Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewna osoba, której los zwierząt bardzo leży na sercu poprosiła o pomoc.
Pod jej bramą zamieszkały 2 bardzo sympatyczne, bezdomne psiaki.

Pies ma około 4 lat i jest w typie długowłosego owczarka niemieckiego- jest cudny!
Jedyne co go odróżnia od typowego przedstawiciela rasy to klapnięte uszy i normalny zad bez charakterystycznego opuszczenia, jak u psów wystawowych.

Sunia ma max 2 lata. Jest krótkowłosa, łaciata, średniego wzrostu.
Obydwoje całkiem nieźle sobie radzą na smyczy, chociaż ciągną.
Ich opiekunka nie może zapewnić im schronienia, bo sama ma 15 własnych psów.
Psy z tej gminy trafiają do schroniska w Ostrowi. Lepiej, by te psiaki tam nie trafiły.

Poszukuję miejsca dla nich- oboje przed adopcją powinni przejść zabieg kastracji.
Oczywiście potrzebne są również pieniądze na zabiegi...
Szukam też dla nich stałych domów.
Czy ktoś może nam pomóc w ogłaszaniu psiaków?

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

żebyś wiedziała :-(

Potrzebuję miejsca dla nich po zabiegu.
Nadałam nawet dziś ogłoszenie do Tygodnika Ostrołęckiego, że szukam płatnej opieki. Oby ktoś sensowny zadzwonił.
Moja rodzina ich nie weźmie, za duże są.

Posted

To nie są te z meliny. Dla tamtych założę osobny wątek.

Nie jest dobrze.
Psy przeszkadzają sąsiadom, bo poszczekują. Jest ryzyko, że trafią do schroniska. Nie mam gdzie ich zabrać :-(
Na razie nikt z ogłoszeń nie dzwoni...

Posted

Nie wiem kiedy niestety, bo nadałam ogłoszenie poprzez smsa, ale mam nadzieję że faktycznie 26 października.
Na prawdę jest nerwowo i psy powinny jak najszybciej znaleźć dom.

• 2 weeks later...
Posted

Witam.
Pieski spia u mnie pob brama... sprawa jest bardzo pilna...idzie zima...bardzo prosze o pomoc... Ogloszen na ich temat jest mnostwo-a tel zero ...dosc smutne... ;( Psiaki sa naprawde fantastyczne! Zalozylam im ksiazeczki zdrowia,sa zaszczepiome przeciwko wsciekliznie,odrobaczone,suczka dostala tez zastrzyk aby teraz nie miala cieczki przez pol roku...jeszcze by do tego nieszczescia szczeniat brakowalo...
Moze ktos zechcial by je wziac choc na tymczas...sprawa jest bardzo P I L N A !
Psiaki zaczely przeszkadzac sasiadom...boje sie ,ze nagle znikna...:shake:

Posted

Jeżeli w wątku tak rzadko się pojawia jego założyciel to marne szanse, że ktoś Was wypatrzy. Trzeba podnosić i pilnować no i zgłosić się jak inni podpowiadają do konkretnych osób, zajrzeć do onków na dogo i napisać o psiaku.

Posted

violetta87 napisał(a):
Witam.
Pieski spia u mnie pob brama... sprawa jest bardzo pilna...idzie zima...bardzo prosze o pomoc... Ogloszen na ich temat jest mnostwo-a tel zero ...dosc smutne... ;( Psiaki sa naprawde fantastyczne! Zalozylam im ksiazeczki zdrowia,sa zaszczepiome przeciwko wsciekliznie,odrobaczone,suczka dostala tez zastrzyk aby teraz nie miala cieczki przez pol roku...jeszcze by do tego nieszczescia szczeniat brakowalo...
Moze ktos zechcial by je wziac choc na tymczas...sprawa jest bardzo P I L N A !
Psiaki zaczely przeszkadzac sasiadom...boje sie ,ze nagle znikna...:shake:

Trzeba przypomnieć pieski, wstawić nowe zdjecia, pilnować watku, wstawiać do działu "Dam dom".

Posted

Jestem cały czas i z niecierpliwością wyczekuję choćby jednego posta na tym wątku, który nie będzie mój. Dlatego bardzo się cieszę z dzisiejszego ruchu tutaj :-)
violetta87 bardzo się cieszę, że w końcu Ci się udało tutaj napisać.

Chciałabym wysterylizować suczkę, ale ona po zabiegu nie może wrócić na ulicę. Na moje ogłoszenie w "Tygodniku Ostrołęckim" że płacę 5zł za dobę opieki po zabiegu nie było niestety sensownych odpowiedzi. Kto oprócz beki zajmuje się on-kami?
Beka niestety nie ma miejsca dla tego psa :-(

Posted

Esperanza to jak jesteś często to nie czekaj tylko zawsze coś skrobnij to wtedy zawsze trafi się ktoś nowy, a może będzie to ktoś bardzo pomocny w całej sprawie. Najważniejsze teraz jest znalezienie małej tymczasowego miejsca posterylkowego.

Posted

Niestety często czytamy nowe wątki tylko jesteśmy bezradne ,nie mamy jak pomóc.Pieski są piękne myślę ,że mają szanse na dom tylko trochę czasu potrzeba by je rozreklamować i gdzieś przetrzymać.