ata Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='grzybkowa']a chlopak juz kastrowany czy wlasnie bedzie ??....[/QUOTE] Oj! Grzybkowa:lol:,Sami za czym trafił do Jamora parę dni przebywał jeszcze u Wiosny, która zaoferowała pomoc w tańszej kastracji ;) Quote
grzybkowa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 sory, ale sie pogubiłam :) noi w nowym roku, ze wzgledu na odrobine lepsze warunki finansowe, moge sie zadeklarowac na nowo , wiec jakos w najblizszym czasie przeleje za styczen i luty po 15zl. poprosze nr konta, bo nie znalazlam na pierwszej stronie ... Quote
Malwi Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='lilk_a']wiadomości od Jamora : "z armatą to zart. A tak poważnie : pies jak juz jest na smyczy, to czuje sie spokojnie, ale jak jest luzem to ciagle trzyma dystans i jest napiety. Moze warto go poogłaszac, moze znalazł by sie dom ktory by chciał psa do mieszkania. jestem pewnien, ze jesli trafił by do nromalnego mieszkania, to w ciagu tygodnia przełamał by sie tak juz na całkiem i proces socjalizacji znacznie by sie przyspieszył. [B]z nim to mam tak, że 4 dni na spokojnie a piątego gapi sie na mnie jakby mnie pierwszy raz na oczy widział.[/B] "[/QUOTE] może warto by mu zrobić jakieś kompleksowe badania co ? Pamiętam była Holi ode mnie ze schroniska... kilka dni było wszystko ok, super sunia, a raz na jakiś czas też miała takie odpały typu nie widzi i wpada na przedmioty, próbuje złapać zębami rękę ją głaskającą .... okazało się że ma poważną wadę żyły wrotnej w wątrobie i niestety wada była nieoperacyjna trzeba było ją pożegnać za TM [*] badania nie zaszkodzą a lepiej dmuchać na zimne ;) Quote
docha Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 no ja myślę, że to są tylko behawiorystyczne sprawy, zresztą jamor jest świetnym obserwatorem i znawcą zachowań psich to może rozwinie ten wątek. Quote
lilk_a Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='Malwi']może warto by mu zrobić jakieś kompleksowe badania co ? Pamiętam była Holi ode mnie ze schroniska... kilka dni było wszystko ok, super sunia, a raz na jakiś czas też miała takie odpały typu nie widzi i wpada na przedmioty, próbuje złapać zębami rękę ją głaskającą .... okazało się że ma poważną wadę żyły wrotnej w wątrobie i niestety wada była nieoperacyjna trzeba było ją pożegnać za TM [*] badania nie zaszkodzą a lepiej dmuchać na zimne ;)[/QUOTE] właśnie ....może zanim zaczniemy robić badania zapytajmy Jamora na czy polega to niepoznawanie go przez Samiego .... ....zapytałam ;) Quote
lilk_a Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 a to odpowiedz [B]Jamora[/B] :) [quote name='"jamor"']on ma konskie zdrowie. ostatnio nie było takich problemów. nie podpinam go na smycz jesli sie wczesniej nie wybiega. wszystko u niego musi miec swoją kolej. to z wczoraj [img]http://images8.fotosik.pl/1023/1d125f149093e757gen.jpg[/img][/quote] Quote
lilk_a Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [B]Ata[/B] poproś [B]Jamora[/B] o zaczipowanie Samiego , będzie zabezpieczony na przyszłość w razie wypadków :) Quote
ata Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='lilk_a'][B]Ata[/B] poproś [B]Jamora[/B] o zaczipowanie Samiego , będzie zabezpieczony na przyszłość w razie wypadków :)[/QUOTE] ok, jutro do niego napiszę . Trzymaj się Lilk_a.... Quote
lilk_a Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='ata']ok, jutro do niego napiszę . Trzymaj się Lilk_a....[/QUOTE] dzięki ... Quote
monika55 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Odwiedzam Samiego. Głaski oczywiście. Cioteczki, wybaczcie ale to już wiekowy problem. Prosze o numer konta i czy mam jakieś zaległosci. Quote
lilk_a Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 dzisiaj zrobię allegro dla Samiego .... napiszcie mi na jakich portalach go jeszcze ogłosić , konto mam tylko na allegratce , Quote
Ellig Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 [quote name='lilk_a']dzisiaj zrobię allegro dla Samiego .... napiszcie mi na jakich portalach go jeszcze ogłosić , konto mam tylko na allegratce ,[/QUOTE] Jakie to bedzie ogloszenie o adopcji, jezeli bedzie gotowe to moge wrzucic na FB, O 17:10 na TVN 24 "Prosto z Polski" ogladajcie reportaz z Korabiewic. Quote
lilk_a Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 [quote name='Ellig']Jakie to bedzie ogloszenie o adopcji, jezeli bedzie gotowe to moge wrzucic na FB, O 17:15 na TVN 24 "Prosto z Polski" ogladajcie reportaz z Korabiewic.[/QUOTE] mam nadzieję że będzie można go obejrzeć w internecie wrzuć , wrzuć , to dobry pomysł :) Quote
Ellig Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Tak bedzie mozna ale z opuznieniem, bedzie jeszcze emisja dzisiaj w Faktach na TVN i w sobote. [url]http://www.tvn24.pl/prosto_z_polski.html[/url] Quote
ata Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Oczom nie wierze ...... Jamor ma bana....... Quote
lilk_a Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 [quote name='ata']Oczom nie wierze ...... Jamor ma bana.......[/QUOTE] ale to już dawno ;) Quote
Ellig Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='lilk_a']tekst do allegro napisany przez Nutusię :loveu::loveu: mnie się bardzo podoba :) co myślicie ?[/QUOTE] Jestem za i jeszcze wybrane zdjecia poprosze oraz tel. i mail do kontaktu i robie wydarzenie.Lila dziekuje bardzo:) Quote
lilk_a Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 no właśnie .... a do kogo kontakt ?? :) Ata?? ;) tylko Ty :) Quote
ata Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='lilk_a']no właśnie .... a do kogo kontakt ?? :) Ata?? ;) tylko Ty :)[/QUOTE] O nie, nie. Ja tam w Polsce psów do adopcji nie wydaję:oops:.... Albo jestem za łatwo wierna, albo nikomu nie ufam..... Nie jestem zmotoryzowana i nie za bardzo stać mnie na kontrole... Pamietam, jak któraś z dogomaniaczek pomogła nam i sprawdziła w jakich warunkach żyje Sami u Leny. Niestety nie widziała tak ogromnych nieprawidłowości w jego domu tymczasowym. Jak się póżniej okazało, nie był to raj..... Lenie się upiekło. Będę namawiała znajomą z Niemiec aby nam pomogła.... [B]Proszę aby ktoś inny przejął sprawę jego polskiej adopcji.[/B] Opiekun musi być na prawde wyjątkowy, ponieważ nasz Sami nie jest standardowy:cool3: Quote
lilk_a Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 napisałam do Jamora , podam w aukcji namiary na siebie , będę robić za pierwsze sito ;) a Jamor za to ostatnie .... jak się zgodzi ;) ja też niezmotoryzowana , ostatnio nawet nie rowerowa , bo kręgosłup już nie ten :) na hulajnodze ostatecznie , ale blisko mogę podjechać :) jakoś damy radę , trzeba spróbować .... jak się nie uda to znajdziemy jakiegoś speca od adopcji ;) Quote
docha Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 bardzo optymistyczne podejście, bo Sami faktycznie jest wyjątkowy. Quote
lilk_a Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 sprawa czipa załatwiona :) będzie Sami miał ten gadżet :) numerki do wyboru są : 967000009162344 967000009162274 967000009162275 967000009162445 967000009162380 967000009162381 :) i trzeba podać dane do rejestracji ......................... Czyj jest Sami , bo ja nie wiem ..... kto podany był przy wyciąganiu go ze schroniska ? Jamor przekaże przyszłym właścicielom jak należy postępować z Samim , wybór potencjalnego domu należy do nas :) Quote
lilk_a Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 [FONT=Georgia][I][B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1434813585"]allegro Samiego [/URL][/B][/I][/FONT] Quote
Lu_Gosiak Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 [quote name='lilk_a'][FONT=Georgia][I][B][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=1434813585"]allegro Samiego [/URL][/B][/I][/FONT][/QUOTE] przepiekne allegro:):) Quote
Recommended Posts