Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='grzybkowa']a chlopak juz kastrowany czy wlasnie bedzie ??....[/QUOTE]

Oj! Grzybkowa:lol:,Sami za czym trafił do Jamora parę dni przebywał jeszcze u Wiosny, która zaoferowała pomoc w tańszej kastracji ;)

Posted

sory, ale sie pogubiłam :)

noi w nowym roku, ze wzgledu na odrobine lepsze warunki finansowe, moge sie zadeklarowac na nowo , wiec jakos w najblizszym czasie przeleje za styczen i luty po 15zl.

poprosze nr konta, bo nie znalazlam na pierwszej stronie ...

Posted

[quote name='lilk_a']wiadomości od Jamora :

"z armatą to zart. A tak poważnie : pies jak juz jest na smyczy, to czuje sie spokojnie, ale jak jest luzem to ciagle trzyma dystans i jest napiety. Moze warto go poogłaszac, moze znalazł by sie dom ktory by chciał psa do mieszkania. jestem pewnien, ze jesli trafił by do nromalnego mieszkania, to w ciagu tygodnia przełamał by sie tak juz na całkiem i proces socjalizacji znacznie by sie przyspieszył. [B]z nim to mam tak, że 4 dni na spokojnie a piątego gapi sie na mnie jakby mnie pierwszy raz na oczy widział.[/B] "[/QUOTE]

może warto by mu zrobić jakieś kompleksowe badania co ?

Pamiętam była Holi ode mnie ze schroniska... kilka dni było wszystko ok, super sunia, a raz na jakiś czas też miała takie odpały typu nie widzi i wpada na przedmioty, próbuje złapać zębami rękę ją głaskającą .... okazało się że ma poważną wadę żyły wrotnej w wątrobie i niestety wada była nieoperacyjna trzeba było ją pożegnać za TM [*]

badania nie zaszkodzą a lepiej dmuchać na zimne ;)

Posted

no ja myślę, że to są tylko behawiorystyczne sprawy, zresztą jamor jest świetnym obserwatorem i znawcą zachowań psich to może rozwinie ten wątek.

Posted

[quote name='Malwi']może warto by mu zrobić jakieś kompleksowe badania co ?

Pamiętam była Holi ode mnie ze schroniska... kilka dni było wszystko ok, super sunia, a raz na jakiś czas też miała takie odpały typu nie widzi i wpada na przedmioty, próbuje złapać zębami rękę ją głaskającą .... okazało się że ma poważną wadę żyły wrotnej w wątrobie i niestety wada była nieoperacyjna trzeba było ją pożegnać za TM
[*]

badania nie zaszkodzą a lepiej dmuchać na zimne ;)[/QUOTE]
właśnie ....może zanim zaczniemy robić badania zapytajmy Jamora na czy polega to niepoznawanie go przez Samiego ....

....zapytałam ;)

Posted

a to odpowiedz [B]Jamora[/B] :)
[quote name='"jamor"']on ma konskie zdrowie. ostatnio nie było takich problemów. nie podpinam go na smycz jesli sie wczesniej nie wybiega. wszystko u niego musi miec swoją kolej.
to z wczoraj

[img]http://images8.fotosik.pl/1023/1d125f149093e757gen.jpg[/img][/quote]

Posted

[quote name='lilk_a'][B]Ata[/B] poproś [B]Jamora[/B] o zaczipowanie Samiego , będzie zabezpieczony na przyszłość w razie wypadków :)[/QUOTE]

ok, jutro do niego napiszę . Trzymaj się Lilk_a....

Posted

[quote name='lilk_a']dzisiaj zrobię allegro dla Samiego ....
napiszcie mi na jakich portalach go jeszcze ogłosić , konto mam tylko na allegratce ,[/QUOTE]
Jakie to bedzie ogloszenie o adopcji, jezeli bedzie gotowe to moge wrzucic na FB,
O 17:10 na TVN 24 "Prosto z Polski" ogladajcie reportaz z Korabiewic.

Posted

[quote name='Ellig']Jakie to bedzie ogloszenie o adopcji, jezeli bedzie gotowe to moge wrzucic na FB,
O 17:15 na TVN 24 "Prosto z Polski" ogladajcie reportaz z Korabiewic.[/QUOTE]
mam nadzieję że będzie można go obejrzeć w internecie
wrzuć , wrzuć , to dobry pomysł :)

Posted

Tak bedzie mozna ale z opuznieniem, bedzie jeszcze emisja dzisiaj w Faktach na TVN i w sobote.

[url]http://www.tvn24.pl/prosto_z_polski.html[/url]

Posted

[quote name='lilk_a']tekst do allegro napisany przez Nutusię :loveu::loveu:
mnie się bardzo podoba :) co myślicie ?[/QUOTE]
Jestem za i jeszcze wybrane zdjecia poprosze oraz tel. i mail do kontaktu i robie wydarzenie.Lila dziekuje bardzo:)

Posted

[quote name='lilk_a']no właśnie .... a do kogo kontakt ?? :) Ata?? ;) tylko Ty :)[/QUOTE]

O nie, nie. Ja tam w Polsce psów do adopcji nie wydaję:oops:.... Albo jestem za łatwo wierna, albo nikomu nie ufam.....
Nie jestem zmotoryzowana i nie za bardzo stać mnie na kontrole...

Pamietam, jak któraś z dogomaniaczek pomogła nam i sprawdziła w jakich warunkach żyje Sami u Leny. Niestety nie widziała tak ogromnych nieprawidłowości w jego domu tymczasowym. Jak się póżniej okazało, nie był to raj..... Lenie się upiekło.

Będę namawiała znajomą z Niemiec aby nam pomogła....

[B]Proszę aby ktoś inny przejął sprawę jego polskiej adopcji.[/B]
Opiekun musi być na prawde wyjątkowy, ponieważ nasz Sami nie jest standardowy:cool3:

Posted

napisałam do Jamora , podam w aukcji namiary na siebie , będę robić za pierwsze sito ;) a Jamor za to ostatnie .... jak się zgodzi ;)

ja też niezmotoryzowana , ostatnio nawet nie rowerowa , bo kręgosłup już nie ten :) na hulajnodze ostatecznie , ale blisko mogę podjechać :)
jakoś damy radę , trzeba spróbować .... jak się nie uda to znajdziemy jakiegoś speca od adopcji ;)

Posted

sprawa czipa załatwiona :) będzie Sami miał ten gadżet :)
numerki do wyboru są :
967000009162344
967000009162274
967000009162275
967000009162445
967000009162380
967000009162381
:)
i trzeba podać dane do rejestracji ......................... Czyj jest Sami , bo ja nie wiem ..... kto podany był przy wyciąganiu go ze schroniska ?

Jamor przekaże przyszłym właścicielom jak należy postępować z Samim , wybór potencjalnego domu należy do nas :)