Jump to content
Dogomania

Schronisko w *RADOMIU* setki wpatrzonych w kraty oczu czeka na pomoc!

Recommended Posts

Posted

Monday napisał(a):
Jacek, mogłeś sie z panią umówić na obejrzenie maluchów - bo jak zobaczy to pokocha i będzie czekać. A w tej chwili to jej jest zupełnie obojętne jakiego psa weźmie. Pełno ogłoszeń ze szczeniakami.
A co mówią weci? Kiedy można szczylka od matki odłączyć? Im szybciej będziemy im szukać domu tym lepiej - bo czasu za dużo nie ma.

Mamusia musi dostać imię i mnóstwo ładnych zdjęć - ją będzie najtrudniej wyadoptować bo to dorosła suńka, nie piękny pulchny szczenior!!!

Pani jest z Radomia i raczej była zdecydowana na naszego pieska. Nie wiem, jak weci, ale ogólnie mówi się, że psy powinny mieć ok. 5 tygodni, zanim się je od matki odstawi. Jutro narobię zdjęć, może suńka ma tam już jakieś imię - dowiem się.

O sterylce już rozmawiałem, będzie zrobiona.

Monday napisał(a):

Mamusia musi dostać imię i mnóstwo ładnych zdjęć - ją będzie najtrudniej wyadoptować bo to dorosła suńka, nie piękny pulchny szczenior!!!

...mamusia ma teraz dużo wielkich cycków, trudno będzie o ładne zdjęcia... :lol::lol::lol:

Posted

wiking042 napisał(a):

...mamusia ma teraz dużo wielkich cycków, trudno będzie o ładne zdjęcia... :lol::lol::lol:

lilith da radę - już widziałam jakie cuda te jej fotki....;) Ujmie suńkę tak, że nie będzie za bardzo widać jej niekorzystnych cech. A za jakiś czas te sutki się zmniejszą - będzie ok.

Posted

Miałem kolejny tel. z Radomia. Dzwonił pan. Umówiłem się na jutro na tel. Jeśli da się to zorganizować spotkamy się już jutro albo w Pankracym, albo u lilith na działce.

Zajrzyjcie na wątek Dejzi. Strasznie tam cicho... Potrzebny jest transport do Wrocławia...
http://www.dogomania.pl/threads/205238-Pom%C3%B3%C5%BC-mi-wyj%C5%9B%C4%87-z-wi%C4%99zienia-tutaj-jest-strasznie...-Dejzi-vel-Mi%C5%9Bka

Posted

WOŁOMIN
http://www.dogomania.pl/threads/123513-Bite-g%C5%82odzone..-ostatnia-szansa-Klemb%C3%B3w-k.Wo%C5%82omina-potrzebni-wolontariusze

[mazowieckie] Baffi2
[mazowieckie] Neigh
[mazowieckie] qeram
[mazowieckie] malagos
[mazowieckie] Aarionne (Tylko w bardzo pilnych sytuacjach)
[mazowieckie] Jo37
[mazowieckie] lavinia
[mazowieckie] Kostek
[mazowieckie] shirrrapeira
[mazowieckie] nadzieja
[mazowieckie] GrubbaRybba (Warszawa, Tomaszów Maz i okolice)
[mazowieckie] Ziutabenia
[mazowieckie] laura1108
[mazowieckie] magdyska25 (mogę pomóc w Warszawie)
[mazowieckie] shantara
[mazowieckie] marlenka
[mazowieckie] teapot
[mazowieckie] agata-air (Ĺťyrardów)
[mazowieckie] Bazyliah (kontrole przed i poadopcyjne, Zielonka, Ząbki, Marki i okolice)
[mazowieckie] Angie:)
[mazowieckie] abrakadabra3000
[mazowieckie] Wyjątek (Warszawa i okolice)
[mazowieckie] Sylwia K
[mazowieckie] Indy
[mazowieckie] Erazm
[mazowieckie] yumanji
[mazowieckie] kasiaNDM
[mazowieckie] Orpha
[mazowieckie] Ewa i flatki
[mazowieckie] Cekinka13*
[mazowieckie] mru (najchetniej Ursynów/Mokotów/Centrum, ew. okolice Piaseczna/Konstancina)
[mazowieckie] TYGRYS-ica. (Warszawa (najlepiej Mokotów) oraz Węgrów i okolice ale możemy się dogadać :))
[mazowieckie] sleepingbyday
[malopolskie] alfabia (Płock/okolice Wyszogrodu)
[mazowieckie] Daka
[mazowieckie] Madallena
[mazowieckie] Negri_2008
[mazowieckie] bebcik
[mazowieckie] AnkaRa
[mazowieckie] obraczus87
[mazowieckie] koosiek
[mazowieckie] morisowa
[mazowieckie] Aga-33-76 (Ząbki, Zielonka, Wołomin, Kobyłka)
[mazowieckie] jamajka860 (na terenie Warszawy mogłabym pomóc przy wizytach adpocyjnych)
[mazowieckie] kinia1984 (na terenie powiatu wołomińskiego (kobylka, zielonka, ząbki, duczki, radzymin itd.))
[mazowieckie] Andzike (Warszawa (mokotów, ochota, ursynów - raczej lewa strona Warszawy))
[mazowieckie] meganka5
[mazowieckie] Agmarek (na terenie otwocka )
[mazowieckie] _Goldenek2
[mazowieckie] 1qaz (Warszawa, okolice Brodnicy)
[mazowieckie] parykPdZ
[mazowieckie] szalej
[mazowieckie] dorota3005_1976
[mazowieckie] marerka
[mazowieckie] Doti (woj. mazowieckie)
[mazowieckie] agulka2212
[mazowieckie] łolkiee (sochaczew i tylko )
[mazowieckie] Atomowka (Na terenie całej Wawy, już robiłam wizyty)

Posted

[quote name='anita_happy']WOŁOMIN
http://www.dogomania.pl/threads/123513-Bite-g%C5%82odzone..-ostatnia-szansa-Klemb%C3%B3w-k.Wo%C5%82omina-potrzebni-wolontariusze

[mazowieckie] Baffi2
[mazowieckie] Neigh
[mazowieckie] qeram
[mazowieckie] malagos
[mazowieckie] Aarionne (Tylko w bardzo pilnych sytuacjach)
[mazowieckie] Jo37
[mazowieckie] lavinia
[mazowieckie] Kostek
[mazowieckie] shirrrapeira
[mazowieckie] nadzieja
[mazowieckie] GrubbaRybba (Warszawa, Tomaszów Maz i okolice)
[mazowieckie] Ziutabenia
[mazowieckie] laura1108
[mazowieckie] magdyska25 (mogę pomóc w Warszawie)
[mazowieckie] shantara
[mazowieckie] marlenka
[mazowieckie] teapot
[mazowieckie] agata-air (Ĺťyrardów)
[mazowieckie] Bazyliah (kontrole przed i poadopcyjne, Zielonka, Ząbki, Marki i okolice)
[mazowieckie] Angie:)
[mazowieckie] abrakadabra3000
[mazowieckie] Wyjątek (Warszawa i okolice)
[mazowieckie] Sylwia K
[mazowieckie] Indy
[mazowieckie] Erazm
[mazowieckie] yumanji
[mazowieckie] kasiaNDM
[mazowieckie] Orpha
[mazowieckie] Ewa i flatki
[mazowieckie] Cekinka13*
[mazowieckie] mru (najchetniej Ursynów/Mokotów/Centrum, ew. okolice Piaseczna/Konstancina)
[mazowieckie] TYGRYS-ica. (Warszawa (najlepiej Mokotów) oraz Węgrów i okolice ale możemy się dogadać :))
[mazowieckie] sleepingbyday
[malopolskie] alfabia (Płock/okolice Wyszogrodu)
[mazowieckie] Daka
[mazowieckie] Madallena
[mazowieckie] Negri_2008
[mazowieckie] bebcik
[mazowieckie] AnkaRa
[mazowieckie] obraczus87
[mazowieckie] koosiek
[mazowieckie] morisowa
[mazowieckie] Aga-33-76 (Ząbki, Zielonka, Wołomin, Kobyłka)
[mazowieckie] jamajka860 (na terenie Warszawy mogłabym pomóc przy wizytach adpocyjnych)
[mazowieckie] kinia1984 (na terenie powiatu wołomińskiego (kobylka, zielonka, ząbki, duczki, radzymin itd.))
[mazowieckie] Andzike (Warszawa (mokotów, ochota, ursynów - raczej lewa strona Warszawy))
[mazowieckie] meganka5
[mazowieckie] Agmarek (na terenie otwocka )
[mazowieckie] _Goldenek2
[mazowieckie] 1qaz (Warszawa, okolice Brodnicy)
[mazowieckie] parykPdZ
[mazowieckie] szalej
[mazowieckie] dorota3005_1976
[mazowieckie] marerka
[mazowieckie] Doti (woj. mazowieckie)
[mazowieckie] agulka2212
[mazowieckie] łolkiee (sochaczew i tylko )
[mazowieckie] Atomowka (Na terenie całej Wawy, już robiłam wizyty)

dzięki Anita :) zaraz będę pisać...

Posted

to ja czekam na nowe foty....
poogłaszam towarzystwo!!!!
Nie zapomnijcie podać czy suka czy pies!!!

A jak maluchy schroniskowe??? Kinga, miałaś zobaczyć czy ta biała jeszcze była.

A czy o Dzikuskę telefonów nie było????
Ma dość duże zainteresowanie...

Posted

u mnie (podobno) od kilku dni błąka się owczarek niem. i jakiś biały, puchaty, duży misiek, czyli na pewno nowe! u mnie na wakacje ZAWSZE są podrzutki...masakra

tego owczarka spotkałam..., o 8.30 kręcił się na przystanku..., a jak wracałam z miasta koło 11.30 leżał na trawie...

wstępnie go obejrzałam - chudy, ale nie zagłodzony, dużo zielonej ropy przy oku, w środku ucha i pod nim zielona ropa...być może ma problemy ze stawami, bo jak sypnęłam mu jeść, to jadł na stojąco, a później na leżąco...
BARDZO ŁAGODNY, wywrócił się na plecy po dłuższym kontakcie, spokojny, na moje oko może mieć z 4-6 lat (tak porównałam z moim Bubkiem, który ma 6,5 roku i owczarek miał trochę ładniejsze i bielsze zęby)...

Zadzwoniłam do schronu i całe szczęście zabrali go...tam będzie bezpieczny i najedzony...mam nadzieję, że szybko go wyadoptuje...na podwórko idealny, do spania w budzie...

wygląda jak Kłapouchy z "Kubusia Puchatka" :D

Posted

Pieski Radom/Wierzbica już u Lilith27. Pieski i mama są odrobaczone i zabezpieczone przed kleszczami. Za dwa tygodnie druga wizyta u lekarza i szczepienia. Lilith jutro zrobi zdjęcia. A to tylko mała próbka z telefonu.

Już u lilith27: wrażeń było co niemiara, padamy...

:lol::lol::lol:

Posted

wiking042 napisał(a):
Pieski Radom/Wierzbica już u Lilith27. Pieski i mama są odrobaczone i zabezpieczone przed kleszczami. Za dwa tygodnie druga wizyta u lekarza i szczepienia. Lilith jutro zrobi zdjęcia. A to tylko mała próbka z telefonu.

Już u lilith27: wrażeń było co niemiara, padamy...

:lol::lol::lol:

Wiking zadzwońcie do mnie - Ty albo Lilith...
już rozmawiałam z Monday, mówię o co chodzi. Mianowicie nasz Peper od początku pięknie wcinał karmę Royal Canin Pediatric Starter Small Dog :P miałyśmy próbki. Dostrota zamówiła dla malucha więc worek 1,5kg - są to maleńkie ziarenka dla bobasów, którym zębolki dopiero wychodzą - do 2 miesiąca... maluchy nie mają problemu nawet w przypadku kiedy karmy nie pogryzą - przeznaczona też dla suk w trakcie laktacji. Przyszła zamówiona karma i 2 taki sam worek gratis - Peper nie zje tego wszystkiego bo najzwyczajniej zdąży już wyrosnąć więc Dostrota zdecydowała tę karmę przekazać dla Wierzbickich maluszków (karma jest u mnie)
Ja jutro pracuję cały dzień, ale jeśli moglibyście tę karmę odebrać wieczorem ok. 20 lub w poniedziałek popołudniu to podaję numer 515828392

Posted

Dzięki, super, dzwonię jutro, i jak się umówimy, to po 20. przyjeżdżam po karmę. Mam nadzieję, że nie do Torunia??? :evil_lol::lol:

Lilith, jeśli będziesz w domu, mogę Ci od razu podrzucić. Zadzwonię.

Posted

czyli rozumiem, że jest ich 5? zatem dostaną karme i 5 Royalowych książeczek zdrowia :) wszystko w pakiecie :) :) :) No i nie Toruń ;) po prostu Gołębiów - zdzwonimy się jutro ;)