vege* Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 mam pytanie: jeśli ktoś jedzie z psem na ten obóz to czy agility jest obowiązkowe? i jakieś tam biegi terenowe? kurcze myślę nad tym obozem ale jednego się boję, że bym musiała sama jechać pociągiem bo z okolic warszawy pewnie nikt by nie jechał :cool3: Quote
ewka122 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Wiem, że np. małe szczeniaczki albo pieski które po prostu nie mogą skakać nie muszą uczestniczyć w Agility. A co do biegu to nie na każdym turnusie on jest. U mnie chyba wszyscy biegli. ;) Ale taka jedna dziewczyna pobiegła bez psa, bo psu się coś w łapę stało. Ale taki bieg to na prawdę fajna sprawa. ;) A z tym czy jechałabyś sama pociagiem to trudno powiedzieć. Ale to jest chyba tak, że osoby które jadą z Wandrusa, nawet na inne obozy w tym samym ośrodku jadą razem, ale nie jestem pewna, bo mnie wożą rodzice na ten obóz. ;) Quote
Rafola Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [B]Vege[/B] spokojnie, ja jestem z Warszawy i jest z Wawy zorganizowany dojazd pociągiem ;) więc myślę, że nie będziesz musiała targać się pociągiem sama. Biegi terenowe zawsze były w poprzednich latach, ale w tym roku na szczęście nie było :P A jeśli by był, to da się wymigać jeśli masz jakiś powód ;) Co do agility - tak, jest obowiązkowe. To niemal główny punkt obozu, więc trochę mnie zdziwiło Twoje pytanie :roll: Quote
vege* Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 dzięki dziewczyny za odp. [B]Rafola[/B] wiem, że pytanie dziwne ale chciałam się upewnić, bo ja nigdy na żadnym obozie nie byłam bo jeździć nie chciałam, a jeśli bym pojechała i by były takie biegi to pewnie nawet bym nie mogła bo mam problemy z biodrem i kręgosłupem. :angryy: kurcze nie wiem czy jechać, ale jeszcze mogę się namyślić bo czas mam jeszcze, ale kurcze no nie wiem :evil_lol: [ale ja jęcząca jestem xD] Quote
ewka122 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 vege* spokojnie, myślę, że jak nie możesz biegać to jak pojedziesz to nie będziesz musiała ćwiczyć ;) Na ten obóz możesz pojechać poprawić też swoją więź z psem, pogłębić wiedzę na ich temat, a jeśli Twoja choroba nie stanowi przeszkody dla Ciebie aby uczestniczyć w szkoleniu z zakresu posłuszeństwa to nie musisz uczestniczyć w tych zajęciach, które są nieodpowiednie dla Twojego zdrowia i bezpieczeństwa ;) Pozdrawiam Quote
MakeBelieve Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 A ten bieg terenowy to długi? Jaki dystans? Bo nie wiem, czy ja z psem będę mogła pobiec. Quote
ewka122 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 tak ja jadę ;) Byłam rok temu i w tym roku jadę ;) Wyjeżdżam w tą niedzielę. A Ty wybierasz się za rok tak?? Quote
vege* Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 no tak myślę, czy nie pojechać za rok bo w tym to raczej nie wypali :( a szkoda bo chyba fajne te obozy :) Quote
Rafola Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 no fajne, fajne. Ja radzę Ci pojechać. Jest świetna zabawa, zawsze poznaje się extra ludzi z tą samą pasją no i co najważniejsze, spędzisz wakacje z psem ;) ja polecam...gdyby nie było fajnie, to nie byłabym tam już sześć razy :roll: Quote
Fretka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Ja jadę już w tą niedziele! :lying: Z tych wszystkich opowiadań to na następny rok chyba na dwa turnusy się wybiorę ^^ Już próbuje się pakować. Tylko trochę kiepsko mi idzie, sporo rzeczy trzeba kupić. I nie wiem jak ja się tam zabiorę z walizką i z 3 torbami XD Quote
Rafola Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Miałam ten sam problem. Ale jakoś się przetaszczyłam ze swoimi walizami ^^ [B]Fretka[/B], ja to byłam raz trzy turnusy pod rząd xD szaleństwo... ! Quote
Fretka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Świr normalnie XD Dobra, damy radę. Lepiej się spakować w więcej, przetaszczyć i potem łatwo przechowywać ^^ O tak, to dobry plan. Quote
madziulik_13 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Fretka ja miałam tyle co Ty + torebka ''podręczna'' :cool3: I jak wracałam to moja walizka nie wytrzymała a konkretniej zamek :/ Bo chciałam się w jak najmniej toreb spakować. ( miałam największą i tak torbę na obozie :cool3:) Ale dobrze że mi ją naprawili jakieś 5 min przed wyjazdem :evil_lol: Quote
mineralna_ Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Tjaa, coś wiem o dużych bagażach :evil_lol::evil_lol: A tak na prawdę to było bardzo fajnie, tylko czekam aż pan Piotr wstawi zdjęcia :mad: Quote
madziulik_13 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 A ja czekam na płytę od Pani Karoliny :evil_lol: Quote
Fretka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 ja dostaje fioła! Dziś się budzę. Cztery dni do obozu! Leżę podekscytowana, że trudno opisać. Potem patrz: jeszcze przed 6:00 XD Już chce wyjść z łóżka, zacząć się pakować. Ale nie! Rodzice jeszcze śpią, a do tego dnia mam jeszcze mnóstwo. I jeszcze 4 dni. W końcu zostałam i się przespałam. Ja teraz chodzę jak na szpileczkach! Nie mogę się doczekać! Quote
mineralna_ Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 nie dziwie się, jak chcesz możesz mnie zabrać ze sobą xD A ktoś w przyszłym roku się jeszcze wybiera? Quote
Estowa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 No to się trochę naczekamy na zdjecia ^^ XD I życzę udanego wyjazdu ;) Ja miałam walizkę, plecaki i torbę ;) E: Ja się wybieram! Quote
Shetanka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A ja bym chciała w przyszłym roku... z dwoma psami :cool3::cool3::cool3: ale nie wiem czy tak można, bo dwa turnusy to trochę drogo wyjdzie. No.. a ja jednak myślę pozytywnie, że mój wyjazd nie będzie dla reszty rodziny taki straszny.. mam nadzieję. Quote
madziulik_13 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Nasza sielanka vipowska jedzie :cool3: Shetanka - ale jak niby będziesz chciała z dwoma psami trenować ? Quote
Shetanka Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='madziulik_13']Shetanka - ale jak niby będziesz chciała z dwoma psami trenować ?[/quote] Przecież tam chyba nie wchodzą wszystkie psy naraz na torek :crazyeye: Quote
Estowa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Nie, tu o to chodzi, że jak grupa początkująca ma zajęcia na torku to zaawansowana posłuszeństwo i odwrotnie. Wiem, to jeszcze nie problem. Z agility też nie. Ale z posłuszeństwem byłby według mnie problem. Bo jak chcesz chodzić z dwoma psami na smyczy przy nodze, jak będą robione "kółeczka"? Pozdrawiamy! ;) Quote
Recommended Posts