Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SZUKAMY DOMU DLA CWANIAKA.

MAŁY PIESEK W TYPIE SHI TZU- CWANIAK SZUKA DOMU .

WRÓCIŁ Z ADOPCJI,WŁAŚCIWIE NIE WIADOMO DLACZEGO.

Pani najpierw się nim zachwycała, potem się bała bo na nią warczy, potem dostała alergi na psa i oddała go nazad do azylu.

Pies to nie zabawka to istota która ma uczucia i jego małe serduszko płacze.
Dlatego szukamy odpowiedzialnego człowieka, który zaufa Cwaniakowi ,a on zaufa jemu.
<B>

Piesek jest grzeczny, w kąpieli stoi i nawet nie drgnie czesać też się pozwala cierpliwie czeka i nawet nie warknie, ładnie chodzi na smyczy jeśli ma potrzebę pokazuje to kreci się koło drzwi. Ogólnie jest grzeczny drobny problem jest z łóżkiem nie słuchał jak mu kazano zejść warczał . Ogólnie jest spokojny dużo śpi jak chce się bawić przynosi piłkę, jak chodzi o jedzenie nie jest wybredny je wszystko. Jak chodzi o psy zauważyłam że zależy jaki pies niektóre ignoruje a inne by zjadł jak by mógł. Jest piękny i kochany, gorąco wita wszystkich którzy wchodzą do domu. Proszę pomóżcie znaleźć mu dobry dom... / tak pisała pani która go oddała/.

</B>
[FONT=Times New Roman]Cwaniak broni przwileju spania na łóżku, próby ściągnięcia czy choćby przesunięcia go na łóżku kończyły się warczeniem.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Z pewnością jest psem domowym, sygnalizuje potrzebę wyjścia za potrzebą, na spacerze ładnie chodzi na smyczy, ale wykazuje agresję wobec innych psów(samców) chociaż nie do każdego, w domu uwielbia się bawić piłeczką, jest przyzwyczajony do zabiegów pielęgnacyjnych, bez problemu dał się wykąpać i wyczesać, jest przyjacielski w stosunku do osób, gości które przychodzą do domu. To takie obserwacje z tych kilku dni pobytu w nowym domu. Pragnę podkreślić, że Cwaniak nie jest psem agresywnym, ale na pewno wymaga pracy i konsekwencji ze strony nowego właściciela.lepiej dla tego psa będzie jeśli poczeka dłużej na nowy dom, który sobie z nim poradzi, niż pójdzie do adopcji szybko i jeszcze szybciej z niej wróci.[/FONT]
http://picasaweb.google.com/116410361292660381439/Cwaniak#
[FONT=Times New Roman]Oto zdjęcia Cwaniaka[/FONT]

Posted

Cwaniak potrzebuje osoby konsekwentnej z podstawową chociaż wiedzą nt wychowania psów! to psiak z charakterem jeśli prawdą w ogóle było to co pisała tamta osoba...

szkoda psiaka, ale lepiej że wrócił niż miałby się gdzieś poniewierać potem...

Posted

A moze go wrzucić też na kudłacze? Moze go ktoś wypatrzy? Tylko myślę, że byloby dobrze, żeby wychodził na szkolenia w soboty, to może być dla niego życiowa szansa. I spróbować uzgodnić w schronisku, żeby go nie wydawali pierwszej lepszej osobie.

Posted

abra64 tak jak pisałam Ci na PW w razie co skontaktujcie się z Iloną - ona na pewno pomoże go doprowadzić do porządku.
Wtedy trzeba porobić mu ładne zdjęcia i wsadzę go na stronę "KŚ" na pewno miałby duże szanse na dobry dom.
Jak pisałam na razie wziąć go nie możemy ale byłby w pierwszej kolejności - na pewno lepsze to niż nic.

Posted

Nie znam dokładnych szczegółów, ale Cwaniak ma jechać do Starachowic, do pani, która działa w jakiejś fundacji i chce go adoptować, jej córka studiuje weterynarię albo już jest weterynarzem, dom z ogrodem, pani świadoma że Cwaniak wracał z adopcji, jakie były powody, więc wg mnie nie brzmi to źle, w Starachowicach działa kilka dziewczyn z dogo więc myslę, że nie będzie problemu żeby sprawdzić jak się ma Cwaniak. Mam nadzieję, że Sylwia wejdzie i napisze więcej żeby rozwiać wątpliwości.

Posted

Aaaa to ta Pani była zainteresowana adopcją naszego Księcia shih- tzu.

Prowadziłam z nią korespondencję mailową - trudno mi powiedzieć co i jak - być może jest to bardzo dobry dom - nie wiem- byłyśmy umówione na telefon ale już nie zadzwoniła.

Posted

Mimo wszystko wolałabym żeby go jednak ta Pani zabrała ze schronu.
Może akurat miałby dobry dom - a jemu domu potrzeba jak najszybciej.