Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

Posted

Dzień doberek :)

[quote name=':: FiGa ::']On jest prawdziwym darem :loveu: Kocha ludzi pomimo wielkiej krzywdy jaką mu wyrządzili :loveu:

Dobranoc :bye:[/quote]

No widzisz sama, nie zaprzeczasz moim słowom. Serio każdy psiak naświecie jest darem, mimo tego co wycierpi, bo często jest tak, że różne psiaki doświadzczają różnej krzywdy od człowieka, ale też często jest tak, że później znajdyją ukojenie u swoich wybawców do końca swojego życia i czy poiwiedzie mi, że taki psiak odratoany praktycznie odśmierci nie jest najbardziej wiernym psiakiem na świecie??? szczególnie kiedy garnie się nadal do zabawy i jest przyjacielski po tym co przeszedł? No są psiaki, które tak jak np. Ozzy
[*] nie zaznały szczęscia u boku człowieka :( (proszę mnie nie potępiać za to co napiszę, bo piszę to co myślę) ale wydaje mi się, że przez cierpienie zwierząt my cierpimy razem z nim jeszcze bardziej i ten zwierzak, który umiera może ma gdzieśtam świadomość, że sa ludzie, którzy za nim będą płakać i nie spocznął dopóki psiak nie będzie leżał w spokoju. Ludzie wrażliwy będęą szukali sprawiedliwości i ,,zemsty'' na człowieku, który dokonał się okropnej rzeczy, a mianowicie zamordował bestialsko psiaka. To chyba ludziom też jest potrzebn,e bo wtedy uczymy się wrażliwości, a chyba nikt na forum nie powie, że nie jest wrażliwy na krzywdę innych zwierząt. No chyba, że będzie ktoś taki jak ta Agnieszka, która potąpiła z ozzym tak jak postąpiła :angryy: :angryy: :angryy:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hejka:) ile czytania...ehhh teraz nie zdaze ale jak wroce do Gdanska to skometuje i nadrobie to co mnie ominelo:)<---kurcze wszedzie to pisze hehe dziwnei taks ie to samo w kolko pisze:eviltong:

Posted

[quote name='Cerber']Dzień doberek :)No widzisz sama, nie zaprzeczasz moim słowom. Serio każdy psiak naświecie jest darem, mimo tego co wycierpi, bo często jest tak, że różne psiaki doświadzczają różnej krzywdy od człowieka, ale też często jest tak, że później znajdyją ukojenie u swoich wybawców do końca swojego życia i czy poiwiedzie mi, że taki psiak odratoany praktycznie odśmierci nie jest najbardziej wiernym psiakiem na świecie??? szczególnie kiedy garnie się nadal do zabawy i jest przyjacielski po tym co przeszedł? No są psiaki, które tak jak np. Ozzy
[*] nie zaznały szczęscia u boku człowieka :( (proszę mnie nie potępiać za to co napiszę, bo piszę to co myślę) ale wydaje mi się, że przez cierpienie zwierząt my cierpimy razem z nim jeszcze bardziej i ten zwierzak, który umiera może ma gdzieśtam świadomość, że sa ludzie, którzy za nim będą płakać i nie spocznął dopóki psiak nie będzie leżał w spokoju. Ludzie wrażliwy będęą szukali sprawiedliwości i ,,zemsty'' na człowieku, który dokonał się okropnej rzeczy, a mianowicie zamordował bestialsko psiaka. To chyba ludziom też jest potrzebn,e bo wtedy uczymy się wrażliwości, a chyba nikt na forum nie powie, że nie jest wrażliwy na krzywdę innych zwierząt. No chyba, że będzie ktoś taki jak ta Agnieszka, która potąpiła z ozzym tak jak postąpiła :angryy: :angryy: :angryy:[/quote]
Ozzulek ['] :-(
To może przechrzcimy Czabula na Bożydar?? :evil_lol: Mam kolege o takim imieniu :lol:
Ja naprawdę nie moge pojąć jak można patrzeć na cierpienie żywego stworzonka i nie pomóc, to jest nie do pomyślenia :shake:
Czabula leżał pod szkołą, nie miał już na nic sił a ludzie przechodzący jedynie sie krzywili, a jak znalazly się dwie osoby i wzięły psiaka na ręce, to jeszcze wytykali palcami :angryy: Mi na opinii w szkole nie zależy, ale mentalnośc ludzi mnie dobija. W pociągu jedni się krzywili a inni podchodzili pogłaskać. Pani która sprzedała nam bilety porozmawiała z konduktorem i nie czepiał się że pies lezy na siedzeniu, a nawet pogłaskał go i powiedział "ty biedaku". DObrze że jest jeszcze garstka ludzi tak jak te dwie panie które spotkałyśmy na stacji :multi: Jeżeli tu gdzieś są to pragnę im bardzo bradzo podziękować :multi:

Posted

[quote name='Juszes']Biedaczek Dobrze, że go znalazłaś. No i jeszcze taki śliczny jest :loveu::loveu:[/quote]
Jest śliczny :loveu: A jak uda mu sie odzyskac siły to wtedy będzie naprawdę piękny :loveu: Do tego jeszcze długa droga, nogi się same nie wyleczą, a ja już zaczęłam żebrać u babci o wspomożenie finansowe :cool3: Będzie dobrze :lol:

Posted

[quote name='Alynkaaa']hejka:) ile czytania...ehhh teraz nie zdaze ale jak wroce do Gdanska to skometuje i nadrobie to co mnie ominelo:)<---kurcze wszedzie to pisze hehe dziwnei taks ie to samo w kolko pisze:eviltong:[/quote]
mam nadzieje że wpadniesz :calus:
To trzeba bedzie napisać dużo więcej żeby [B]Alynkaaa[/B] się nie nudziła :evil_lol::evil_lol:

Posted

O 13:00 jadę do Czabika :loveu: Wczoraj dzwoniłam do babci i czuł się dobrze ;) Od dziś juz zawsze będzie miał pełny brzuszek, z dnia na dzień więcej sił by brykać po naszym ogródku...

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Ozzulek ['] :-(
To może przechrzcimy Czabula na Bożydar?? :evil_lol: Mam kolege o takim imieniu :lol:
Ja naprawdę nie moge pojąć jak można patrzeć na cierpienie żywego stworzonka i nie pomóc, to jest nie do pomyślenia :shake:
Czabula leżał pod szkołą, nie miał już na nic sił a ludzie przechodzący jedynie sie krzywili, a jak znalazly się dwie osoby i wzięły psiaka na ręce, to jeszcze wytykali palcami :angryy: Mi na opinii w szkole nie zależy, ale mentalnośc ludzi mnie dobija. W pociągu jedni się krzywili a inni podchodzili pogłaskać. Pani która sprzedała nam bilety porozmawiała z konduktorem i nie czepiał się że pies lezy na siedzeniu, a nawet pogłaskał go i powiedział "ty biedaku". DObrze że jest jeszcze garstka ludzi tak jak te dwie panie które spotkałyśmy na stacji :multi: Jeżeli tu gdzieś są to pragnę im bardzo bradzo podziękować :multi:[/quote]

hehehe Bożydar to nie złe imię ;) ;) jemu na pewno by pasowało :D chcociaż są ładniejsze imiona dla piesków.

Ja tez nie mogę patrzec na krzywdę zwierząt, a to znaczy, ze ejsteśmy wrażliwe na krzywdę innego zwierzęcia i oto właśnie chodzi, na świece musi być jak najwięcej takich ludzi, wtedy świat byłby idealny ;) ja w to wierzę, ale nie wierzę w to, żeby kiedykolwiek ten świat się poprawił :-( Przez całą dobę mój chomiczek się męczył i ja ścierpieć tego nie mogłam. Tak żałowałam, że wczorak kiedy dziewczyny do mnie przyszły z Korą i Aresem nie wzięłam chomikulca do weta i go nie uśpiłam. Czuwałam nad nim pół nocy, i dziś od rana, no i na szczęście odszedł pół godziny temu. Przynajmniej już nie cierpi.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']
Od dziś juz zawsze będzie miał pełny brzuszek, z dnia na dzień więcej sił by brykać po naszym ogródku...
[/quote]

:Cool!::Cool!::Cool!:
Figa :Rose:

Posted

Witam wszystkich :multi: Właśnie wróciłam, mam przy sobie Czabulka, jutro jesteśmy umuwieni do weterynarza.
Przywiozłam kilka fotek, filmików i zaraz zabiorę sie za wstawianie ich :lol: