wiosna Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Kochani, pomocy!!!! Wczoraj, 19.10 z jednego ze schronisk zabraliśmy dwa psy - skrajnie zagłodzonego Milana i uwięzionego na budzie Milo, na którego z dołu polował wielki, agresywny kaukaz i drugi duży pies. RATUNKU, co się dzieje?! Milan jest w stanie krytycznym, słania się na nogach, nie ma nawet siły samodzielnie jeść. Na szczęście pochlipał troszkę wody, dziś jedzie do lecznicy. Będziemy oczywiście na bieżąco informować o jego stanie. Ma na głowie dużą, nieoczyszczoną ranę, zaropiałe oczy, wysięk z nosa, rany na całym ciele - zarówno od pogryzień, jak i odleżyny. Całe szczęście, że wyszedł na chwilę ze schroniskowej budy, bo niewiele brakowało, a zostałby niezauważony i szansa na życie przeszłaby obok niego niezauważona. Milo to młody, chudy psiak. Jego stan fizyczny nie jest na szczęście aż tak drastyczny, chociaż jest chudy, zaniedbany, z ranami, łupieżem i kołtunami. Milo był jednak w bezpośrednim zagrożeniu życia, pozostawienie go w kojcu choćby na chwilę dłużej groziło jego natychmiastowym zagryzieniem przez kilkukrotnie większe od niego, agresywnie nastawione psy. Milo także ma na ciele rany od pogryzień. Błagamy Państwa o wsparcie. Obydwa psy wymagają natychmiastowej pomocy, odżywienia i witamin, Milan leczenia i naprawdę dobrej karmy. Nasze serca są rozdarte. Koniecznośc wybrania pojedynczych psów w natłoku takiej tragedii jest niemożliwa do opisania, trudna, wywraca człowieka na lewą stronę i nie pozwala wrócić do normy. Pilnie potrzebujemy domów dla naszych podopieznych, aby móc pojechać tam i zabrać następne - te najsłabsze, te w depresji, chude, gryzione, głodne - jeśli doczekają... Datki dla Milana i Milo prosimy przekazywać na nasze konto: PKO BP 24 1020 2384 0000 9502 0095 0717 IBAN-PL, SWIFT-BPKOPLPW Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom ul. Żeromskiego 6 32-500 Chrzanów z dopiskiem "Milan i Milo" Milo: Bazarki na wagę złota! Bannerki i rozgłaszanie też konieczne!!! Quote
emilia2280 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jezzzzzzzzz. Cudem ocalone. Dwa. A ile nie doczekalo i nie doczeka ;((((((((((((( Quote
Piromanka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Masakra żeby psy w schroniskach były w takim stanie............ Quote
Piromanka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 emilia2280 napisał(a):Piro, Ty umiesz banerki robic? Ja nie umiem, ale cioteczka polubek jest w tym mistrzynią. Quote
wiosna Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Milan i Milo potrzebują pomocy, proszę, rozsyłajcie wątek! Milan ma zapalenie dróg oddechowych, smarka, kaszle, masakra ;( Quote
Ada-jeje Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Brak miejsc, rak do pomocy, nie pozwala na dalsze zabieranie psiakow, z kolejnej mordowni a bylo na juz do zabrania przynajmniej 20, jak nie wiecej, bo niektore byly pochowane w budach. :-( Quote
wiosna Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Niestety. Musimy powoli, po kawałku działać, chociaż oszaleć można od natłoku tragedii, nie wiadomo w co ręce włożyć. Porozsyłałam te, które było komu porozsyłać. Milan w domu, wykąpany i odpchlony, kości na kanapie przed kominkiem leżą, a reszta psów mu ustąpiła i na dywanie leżą wszystkie. Dzisiaj w końcu podniósł łeb na spacerze, nawet kilka kroków kłusem zrobił. Kaszle, dostaje zastrzyki i syrop, rany się jakoś goją po trochę, a w garnku gotuje się jego żarcie. Quote
agata51 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Matko jedyna!!! Zajrzę do skarbonki, może znajdę grosik. Quote
ulka 1108 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 k...a, gdzie jest takie schronisko, w tym cholernym, przeklętym kraju chyba nigdy się nic nie zmieni Quote
Bjuta Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Trzeba napaść na bank - ja już nie widzę innej opcji... Quote
Kapsel Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Tam był i tez bokser :-(:-(:-(:-( my w piątek już nie zdążyliśmy niestety :-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
agata51 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Milo na szorściaki trzeba wstawić - jak nic, zjawi się rita60. A Milana to nie wiem gdzie- dobek, ONek on ci jest? Kształtem przypomina wygłodzonego charta. Quote
Bjuta Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Posłałam dyszkę. Oj ciężko tą kasę wyczarowywać... :shake: Quote
wiosna Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Dziękuję Wam za obecność i wsparcie. Milan po kroplówkach, dopiero dziś zaczyna jeść, mam nadzieję, ze tym razem uda się mu to jedzenie strawić. Ale zrobił się żywszy, widać, że mu chęć do życia wraca. Milo u moich rodziców grzeczny, wykąpany już i bardzo miły, umówimy mu niedługo kastrację i sio do domu, nie ma co czekać. Nazwy schroniska narazie publicznie nie napiszę. Quote
Ada-jeje Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Mamy kilka wplat na Milan i Milo od dobrych duszyczek: Bjuta 10 zl. Beata H. z Wroclawia 200 zl.Adam R. z Wroclawia 100 zl. Izabela J. z Bobrowniki 30 zl. Eliza J. z Trzebini 25 zl. Niskie uklony w strone darczyncow. Quote
emilia2280 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Wspaniale. Przynajmniej dla tych biedaczków wspaniale... Quote
Ada-jeje Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 :loveu: Podziekowania dla pani Natali S. z Warszawy za wplate 15 zl. na ratowanie tej dwojki. Quote
Piromanka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Zachęcam do obejrzenia zdjęć z pierwszej strony wątku... Może to sprawi, ze zechcemy wspomóc... Quote
agata51 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Ja bym bardzo chciała, ale nie bardzo mogę. Może od stycznia. Quote
wiosna Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Agato, dziękuję, jesteś kochana! Miluś już utył, wygląda naprawdę zdrowo i całkiem ładnie, Jest jeszcze szczupły, ale kości się schowały i jakiś taki jest już normalniejszy. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła już umówić go na kastrację, a wtedy będziemy szukać domu. Milo, piies wciśnięty moim rodzicom też ma się świetnie, to mały wariat, energiczny, żywy i zwariowany. Od jakiegoś czasu sypia w misce na pranie, do którejś kiedyś się w nocy włamał i tak mu zostało :lol: Quote
Recommended Posts