Więcej tego niebęde powtarzał Quote
Paulina87 Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 To po co tak pisałeś, zbudowałeś kosz? Czyżbyś zmienił zdanie? :cool3: Quote
domispeed Posted July 9, 2006 Author Posted July 9, 2006 Powtarzam!! [B][U]NIE CHCE ROZMNAŻAĆ MOJEJ SUKI ROXI!! CZY TO JUŻ JASNE??[/U][/B] NO LUDZIE!! Zadałem pytanie, już wiem o co chodzi i nie czepiajcie się juz tak. Dajcie spokuj. Quote
Huskuś Posted July 9, 2006 Posted July 9, 2006 [quote name='anuleq']Ale on zaznacza że w ogole nie chce kupic takiego psa, poza tym odezwal sie do mnie na GG i że za 5 lat. Wybacz ale kto szuka hodowli z wyprzedzeniem 5cioletnim?[/quote] :evil_lol: Ja nie szukałam z wyprzedzeniem 5-cioletnim. Ale jak zaczęłam szukać miotu i hodowli w 2000 roku, to szczeniaka kupiłam w styczniu 2003. :lol: Szukanie zajęło mi 2,5 roku. Więc już nic mnie nie zdziwi. :shake: Tyle, że ja obszukiwałam Europę i Stany. Pozdrawiam Hania Quote
anuleq Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 [quote name='Huskuś']:evil_lol: Ja nie szukałam z wyprzedzeniem 5-cioletnim. Ale jak zaczęłam szukać miotu i hodowli w 2000 roku, to szczeniaka kupiłam w styczniu 2003. :lol: Szukanie zajęło mi 2,5 roku. Więc już nic mnie nie zdziwi. :shake: Tyle, że ja obszukiwałam Europę i Stany. Pozdrawiam Hania[/quote] Ło jezu, u mnie najwiecej czasu zajelo namawianie mnie (Kila chcial, ja podchodzilam sceptycznie) na Husky'ego. Cale 2 lata. Mielismy kilka hodowli i kilka pseudohodowli pod "reka", ale zdecydowalismy sie na psiaka ze Śląska (z rodowodem), zobaczymy co z tego wyrosnie :) Quote
Recommended Posts