Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Kostka brukowa... a jak jedziesz to czujesz sie jak na morzu :diabloti: Gora... dol.... gora.... dol.... opssssss WIELKA DZIURA PO PRAWEJ!!!! A do tego po dwa pasy ruchu w jedna strone, bez zadnych oznaczen :loveu:

Mnie rowniez nie trzeba bylo rarytasow, uwierz.... ale tu te najprostsze rzeczy to taki chlam ze... bueeee.

Poszukalabym pod stolami i pewnie w koncu bym Cie znalazla :evil_lol: Musialabym przerzucac te zwloki, bo tego tam pelno, ale pewnie dalabym rade :evil_lol:[/QUOTE]

Fajnie :loveu:

Pączki :diabloti:

Ja nie była bym pod stołem, ino twardo dawała bym radę i pokazała szwabom po czym poznać prawdziwego Polaka :diabloti:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Oczywiscie ze tak, do tego wszystkie zdjecia podpisze tustym rozowym, oczojebnym az milo napisem ze sa specjalnie dla cioci Agaci :loveu: :loveu: :loveu:

Kupe czasu sie na nim spedzilo i o dziwo, nadal nas tu ciagnie... kawal zycia zapisany jest na tych stronach... :)

Ha, rzucilo mi sie w oczy to przed chwilka :evil_lol:
[URL]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/156426_546836458665810_1575001610_n.jpg[/URL]

Zdziwilabys sie :shake: Nawet takie calkiem suche dziewczyny potrafia miec straszna skore na nogach. A ja biegam, rowerek codziennie, do tego pellingi i kremy i hooooya mi to daje :(

A dowcip wcale nie smieszny :mad: Nie dla kobiet :mad: Na pewno wymyslil go jakis mezczyzna troll :x[/QUOTE]

Już się nie mogę doczekać :loveu::loveu:

Dokładnie ;) Ja np. czasem mam taką fazę, że przeglądam sobie jakies stare fotki w naszej galerii ;) w kompie to się nie chce, za dużo tego i niewiadomo od czego zacząć, a tak to klikam sobie na jakas stronę w galerii i oglądam ;)

Haha dobre, cóż za patriotyzm bije od tych dziur :evil_lol:

To chyba w dużej mierze od sposobu odżywiania też zależy? Ja nie mam ochoty na taką walkę z wiatrakami, jak się komus nie podoba to niech nie patrzy :eviltong:

Śmieszny śmieszny :evil_lol: ja czasem lubię takie durne seksistowskie dowcipy :evil_lol:

Posted

Trzymamy kciuki za brata - będzie dobrze :glaszcze:
Moja kumpela z klasy właśnie też dzisiaj wyszła ze szpitala. Dwa tygodnie temu mieliśmy na WF-ie testy sprawnościowe i chyba przeforsowała, bo zasłabła :shake: Okazało się, że ma coś nie tak z sercem - kiedy byłam wraz z przyjaciółmi u niej w środę, nawet pokazywała nam, jak dziwnie jej bije serce. No i teraz czeka ją kadiolog w Kielcach. A że jest dla mnie jak siostra, to też się cholernie martwię :shake:
Pozostaje tylko trzymać kciuki i wierzyć, że wszystko będzie ok.

Posted (edited)

No i ja znów wpadam po przerwie i nie ma szans, by nadrobić zaległości! Gaduły! ;)
Co do brata, mam nadzieję, że będzie dobrze! I znam tą więź między rodzeństwem, choć ja z moimi braćmi musiałam się tak naprawdę rozstać, żeby zrozumieć jak bardzo jesteśmy sobie potrzebni. Oni są starsi ode mnie, też troszkę czasu potrzebowali, by widzieć we mnie nie tylko dzieciaka. A co do kwestii zdrowotnych, pilnuj tam brata, bo mój ze swojej własnej głupoty (też piłkarz zresztą, choć teraz to już amator raczej ;-)) zapewnił mi ostatnio 2 tygodnie codziennych dojazdów do sąsiedniego miasta. Miał powikłania po zabiegu, przedłużył mu się pobyt w szpitalu, a najlepsze jest to, że wybrał ten szpital nie dlatego, że jest dobry (mamy u siebie zdecydowanie lepsze), ale dlatego że termin zabiegu był krótki, a on nie mógł po prostu dłużej czekać. I to jest to w Polsce, czego nienawidzę. Coś, co się nam należy czyli opieka lekarska, nie jest nam dane. Pewnie w tym względzie macie tam lepiej. To też jest ten plus emigracji i może to jedno szczęście, że właśnie w Niemczech Twojego brata badają?! Trzymaj się! :)

EDIT: Jednak nadrobiłam te zaległości :-P Widzę, że masz za sobą już pierwszy śnieg, zazdroszczę trochę, bo już mi się marzą góry i deska. I kolejna rzecz, której zazdroszczę: snowboard, aaaa!!! Ja w tym roku jadę na narty wyjątkowo (choć pewnie to ze dwa lata pod rząd będzie trwać :razz:), bo papiery na instruktora robię.
Widzę też focisze małej, kurcze...poza fotografią koncertową, sportową uwielbiam robić zdjęcia dzieciom. Niedawno zostałam...nianią, a młody jest mega fotogeniczny, ale jeszcze nie miałam okazji i raczej nie będę miała z różnych powodów.
A dlaczego stream nie działa?

Edited by nicnasile
Posted

Witajcie! :multi:
W koncu znalazlam chwile by odpisac wam na posty :)
Od dzis co sobote moim kompanem bedzie Nikon D300, mialam dwa ostatnie dni na oswojenie sie z nim, bo niestety wszystko ustawia sie inaczej niz w moim wypierdku :D
Niestety nie mialam okazji zabrac go na spacer z kropkami, bo do domu wracalam pozno... :watpliwy: Moze za chwile uda sie zrobic im kilka fotek :multi:

[quote name='Angi']Niby tak, jednak co że dziadkowie w PL.? To był świadomy wybór ojca. Doo WB chcieiśmy się przeprowadzić kilka lat przed tym :D[/QUOTE]Dla mnie dziadkowie sa jednak dalsza rodzina niz rodzice... i zotawilam ich w PL bez bolu (wiem, wredna jestem :diabloti:). To jest oczywiscie wybor Twojego taty ;) Moze mu tak dobrze, nie wiem. Wiem wiem natomiast ze od cholery rodzin sie przez to rozpadlo, dlatego ja nigdy nie wpakuje sie w zwiazek na odleglosc, ani tez nie pozwole by moje dzieci wychowywane byly przez jednego rodzica (jednak swietnie rozumiem ze czasami sytuacja tego wymaga i innego wyjscia wlasciwie nie ma... :()

[quote name='magdabroy']Bo ja wychodzę z założenia, że dziecko samo z siebie ma zacząć chodzić, z nie z "pomacą" ;)

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0093.jpg?t=1352391748[/URL] cudna :loveu:

Sylwia, a robili bratu tomografię komputerową mózgu? Bo może ma jakiegoś guza albo coś Oczywiście mu tego nie życzę i trzymam kciuki za zdrowie [/QUOTE]Rozumiem ;) Chodzik to duze ulatwienie dla rodzicow przede wszystkim. Wsadzaja takiego brzdaca w niego i moga robic cos innego, nie bojac sie ze maluchowi cos sie moze stac (no, moze poza zahaczaniem glowka o stoly :lol:)

Robili, juz 2 razy. Wszystko ok.

[quote name='monika&karol']TŻ w styczniu startuje do Londynu, zobaczymy jak to będzie...wróci do PL albo ja dołączę do niego :roll:
Kocham to miasto ale nie wiem czy na tyle, żeby oddać komuś swoje dzieci i wyjechać...

Widziałam Amelcie na FB :loveu: blond włoski i niebieskie oczka :loveu:

Trzymam kciukasy za brata :kciuki: najgorsze, że lekarze nie wiedzą co mu jest...[/QUOTE]Moze po czasie daloby sie sciagnac psiaki do was? Podobno miec psa w UK jest ciezko, ale nie jest niemozliwe. Jeszcze zalezy w jakim rejonie.... bo sa i takie w korych jest totalny zakaz posiadania psow :shake:

Amelcia jest tak cudna z wygladu i zachowania ze po prostu.... achh :loveu:

Wczoraj brat wrocil do domu. Dostal strzykawe ze specjalnym specyfikiem w razie pojawienia sie kolejnej takiej akcji :shake:

[quote name='Luzia']Fajnie :loveu:

Pączki :diabloti:

Ja nie była bym pod stołem, ino twardo dawała bym radę i pokazała szwabom po czym poznać prawdziwego Polaka :diabloti:[/QUOTE]Polskie paczusie :loveu: Posypane cukrem pudrem :loveu: I takie klejace sie paluszkach, bo ten cukier sie na nich topi :loveu: Miekkutkie i puszyste :loveu: KONTRA NIEMIECKIE SUCHE, owszem miekkie, ale NIE TE W SMAKU :placz:

Achhh no masz :diabloti: Nie docenilam Cie :diabloti:

Posted

[quote name='agaciaaa']Już się nie mogę doczekać :loveu::loveu:

Dokładnie ;) Ja np. czasem mam taką fazę, że przeglądam sobie jakies stare fotki w naszej galerii ;) w kompie to się nie chce, za dużo tego i niewiadomo od czego zacząć, a tak to klikam sobie na jakas stronę w galerii i oglądam ;)

Haha dobre, cóż za patriotyzm bije od tych dziur :evil_lol:

To chyba w dużej mierze od sposobu odżywiania też zależy? Ja nie mam ochoty na taką walkę z wiatrakami, jak się komus nie podoba to niech nie patrzy :eviltong:

Śmieszny śmieszny :evil_lol: ja czasem lubię takie durne seksistowskie dowcipy :evil_lol:[/QUOTE]Nooo troche se poczekasz :lol:

Ja tak przegladalam ostatnio nasza i... uderzylo mnie jakim psem kiedys byla Figowa. Taki swir, to zycie w oczach! A teraz to takie buraczysko, ktore przychodzi sie glaskac i czasami tylko glupawki dostanie :(

Odzywianie, a przede wszystkim ruch - duzo ruchu ;) I ja mam gdzies czy ktos patrzy, ja sie sama sobie musze podobac i juz :diabloti:

Tez lubie.. ale nie kiedy jestem zdolowana (tne sie drewniana lyzka z rozpaczy :D)!!!! :D

[quote name='biscuit']Trzymamy kciuki za brata - będzie dobrze :glaszcze:
Moja kumpela z klasy właśnie też dzisiaj wyszła ze szpitala. Dwa tygodnie temu mieliśmy na WF-ie testy sprawnościowe i chyba przeforsowała, bo zasłabła :shake: Okazało się, że ma coś nie tak z sercem - kiedy byłam wraz z przyjaciółmi u niej w środę, nawet pokazywała nam, jak dziwnie jej bije serce. No i teraz czeka ją kadiolog w Kielcach. A że jest dla mnie jak siostra, to też się cholernie martwię :shake:
Pozostaje tylko trzymać kciuki i wierzyć, że wszystko będzie ok.[/QUOTE]Ojej... Twoja kolezanka jest w gorszej sytuacji niz moj nieogarniety braciszek... Oby wszystko bylo z nia w porzadku :calus:

[quote name='nicnasile']No i ja znów wpadam po przerwie i nie ma szans, by nadrobić zaległości! Gaduły! ;)
Co do brata, mam nadzieję, że będzie dobrze! I znam tą więź między rodzeństwem, choć ja z moimi braćmi musiałam się tak naprawdę rozstać, żeby zrozumieć jak bardzo jesteśmy sobie potrzebni. Oni są starsi ode mnie, też troszkę czasu potrzebowali, by widzieć we mnie nie tylko dzieciaka. A co do kwestii zdrowotnych, pilnuj tam brata, bo mój ze swojej własnej głupoty (też piłkarz zresztą, choć teraz to już amator raczej ;-)) zapewnił mi ostatnio 2 tygodnie codziennych dojazdów do sąsiedniego miasta. Miał powikłania po zabiegu, przedłużył mu się pobyt w szpitalu, a najlepsze jest to, że wybrał ten szpital nie dlatego, że jest dobry (mamy u siebie zdecydowanie lepsze), ale dlatego że termin zabiegu był krótki, a on nie mógł po prostu dłużej czekać. I to jest to w Polsce, czego nienawidzę. Coś, co się nam należy czyli opieka lekarska, nie jest nam dane. Pewnie w tym względzie macie tam lepiej. To też jest ten plus emigracji i może to jedno szczęście, że właśnie w Niemczech Twojego brata badają?! Trzymaj się! :)

EDIT: Jednak nadrobiłam te zaległości :-P Widzę, że masz za sobą już pierwszy śnieg, zazdroszczę trochę, bo już mi się marzą góry i deska. I kolejna rzecz, której zazdroszczę: snowboard, aaaa!!! Ja w tym roku jadę na narty wyjątkowo (choć pewnie to ze dwa lata pod rząd będzie trwać :razz:), bo papiery na instruktora robię.
Widzę też focisze małej, kurcze...poza fotografią koncertową, sportową uwielbiam robić zdjęcia dzieciom. Niedawno zostałam...nianią, a młody jest mega fotogeniczny, ale jeszcze nie miałam okazji i raczej nie będę miała z różnych powodów.
A dlaczego stream nie działa?[/QUOTE]
Brat ma problemy ze szybkim wzrostem. Jego organizm nie wyrabia. A jak dodatkowo brat spedza noc u kolegi, nie spia do 2-3, a wstaje o 6 do szkoly, a do tego jeszcze rano wsunie sobie mala kanapke i przez caly dzien juz nic nie zje to niestety, ale jak powiedzieli lekarze, bedzie sie to dzialo regularnie jesli brat nie bedzie myslal i dbal o siebie. To kurna nie jest 5 letnie dziecko, ktoremu trzeba mowic ze musi zjesc obiadek tylko wchodzacy powoli w dorosle zycie (powiedz takiemu ze jest dzieckiem to sie oburzy!) nastolatek...

Snowboardu nie moge sie doczekac... Chce grudzien!!! :loveu: Instruktor jazdy na nartach no no :cool3: Przyjade sie kiedys u Ciebie nauczyc jezdzic :D

Stream ma przerwe ze wzgledu na to ze Malwina i Krzysiek musza ogarnac wiele rzeczy, no i... jakos zarobic na siebie. Beda streamowac dalej, nie rezygnuja z tego, ale nie tak jak do tej pory, ze codziennie. A kiedy? Podobno ma byc info na watku ;)

[quote name='Korenia']Wpadłam do was [/QUOTE]Hej Korenia :) :calus:

Posted

Hej Sylwia :)

Zdrówka dla Brata życzę.

[url]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0093.jpg?t=1352391748[/url] to zdjęcie jest cudne :loveu: a Ona jeszcze bardziej cudna, zakochana jestem w Jej oczkach :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']Hej Sylwia :)

Zdrówka dla Brata życzę.

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0093.jpg?t=1352391748[/URL] to zdjęcie jest cudne :loveu: a Ona jeszcze bardziej cudna, zakochana jestem w Jej oczkach :loveu:[/QUOTE]
Wrzucam wlasnie filmik z nia,.... na nim to dopiero cudna jest!!!! :loveu: Zaraz sie podziele :loveu:

Posted

Link do filmiku:
[URL]http://s1255.beta.photobucket.com/user/csylwiac/media/Amelcia.mp4.html[/URL]

Nie chcialam zeby mnie mala widziala, bo tak rozkosznie sie bawila, ale przed mala cholera nic nie da sie ukryc :loveu:

Posted

Probowalas odswiezac? :( Na koncu jej minka mnie rozwalila i musialam wylaczyc filmowanie :lol: :oops:

Moze na youtube lepiej bedzie smigac:
[video=youtube;k8rKyXxpJ4s]https://www.youtube.com/watch?v=k8rKyXxpJ4s&list=UUgn86obbk0ryGGwYimHrBUQ& index=1&feature=plcp[/video]

Posted (edited)

[quote name=':: FiGa ::']

Brat ma problemy ze szybkim wzrostem. Jego organizm nie wyrabia. A jak dodatkowo brat spedza noc u kolegi, nie spia do 2-3, a wstaje o 6 do szkoly, a do tego jeszcze rano wsunie sobie mala kanapke i przez caly dzien juz nic nie zje to niestety, ale jak powiedzieli lekarze, bedzie sie to dzialo regularnie jesli brat nie bedzie myslal i dbal o siebie. To kurna nie jest 5 letnie dziecko, ktoremu trzeba mowic ze musi zjesc obiadek tylko wchodzacy powoli w dorosle zycie (powiedz takiemu ze jest dzieckiem to sie oburzy!) nastolatek...

Snowboardu nie moge sie doczekac... Chce grudzien!!! :loveu: Instruktor jazdy na nartach no no :cool3: Przyjade sie kiedys u Ciebie nauczyc jezdzic :D

Stream ma przerwe ze wzgledu na to ze Malwina i Krzysiek musza ogarnac wiele rzeczy, no i... jakos zarobic na siebie. Beda streamowac dalej, nie rezygnuja z tego, ale nie tak jak do tej pory, ze codziennie. A kiedy? Podobno ma byc info na watku ;)
[/QUOTE]

No wiadomo, że 16 latek już powinien takie rzeczy wiedzieć, ale same niedawno byłyśmy w jego wieku, wiec poniekąd rozumiem. No ale jak mój 27 letni brat nie ogarnia to co się dziwić nastolatkowi ;-)

A no tak, to będę czekać aż stream ruszy.
A film...bossski :D

Edited by nicnasile
Posted

[quote name=':: FiGa ::']Polskie paczusie :loveu: Posypane cukrem pudrem :loveu: I takie klejace sie paluszkach, bo ten cukier sie na nich topi :loveu: Miekkutkie i puszyste :loveu: KONTRA NIEMIECKIE SUCHE, owszem miekkie, ale NIE TE W SMAKU :placz:

Achhh no masz :diabloti: Nie docenilam Cie :diabloti:[/QUOTE]

Jak czytam Twój opis to mi się z kobitkami skojarzył - Polskie miękutkie itp i niemieckie suche i brzydkie :diabloti: :diabloti:To chyba kwestia tego kto je robi :evil_lol:

Nikt mnie nie docenia :-( A kto jak kto, ale Ty po naszej wspólnej nocy z ginem i tonikiem w roli głównej powinnaś znać moje możliwości :diabloti:

Posted

[quote name='Ptysiak'] powtarzam się ale Ona ma te oczy takie, że ehhhh :loveu:[/QUOTE]

Dokładnie! :loveu: myślałam, że zdjęcia obrobiłaś i takie oczka zrobiłaś ale NIE! Ona ma takie :loveu:
Śliczna jest! A miny robiła jakby ufo zobaczyła :lol::lol:

Guest wolfheart
Posted

dzień dobry
życzymy duuuuuuuuuzo zdrówka dla brata
a filmik fajowy:pta minka ...