zielony Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Witam. ewka122 to jest szansa, że sie spotkamy.;) Quote
ewka122 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='zielony']Witam. ewka122 to jest szansa, że sie spotkamy.;)[/quote] Mam nadzieję Panie Marku :multi: Pozdrawiam Ewelina&Amber Quote
Martula_t Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Dzisiaj moja mama dzwoniła do biura Wandrus i powiedzieli , że na wszystkie turnusy jest mniej więcej tyle samo chętnych (czyli mało).Pani jednak zapewniła , że na pewno będą gdyż zawsze jest ich dużo ... Na razie nie trzeba się o miejsca martwić ;)[/FONT][/COLOR] Quote
Westiczka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A czy "[B]zielony[/B]'' będziesz na OZP/l 1a ? Quote
madziulik_13 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Mi Pan Salecki mówił że jest pozapisywanych po 8-9 miejsc ;) Quote
Martula_t Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A przeważnie jest ile osób na turnusie ??;) Madziulik mam do ciebie prośbe z tego co widze to masz w Wandrusie wtyki :pCzy mogłabys sie dowiedziec czy oprócz mnie na OZP1a są jacyś chętni na 2 etap ??Bardzo mi na tym zależy , bo jesli nie ma to będę zmuszona zmienic turnus..:roll: Quote
Westiczka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Martula jeśli chodzi o domek to możesz z nami mieszkać. Możesz się ze mną i Marysią trzymac wes nie jedz na inny turnuj:-(:placz: Quote
zielony Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Witam.[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/87517.html"][B][SIZE=3][COLOR=#000000]Westiczka[/COLOR][/SIZE][/B][/URL] Jeszcze dokładnie nie wiem, czy będe na wszystkich turnusach. Narazie nie wiem na jakim będe. Pewnie zależy od ilości uczestników turnusu, ilu będzie chętnych. Quote
Martula_t Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='Westiczka']Martula jeśli chodzi o domek to możesz z nami mieszkać. Możesz się ze mną i Marysią trzymac wes nie jedz na inny turnuj:-(:placz:[/quote] Ale wy jedziecie na ten dla początkujących i a ja chce na ten dla zawansowanych więc i tak większośc czasu nie spędźałybyśmy razem i dlatego nie chce jechac sama na ten etap... Quote
Westiczka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 O men a ja cały czas myślałam że ty jedziesz na ten co my OZP/l 1a :p NO to szkoda. Oby na naszym turnusie sie fajne osoby trafiły. No i żeby nam się fajna kadra trafiła:mad: Quote
Martula_t Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Westiczka']O men a ja cały czas myślałam że ty jedziesz na ten co my OZP/l 1a :p NO to szkoda. Oby na naszym turnusie sie fajne osoby trafiły. No i żeby nam się fajna kadra trafiła:mad:[/quote] Bo jade tylko obóz w terminie OZP1a dzieli sie na etap pierwszy dla początkujących i drugi dla zawansowanych .... ja jade na ten dla zawansowanych więc na pewno się zobaczymy ale zajęcia będziemy mialy oddzielnie :eviltong::p Quote
Westiczka Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 A tego to nie wiedziałam :evil_lol: Na szczęscie się zobaczymy:loveu: Quote
piotrs Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Martula_t']A przeważnie jest ile osób na turnusie ??;) Madziulik mam do ciebie prośbe z tego co widze to masz w Wandrusie wtyki :pCzy mogłabys sie dowiedziec czy oprócz mnie na OZP1a są jacyś chętni na 2 etap ??Bardzo mi na tym zależy , bo jesli nie ma to będę zmuszona zmienic turnus..:roll:[/quote] Witam! Niepotrzebne wtyki, wystarczy mnie zapytać... Sprawa wygląda tak: podział na grupę początkującą i zaawansowaną jest po to, abyśmy mogli się wcześniej zorientować co sądzą o doświadczeniu piesków ich uczestnicy i wstępnie (powtarzam wstępnie) planować wg tego zajęcia z kadrą. Po przyjeździe na obóz kadra i tak dokona sprawdzenia i weryfikacji psich umiejętności, i może się okazać iż ktoś, kto zbyt "skromnie" oceniał możliwości swojego pieska z grupy początkującej trafi do zaawansowanej lub na odwrót. Odnośnie liczby osób: tak jak wspomniała koleżanka Madziulik ;) naszą rozmowę, po 8-9 osób jest zgłoszonych na turnus 1a i 1, na kolejne jest po 3-4 osoby (w tej chwili). Mniej więcej "zaawansowani" i "początkujący" rozkładają się po połowie. Liczba osób kadry dostosowana jest do liczby uczestników. Po doświadczeniach ubiegłorocznych raczej nie będziemy robić zbyt licznych obozów. Ale w tym roku jest więcej turnusów, więc uczestnicy się "rozłożą" równomierniej. WSZYSTKO co jest napisane w programie należy traktować jako orientacyjne, gdyż to, co się dzieje na obozie uzależnione jest od wieku uczestników, tego jak sobie radzą z psami, od pogody. Dlatego o tym co się dzieje na obozie decyduje KADRA. Np. "bieg terenowy z właścicielami na czas" na większości turnusów się nie odbył, albo był na terenie ośrodka, gdyż było zbyt gorąco. Piszę o tym, bo kilka postów wcześniej ktoś się martwił iż piesek nie da rady wziąć udziału w takim biegu. Wzystkie zajęcia są dobrowolne, nikogo nie przymuszamy! Np. podczas kąpieli niektóre psy nie chcą/nie lubią wchodzić do wody. To obserwowały kąpiel z brzegu... Dodatkowa informacja - w tym roku nie będzie w tym samym miejscu "obcych" obozów młodzieżowych z Katowic, będzie więcej naszych wandrusowych, natomiast będzie inny organizator z młodszymi uczestnikami w formie kolonii. W razie pytań jestem do dyspozycji pod meilem [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], zaglądam też co jakiś czas tutaj. Pozdrowienia, Piotr Quote
Westiczka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 No to teraz dzięki wypowiedzi poprzednika pana Piotrka już wszystko jest jasne:p No jeszcze jedno pytanie tam podobno jest sklep Czy sa tam karmy, smakołyki, itp. do jedzenia dla psów? Quote
Martula_t Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Dziękuje Panie Piotrze za odpowiedź i Madziulikowi też:eviltong::evil_lol:;)([SIZE=1]he he he )[/SIZE] Wszystko już mi się wyjaśniło.... oczywiście pozytywnie :multi: My jeśli by były jakieś zajęcia dodatkowe jesteśmy jak najbardziej za (bieg terenowy też );) Korzystając z okazji zapytam jeszcze jak wygląda sprawa dojazdu na obóz ?? Quote
piotrs Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Westiczka']No to teraz dzięki wypowiedzi poprzednika pana Piotrka już wszystko jest jasne:p No jeszcze jedno pytanie tam podobno jest sklep Czy sa tam karmy, smakołyki, itp. do jedzenia dla psów?[/quote] Witam. W Rynie jest kilka sklepów spożywczych i można tam kupić karmę dla psów. Ale może być tak że nie będzie dużego wyboru, albo powiedzą że dostawa za 3 dni, trzeba będzie biegać od sklepu do sklepu. Ale kupić można. Natomiast ja chcę namówić ośrodek, w którym organizujemy obozy by sprzedawał karmę na miejscu. Mają tam taki sklepik-bar. I tu pytanie: będą mnie na pewno pytać: jaką karmę zamawiać, jakich producentów, jakie opakowania, jakie smakołyki itp. Więc liczę na Wasze podpowiedzi i sugestie. Odnośnie dojazdu wygląda to tak, że na trasach, gdzie jest dojazd pociągiem, transport jest w oficjalnym rozkładzie obozowym i jest bezproblemowy - z Wrocławia, :lol:LESZNA:lol:, Poznania, Gniezna, :lol:SZCZECINA:lol:, Gdańska, Olsztyna. Natomiast z Krakowa, Katowic, Częstochowy, Łodzi, Warszawy robimy osobny dojazd pociągiem - tego nie ma w grafiku dojazdów na obóz. Pociagi dobieramy w zależności od liczby osób z poszczególnych miast. Wszystko zależy od sytuacji - np. w zeszłym roku jedna z dziewczyn jechała z Białegostoku. Rodzice ją wsadzili do pociągu a my ją odebraliśmy w Giżycku z pociągu i zawieźliśmy do Rynu. W drugą stronę odwrotnie. Tak więc takie rzeczy uzgadniamy indywidualnie. PS dla dociekliwych. Ze względu na wymagania PKP które mówią że na jednego psa może przypadać jeden dorosły opiekun mamy specjalną zgodę PKP na to, by grupa piesków z uczestnikami mogła podróżować pod opieką jednego naszego pilota-opiekuna. Pozdrowienia, Piotr Quote
Westiczka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź. A co do karmy to możecie zamówić Pedigree lub Royal'a. Ja i Marysia jedziemy z rodzicami samochodami bo to bez sensu z Gołdapi do Rynu jechać pociągiem, bo u nas pociągów nie ma hehe:eviltong: Quote
MakeBelieve Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Hmm myślę, że można zamówić: Pedigree (niektórzy tym karmią....), RC, Acanę, hmmm Hill'sa? To niech wypowiedzą się Ci, którzy jadą :) Co do smakolyków to napewno jak najwięcej z Maceda, szczegolnie takie smakolyki w słoiczkach, z łososiem, baraniną, mixy itp. I np. mój pies najbardziej oprócz maceda lubi takie ciastka z provena: [url=http://proven.pl/content/view/73/59/]Proven - Ciastka dla ps Quote
marysia-loria Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Jesli chodzi o karme to moze byc własnie Pedigree, RC, Arion moze acana albo eukanuba. No różne hehe jakby dla mojej labradorki zabrakło jedzenia to ona jest i tak wszystkożerta wiec wszystko zje hehe ale to mój labek a inne psy są rózne. Smakołyki to uwazam ze napewno powinny byc jakies dropsy(z firmy TRIXE sa dobre) i cisteczka a moja sunia uwielbia tez takie " Sport Snacks Aglity" hehe i moga byc tez jakies gryzaki Mam pytanie do pana Piotrka czy mogą odwołać jakiś turnus jesli zgłosi sie za mało osób np. 2-4 ?? A moze wie pan ile osób juz jest zapisanych na Ozp/I 1a?? Quote
MakeBelieve Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Jeeeju czytaj ze zrozumieniem :angryy: P. Piotr napisał że po ok. 8,9 osób! Quote
marysia-loria Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='Vini.']Jeeeju czytaj ze zrozumieniem :angryy: P. Piotr napisał że po ok. 8,9 osób![/quote] dobra spokojnie spokojnie Quote
Westiczka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Spokojnie Vini nie wściekaj się od razu na wszystkich. Tylko ja RC to dla Westów(West Highland White Terrier) żeby była też hehe bo Ifcio jak jeszcze ktos nie wie to West hihi:loveu: NO i jak będzie mozna to Vitakraft smakołyki jeśli ktoś nie wie co to jest to zobaczcie tu [url=http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=5289&action=prod]Vitakraft Raviolos 500g - sklep zoologiczny Karusek.com.pl, artyku Quote
Martula_t Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Czy jedzie ktoś może z Warszawy ??? może być również Toruń , Łódź bądź Poznań bo do tych miejsc mam w miarę blisko i mogę się dostosować .... nie chce jechać sama a najprawdopodobniej będe skazana na pociąg :cool1:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]A jeśli chodzi o karmę to my jesteśmy za Acaną :multi: a smakołyki to najlepsza jest zwykła parówka a nie jakieś wyszukane psie jedźonką przynajmniej u mnie tak jest :eviltong:[/FONT][/COLOR] Quote
madziulik_13 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Moim zdaniem takie coś jest nie potrzebne ;) Każdy karmi psa inną karmą, każdy będzie chciał inną, ni komu się nie dogodzi ;) Smaczki to można przecież wsiąść ze sobą w razie czego można kupić paróweczki czy np. baleron jak my kupowaliśmy :evil_lol: W Rynie jest taki bardzo mini zoologiczny ale można tam kupić smaczki ;) W razie czego to można się wymieniać czy pożyczać sobie na wzajem ;) Takie jest moje zdanie :) Quote
Martula_t Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Zgadzam sie z Madziulik :eviltong::p Tym bardziej, że w pobliżu jest zoologiczny;) Quote
Recommended Posts